Connect with us

Οι πληροφορίες που παρέχονται μέσω της ιστοσελίδας μας είναι από έγκυρες πηγές παρόλα αυτά ενδέχεται να υπάρξουν αλλαγές ημερομηνιών ή ακυρώσεις για τις οποίες δεν έχουμε ενημερωθεί.

Αποστολή δελτίων τύπου στο info@stagenews.gr


Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

SHORTPARIS live in Greece!

Δευτέρα, 12 Φεβρουαρίου, 2024 @ 20:30

12€

SHORTPARIS live in Greece! +special guests TBA

Sun 11 Feb 2024   | Athens, Temple club
Mon 12 Feb 2024 | Thessaloniki, Mylos Club

Οι Shortparis βρίσκονται σε καλό δρόμο προς την άξια διεθνή αναγνώριση και ήδη έχουν ανακηρυχθεί ως “το καλύτερο ρωσικό live act”. Με καταγωγή από την Αγία Πετρούπολη και με επικεφαλής τον χαρισματικό frontman Nikolay Komiagin, το συγκρότημα συνεχίζει να χτίζει μια φήμη για τις εντυπωσιακές τελετουργικές του εμφανίσεις και τα σκοτεινά, ηλεκτρονικά ηχοτοπία, καθώς “παράλογα, σπαστικά χορευτικά grooves” συγκλίνουν με “post-punk, πειραματικό θόρυβο και ακουστικό chanson” για να σχηματίσουν μια μουσική αισθητική που είναι μοναδική.

Παίζοντας στα ρωσικά, γαλλικά και αγγλικά, οι Shortparis δεν είναι τίποτα λιγότερο από μια αποκάλυψη, καθώς έχουν ως στόχο να προσφέρουν ένα ταιριαστό soundtrack στην καθημερινότητά τους, έναν ήχο που αντικατοπτρίζει την Αγία Πετρούπολη όπως ήταν και είναι. “Ξέρετε, ονειρεύομαι συνεχώς να συναντήσω συγκροτήματα σαν τους Shortparis, αλλά τόσο σπάνια το κάνω”, γράφει ο John Doran του The Quietus. “Φιλόδοξοι, βομβαρδιστικοί, απίστευτα επιτηδευμένοι, ερωτικοί, συναρπαστικοί, αδύνατο να τους προσδιορίσεις, αόριστα αποκλίνοντες, διασκεδαστικοί στο χορό και γεμάτοι επαναστατικές δυνατότητες. Σίγουρα, αν ακούσεις αρκετά δυνατά μπορείς να τους ακούσεις να γελάνε, αλλά θα ήσουν ανόητος αν έκανες το λάθος να υποθέσεις ότι αστειεύονται.”

Τα μουσικά τους βίντεο είναι σχεδόν εξίσου έντονα και αφήνουν περιθώρια ερμηνείας. Πάρτε για παράδειγμα τα συνοδευτικά visuals του “Страшно” (Strashno / μεταφράζεται “Scary”). Οι στίχοι αντικατοπτρίζουν μια τρέχουσα κατάσταση άγχους, ενώ τα οπτικά προσπαθούν να αποκαλύψουν ένα είδος συνεχιζόμενης υστερίας. Λίγες μόνο ώρες μετά τα γυρίσματα σε ένα σχολείο, κάποιος κάλεσε την αστυνομία για πιθανές τρομοκρατικές δραστηριότητες: “Το μουσικό μας βίντεο προσπαθεί να εκδηλώσει την κατάσταση κάποιου μέρους της γενιάς μας. Είναι προκλητικό και αναφέρεται σε κάποιες κοινωνικές τραγωδίες, οι οποίες δεν αντικατοπτρίζονται στην οπτική μας κουλτούρα. Ανοίγονται ταμπού και φόβοι: ό,τι κι αν γράφεται με αραβικά γράμματα, “αγάπη” ή “φιλία”, πρέπει να είναι τρομοκρατία, τα φαλακρά κεφάλια πρέπει να σημαίνουν ναζιστές κ.ο.κ. Αλλά μετά από όλο αυτό το παιχνίδι με τις έννοιες, μόνο το άγχος μένει και μεγαλώνει”.

Οι Shortparis έχουν εμφανιστεί και εντυπωσιάσει σε πολλά φημισμένα φεστιβάλ σε όλη την Ευρώπη

Shortparis is:
Vocals  – Nikolay Komiagin
Guitar, Synthesizer – Aleksandr Galianov
Drums, Sampling – Pavel Lesnikov
Guitar, Bass, Accordion – Aleksandr Ionin
Drums, Percussion – Danila Kholodkov


Προπώληση more.com



Ακολούθησε το Stage News στο Google news και μάθε όλα τα τελευταία νέα.


 

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
Δευτέρα, 12 Φεβρουαρίου, 2024
Ώρα:
20:30
Κόστος:
12€
Κατηγορία Εκδήλωση:

Χώρος Διεξαγωγής

Mylos Club
Γεωρ. Ανδρέου 56
Θεσσαλονίκη, Ελλάδα
+ Χάρτης Google

Οι πληροφορίες που παρέχονται μέσω της ιστοσελίδας μας είναι από έγκυρες πηγές παρόλα αυτά ενδέχεται να υπάρξουν αλλαγές ημερομηνιών ή ακυρώσεις για τις οποίες δεν έχουμε ενημερωθεί.

Αποστολή δελτίων τύπου στο info@stagenews.gr