Connect with us

News

Πέθανε ο Gary Rossington, το τελευταίο επιζών αρχικό μέλος των Lynyrd Skynyrd

Δημοσιεύθηκε

στις

Τα μέλη του συγκροτήματος, γνωστού για επιτυχίες όπως το Sweet Home Alabama και το Free Bird, ανακοίνωσαν στο Facebook την Κυριακή ότι ο κιθαρίστας και τραγουδοποιός απεβίωσε σε ηλικία 71 ετών.
“Με βαθύτατη συμπάθεια και θλίψη πρέπει να ενημερώσουμε, ότι χάσαμε σήμερα τον αδελφό, φίλο, μέλος της οικογένειας, τραγουδοποιό και κιθαρίστα μας, Gary Rossington”, έγραψαν. “Ο Gary είναι τώρα με τα αδέρφια του Skynyrd και την οικογένειά του στον ουρανό και παίζει όμορφα, όπως κάνει πάντα.

“Παρακαλούμε να έχετε τον Dale, τη Mary, την Annie και όλη την οικογένεια Rossington στις προσευχές σας και να σεβαστείτε την ιδιωτική ζωή της οικογένειας σε αυτή τη δύσκολη στιγμή”.

Δεν δόθηκε αμέσως καμία αιτία θανάτου. Ωστόσο, ο Ρόσινγκτον αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας τις τελευταίες δύο δεκαετίες. Υποβλήθηκε σε εγχείρηση bypass καρδιάς το 2003 και σε επείγουσα εγχείρηση καρδιάς το 2021.

Παρά τις ανησυχίες για την υγεία του, ο Rossington εξακολουθούσε να εμφανίζεται σε κάποιες από τις συναυλίες των Lynyrd Skynyrd πέρυσι, αν και μερικές φορές έπαιζε μόνο για το δεύτερο μισό της συναυλίας. Η μπάντα επιβεβαίωσε πρόσφατα ότι θα κάνει “guest εμφανίσεις” στην επερχόμενη co-headlining περιοδεία τους με τους ZZ Top αυτό το καλοκαίρι.

Ο Rossington δημιούργησε το συγκρότημα, τότε γνωστό ως My Backyard, με τους Ronnie Van Zant, Allen Collins, Larry Junstrom και Bob Burns το 1964. Άλλαξαν το όνομά τους σε Lynyrd Skynyrd πριν κυκλοφορήσουν το ομώνυμο ντεμπούτο άλμπουμ τους το 1973. Κυκλοφόρησαν άλλα τέσσερα άλμπουμ πριν από το αεροπορικό δυστύχημα του 1977, στο οποίο σκοτώθηκαν τρία μέλη, συμπεριλαμβανομένου του Van Zant, και τραυματίστηκε σοβαρά ο Rossington.

Η τραγωδία σταμάτησε απότομα την καριέρα των Lynyrd Skynyrd μέχρι που ο αδελφός του Van Zant, Johnny, αναμόρφωσε το συγκρότημα δέκα χρόνια αργότερα.

Σε αυτά τα χρόνια που μεσολάβησαν, ο Rossington και ο Collins σχημάτισαν την Rossington-Collins Band, στην οποία συμμετείχε η μελλοντική του σύζυγος Dale Krantz. Μετά τον χωρισμό του με τον Collins, ο κιθαρίστας σχημάτισε την Rossington Band με την Dale Krantz-Rossington πριν επανέλθει στη νέα σύνθεση των Lynyrd Skynyrd.

Translated with www.DeepL.com/Translator (free version)


Ακολούθησε το Stage News στο Google news και μάθε όλα τα τελευταία νέα.


 

Συναυλίες2 ώρες πρν

Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης στην Κρήτη: 23 Ιουλίου στο Ρέθυμνο & 24 Ιουλίου στο Ηράκλειο

Συναυλίες2 ώρες πρν

AthensRocks 2024: Spiritualized, The Armed και Πεθαίνουν στο Τέλος συμπληρώνουν το line-up της πρώτης μέρας | Σάββατο 27 Ιουλίου

Μουσική3 ώρες πρν

Kandè | New Single: Fury of War

Συναυλίες3 ώρες πρν

Σωκράτης Μάλαμας | Καλοκαίρι 2024: Νέα δεύτερη Ημερομηνία 2 Ιουλίου |Κατράκειο Θέατρο Νίκαιας, Αθήνα

Events9 ώρες πρν

Athens Pre Pride Party: Σάββατο 20 Απρ 23:00 @ Pireos 260

News1 ημέρα πρν

Ξεκίνησε η προπώληση για τις εμφανίσεις των James σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Συναυλίες1 ημέρα πρν

Εθισμός: Παρουσίαση δίσκου Millennials | Γήπεδο Ριζούπολης – Σάββατο 6 Ιουλίου 2024

Events1 ημέρα πρν

Bolivar Beach Club: Opening το Σάββατο 27 Απριλίου με guests το δημοφιλές δίδυμο Fideles

Συναυλίες1 ημέρα πρν

Νατάσσα Μποφίλιου καλοκαίρι 2024: Κάτι καίγεται – Θέατρο Γής Θεσσαλονίκη | Τρίτη 2 Ιουλίου 2024

Μουσική1 ημέρα πρν

Φτηνά τσιγάρα The Musical: Ακούστε τα τραγούδια Άνθρωποι ρε Θανάση & Το Δάκρυ Ι Δείτε τα music video