Connect with us

News

Η τέχνη της αφήγησης στο μέταλ: Μια συνέντευξη με το Progressive Heavy Metal Exodus Rising

Οι Exodus Rising σε μια αποκλειστική συνέντευξη που υπόσχεται να είναι τόσο διορατική και συναρπαστική όσο η μουσική τους.

Δημοσιεύθηκε

στις

Σε μια πρωτοποριακή συγχώνευση κινηματογραφικής αφήγησης και progressive heavy metal, το Exodus Rising αναδεικνύεται ως μια υπολογίσιμη δύναμη στη metal σκηνή. Το ντεμπούτο άλμπουμ τους, “The Book of Life”, υπόσχεται ένα μνημειώδες ταξίδι στα χρονικά της βιβλικής ιστορίας, που θα επανασχεδιαστεί μέσα από το φακό του progressive heavy metal. Κορυφαίο είναι το καυτό σινγκλ τους, “The Fallen”, το οποίο προσφέρει στους ακροατές μια καθηλωτική εμπειρία που ξεπερνά τα είδη και αφήνει ένα ανεξίτηλο σημάδι στην ψυχή.

Η πρωτοποριακή προσέγγιση και ο δυνατός, δυναμικός ήχος των Exodus Rising τους έχουν τοποθετήσει στην πρώτη γραμμή της progressive heavy metal σκηνής. Η ικανότητά τους να συνδυάζουν περίπλοκη αφήγηση με σύνθετες μουσικές συνθέσεις τους ξεχωρίζει από τους συνομηλίκους τους, διασφαλίζοντας τη θέση τους ως πρωτοπόροι στην τέχνη τους. Οι λάτρεις της μουσικής και οι άλλες μπάντες θα πρέπει να το προσέξουν – οι Exodus Rising είναι εδώ για να αναδιαμορφώσουν το progressive metal τοπίο με τη σαγηνευτική και πρωτοφανή τέχνη τους.

Ελάτε μαζί μας καθώς εξερευνούμε τη δημιουργική διαδικασία, τις εμπνεύσεις και τις μελλοντικές φιλοδοξίες των Exodus Rising σε μια αποκλειστική συνέντευξη που υπόσχεται να είναι τόσο διορατική και συναρπαστική όσο η μουσική τους.

Τι μπορείτε να πείτε για αυτό το νέο άλμπουμ; Το «The Book of Life» είναι σαν μια βόλτα με τρενάκι του λούνα παρκ μέσα από μερικές από τις πιο γνωστές ιστορίες από τη Βίβλο. Ζωντανεύει αυτές τις αρχαίες ιστορίες, καθιστώντας τις σχετικές και εύπεπτες για τους σημερινούς ακροατές, ενώ εκφράζει τον λόγο του Θεού με δυνατό τρόπο.

Τι σημαίνει το όνομα του άλμπουμ; Το όνομα “The Book of Life” είναι αρκετά απλό. Αυτό το άλμπουμ έχει να κάνει με τη ζωή μας, την ιστορία μας και την πίστη μας στον Κύριο. Περικλείει την αγάπη, τη βαρβαρότητα και όλα τα ενδιάμεσα. Ακριβώς όπως ο λόγος Του, η μουσική είναι μια παγκόσμια γλώσσα, και πάνε χέρι-χέρι σε αυτό το άλμπουμ.

Πώς ήταν η διαδικασία της ηχογράφησης; Η διαδικασία της ηχογράφησης ήταν αρκετά ταξίδι. Αυτό το άλμπουμ βρίσκεται στα σκαριά για σχεδόν μια δεκαετία. Αντιμετωπίσαμε πολλές προκλήσεις, συμπεριλαμβανομένης της εύρεσης των κατάλληλων ανθρώπων που μοιράζονταν το όραμα και την πίστη μας. Αλλά τότε, από το πουθενά, είχαμε απίστευτα ταλέντα όπως ο Chris Zapa, ο NY Charlie, ο KC Bonet, ο William “Speedy” Gonzalez και ο J Slate. Μόλις η ομάδα ολοκληρώθηκε, όλα μπήκαν στη θέση τους και η διαδικασία απέκτησε ασταμάτητη δυναμική.

Αν έπρεπε να διαλέξεις ένα τραγούδι, ποιο θα διάλεγες; Αυτό είναι δύσκολο γιατί αγαπάμε πάρα πολλούς από αυτούς. Αν έπρεπε να διαλέξουμε, θα ήταν το “Paradise Lost – (Genesis)”. Αυτό το τραγούδι αποτυπώνει τέλεια το ποιος είναι το Exodus Rising. Είναι το πρώτο κομμάτι του άλμπουμ και δίνει τον τόνο με το μείγμα της ωμότητας, της συμφωνικής μεγαλοπρέπειας και του κλασικού power metal πνεύματος.

Ποιες εμπνεύσεις ήταν σημαντικές για αυτό το άλμπουμ; Μουσικά ή φίλοι, οικογένεια, κάποιον που θα θέλατε να ευχαριστήσετε ιδιαίτερα; Ο Θεός είναι η κύρια έμπνευσή μας. Μουσικά, έχουμε επηρεαστεί από μπάντες όπως οι Dream Theater, Symphony X, Seventh Wonder, Queen, Disturbed, Theocracy και Signum Regis. Οι οικογένειές μας μας κρατούν προσγειωμένους, ακόμη και με τις μοναδικές προοπτικές τους για το στυλ μας. Μέσα στο συγκρότημα, οι πνευματικές και μουσικές γνώσεις όλων είναι ανεκτίμητες. Η συνεργασία και η δημιουργικότητα είναι το κλειδί. Θέλουμε να εκφράσουμε ιδιαίτερες ευχαριστίες στους χορηγούς μας JZ Microphones, Gamma Basses, Marco Basses, Bunker Bases και Carlos Martinez για τις επενδύσεις τους. Ευχαριστούμε επίσης τους Andrew Santana, Julissa Bordoy, Tokaro “Tokka” Serrano, Edwin Velasquez, Brenda Ortiz, Luis Fernandez και Andre “Rocket” Gonzalez για την υποστήριξή τους. Φωνάξτε στους Ezfilms, Recsquad, NP Productions και NYC Grip & Lighting για τα μουσικά βίντεο. Ευχαριστούμε θερμά τον Abian Morales που βοήθησε στην ηχογράφηση του Intercontinental studio, τον Jose Morales, τον Otoniel Vargas και τον Sammy Santos. Και φυσικά, ευχαριστώ το Stowaway Distro και την Worm Hole Death Records που μας βοήθησαν να φέρουμε την αλήθεια στις μάζες.


Ακολούθησε το Stage News στο Google news και μάθε όλα τα τελευταία νέα.