Connect with us

Οι πληροφορίες που παρέχονται μέσω της ιστοσελίδας μας είναι από έγκυρες πηγές παρόλα αυτά ενδέχεται να υπάρξουν αλλαγές ημερομηνιών ή ακυρώσεις για τις οποίες δεν έχουμε ενημερωθεί.

Αποστολή δελτίων τύπου στο info@stagenews.gr


Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

Raining Pleasure 2024 Reunion

Σάββατο, 1 Ιουνίου, 2024 @ 21:30

Οι αγαπημένοι Raining Pleasure επιστρέφουν δυναμικά. Το ανακοίνωσαν ήδη στα social media με τον δικό τους τρόπο:

«Ένα πρωί, τον Σεπτέμβρη του ‘22, έπεσε το πρώτο τηλεφώνημα. Πάμε να παίξουμε; Χωρίς πλάνο, χωρίς προσδοκίες, χωρίς απαιτήσεις, χωρίς περιορισμούς, χωρίς παρελθόν. Τα βρήκαμε, τα ξεσκονίσαμε, τα συναρμολογήσαμε, τα στήσαμε σε ένα υπόγειο και ξανασυναντηθήκαμε.

Το πρώτο jam γέμισε τον χώρο σαν άγριο καιρικό φαινόμενο. Απρόβλεπτο, επικίνδυνο, καινούριο, αναζωογονητικό – τυφώνας. Κάθε Παρασκευή απόγευμα από τότε, ανακαλύπτουμε ότι η μπάντα ήταν εκεί και μας περίμενε 14 χρόνια.

Πρόσφατα αποφασίσαμε ότι θα ήταν μεγάλη τσιγκουνιά να το κρατήσουμε για τους εαυτούς μας.

Οι Raining Pleasure είναι ξανά εδώ.

Ακολουθούν νεότερα σύντομα».

–Vassilikos, X-Jeremy, Jay

 

Bio
Το συγκρότημα σχηματίστηκε στην Πάτρα το 1990, αρχικά με το όνομα Rest In Peace. Το 1992 μετονομάστηκαν σε Raining Pleasure, από το ομώνυμο τραγούδι των Αυστραλών Triffids. Δύο χρόνια αργότερα κυκλοφόρησαν ένα demo με 16 τραγούδια, αρκετά από τα οποία περιλαμβάνονται στα δύο πρώτα άλμπουμ τους. Το 1995 συμμετείχαν με τρεις ηχογραφήσεις τους στη συλλογή CD The New Local Jazz Rock Scene – Δυτική Ακτή ’96 που κυκλοφόρησε το μουσικό περιοδικό Ποπ+Ροκ.

Το ντεμπούτο άλμπουμ τους, με τίτλο Memory Comes Back, κυκλοφόρησε το 1996 και το 1998 ακολούθησε το δεύτερο άλμπουμ τους, Nostalgia, το οποίο προκάλεσε μεγάλη αίσθηση στην εγχώρια ανεξάρτητη σκηνή, αποσπώντας εγκωμιαστικές κριτικές τόσο στην Ελλάδα όσο και διεθνώς. Τραγούδια από αυτό το άλμπουμ παίχτηκαν σε ευρωπαϊκούς ραδιοφωνικούς σταθμούς, ενώ δύο από αυτά, τα “Is That Yoo?” και “Julie’s Birthday”, κυκλοφόρησαν σε συλλογές ανά την Ευρώπη.

Το 2001 υπέγραψαν συμβόλαιο συνεργασίας με την Chrysalis Records μέσω της Minos EMI. Το καλοκαίρι της ίδιας χρονιάς κυκλοφόρησαν το EP Capricorn, από το οποίο το ομώνυμο τραγούδι έγινε πανελλήνια ραδιοφωνική επιτυχία.

Τον Δεκέμβριο του 2001 κυκλοφόρησε το άλμπουμ Flood, το οποίο τους καθιέρωσε ως το πιο δημοφιλές ελληνικό αγγλόφωνο rock/pop συγκρότημα. Το κομμάτι “Fake” από το άλμπουμ έντυσε μουσικά για τρία συνεχόμενα χρόνια τα τηλεοπτικά σποτ εταιρείας κινητής τηλεφωνίας και έγινε μεγάλη ραδιοφωνική επιτυχία. Το άλμπουμ έχει πουλήσει πάνω από 18.000 αντίτυπα μέχρι στιγμής και έχει γίνει χρυσό.

Ακολούθησε το 2003 το άλμπουμ Forwards + Backwards, που παρουσίασε μια πιο πλούσια ηχητική άποψη και απέσπασε θετικές κριτικές. Το κομμάτι “Love Me, Love Me, Love Me” από αυτό το άλμπουμ έγινε ραδιοφωνική επιτυχία.

Το 2004, αποδεχόμενοι την πρόταση του υιού του Μάνου Χατζιδάκι και της Έλλης Πασπαλά, ηχογράφησαν σε στούντιο στη Γερμανία το θρυλικό άλμπουμ του Χατζιδάκι, Reflections, το οποίο ο Έλληνας συνθέτης είχε ηχογραφήσει το 1967 με τους New York Rock & Roll Ensemble. Το άλμπουμ με τη νέα αυτή ηχογράφηση από τους Raining Pleasure έχει πουλήσει πάνω από 35.000 αντίτυπα μέχρι στιγμής και έχει ανακηρυχθεί χρυσό.

Το 2007 δημιούργησαν τη δική τους ανεξάρτητη δισκογραφική Celesta Records, τη διανομή της οποίας ανέλαβε η Minos EMI. Τον Δεκέμβριο της ίδιας χρονιάς κυκλοφόρησαν από τη Celesta το άλμπουμ Who’s Gonna Tell Juliet?, στο οποίο την παραγωγή έκανε ο Clive Martin, ο οποίος έχει συνεργαστεί με κορυφαία ονόματα διεθνώς (The Cure, Sting, Queen, Nick Cave, Soft Cell, David Byrne, Echobelly, Stereophonics, Puressence, Les Negresses Vertes, EMF, Mansun κ.ά.).

Στις 24 Σεπτεμβρίου 2009 το συγκρότημα γιόρτασε στην Πάτρα, στον πολυχώρο «Πολιτεία», τα 20 χρόνια καλλιτεχνικής δραστηριότητάς του, με μια ζωντανή εμφάνιση με ελεύθερη είσοδο και με προσκεκλημένους καλλιτέχνες. Στη συνέχεια, ο Vassilikos ακολούθησε επιτυχημένη σόλο καριέρα, ενώ το συγκρότημα παρέμεινε σε αδράνεια.

Πλέον ήρθε η στιγμή να ξαναπιάσουν το νήμα από εκεί που το άφησαν, για να ξανασυναντηθούν με παλιούς φαν αλλά και να γνωριστούν με ένα κοινό που δεν είχε την ευκαιρία να τους δει ζωντανά.

 

Δισκογραφία
Memory Comes Back (1996, CD, Lazy Dog Records)

Nostalgia (1998, CD, Lazy Dog Records, επανακυκλοφορία 2016, LP, Inner Ear Records)

Capricorn (2001, EP/CD, Chrysalis / Minos EMI)

Only Through You (2002, EP/CD, Minos EMI)

Flood: (coming of a) Great Quantity of Water (2001, CD/LP, Chrysalis / Minos EMI)

Forwards + Backwards (2003, CD, Minos EMI)

Reflections (2005, CD/LP, Minos EMI)

Who’s Gonna Tell Juliet? (2007, CD, Celesta Records)

Live in Athens (2010, 2-CD, Minos EMI)

Συντελεστές

Μέλη

Vassilikos: φωνή, κιθάρα, μπάσο

X-Jeremy: κιθάρες

Jay: τύμπανα


INFO:
Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών
Κολοκοτρώνη 21, Σταυρούπολη
Δευτέρα 3 Ιουνίου
​Ώρα έναρξης: 21.30

​​​​Τιμές εισιτηρίων:
Early bird: 13€
Προπώληση: 15€
Ταμείο: 17€

Προπώληση more.com


 


Ακολούθησε το Stage News στο Google news και μάθε όλα τα τελευταία νέα.


 

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
Σάββατο, 1 Ιουνίου, 2024
Ώρα:
21:30
Κατηγορία Εκδήλωση:

Χώρος Διεξαγωγής

Μονή Λαζαριστών
Κολοκοτρώνη 21
Θεσσαλονίκη, Θεσσαλονίκης Ελλάδα
+ Χάρτης Google

Οι πληροφορίες που παρέχονται μέσω της ιστοσελίδας μας είναι από έγκυρες πηγές παρόλα αυτά ενδέχεται να υπάρξουν αλλαγές ημερομηνιών ή ακυρώσεις για τις οποίες δεν έχουμε ενημερωθεί.

Αποστολή δελτίων τύπου στο info@stagenews.gr