Connect with us

Οι πληροφορίες που παρέχονται μέσω της ιστοσελίδας μας είναι από έγκυρες πηγές παρόλα αυτά ενδέχεται να υπάρξουν αλλαγές ημερομηνιών ή ακυρώσεις για τις οποίες δεν έχουμε ενημερωθεί.

Αποστολή δελτίων τύπου στο [email protected]


Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

ΛΟΓΟΣ ΤΙΜΗΣ – PLANET OF ZEUS – ΚΡΟΤΑΛΙΑΣ | LARIZONA FESTIVAL VOL 3 – Μύλος του Παππά, Λάρισα

17 Ιουλίου 2023

12€

Το Μαύρo Πρόβατο και η Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών Λάρισας με πολύ χαρά παρουσιάζουν το LARIZONA FESTIVAl Vol 3 την Κυριακή 16 Ιουλίου και την Δευτέρα 17 Ιουλίου στο προαύλιο του Μύλου του Παππά!!!
Έρχεται παραδοσιακά μέσα στην κάψα του καλοκαιριού και φιλοδοξεί για άλλη μια χρονιά να μας ταρακουνήσει με μερικές από τις κορυφαίες εγχώριες μπάντες αυτήν την στιγμή!

Line Up

Κυριακή 16 Ιουλίου
ΘΡΑΞ ΠΑΝKC
BANTA ENTOPICA
ΓΚΙΝΤΙΚΙ

Δευτέρα 17 Ιουλίου
ΛΟΓΟΣ ΤΙΜΗΣ
PLANET OF ZEUS
ΚΡΟΤΑΛΙΑΣ

Εισιτήρια Κυριακής
Προπώληση: 10€ / Ταμείο: 13€
Εισιτήρια Δευτέρας
Προπώληση: 12€ / Ταμείο: 15€
Εισιτήρια 2ημέρου 20€
Σημεία προπωλησης:
Λάρισα: SNUFF , Underground Tales Records , Στο Περίπου
Eπιπλέον σημεία σε Βόλο, Τρίκαλα, Καρδίτσα και Τύρναβο θα ανακοινωθούν άμεσα!!
Artwork: @φώτης βλαχόπουλος (vandal.original)

★ ΘΡΑΞ ΠΑΝΚC ★
Ένα συγκρότημα, με καταβολές από τη περιοχή της Θράκης, που πειραματίζεται και ενσωματώνει διάφορα μουσικά στοιχεία στον ήχο του.
Τα παραδοσιακά τραγούδια φέρουν τόση αυθεντικότητα στις μελωδίες και στο στίχο τους, που αβίαστα παραμένουν επί της ουσίας ανεξίτηλα στο πέρασμα του χρόνου. Κάθε γενιά προσαρμόζει τη δική της οπτική σε αυτά και τα μεταδίδει στην επόμενη. Έτσι και οι ΘΡΑΞ ΠΑΝΚC με κύρια εργαλεία τη γκάιντα, το νταούλι και την ηλεκτρική κιθάρα, σε ταξιδεύουν σε άλλες εποχές, ιστορίες και συναισθήματα, τόσο διαχρονικά, που παρελθόν, παρόν και μέλλον δείχνουν να είναι ένα.
To ομώνυμο άλμπουμ αντικατοπτρίζει ακριβώς αυτό, όσον αφορά την πορεία του σχήματος, ανακεφαλαιώνοντας την πολύχρονη δραστηριότητα της μπάντας, με εμφανή τόσο τα στοιχεία του παρελθόντος, όσο και τα στοιχεία αυτά, που την κάνουν να εξελίσσεται και να συνεχίζει.
Δισκογραφία:
– Albums
(2019) Thrax Punks
– EPs & Singles
(2021) Ασήμι & Σκουριά
(2016) Πανκοπανηγυροψυχεδέλεια
★ BANDA ENTOPICA ★
Η παραδοσιακή μπάντα δρόμου με έδρα την Θεσσαλονίκη, ενώνει κλαρίνο, σαξόφωνο, ακορντεόν και νταούλι σε ένα σύμπλεγμα παραδοσιακής και μοντέρνας βαλκανικής μουσικής.
Έχοντας ως βάση τους ήχους της Μακεδονίας, της Θράκης, της Ηπείρου αλλά και όλης της Βαλκανικής Χερσονήσου, κινείται σε ρυθμούς χορευτικούς και πολλές φορές εκστατικούς με τραγούδια παραδοσιακά αλλά και πρωτότυπες συνθέσεις. Η μπάντα ξεκίνησε την πορεία της από τους δρόμους της Θεσσαλονίκης, ενώ στην συνέχεια προστέθηκαν πληθώρα εμφανίσεων σε μουσικά στέκια της πόλης καθώς και σε μεγάλα φεστιβάλ.
Σε ένα περιβάλλον με την παράδοση να είναι αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας – είτε ως τραγούδι, είτε ως χορός – κάθε ζωντανή εμφάνιση της μπάντας έχει δυναμική διάσταση με έντονη αλληλεπίδραση μουσικών και ακροατών, διατηρώντας ταυτόχρονα μια ξεχωριστή αισθητική πρόταση. Η παραδοσιακή μουσική λειτουργεί άκρως διονυσιακά και δίνει στον κόσμο την δυνατότητα να εξωτερικεύσει συναισθήματα που τόσο πολύ έχει ανάγκη.
Δισκογραφία:
– Albums
(2021) Banda Entopica
– EPs & Singles
(2021) Ederlezi
★ ΓΚΙΝΤΙΚΙ ★
Η παρέα που θα εξελιχθεί με τον καιρό στο πειραματικό μουσικό σχήμα “ΓΚΙΝΤΙΚΙ” ξεκινά να παίζει το 2014 σε καφενεία της Θεσσαλονίκης. Tο πρόγραμμα τότε ξεκινούσε με ρεμπετικα και κάπου στην μέση της βραδυάς το “γυρνούσαν” στα κλαρίνα. Σιγά σιγά ο παραδοσιακός ήχος θα εκτοπίσει τα ρεμπέτικα. Παραδοσιακός ήχος χωρίς την καταστροφική παραμόρφωση του echo, delay, reverb. Το μουσικό σχήμα εντάσσοντας τις επιρροές των μελών του κατάφερε να προσεγγίσει κοινό μικρό ηλικιακά και να δημιουργήσει το πολύ ιδιαίτερο ύφος του. Μέσα από τα παραδοσιακά όργανα, όπως είναι το λαούτο, το κλαρίνο, η γκάιντα, το βιολί και τα κρουστά, προσεγγίζεται ο παραδοσιακός ήχος περισσότερο μέσω του ρυθμικού και του ερμηνευτικού κομματιού.
Όσο ο καιρός περνούσε τα ανταμώματα άρχισαν να πληθαίνουν. Δεν άργησαν να έρθουν τα λάιβ και στην Αθήνα. Πάντα σε μικρούς χώρους και σε εβδομαδιαία βάση.
Η παράδοση για τους ΓΚΙΝΤΙΚΙ είναι μια συνεχής δυναμική διαδικασία. Στα λάιβ τους κυριαρχεί διονυσιακό πνεύμα. Ο κόσμος τραγουδάει και χορεύει ασταμάτητα. “μήλο μου κόκκινο”, “ικαριώτικος”, “αφούσης”, “μεσαρίτικος”Εκεί θα δεις ακόμα και πόγκο μέσα σε κύκλο χορού!
Το 2022 ξεκίνησαν τις ηχογραφήσεις για τον πρώτο τους δίσκο με τίτλο “Αχόι” στο στούντιο Αχός του Θανάση Παπακωνσταντίνου τον οποίο και σκοπεύουν να κυκλοφορήσουν εντός του 2023. Ο δίσκος περιλαμβάνει προσεγγίσεις της μπάντας σε παραδοσιακά τραγούδια διαφόρων περιοχών της Ελλάδας οι οποίες έχουν διαμορφωθεί μέσω των live εμφανίσεων τους και εξελίχθηκαν μέσα στον χρόνο διαδραστικά με το κοινό.
*Γκιντίκι, ένα βουναλάκι σε χαμηλό υψόμετρο ανάμεσα Λάρισας και Κισσάβου
★ ΛΟΓΟΣ ΤΙΜΗΣ ★
Το χιπ χοπ στα καλύτερά του. Οι ΛΟΓΟΣ ΤΙΜΗΣ έρχονται στην καρδιά του κάμπου να παρουσιάσουν το καινούριο τους δίσκο ΨΥΧΗ αλλά και πιο παλιά αγαπημένα τραγούδια!
“Μια πολύ σημαντική στιγμή για εμάς είναι πλέον πολύ κοντά. Κουβαλάει τα όνειρα, τις στιγμές, την αγάπη, τον πόνο και τις αναζητήσεις μας. “ΨΥΧΗ”
Οι Λόγος Τιμής είναι ελληνικό Hip-Hop συγκρότημα απο την Ανακασα των Αγίων Αναργύρων. Μια από τις πιο υπολογίσιμες δυνάμεις αυτήν την στιγμή στην σκηνή. Ιδρύθηκε την δεκαετία του 2010. Το συγκρότημα αποτελείται από τους Koraki , Ελεύθερο Πνεύμα και τους παραγωγούς Tokesick και Sativa .
Δισκογραφία:
Για Αυτό Mιλάμε (2013) (ακυκλοφόρητο)
Οξυγόνo (2014)
Περίεργα Παιδιά EP (2016)
Νύχτα (2019)
Ελεύθεροι (2022)
ΨΥΧH (2023)
★ PLANET OF ZEUS ★
Αν η σύγχρονη εγχώρια ροκ σκηνή άφηνε το “αποτύπωμά” της στο χρόνο για τα τελευτά 10-15 χρόνια της αδιαμφισβήτητης άνθισης της, τότε ένα αναπόσπαστο κομμάτι αποτελούν οι Planet of Zeus. Κορυφαίο ελληνικό συγκρότημα της heavy rock μουσικής έχει κατακτήσει αμέτρητους ακροατές από ολόκληρο τον κόσμο. Πάνω απο 2 δεκαετίες στο χώρο, σαρωτικές και αναρίθμητες live εμφανίσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό.
Οι Planet of Zeus είναι από τις μπάντες που προκαλούν έντονα συναισθήματα με το πάθος και την ενέργειά τους και αυτό το ξέρουν καλά όσοι έχουν βρεθεί σε κάποιο live τους στην Ελλάδα ή την Ευρώπη.
Δισκογραφία:
Eleven the Hard Way (2008)
Macho Libre (2011)
Vigilante (2014)
Loyal to the Pack (2016)
Live in Athens (2018)
Faith In Physics (2019)
★ ΚΡΟΤΑΛΙΑΣ ★
Ο Κροταλίας είναι ένα ελληνόφωνο desert punk κουαρτέτο από την Αθήνα, με ηχόχρωμα που χαρακτηρίζεται από western επιρροές και γρεζάτες punk διφωνίες.
Έχει κυκλοφορήσει ένα split ΕΡ βινύλιο 5 τραγουδιών με τίτλο «Για μια θέση στον ήλιο» μαζί με τους Junkheart, το 2016.
H πρώτη του ολοκληρωμένη δισκογραφική δουλειά με τίτλο ”Ο Tελευταίος Άνθρωπος Στη Γη” κυκλοφόρησε τον Απρίλιο του 2020 ψηφιακά και σε βινύλιο.
Από το 2017,ο Κροταλίας έχει πραγματοποίησει συναυλίες από αυτοοργανωμένους χώρους μέχρι μεγάλα φεστιβάλ. Παράλληλα η τετράδα δουλεύει καινούργιο υλικό που αναμένεται μέσα στο 2023.


Ακολούθησε το Stage News στο Google news και μάθε όλα τα τελευταία νέα.


 

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
17 Ιουλίου 2023
Κόστος:
12€
Κατηγορία Εκδήλωση:

Οι πληροφορίες που παρέχονται μέσω της ιστοσελίδας μας είναι από έγκυρες πηγές παρόλα αυτά ενδέχεται να υπάρξουν αλλαγές ημερομηνιών ή ακυρώσεις για τις οποίες δεν έχουμε ενημερωθεί.

Αποστολή δελτίων τύπου στο [email protected]