Connect with us

Οι πληροφορίες που παρέχονται μέσω της ιστοσελίδας μας είναι από έγκυρες πηγές παρόλα αυτά ενδέχεται να υπάρξουν αλλαγές ημερομηνιών ή ακυρώσεις για τις οποίες δεν έχουμε ενημερωθεί.

Αποστολή δελτίων τύπου στο [email protected]


Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Run – Ένα σκηνικό δοκίμιο για την έλλειψη χρόνου

19 Ιουλίου 2023 @ 19:00

5€

Γιατί ο χρόνος περνάει σήμερα γρηγορότερα από ποτέ; Πού οφείλεται αυτή η αίσθηση της διαρκούς επιτάχυνσης των πραγμάτων; Πώς αντιμετωπίζουμε τον χρόνο ως κοινωνία και πώς επηρεαζόμαστε από τη μόνιμη έλλειψή του;

Η νέα παράσταση του Γιώργου Βαλαή αντλεί έμπνευση από τη σημερινή εργασιακή και κοινωνική πραγματικότητα, αλλά και από τα Τέσσερα κουαρτέτα του Τ. Σ. Έλιοτ, τον Εκκλησιαστή, και τα δοκίμια του φιλοσόφου Μπιουνγκ-Τσουλ Χαν Η κοινωνία της κόπωσης και The Scent of Time.

Σχεδιασμένη σε μια λογική καλειδοσκοπικής αντανάκλασης, η παράσταση αναζητά τα υλικά της μέσα στην ίδια τη διαδικασία παραγωγής της: μια ομάδα ηθοποιών/καλλιτεχνών προετοιμάζει μια παράσταση με θέμα την έλλειψη χρόνου. Μέσα σε ένα μεγάλο lounge, στην διάρκεια ενός διαλείμματος, οι συντελεστές συναντιούνται για κάποιο μικρό διάστημα ελεύθερου χρόνου, μια «παύση» φτιαγμένη από υλικά ονειροπόλησης, άγχους, ανειλημμένων υποχρεώσεων και καθηκόντων δημιουργώντας στιγμές κενού, ελευθερίας ή απόδρασης.

Τα υλικά της δραματουργίας, οι προβληματισμοί του κάθε προσώπου ξεχωριστά και η σχέση του με τον χρόνο αναδύονται σε αυτό το ακίνητο σημείο του περιστρεφόμενου χρόνου και γίνονται η συνθήκη μέσα από την οποία ξετυλίγεται το νήμα της αφήγησης.

Σκηνοθεσία Γιώργος Βαλαής

Δραματουργία Γιώργος Βαλαής, Γεωργία Κανελλοπούλου

Μουσική επιμέλεια Voltnoi Brege

Σκηνικά-κοστούμια Ελένη Στρούλια

Φωτισμοί Τάσος Παλαιορούτας

Video Μιλτιάδης Χρηστίδης

Χορογραφία-Κίνηση Θεανώ Ξυδιά

Βοηθός Σκηνοθεσίας Γεωργία Κανελλοπούλου

Βοηθός Σκηνογραφίας Τζάνος Μάζης

Εκτέλεση παραγωγής Χριστίνα Πολυχρονιάδου

Παίζουν Κωνσταντίνος Γώγουλος, Ρωμανός Καλοκύρης, Κατερίνα Παπανδρέου, Χριστιάνα Ματέλσκα Τόκα, Adrian Frieling

Εθνικό Θέατρο (Σκηνή “Νίκος Κούρκουλος”)

Εισιτήρια


Ακολούθησε το Stage News στο Google news και μάθε όλα τα τελευταία νέα.


 

Details

Date:
19 Ιουλίου 2023
Time:
19:00
Cost:
5€
Event Category:

Venue

Εθνικό θέατρο
Αγίου Κωνσταντίνου 22
Αθήνα, Αττική 104 37 Ελλάδα
+ Google Map

Οι πληροφορίες που παρέχονται μέσω της ιστοσελίδας μας είναι από έγκυρες πηγές παρόλα αυτά ενδέχεται να υπάρξουν αλλαγές ημερομηνιών ή ακυρώσεις για τις οποίες δεν έχουμε ενημερωθεί.

Αποστολή δελτίων τύπου στο [email protected]