Connect with us

News

Η διαλυμένη κιθάρα του Kurt Cobain από την πρώτη περιοδεία των Nirvana πωλείται για πάνω από 400.000 λίρες Αγγλίας

Δημοσιεύθηκε

στις

Η Fender Mustang του 1973 έσπασε σε μια συναυλία τον Ιούλιο του 1989

Μια κιθάρα που ο αείμνηστος Kurt Cobain κατέστρεψε στην πρώτη περιοδεία των Nirvana πωλήθηκε σε δημοπρασία έναντι 486.400 δολαρίων (413.926 λίρες) – υπερδιπλάσια της αρχικής εκτίμησης.

Η Fender Mustang του 1973 που έσπασε επί σκηνής ο Cobain κατά τη διάρκεια της περιοδείας των Nirvana στις ΗΠΑ το 1989 βγήκε σε δημοπρασία στο Hard Rock Cafe της Νέας Υόρκης την Παρασκευή (11 Νοεμβρίου).

Ο Cobain έπαιξε την εν λόγω Mustang σε δύο συναυλίες κατά τη διάρκεια της περιοδείας των Nirvana στις ΗΠΑ το 1989: μια συναυλία στις 8 Ιουλίου στο Club Dreamerz στο Σικάγο και μια συναυλία στις 9 Ιουλίου στο Sonic Temple στο Wilkinsburg της Πενσυλβάνια. Έσπασε την κιθάρα στο τέλος της συναυλίας στο Wilkinsburg.
Η νικητήρια προσφορά των 486.400 δολαρίων στην εκδήλωση “Icons and Idols: Rock ‘N’ Roll” του Julien’s Auctions ξεπέρασε κατά πολύ την αρχική εκτίμηση των 200.000 δολαρίων (170.174 λίρες).

Όπως τονίζει το Consequence, μετά τη συναυλία στο Wilkinsburg οι Nirvana τράκαραν με τον Sluggo Cawley του συγκροτήματος Hullabaloo από τη Βοστώνη, όπου ο Cobain εντόπισε την ομοίως διαλυμένη Gibson SG του Sluggo.
Πιστεύοντας ότι θα μπορούσε να επισκευάσει την SG αρκετά ώστε να την ξανασπάσει, ο Cobain προσφέρθηκε να ανταλλάξει τη Mustang του με την SG του Cawley, την οποία ο τελευταίος αποδέχτηκε. Ο Cobain έγραψε πάνω στην κιθάρα: “Yo Sluggo, Thank for the Trade! IF its illegal to Rock and Roll, throw my ASS in JAiL … NIRVANA.”

Ο Cawley θυμήθηκε την ιστορία σε μια συνέντευξη που έδωσε το 2020 στο Innocent Words [μέσω του Julien’s]. “Ο Kurt με ρώτησε αν θα μπορούσε να πάρει τη σπασμένη Gibson SG που είχα κρεμασμένη στον τοίχο μου. Του είπα, λοιπόν, ‘Βέβαια, αλλά τώρα δεν θα έχω μία για τον τοίχο μου’. Ο Kurt απάντησε: ‘Θα επιστρέψω αμέσως’. Πήγε στο φορτηγάκι τους και μου παρουσίασε μια Fender Mustang του 1973 που έκρινε ότι δεν μπορούσε να επισκευαστεί. Σε ένα είδος κοροϊδευτικής λατρείας για τον ήρωα της κιθάρας, του ζήτησα να μου την υπογράψει”.
Η Fender Mustang είχε εκτεθεί στο παρελθόν στο Experience Music Project στο Σιάτλ μεταξύ 2007 και 2008.


Ακολούθησε το Stage News στο Google news και μάθε όλα τα τελευταία νέα.