Connect with us

Events

Comicdom CON Athens: Ένα τριήμερο διεθνές φεστιβάλ αποκλειστικά αφιερωμένο στα comics | 17 – 19 Μαϊου

Δημοσιεύθηκε

στις

Το 18ο Comicdom CON Athens θα πραγματοποιηθεί στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, την Παρασκευή 17, το Σάββατο 18 & την Κυριακή 19 Μαΐου 2024, με ελεύθερη είσοδο!

Το Comicdom CON Athens είναι ένα τριήμερο διεθνές φεστιβάλ αποκλειστικά αφιερωμένο στα comics και την κουλτούρα τους. Το φεστιβάλ διοργανώνει η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρία Comicdom Press.

Από το 2006 μέχρι και το 2022, το φεστιβάλ αποτελούσε συνδιοργάνωση της Comicdom Press και της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης, με τους χώρους της τελευταίας να φιλοξενούν την εκδήλωση ενώ, κατά καιρούς, φορείς όπως ο ΟΠΑΝΔΑ και το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος συμμετείχαν ως συνδιοργανωτές.

Το 2021 και το 2022 το Φεστιβάλ πραγματοποιήθηκε στην Πλατεία Κλαυθμώνος και στην Ελληνοαμερικανική Ένωση. Από το 2023 το Comicdom CON Athens φιλοξενείται στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων (Πειραιώς 100, Αθήνα).

Από το 2006, σε μια εκδήλωση βασισμένη στα πρότυπα αντίστοιχων διεθνών διοργανώσεων, το ελληνικό κοινό έρχεται σε επαφή με μία από τις πλέον ενδιαφέρουσες μορφές Τέχνης παγκοσμίως, μέσω της παρουσίας διεθνώς καταξιωμένων δημιουργών, εκθέσεων, sketch events, panels, προβολών, workshops, παρουσιάσεων νέων τίτλων από ελληνικές εκδοτικές comics, bazaar ελληνικών καταστημάτων comics και εκδοτικών εταιριών, καθώς και των Ελληνικών Βραβείων Κόμικς (πήραν τη θέση των Comicdom Awards, το 2015), των μοναδικών βραβείων comics για τους Έλληνες δημιουργούς, στα οποία μια Ακαδημία επαγγελματιών και ειδικών του χώρου τιμά τους καλύτερους της χρονιάς που πέρασε.

Στο πλαίσιο του Comicdom CON Athens, έχουν διοργανωθεί πολύ επιτυχημένες εκθέσεις πρωτότυπων έργων, σε συνεργασία με καταξιωμένους διεθνείς φορείς, όπως το Billy Ireland Cartoon Library & Museum, το Μουσείο Hergé και το Cartoon Art Museum του Σαν Φρανσίσκο. Στις εκθέσεις μας έχουν φιλοξενηθεί έργα σπουδαίων δημιουργών, όπως οι Will Eisner, Charles Schulz, Hergé, Neal Adams, Winsor McCay, Jack Davis, Bob Kane, Brian Bolland και άλλοι.

Ανάμεσα στους guests που έχει φιλοξενήσει το Comicdom CON Athens συμπεριλαμβάνονται μεγάλα ονόματα της διεθνούς σκηνής comics, όπως οι John Romita Jr., Bill Tucci, David Lloyd, Scott Lobdell, Peter Milligan, Marv Wolfman, Jean Schulz, Chris Ware, David Prudhomme, Milo Manara, Mike Carey, John Wagner, Jamie Delano και Andrew Wildman.

Πρόγραμμα

Όλες τις ημέρες

Bazaar Καταστημάτων & Εκδοτικών

Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων | Προαύλιο Μηχανουργείου

Για ακόμη μια χρονιά, στο Comicdom CΟΝ Athens συμμετέχουν εκδοτικές και εξειδικευμένα καταστήματα comics και merchandise. Με τους προαύλιους χώρους της Τεχνόπολης του Δήμου Αθηναίων πλημμυρισμένους από comics και σχετικά αντικείμενα, μπορείτε να ενημερωθείτε για καινούριες κυκλοφορίες, να θυμηθείτε παλιότερες, ή ακόμη και να ανακαλύψετε κάτι του οποίου την ύπαρξη αγνοούσατε.

Όλα αυτά, σε ένα περιβάλλον που ευνοεί την κουβέντα, το fun και την ανταλλαγή απόψεων μεταξύ ανθρώπων που αγαπούν τα comics, αλλά και αυτών που ενδιαφέρονται να τα γνωρίσουν.

Παράλληλα, στα περίπτερα των εκδοτικών και των καταστημάτων, θα διεξαχθούν διάφορα signing events από Έλληνες και ξένους δημιουργούς. Λεπτομέρειες για το πρόγραμμα των signing events, θα ανακοινωθούν σύντομα.

 

Artists Alley

Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων | Μηχανουργείο

Σχεδόν 150 δημιουργοί comics και εικονογράφοι, καταξιωμένοι, ανερχόμενοι, αλλά και πρωτοεμφανιζόμενοι, συνθέτουν φέτος το μεγαλύτερο Artists Alley με νέα comics που έχει φιλοξενηθεί ποτέ σε εγχώριο φεστιβάλ. Δείτε αναλυτικά τους συμμετέχοντες

 

Make Mine Manga

Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων | ΝΕΟΙ ΦΟΥΡΝΟΙ

Εξερευνήστε την ιστορία των ιαπωνικών manga, τις δημιουργικές τεχνικές πίσω από αυτή τη μοναδική τέχνη και ανακαλύψτε το θαύμα των Manga-Anime. Η έκθεση Make Mine Manga περιλαμβάνει έργα τέχνης από ορισμένους εκ των πλέον επιδραστικών δημιουργών της Ιαπωνίας και έχει δημιουργηθεί ειδικά από τον Paul Gravett. εμβληματικής προσωπικότητας διεθνούς κύρους στον χώρο της 9ης Τέχνης, επιμελητή εκθέσεων κόμικς στο Ηνωμένο Βασίλειο, καθώς και συγγραφέα πολλών βιβλίων για τα comics και τους δημιουργούς τους, συμπεριλαμβανομένου του Manga: 60 Years Of Japanese Comics.

Ο επιμελητής της έκθεσης, Paul Gravett, θα βρίσκεται στο Comicdom CON Athens 2024, για μία live ξενάγηση των επισκεπτών στη συναρπαστική ιστορία των manga.

Η έκθεση Make Mine Manga πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Ιαπωνίας στην Ελλάδα (με αφορμή το Έτος Πολιτισμού και Τουρισμού Ελλάδας-Ιαπωνίας 2024) και το Lakes International Comic Art Festival

 

Manga Originals: A Close-Up on Japanese Comics Art

Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων | ΝΕΟΙ ΦΟΥΡΝΟΙ

Ταξιδέψτε στον κόσμο των manga μέσα από μια έκθεση original art, αντιπροσωπευτικών της εξέλιξης του Μέσου στον χρόνο, μέσα από 37 πρωτότυπες σελίδες από μια ποικιλία ειδών και επιδραστικών καλλιτεχνών!
Βυθιστείτε στη μαγευτική αφήγηση, τις περίπλοκες εικονογραφήσεις και την απεριόριστη δημιουργικότητα που καθορίζουν τον κόσμο των manga. Από τις γεμάτες δράση περιπέτειες shonen μέχρι τις συγκινητικές και ρομαντικές ιστορίας shoujo, και όλα τα ενδιάμεσα, αυτή η έκθεση παρουσιάζει τον πλούτο και την ποικιλομορφία της τέχνης των manga. Ανακαλύψτε μοναδικά στυλ, θέματα και τεχνικές που χρησιμοποιεί κάθε καλλιτέχνης καθώς ζωντανεύει τους χαρακτήρες και τις ιστορίες του στη σελίδα. Τα έργα είναι μέρος της συλλογής του εικονογράφου και συλλέκτη manga, Dan Byron, ο οποίος θα βρίσκεται στο Comicdom CON Athens 2024, για μία live ξενάγηση των επισκεπτών.

Έργα από τους: Akira Matsubara, Akiyoshi Giron Saito, Aya Kosugi, Chikae Ide, Chiyoji, Dai Yoshimura, Daisuke Ichiba, Daisuke Terasawa, Hatinoji Yasuhiko, Hideshi Hino, Hiroshi Takase, Hitoshi Tanimura, Junji Kanzaki, Junko Mizuno, Kimura Tomoo, Kurumi Yukimori, Kyoko Adachi, Mamoru Uchiyama, Mitsuyo Oya, Sakamoto Hyousaku, Seina Azumi, Shintaro Kago, Suehiro Maruo, Tetsuro Omoya, Tsukio Mao, Wataru Takahashi, Yasuhiro Makino, Yuri Saeki.

Επιμελητές: Dan Byron, Paul Gravett

Η έκθεση Manga Originals: A Close-Up on Japanese Comics Art πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Ιαπωνίας στην Ελλάδα (με αφορμή το Έτος Πολιτισμού και Τουρισμού Ελλάδας-Ιαπωνίας 2024) και το Lakes International Comic Art Festival

Χορηγός Έκθεσης: Nissan

HUGO PRATT: H Κληρονομιά, το Έργο, η Βιογραφία

Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων | ΝΕΟΙ ΦΟΥΡΝΟΙ

Σε συνεργασία με το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο Αθηνών – παρουσιάζουμε μια έκθεση-αφιέρωμα στον Hugo Pratt, από τους σπουδαιότερους δημιουργούς παγκοσμίως και ένας από τους πρώτους που έφεραν λογοτεχνική αύρα στο Μέσο των comics. Πολλά από τα comics του, με διασημότερη τη σειρά Corto Maltese, διακρίνονται από τον συνδυασμό κινηματογραφικής αφήγησης με εκτεταμένη ιστορική έρευνα. Η έκθεση περιλαμβάνει 27 panels μεγάλων διαστάσεων, αποτελώντας ένα οπτικό και πληροφοριακό ταξίδι στη φαντασία του αρχετυπικού δημιουργού, διατρέχοντας παράλληλα το σύνολο της πολυποίκιλης και επιδραστικής πορείας του.

Επιμέλεια: Patrizia Zanotti.
Χορηγός Έκθεσης: Εκδόσεις Μικρός Ήρως

40 Χρόνια Dragon Ball

Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων | ΝΕΟΙ ΦΟΥΡΝΟΙ

Από την έκδοσή του το 1984 μέχρι σήμερα, το Dragon Ball έχει γίνει μία από τις πιο επιτυχημένες σειρές manga και anime όλων των εποχών. Οι 42 τόμοι του manga έχουν πουλήσει περισσότερα από 230 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως, καθιστώντας το την δεύτερη σειρά manga με καλύτερες πωλήσεις στην Ιστορία. Το anime, συγκεκριμένα το l Z, είναι επίσης πολύ δημοφιλές σε αρκετές χώρες και αύξησε την δημοτικότητα του είδους στον δυτικό κόσμο. Με την τραγική είδηση του θανάτου του δημιουργού του Dragon Ball, Akira Toriyama, η έκθεση απέκτησε ξαφνικά και χαρακτήρα memorial, με 15 Έλληνες εικονογράφους να αποτίουν φόρο τιμής στο επιδραστικό franchise και τον δημιουργό του.

Συμμετέχουν: Μαγδαληνή Βεντούρη, Ευγενία Βερελή, Ντένις Γιατράς, Γιώργος Καμπάδαης, Αρινέλα Κοτσίκο, Μάνος Λαγουβάρδος, Νίκος Μπράτος, Μαρία Μπιντζιλαίου -Seeker, Σιαδώρα Παπαθεοδώρου, Γιάννης Ρουμπούλιας, Ειρήνη Σκούρα,  Αδριανός Σταγγίδης, Dani,  Voss K., Harry Saxon.

Επιμέλεια: Αντώνης Αντωνιάδης, Θωμάς Παπαδημητρόπουλος

Το Σύμπαν του Tass

Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων | ΝΕΟΙ ΦΟΥΡΝΟΙ

Tο πολύτιμο έργο ενός ιδιαίτερου, πολυδιάστατου δημιουργού, του Γιώργου Τασιούλα, παρουσιάζει το φετινό Comicdom CON Athens. Καλλιτέχνης αυτοδίδακτος και αυτόνομος, εικαστικός-σκιτσογράφος-κομικογράφος και ο πρώτος που άφησε ανεξίτηλο το στίγμα του ως storyboard artist στο χώρο του σύγχρονου ελληνικού κινηματογράφου, ο Tass, όπως συνήθως υπέγραφε, έφυγε πρόωρα πριν δύο χρόνια, στην ακμή της πορείας του. Μέρος του πολυποίκιλου και εντυπωσιακού έργου του αναδεικνύεται σε αυτή την έκθεση, που συνοδεύεται από τη δίγλωσση (ελληνικά/αγγλικά) έκδοση «The Tass Book | The Art of Storyboard» που εξέδωσαν από κοινού το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και η εταιρεία παραγωγής Marni Films.

Επιμέλεια: Εφη Παπαζαχαρίου.

Spotlight On: Κορίννα Μέι Βεροπούλου

Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων | ΝΕΟΙ ΦΟΥΡΝΟΙ

Η τιμώμενη καλλιτέχνις του Comicdom CΟΝ Athens 2024 φιλοτεχνεί την αφίσα του φετινού φεστιβάλ και ανθολογεί ορισμένες από τις καλύτερες δουλειές της, σε μία έκθεση αντιπροσωπευτική της πορείας της.

Η Κορίννα Μέι Βεροπούλου είναι εικονογράφος και comics artist με καταγωγή από Ελλάδα και Σιγκαπούρη. Ξεκίνησε την καριέρα της στα comics το 2015 στο Λονδίνο με δικές της αυτό-εκδόσεις. Τα πιο αξιοσημείωτα projects της είναι τα πρόσφατα reboots του Harlem Heroes από την 2000AD/Rebellion και Escape from Bitch Mountain, μια ανθολογία του Comic Book Slumber Party που εκδόθηκε από την Avery Hill.

Comics Στo Υδαταέριο

Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων

Με αφορμή τη φετινή επέτειο της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων 2024 με θέμα: “Μουσεία για την εκπαίδευση και την έρευνα”, το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου και το Ψηφιακό Μουσείο Comics συνεργάζονται στο πλαίσιο και παρουσιάζουν την έκθεση Comics στο Υδαταέριο. Στην έκθεση παραλληλίζονται δύο διαφορετικοί κόσμοι: η μαγεία της τέχνης των comics και η βιομηχανική κληρονομιά, με σελίδες comics να αφηγούνται τις εμπειρίες ενός εργαζόμενου μέσα σε ένα εργοστάσιο ενέργειας, τις συνθήκες εργασίας, τα υλικά που αγγίζει καθημερινά, τα ρούχα και τα απαραίτητα μέτρα προστασίας που απαιτεί η δουλειά του, την εξειδίκευση πάνω στη γραμμή παραγωγής και παράλληλα την καθημερινότητα ενός δημιουργού comics, την έμπνευση, τη σύλληψη της ιδέας, το μέσο δημιουργίας, και το τελικό προϊόν.

Σχεδιασμός Comics: Μαρία- Όλια Ντακογιάννη | Επιμέλεια έκθεσης: Μαρία- Όλια Ντακογιάννη, Λήδα Τσενέ | Εποπτεία Έργου: Μαρία Φλώρου, Γεωργία Λαζάρου, Αργυρώ Μπατσή, Ιωάννα Παντέ

 

 Πρόγραμμα ανά ημέρα

Παρασκευή 17 Μαϊου | 21:30 – 23:00 | Event

Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων | Αεριοφυλάκιο 1 – Αμφιθέατρο «Μιλτιάδης Έβερτ»

Ελληνικά Βραβεία Κόμικς 2024

Στα πλαίσιο του Comicdom CON Athens, θα διεξαχθεί και φέτος η τελετή για τα Ελληνικά Βραβεία Κόμικς (ΕΒΚ) 2024, την πρώτη ημέρα του φεστιβάλ, Παρασκευή 17 Μαΐου στις 21:30. Θα απονεμηθούν 11 βραβεία σε έργα που αξιολογούνται από την Ακαδημία των Ελληνικών Βραβείων Κόμικς, τα μέλη της οποίας αυξήθηκαν σε 88 τη φετινή χρονιά! Παράλληλα, θα απονεμηθεί και το Βραβείο Κοινού που δίνεται στο κόμικ που οι fans ψηφίζουν ως το καλύτερο της χρονιάς, ενώ για πρώτη φορά φέτος θα δοθεί και Βραβείο Φόρος Τιμής σε εξέχοντα δημιουργό του χώρου! Η τελετή των Ελληνικών Βραβείων Κόμικς 2023 θα φιλοξενηθεί στο Αμφιθέατρο «Μιλτιάδης Έβερτ» στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων —με χωρητικότητα 300+ θέσεων— και θα την παρουσιάσει ο γνωστός stand up κωμικός Δημήτρης Δούκογλου και άλλοι καλλιτέχνες.

Χορηγός και των φετινών Ελληνικών Βραβείων Κόμικς είναι το ComicStrip

Τα Ελληνικά Βραβεία Κόμικς δημιουργήθηκαν το 2015, παίρνοντας τη σκυτάλη από τα Comicdom Awards και εγκαινιάζοντας έτσι μια νέα εποχή για τα βραβεία, τα οποία πλέον πέρασαν εξ ολοκλήρου στα χέρια των κατεξοχήν ενδιαφερομένων, των μελών της ελληνικής σκηνής comics. Tο Comicdom Con Athens εξακολουθεί να φιλοξενεί την τελετή απονομής, δίχως όμως να εμπλέκεται στα βραβεία σε επίπεδο διοργάνωσης ή λήψης αποφάσεων, καθώς το οργανωτικό και εκτελεστικό κομμάτι το χειρίζεται η Ακαδημία των Ελληνικών Βραβείων Κόμικς, που αποτελείται από καλλιτέχνες, εκδότες, δημοσιογράφους, μεταφραστές, ιδιοκτήτες καταστημάτων comics και ιδιοκτήτες διαδικτυακών ιστότοπων και είναι αυτοί που, με την ψήφο τους, αναδεικνύουν τις εκδόσεις και τους καλλιτέχνες που διακρίνονται κάθε χρόνο.

Σάββατο 18 Μαϊου | 10:00 – 12:30 | Workshop

Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων | Αεριοφυλάκιο 1 – Αμφιθέατρο «Μιλτιάδης Έβερτ»

Kamishibai: Η Τέχνη που Γέννησε τα Manga

Ελάτε για ένα μοναδικό ταξίδι στην προφορική παράδοση της Ιαπωνίας. Μαζί θα γνωρίσουμε την τέχνη του kamishibai, του θεάτρου από χαρτί. Εικόνες ζωγραφισμένες στο χέρι αποκαλύπτονται όσο η ιστορία ξετυλίγεται μέσα στην παραδοσιακή ξύλινη σκηνή. Αυτή η τέχνη είναι ο πρόδρομος των διάσημων γιαπωνέζικων manga και μπορεί να καυχιέται για την εμφάνιση των πρώτων υπερηρώων.
Στη συνέχεια τα παιδιά θα φτιάξουν τη δική τους ιστορία με την τέχνη του kamishibai.

Εμψυχώτρια: Βασιλεία Βαξεβάνη
Ηλικίες: 4+

Εγγραφές εδώ

Σάββατο 18 Μαϊου | 11:45 – 13:30 | Workshop

Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων | Αεριοφυλάκιο 1 – Αμφιθέατρο «Μιλτιάδης Έβερτ»

Peach Momoko: Ιαπωνικοί Μύθοι και Υπερήρωες

O Iron-Man είναι ο Iron Samurai και ο Hulk είναι ένα oni. Που γίνονται όλα αυτά; Στο σύμπαν που έφτιαξε η μοναδική φαντασία της Peach Momoko. Όταν συνδυάζεις την ιαπωνική μυθολογία και το σύμπαν των ηρώων της Marvel το αποτέλεσμα δεν μπορεί παρά να είναι μοναδικό.
Ας εξερευνήσουμε το υπέροχο, πανέμορφο, φωτεινό και πολύχρωμο σύμπαν της Peach Momoko μαζί και ας εμπνευστούμε από την ιδέα της. Τι θα γίνει αν συνδυάσουμε τον κόσμο των υπερηρώων με μυθολογίες από όλο τον κόσμο;

Εμψυχωτές: Άκης Τριανταφύλλου, Βασιλεία Βαξεβάνη
Ηλικίες: 8-12 ετών

Εγγραφές εδώ

Σάββατο 18 Μαϊου | 13:00 – 14:00 | Workshop

Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων | INNOVATHENS

Η Πόλη σε Comic

Τα παιδιά αναλαμβάνοντας τον ρόλο του αφηγητή αποτυπώνουν τον τρισδιάστατο χώρο μιας πόλης στη μορφή των δύο διαστάσεων. Συνθέτουν τη δική τους ιστορία, εν συνεχεία την καταγράφουν στο χαρτί με την μορφή των δύο διαστάσεων και με τη χρήση χρωμάτων αναδεικνύουν τα σημαντικότερα στοιχεία του χώρου που δημιούργησαν. Στο συγκεκριμένο εργαστήριο, με το σκίτσο, και μόνο, τα παιδιά μιλάνε για έννοιες σύνθετες, όπως περιβαλλοντικά ζητήματα, κρίση, απομόνωση-αποξένωση και πως αυτά έχουν αντίκτυπο στις πόλεις που ζούμε.

Η Μαρία Μαραζάκη είναι εκπαιδεύτρια του Φινλανδικού Προγράμματος Arkki by AKTO, το οποίο αποτελεί βασικό πυλώνα της AKTO Academy. Ο ΑΚΤΟ είναι ο μοναδικός αντιπρόσωπος του συγκεκριμένου προγράμματος στην Ελλάδα.

Το workshop του Σαββάτου αφορά σε παιδιά Νηπιαγωγείου (4-6)

Το workshop της Κυριακής αφορά σε παιδιά Δημοτικού (6-13)

Εγγραές εδώ

Σάββατο 18 Μαϊου | 15:50 – 16:40 | Workshop

Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων | INNOVATHENS

Όταν το Αρχιτεκτονικό Σχέδιο Συνάντησε τα Comics!

Το Workshop βασίζεται στην εφαρμογή των βασικών αρχών του προοπτικού σχεδίου. Τόσο το αστικό περιβάλλον, όσο και ο εσωτερικός χώρος, εμπλέκονται ενεργά στο storytelling των υπέροχων δημιουργιών των comics, μέσω του τρισδιάστατου αρχιτεκτονικού σχεδιασμού. Σημεία φυγής και γραμμές ορίζοντα έρχονται να βοηθήσουν στην δημιουργική αφήγηση των χώρων. Η αρχιτεκτονική γραφή, διαχειρίζεται το πώς οι χαρακτήρες περιηγούνται στους κόσμους στους οποίους ζουν και πώς ως θεατές βλέπουν τις πόλεις τους να εξελίσσονται μέσα στο χρόνο.

Η Μαρία Γερακίνη διδάσκει Αρχιτεκτονικό Σχέδιο και Σύνθεση – Εσωτερική Διακόσμηση στους κλάδους Sketch-Comics-Cartoon και Interior Architecture του ΑΚΤΟ College.

Εγγραφές εδώ

Σάββατο 18 Μαϊου | 16:50 – 17:40 | Workshop

Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων | INNOVATHENS

SCREAM for me ATHENS – A Monster Design Workshop

Σ’ αυτό το διαδραστικό 50λεπτο workshop θα έχετε την ευκαιρία να φορέσετε τον εκτοπλασματικό σας εξοπλισμό, να ακονίσετε τα μολύβια σας, και να σχεδιάσετε τέρατα που κόβουν την ανάσα ή αξιολάτρευτες φρίκες.

Το πόσο θα μας τρομάξετε είναι στο χέρι σας.

Περιεχόμενα:

  • Εισαγωγή στο character design
  • Primitive shapes
  • Χαρακτηριστικά και παραμορφώσεις
  • Pencil art
  • Line art
  • Final illustration
  • Alternatives

Υλικά:

  • Ένα Μολύβι ΗΒ ή Β1
  • Ένα Μαρκαδοράκι για μελάνι (τύπου Mircron no 3 εώς 8)
  • Μία Γόμα

Let’s get creative …

Εγγραφές εδώ

Κυριακή 19 Μαϊου | 10:00 – 11:30 | Workshop

Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων | Αεριοφυλάκιο 1 – Αμφιθέατρο «Μιλτιάδης Έβερτ»

Dragon Ball: Κυνηγώντας την Ευχή του Δράκου

«Πρέπει και μπορώ! Και ως τον ουρανό! Θα σ’ αναζητήσω, Dragon Ball!»

40 χρόνια Dragon Ball και μαζί θα ξεκινήσουμε μια περιπέτεια για να αναζητήσουμε τις μαγικές μπάλες που θα μας χαρίσουν την ευχή μας.

Σε αυτό το διαδραστικό εργαστήρι τα παιδιά θα ακολουθήσουν τον Son Goku στις δικές του περιπέτειες και θα πλάσουν τις δικές τους στη μορφή manga. Και θα μάθουν ότι μάλλον δεν χρειαζόμαστε καμία μαγική ευχή όσο έχουμε τη δύναμη μέσα μας και τους φίλους μας γύρω μας.

Εμψυχωτές: Βασιλεία Βαξεβάνη, Άκης Τριανταφύλλου
Ηλικίες: 6+

Εγγραφές εδώ

Κυριακή 19 Μαϊου | 11:45 – 13:15 | Workshop

Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων | Αεριοφυλάκιο 1 – Αμφιθέατρο «Μιλτιάδης Έβερτ»

Παραμυθοκόμιξ

Comics και αφήγηση! Οι Παραμυθοκόρες και ο Παραμυθογένης φέρνουν μια μοναδική παράσταση που συνδυάζει τον ζωντανό προφορικό λόγο και την τέχνη των comics. Παραμύθια και ιστορίες από την προφορική παράδοση όλου του κόσμου γίνονται έμπνευση για όλους. Όσο η αφήγηση προχωρά, οι εικόνες ζωντανεύουν μπροστά στα μάτια των παιδιών σε μια μεγάλη σελίδα comic.
Στη συνέχεια τα παιδιά θα φτιάξουν τις δικές τους μοναδικές ιστορίες με τη βοήθεια του εικονογράφου.

Εμψυχωτές: Παραμυθοκόρες (Αντωνία Βέλλιου, Βασιλεία Βαξεβάνη, Ιφιγένεια Κακριδώνη), Παραμυθογένης (Δημήτρης Κάσδαγλης)

Το συγκεκριμένο workshop δεν απαιτεί εγγραφή

Κυριακή 19 Μαϊου | 13:30  – 14:30 | Workshop

Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων |  INNOVATHENS

Η Πόλη σε Comic

Τα παιδιά αναλαμβάνοντας τον ρόλο του αφηγητή αποτυπώνουν τον τρισδιάστατο χώρο μιας πόλης στη μορφή των δύο διαστάσεων. Συνθέτουν τη δική τους ιστορία, εν συνεχεία την καταγράφουν στο χαρτί με την μορφή των δύο διαστάσεων και με τη χρήση χρωμάτων αναδεικνύουν τα σημαντικότερα στοιχεία του χώρου που δημιούργησαν. Στο συγκεκριμένο εργαστήριο, με το σκίτσο, και μόνο, τα παιδιά μιλάνε για έννοιες σύνθετες, όπως περιβαλλοντικά ζητήματα, κρίση, απομόνωση-αποξένωση και πως αυτά έχουν αντίκτυπο στις πόλεις που ζούμε.

Η Ιωάννα Σιβίτη είναι εκπαιδεύτρια του Φινλανδικού Προγράμματος Arkki by AKTO, το οποίο αποτελεί βασικό πυλώνα της AKTO Academy. Ο ΑΚΤΟ είναι ο μοναδικός αντιπρόσωπος του συγκεκριμένου προγράμματος στην Ελλάδα.

Το workshop του Σαββάτου αφορά σε παιδιά Νηπιαγωγείου (4-6)

Το workshop της Κυριακής αφορά σε παιδιά Δημοτικού (6-13)

Εγγραφές εδώ

Κυριακή 19 Μαϊου | 17:20  – 18:10 | Workshop

Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων |  INNOVATHENS

Concept Art και Εικονογράφηση: Συνάφεια και Διαφορές

Ο καθηγητής της SAE, Γιώργος ‘Crankbot’ Δημητρίου, θα παρουσιάσει πρώιμα έργα του από την καριέρα του ως εικονογράφος, πρόσφατες εργασίες του στο concept art σχετικές με τη δημιουργία χαρακτήρων για επιτραπέζια και ψηφιακά παιχνίδια.
Μεταξύ άλλων, θα μιλήσει για τους συγκοινωνούντες δημιουργικούς χώρους της παραδοσιακής ζωγραφικής, εικονογράφησης και γλυπτικής και πώς αυτοί μετεξελίχθηκαν σε πηγή έμπνευσης για τη σύγχρονη βιομηχανία ψυχαγωγίας.

Ο Γεώργιος Δημητρίου είναι Concept Artist, Art Director και εισηγητής Ψηφιακής Ζωγραφικής και σχεδιασμού χαρακτήρων, του Game Art & Animation τμήματος της SAE Athens.
Σπούδασε Animation and Illustration, στην Αγγλία (Southampton Institute/Nottingham Trent Unv) και ειδικεύεται στον σχεδιασμό χαρακτήρων, χώρων και τοπίων για χρήση σε ψηφιακές εφαρμογές, παιχνίδια και παιδικά βιβλία. Παράλληλα έχει εργαστεί στον χώρο της διαφήμισης και των οπτικοακουστικών εφαρμογών. Ως εικονογράφος έχει υπάρξει υποψήφιος το 2013 για το Βραβείο εικονογραφημένου βιβλίου για παιδιά, του περιοδικού “Ο Αναγνώστης”. Επίσης, έχει συμπεριληφθεί στη βραχεία λίστα των Κρατικών Βραβείων Εικονογράφησης Παιδικού Βιβλίου το 2008. Υπήρξε μέλος της κριτικής επιτροπής στην κατηγορία Εικονογράφησης των βραβείων ΕΒΓΕ το 2010, ενώ το 2009 απέσπασε έπαινο για την εικονογράφηση εξωφύλλου “Chthulhu Tales” – vol. 1 and 2 στον ίδιο διαγωνισμό. Έχει εικονογραφήσει πλήθος βιβλίων και έχει συνεργαστεί με πολλές εταιρείες σε Ελλάδα και εξωτερικό όπως Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού, Tamasenco Games, ICON gaming, Abstraction Games (Ολλανδία), Dark Age Games (US) kai Limbic Entertainment (Γερμανία) κ.α.
Από το 2023 είναι Lead Artist/ Associate Art Director στην εταιρεία Parabellum Wargames.

Εγγραφές εδώ

Κυριακή 19 Μαϊου | 19:40  – 20:30 | Workshop

Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων |  INNOVATHENS

Σχεδιάζοντας (για) Ένα Συνθετικό Μπλουζ

Πώς τα ασπρόμαυρα σχέδια, η ατμόσφαιρα των κόμικς και το 2D animation μπορούν να γίνουν videoclip για ένα ηλεκτρονικό κομμάτι; Η Ελένη Τσάμπρα, εικονογράφος, animator και καθηγήτρια του προγράμματος Sketch-Comics-Cartoon του AKTO College, συναντά το ΜΕΤΑΜΑΝ (aka Θωμά Γουναρόπουλο) και μαζί περιγράφουν την κοινή τους δημιουργική εμπειρία οπτικοποίησης του Clerk Blues, ενός συνθετικού μπλουζ από το δίσκο IRINA, το ντεμπούτο άλμπουμ του συνθέτη. Σκέψεις και διανοητικές εικόνες ενός κοινού υπάλληλου, παραδομένου στη ρουτίνα της ζωής του στη μεγαλούπολη, συναντούν επαναλαμβανόμενα beat σε μια μεικτή οπτική αφήγηση και οι δύο δημιουργοί εκθέτουν τη διαδικασία που οδήγησε στη δημιουργία ενός πειραματικού videoclip.

Εγγραφές εδώ


Ακολούθησε το Stage News στο Google news και μάθε όλα τα τελευταία νέα.


 

Περισσότερα
Συναυλίες20 ώρες πρν

Nightstalker – Naxatras: Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2024 Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων

Συναυλίες24 ώρες πρν

José Carreras & Plácido Domingo: Μια ιστορική βραδιά στο Καλλιμάρμαρο Τετάρτη 10 Ιουλίου 2024

News1 ημέρα πρν

13α Θεατρικά Βραβεία Θεσσαλονίκης: Οι υποψηφιότητες

Festival2 ημέρες πρν

Waterboom Festival 2024: Σάββατο 22 Ιουνίου στο ΟΑΚΑ

Μουσική2 ημέρες πρν

Captain Hawk – Ghosts of the Sea: Νέο Video “Diamonds, Emeralds & Rubies”

News3 ημέρες πρν

Είδαμε και ακούσαμε τον ΤΕΜΠΕΛΗ ΔΡΑΚΟ στο Μέγαρο Μουσικής!

Θέατρο3 ημέρες πρν

12ο Φεστιβάλ Νέων Καλλιτεχνών «Τα 12 Κουπέ»​ 19 Μαΐου – 2 Ιουνίου 2024​ Αμαξοστοιχία-Θέατρο το Τρένο στο Ρουφ

News4 ημέρες πρν

Η Μουσική Τεχνόπολη επιστρέφει με περισσότερες από 50 συναυλίες!

Συναυλίες4 ημέρες πρν

Οι Apocalyptica στις 16 Σεπτεμβρίου έρχονται στο Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού για να ερμηνεύσουν ζωντανά το “Plays Metallica Vol.2”

Festival5 ημέρες πρν

Sani Festival 2024: 6 Ιουλίου – 10 Αυγούστου @ Sani Hill – Χαλκιδική, Θεσσαλονίκη