Connect with us

Οι πληροφορίες που παρέχονται μέσω της ιστοσελίδας μας είναι από έγκυρες πηγές παρόλα αυτά ενδέχεται να υπάρξουν αλλαγές ημερομηνιών ή ακυρώσεις για τις οποίες δεν έχουμε ενημερωθεί.

Αποστολή δελτίων τύπου στο [email protected]


Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

SANCTUARY, HALCYON WAY

3 Οκτωβρίου 2023 @ 21:00

“Into The Mirror Black 30th Anniversary” European Tour 2023

SANCTUARY (U.S.A.)

HALCYON WAY (U.S.A.)

Τρίτη 3 Οκτωβρίου 2023 – Αθήνα – Κύτταρο Live

Οι Αμερικάνοι SANCTUARY δημιουργήθηκαν το 1983 και δικαίως θεωρούνται ως ένα από τα καλύτερα σχήματα που προήλθαν από το Seattle (μετέπειτα γνωστό και ως “πρωτεύουσα” του grunge) της Washington, μαζί με τους QUEENSRŸCHE και METAL CHURCH. Βέβαια στα πρώτα τους χρόνια (1983 – 1984) είχαν ως τραγουδιστή τους τον Randy Bowman (ο οποίος είχε σχεδιάσει και το αρχικό τους λογότυπο) καθώς και διαφορετικό μπασίστα (Rich Furtner) και ντράμμερ. Στην πορεία βέβαια τους διαδέχθηκαν οι Warrel Dane, Jim Sheppard και Dave Budbill αντίστοιχα, που μαζί με τους κιθαρίστες, ξαδέρφια και ιδρυτικά μέλη, Lenny Rutledge και Sean Blosl, αποτέλεσαν την κλασική σύνθεση του σχήματος. Έτσι λοιπόν μετά την κυκλοφορία του demo τους “Sanctuary” εν έτη 1986, υπέγραψαν συμβόλαιο με την πολυεθνική Epic Records και κυκλοφόρησαν το αριστουργηματικό ντεμπούτο τους, “Refuge Denied”, σε παραγωγή του Dave Mustaine των MEGADETH (ο οποίος και τους βοήθησε και στην υπογραφή του συμβολαίου), το οποίο ακόμα και σήμερα αποτελεί ένα διαμάντι του Αμερικανικού power – heavy metal αναμειγμένο με αρκετά στοιχεία από το thrash. Μέσα από οκτώ εξαιρετικές δικές τους συνθέσεις (καθώς και μία καταπληκτική διασκευή στο “White Rabbit” των JEFFERSON AIRPLANE) έδειξαν πως πραγματικά πρέπει να παίζεται το ιδίωμα, ενώ ιδιαίτερη μνεία πρέπει να αποδοθεί και στα καταπληκτικά φωνητικά του Warrel Dane. Και φτάνουμε στο 1988, όπου κυκλοφορούν το δεύτερο τους άλμπουμ “Into The Mirror Black”, άλλη μία κλασική δισκάρα, που δυστυχώς έμελλε να είναι και το κύκνειο τους άσμα (τουλάχιστον της πρώτης τους περιόδου από το 1983 έως και το 1992, όπως την γνωρίζουμε σήμερα). Το άλμπουμ βάδιζε πάνω στα χνάρια του ντεμπούτου τους, με την διαφορά ότι ηχούσε λιγάκι πιο σκοτεινό και πιο τεχνικό. Κατά τα άλλα, όλα τα γνώριμα στοιχεία τους ήταν εκεί. Οι δυνατές κιθάρες, τα αιχμηρά riffs, τα φοβερά solos, το συμπαγές rhythm section και οι για μία ακόμη φορά φοβερές ερμηνείες του Warrel Dane, έκαναν τις εννέα συνθέσεις του άλμπουμ να ηχούν απλά μοναδικές! Και εκεί λοιπόν που τα πράγματα έδειχναν ότι είχαν πάρει τον δρόμο τους και το μέλλον τους φάνταζε λαμπρό, ήρθε η διάλυση τους το 1992.

 

Εν συνεχεία οι Jeff Loomis (που συμμετείχε στους SANCTUARY ως live κιθαρίστας κατά την περίοδο 1990 – 1992), Warrel Dane και Jim Sheppard δημιούργησαν τους NEVERMORE με τους οποίους επίσης μεγαλούργησαν, ενώ οι Lenny Rutledge και Dave Budbill δημιούργησαν τους UNDONE.

 

Το 2011 όμως έμελλε να είναι το έτος διάλυσης των NEVERMORE, καθότι οι Jeff Loomis και Van Williams αποχώρησαν από το γκρουπ, μετά από ρήξη και διαφωνίες με τους Warrel Dane και Jim Sheppard.

 

Έτσι λοιπόν οι Warrel Dane και Jim Sheppard αποφάσισαν να ξαναγυρίσουν στους SANCTUARY, οι οποίοι είχαν αποφασίσει το 2010 να επανασυνδεθούν, αρχικά για κάποιες συναυλίες και κατόπιν και δισκογραφικά. Έτσι λοιπόν το 2014 κυκλοφόρησαν το τρίτο τους στούντιο άλμπουμ, “The Year The Sun Died” και πρώτο μετά από 24 χρόνια!!!. Μπορεί η απόδοση του Warrel Dane να μην ήταν αντίστοιχη αυτών στα πρώτα τους άλμπουμ (λόγω των καταχρήσεων του), δεν παύει όμως να είναι μια πολύ αξιόλογη κυκλοφορία, που στέκεται επάξια και περήφανα δίπλα στα άλλα δύο τους κλασικά άλμπουμ. Και δυστυχώς το “The Year The Sun Died” έμελλε να είναι το τελευταίο τους με τον Warrel Dane στον ρόλο του frontman, αφού στις 13 Δεκεμβρίου 2017 πέθανε από καρδιακή προσβολή, ενώ βρισκόταν στην Βραζιλία για τις ηχογραφήσεις του δεύτερου προσωπικού του άλμπουμ “Shadow Work”.

 

Oi SANCTUARY αποφάσισαν να συνεχίσουν αρχικά δοκιμαστικά με τον πολυταλαντούχο Joseph Michael (νυν WITHERFALL και MIDNIGHT REIGN καθώς και πρώην WHITE WIZZARD, OMICIDA και OMERY RISING) στον δύσκολο ρόλο του νέου τραγουδιστή και αντικαταστάτη του Warrel Dane (ο Joseph Michael είναι και ξάδερφος με τον Ronnie James Dio (R.I.P.)) και αφότου διαπίστωσαν ότι το πείραμα όχι απλώς δούλεψε, αλλά πέτυχε σε απόλυτο βαθμό, κατέληξαν στην απόφαση να συνεχίσουν την δισκογραφική τους καριέρα, με την προϋπόθεση ότι ο Joseph Michael θα βρίσκεται πίσω από το μικρόφωνο. Ο χαρισματικός Joseph Michael όχι μόνο κατάφερε να ενσαρκώσει πλήρως τον Warrel Dane φωνητικώς, αλλά και να δώσει την νέα πνοή και ώθηση που το συγκρότημα τόσο πολύ χρειαζόταν. Ακούγεται ακριβώς όπως ακουγόταν και ο Warrel Dane στις καλές του εποχές και πριν οι καταχρήσεις αρχίσουν να τον καταβάλλουν. Επίσης την  θέση του αποχωρήσαντα μπασίστα Jim Sheppard, ανέλαβε πλέον ο George Hernandez (πρώην PANIC και COLD STEELE), παλιός γνώριμος του γκρουπ, αφού είχε παίξει με τους SANCTUARY στην περιοδεία τους το 1988, ως το support σχήμα στους MEGADETH, αντικαθιστώντας τον Jim Sheppard που εκείνη την εποχή είχε σπάσει το χέρι του και επομένως δεν μπορούσε να περιοδεύσει.

 

Οι SANCTUARY για να γιορτάσουν την πάροδο 30 ετών από την κυκλοφορία του “Into The Mirror Black” (το οποίο επανακυκλοφόρησε το 2020 από την Century Media Records), θα περιοδεύσουν στην Ευρώπη το 2023, παίζοντας ολόκληρο το εν λόγω άλμπουμ καθώς και κάποια κομμάτια από την υπόλοιπη δισκογραφία τους. Στο πλαίσιο λοιπόν αυτής της περιοδείας θα βρεθούν και στην χώρα μας και συγκεκριμένα για μία εμφάνιση στην Αθήνα, την Τρίτη 3 Οκτωβρίου 2023 στο Κύτταρο Live, κατά την οποία οι παρευρισκόμενοι θα γίνουν μάρτυρες της αναγέννησης ενός θρύλου!!!

 

Μαζί τους θα βρίσκονται και οι συμπατριώτες τους HALCYON WAY, ένα πενταμελές σχήμα που δημιουργήθηκε στην Ατλάντα το 2001, ενώ μέχρι στιγμής έχουν κυκλοφορήσει ένα demo, δύο EP’s και τέσσερα στούντιο άλμπουμ, με πιο πρόσφατο το “Bloody But Unbowed” του 2018. Ηχητικά και αυτοί κινούνται στον χώρο του τεχνικού power – thrash metal και κάθε άλλο παρά αδιάφοροι είναι. Μέχρι στιγμής έχουν περιοδεύσει σε Η.Π.Α., Καναδά, Ρωσία αλλά και Ευρώπη με σχήματα όπως SAXON, QUEENSRŸCHE, U.D.O., FATES WARNING, SABATON, SKID ROW, ANGRA, GEOFF TATE’S OPERATION MINDCRIME, FOZZY, DELAIN, κ.α., γεγονός που αν μη τι άλλο αναδεικνύει την αξία τους. Εργάζονται σκληρά, μεθοδικά, αφοσιωμένα, δεν διστάζουν να κάνουν τις απαραίτητες θυσίες, αρπάζουν από τα μαλλιά τις οποίες ευκαιρίες τους παρουσιάζονται, και σε γενικές γραμμές κάνουν αυτό που πρέπει να κάνουν, προκειμένου να πετύχουν τον σκοπό τους, που δεν είναι άλλος από την διεθνής αναγνώριση – φήμη και την καθιέρωση του ονόματος τους στην παγκόσμια μουσική βιομηχανία. Και η αλήθεια είναι ότι μέχρι στιγμής τα πηγαίνουν περίφημα!


Ακολούθησε το Stage News στο Google news και μάθε όλα τα τελευταία νέα.


 

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
3 Οκτωβρίου 2023
Ώρα:
21:00
Κατηγορία Εκδήλωση:

Χώρος Διεξαγωγής

Κύτταρο Live
Ηπείρου 48
Αθήνα, Αττικής 10439 Ελλάδα
+ Χάρτης Google

Οι πληροφορίες που παρέχονται μέσω της ιστοσελίδας μας είναι από έγκυρες πηγές παρόλα αυτά ενδέχεται να υπάρξουν αλλαγές ημερομηνιών ή ακυρώσεις για τις οποίες δεν έχουμε ενημερωθεί.

Αποστολή δελτίων τύπου στο [email protected]