Connect with us

Οι πληροφορίες που παρέχονται μέσω της ιστοσελίδας μας είναι από έγκυρες πηγές παρόλα αυτά ενδέχεται να υπάρξουν αλλαγές ημερομηνιών ή ακυρώσεις για τις οποίες δεν έχουμε ενημερωθεί.

Αποστολή δελτίων τύπου στο [email protected]


Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Masterclass: The Echo Of Silence με την Julia Varley

19 Σεπτεμβρίου 2023 @ 17:30

30€

Σύντομη περιγραφή: Masterclass φωνητικής δραματουργίας για ηθοποιούς και τραγουδιστές με την Julia Varley (Odin Teatret)

ΤΗΕ ECHO OF SILENCE

Masterclass φωνητικής δραματουργίας για ηθοποιούς και τραγουδιστές με την Julia Varley (Odin Teatret)

Το masterclass πραγματεύεται την ενότητα της σωματικής και φωνητικής παρόρμησης, την σύνδεση μεταξύ τραγουδιού και ομιλίας και τη σχέση μεταξύ κειμένου και δράσης. Οι συμμετέχοντες θα δουλέψουν τόσο ατομικά όσο και σε χορωδία με σκοπό να επιτύχουν την χαρακτηριστική γενναιοδωρία της φωνής τη στιγμή που αυτή προσφέρεται στο περιβάλλοντα χώρο.

Το masterclass απευθύνεται σε ηθοποιούς, τραγουδιστές, αλλά και ερμηνευτές άλλων παραστατικών τεχνών που επιθυμούν να εργαστούν στη δραματουργία της φωνής, καθώς και σε σπουδαστές των αντίστοιχων κλάδων. Οι συμμετέχοντες χρειάζεται να γνωρίζουν απ’ έξω ένα κείμενο (ποίημα ή πεζό κείμενο έκτασης περίπου μισής σελίδας) και ένα τραγούδι, τα οποία να έχουν ως θέμα την σιωπή.
Ακόμη, τη δυνατότητα παρακολούθησης έχουν και θεωρητικοί των παραστατικών τεχνών, άνθρωποι της ακαδημαϊκής κοινότητας κ.α. που επιθυμούν να συμμετάσχουν ως απλοί παρατηρητές.

Το masterclass γίνεται στο πλαίσιο της εκδήλωσης Διαφορά ǀ Τέχνη ǀ Εξέγερση με τον παγκοσμίου φήμης θεατρικό σκηνοθέτη Eugenio Barba και την σπουδαία ηθοποιό Julia Varley του θρυλικού Odin Teatret. Mάθετε περισσότερα για τις υπόλοιπες δράσεις της εκδήλωσης και κλείστε τη θέση σας στα παρακάτω links.

Ave Maria – Θεατρική παράσταση με τη Julia Varley
https://www.viva.gr/tickets/theater/avemariabyeugeniobarba/

Εκπαιδευτικό Τριήμερο με τον Eugenio Barba – Διάλεξη, Προβολή Ντοκυμαντέρ, Q&A, Βιβλιοπαρουσίαση
https://www.viva.gr/tickets/cinema/ekpaideutiki-diimerida-me-ton-eugenio-barba-diafora-texni-ekpaideusi

Οι δράσεις της εκδήλωσης γίνονται με την ευγενική υποστήριξη του Istituto Italiano di Cultura Atene (Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο Αθηνών).


Πρακτικές πληροφορίες

Πότε: 19 Σεπτεμβρίου 2023
Ώρα: 17:30 – 21:30
Που: ΡΕΚΤΙΦΙΕ – Κέντρο Έρευνας Μικτών Παραστατικών Τεχνών (Κωνσταντινουπόλεως 119, Αθήνα, 10447)
Γλώσσα διεξαγωγής: Αγγλικά (με ταυτόχρονη μετάφραση στα Ελληνικά)

Κόστος συμμετοχής:
Τιμές Early Bird από 05/07/2023 έως 18/08/23
Συμμετέχοντες: 60 ευρώ
Παρατηρητές: 30 ευρώ

Τιμές από 19/08/2023 – 18/09/2023
Συμμετέχοντες: 80 ευρώ
Παρατηρητές: 40 ευρώ


Βιογραφικό Εισηγήτριας

Η Julia Varley είναι ιδιαίτερα γνωστή για την δουλειά της ως ηθοποιός του Θεάτρου Odin, για την δουλειά της στην φωνητική και, τη δέσμευσή της στο να εγκαθιδρυθεί η γυναίκα στο θέατρο μέσω του δικτύου «The Magdalena Project», του «Transit Festival» και τις δημοσιεύσεις του «The Open Page».
Οι δυσκολίες και οι περιορισμοί της ήταν πάντα μια δημιουργική ώθηση για εκείνη, βασισμένη στη δύναμη της ευαλωτότητας και στην ανάγκη να χτίσει περιβάλλοντα ανάπτυξης και ανταλλαγής με οριζόντιες δομές και ένα όραμα που υλοποιεί μια πολιτική με καλλιτεχνικά και πολιτιστικά μέσα.
Το 1976 η Julia Varley έγινε μέλος του Θεάτρου Odin στη Δανία ως ηθοποιός σε παραστάσεις συνόλου, αλλά και σόλο, παραγωγές εσωτερικού χώρου μα και θεάτρου δρόμου, όλες σκηνοθετημένα από τον Eugenio Barba. Η κύρια δραστηριότητα της Julia Varley είναι μέχρι και σήμερα ως ηθοποιός του Odin Teatret. Λέει ότι όλα όσα γνωρίζει προέρχονται από έναν τρόπο σκέψης ριζωμένο στα πόδια της και από την εμπειρία της δημιουργίας, της επανάληψης, της επεξεργασίας και της ανταλλαγής σκηνικών δράσεων.

Από το 1978, η Julia Varley διδάσκει σε σχολεία και πανεπιστήμια, κάνει εργαστήρια και παρακολουθεί θεατρικές ομάδες και καλλιτέχνες σε όλο των κόσμο. Έχει συνθέσει την εμπειρία της σε πέντε work demonstration: The Echo of Silence, The Dead Brother, Whispering Winds, Text Action Relationships και The Flying Carpet.
Η Julia Varley είναι εκδότης του «The Open Page», ενός περιοδικού γυναικών στο θέατρο που εκδίδονταν ετησίως από το 1996 ως το 2008, και είναι επίσης εκδότης και χορηγός για του «The Open Page Publications» που παρήγαγε τέσσερα βιβλία αναφορικά με την ιστορία του «The Magdalena Project», από το 1986 ως το 2019.
Από το 2020 είναι εκδότης της εφημερίδα «Journal of Theatre Anthropology», δημιουργημένη από τον Eugenio Barba. Το 2020, με τον Eugenio Barba, ξεκίνησε το «Barba Varley Foundation» για να υποστηρίξει καλλιτέχνες σε μειονεκτικές θέσεις, λόγω διακρίσεων (φυλετικών, πολιτικών και κοινωνικών).

Περισσότερες πληροφορίες: https://fondazionebarbavarley.org/en/julia-varley/


Ακολούθησε το Stage News στο Google news και μάθε όλα τα τελευταία νέα.


 

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
19 Σεπτεμβρίου 2023
Ώρα:
17:30
Κόστος:
30€
Κατηγορία Εκδήλωση:

Χώρος Διεξαγωγής

Ρεκτιφιέ
Κωνσταντινουπόλεως 119
Αθήνα, Ελλάδα
+ Χάρτης Google

Οι πληροφορίες που παρέχονται μέσω της ιστοσελίδας μας είναι από έγκυρες πηγές παρόλα αυτά ενδέχεται να υπάρξουν αλλαγές ημερομηνιών ή ακυρώσεις για τις οποίες δεν έχουμε ενημερωθεί.

Αποστολή δελτίων τύπου στο [email protected]