Connect with us

Οι πληροφορίες που παρέχονται μέσω της ιστοσελίδας μας είναι από έγκυρες πηγές παρόλα αυτά ενδέχεται να υπάρξουν αλλαγές ημερομηνιών ή ακυρώσεις για τις οποίες δεν έχουμε ενημερωθεί.

Αποστολή δελτίων τύπου στο info@stagenews.gr


Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

Social Waste – ΘΡΑΞ ΠΑΝΚC live στην Πάτρα

Πέμπτη, 13 Ιουνίου, 2024 @ 20:00

13€-15€

Social Waste – Θραξ Πανκc

Πέμπτη 13 Ιουνίου

Εργοστάσιο Τέχνης  

Το Χιπ χοπ της Μεσογείου συναντιέται με την Πανκοπανηγυροψυχεδέλεια!

Έρχονται από διαφορετικές επιρροές και συναντιούνται στα μουσικά Βαλκάνια! Χιπ χοπ οι μεν, punk οι δε, όμως μεγάλωσαν εδώ, στους ίδιους δρόμους και την ίδια κουλτούρα, και αγαπούν τα παραδοσιακά όργανα και μελωδίες, δημιουργώντας εκρηκτικές μουσικές!

 

Social Waste και Θραξ Πανκc, δύο συγκροτήματα χτισμένα πάνω σε συνεργατικό πλαίσιο, που τους ενώνουν όχι μόνο η μουσική αλλά και οι αξίες τους, ο αδιαμεσολάβητος τρόπος επαφής με το κοινό και τους φίλους τους και η πίστη στις αρχές τους.

 

Μάλλον είναι τυχαίο που δεν έχουν συμπράξει μέχρι στιγμής όμως ήρθε η ώρα!

Social Waste και Θραξ Πανκc μαζί στη σκηνή κι ετοιμαζόμαστε από τώρα!

 

Παραγωγή & Επικοινωνία: Goodheart Productions

Διοργάνωση: Mojo Live

 

SOCIAL WASTE

Οι Social Waste δημιουργήθηκαν το 1999 στο Ηράκλειο της Κρήτης. Δεκαεφτάχρονοι τότε, μαθητές ακόμα, τράβηξαν αμέσως την προσοχή των Active Member, οι οποίοι τους πρότειναν να συνεργαστούν στο πλαίσιο της ομάδας παραγωγής τους. Έτσι, με την ομάδα της Freestyle Productions, εμφανίστηκαν ζωντανά σε πολλές μουσικές σκηνές της Ελλάδας μέχρι το 2006, όπου και αποφάσισαν να κάνουν μια παύση ώστε να ψάξουν μέσα τους, να ανασυγκροτήσουν τις δυνάμεις τους και να ακονίσουν τις αιχμές τους. Έτσι το 2013 εμφανίζονται ξανά με την προσθήκη 2 νέων μελών, του Χρήστου (μέλος κι αυτός της παρέας της freestyle production) και του Γιώργη Νίκα (Αντίποινα), οι οποίοι εμφυσήσανε νέα πνοή στην μπάντα.

Σήμερα, κοντά στα σαράντα, συνεχίζουν να κάνουν αυτό που έμαθαν μικροί, προσπαθώντας όπως λένε να το πάνε «λίγο πιο πέρα» από ‘κει που το παρέλαβαν, πριν το παραδώσουν και οι ίδιοι στην επόμενη γενιά. Οργώνοντας την Ελλάδα και παίζοντας σε πολλές μουσικές σκηνές, συναυλιακούς χώρους, φεστιβάλ και στηρίζοντας πάντα αυτοοργανωμένους πολιτικούς χώρους και κινήματα, κατάφεραν να κερδίζουν έδαφος και να χτίσουν το κοινό τους χωρίς την βοήθεια εταιρειών management, με μόνο τους όπλο τις μελωδίες και τους στίχους τους.

Η καινοτομία της μπάντας είναι ότι εισήγαγαν παραδοσιακά ελληνικά αλλά και όργανα του ευρύτερου μεσογειακού πολιτισμού χωρίς να αναπαράγουν «μουσειακά» παραδοσιακά μοτίβα, αλλά συνθέτοντας δικές τους μελωδίες και ρυθμούς, συνδυάζοντάς τους με τον ξεχωριστό κοινωνικοπολιτικό στίχο και τον δυναμισμό του χιπ-χοπ. Ρίμες-μαχαίρι και δυναμική σκηνική παρουσία, υπό τους ήχους λαούτου, γκάιντας, αρχαίας λύρας, μπαγλαμά και άλλων οργάνων της Μεσογείου, ενώ στα deck ο dj σκρατσάρει ακατάπαυστα. Οι στίχοι τους βρίθουν από αναφορές στους ποιητές και τους λογοτέχνες του κόσμου, καθώς και στην κοινωνικοπολιτική κατάσταση στην Ελλάδα, τη Μεσόγειο και τον κόσμο ολόκληρο. Στα τραγούδια των Social Waste, o Μανόλης Αναγνωστάκης συνυπάρχει με τον Ζαν Κλοντ Ιζό και ο Χρόνης Μίσσιος με τον Subcomandante Marcos των Ζαπατίστας σε ένα εκρηκτικό μείγμα.

Πλέον έχουν εμφανιστεί σε πάρα πολλές μουσικές σκηνές, φεστιβάλ και αυτοοργανωμένους χώρους σε όλη την Ελλάδα, καθώς και στο εξωτερικό (Γερμανία, Νορβηγία, Μεξικό). Επίσης έχουν έντονη ακτιβιστική δράση, ενώ συχνά δίνουν ομιλίες σε αυτοοργανωμένους χώρους αλλά και πανεπιστήμια σχετικά με την κοινωνικοπολιτική διάσταση του χιπ χοπ.

Δισκογραφία

… ήταν ταξίδι (ανεξάρτητη παραγωγή 2002)

Στη γιορτή της ουτοπίας (ανεξάρτητη παραγωγή 2013)

Με μια πειρατική γαλέρα (ανεξάρτητη παραγωγή 2015)

Το χιπ χοπ της Μεσογείου (ανεξάρτητη παραγωγή 2017)

Σύνορα (ανεξάρτητη παραγωγή 2020)

https://socialwaste.org

 

ΘΡΑΞ ΠANKC

Η ιστορία μας πηγαίνει πίσω στο 2006, όταν και άρχισε να σχηματίζεται ένα συγκρότημα με ύφος αμιγώς παραδοσιακό. Με το πέρασμα των χρόνων, τα μέλη του άρχισαν να πειραματίζονται και να ενσωματώνουν στη μουσική τους σύγχρονη αισθητική και ύφος από διάφορα μουσικά είδη ανά τον κόσμο, αντίστοιχα με τα ακούσματά τους. Με βασικά μέλη τον Βαΐτση Χαρακοπίδη στη γκάιντα και το καβάλ, τον Γιώργο Σταυρίδη στο νταούλι και τη λύρα και τον Πάνο Γκίνη στο ηλεκτρικό μπασο-κίθαρο, απέκτησαν έναν ηλεκτρικό χαρακτήρα, με live looping, ψυχεδελικά περάσματα, βαριές κιθάρες, math ξεσπάσματα και πανκ αισθητική. Αφού κυκλοφόρησαν τον νέο τους δίσκο “Βάκχες” το καλοκαίρι του 2023, περιόδευσαν σε Ελλάδα, Κύπρο και Ευρώπη, και μετά από μια τόσο παραγωγική περίοδο, το συγκρότημα βρίσκεται ήδη στη διαδικασία ηχογράφησης καινούριου δίσκου, με τον δικέφαλο γάιδαρο να σας κλείνει το μάτι και να υπόσχεται ένα εκρηκτικό καλοκαίρι με περισσότερη μυσταγωγία, χορό και ψυχεδέλεια.

https://thraxpunks.com


Προπώληση early bird tickets 13 ευρώ στην πλατφόρμα της more by viva και στα: discover bookstore, Γωνιά του βιβλίου, Το θρανίο, Joe Records και Λάου Λάου.

Η προπώληση θα συνεχιστεί στα ίδια σημεία στα 15 ευρώ.

Ώρα προσέλευσης: 20.00

Η έγκαιρη προσέλευση στον χώρο της συναυλίας είναι απαραίτητη για την ταχύτερη και πιο άνετη εξυπηρέτηση των θεατών, καθώς και για την εξασφάλιση εύρεσης καθίσματος, αφού ο χώρος θα φιλοξενήσει και όρθιους.


 


Ακολούθησε το Stage News στο Google news και μάθε όλα τα τελευταία νέα.


 

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
Πέμπτη, 13 Ιουνίου, 2024
Ώρα:
20:00
Κόστος:
13€-15€
Κατηγορία Εκδήλωση:

Χώρος Διεξαγωγής

Εργοστάσιο Τέχνης
Ακτή Δυμαίων 7
Πάτρα, 263 33 Ελλάδα
+ Χάρτης Google

Οι πληροφορίες που παρέχονται μέσω της ιστοσελίδας μας είναι από έγκυρες πηγές παρόλα αυτά ενδέχεται να υπάρξουν αλλαγές ημερομηνιών ή ακυρώσεις για τις οποίες δεν έχουμε ενημερωθεί.

Αποστολή δελτίων τύπου στο info@stagenews.gr