Connect with us

Οι πληροφορίες που παρέχονται μέσω της ιστοσελίδας μας είναι από έγκυρες πηγές παρόλα αυτά ενδέχεται να υπάρξουν αλλαγές ημερομηνιών ή ακυρώσεις για τις οποίες δεν έχουμε ενημερωθεί.

Αποστολή δελτίων τύπου στο [email protected]


Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

“Ο Λυγμός των σκυλιών” του Γιάννη Παπάζογλου | ΙΩΑΝΝΙΝΑ

Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024 @ 21:00

13€

Πρεμιέρα στις 13 Απρίλη κάνει το Θέατρο Actina με το έργο “Ο Λυγμός των σκυλιών” του Γιάννη Παπάζογλου, σε σκηνοθεσία Αθηνάς Τσικνιά και visual effects του Κωστή Εμμανουηλίδη, το οποίο και ανεβαίνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Τους ρόλους ερμηνεύουν ο Παναγιώτης Γεωργούλας, η Άννα Παπανικολάου και η Αθηνά Τσικνιά.  Η παράσταση θα παίζεται όλα τα σαββατοκύριακα του Απριλίου 13 ,14, 20, 21, 27, 28 καθώς και το πρώτο τριήμερο του Μαΐου μετά το Πάσχα 10, 11 και 12 Μάη. Η ώρα έναρξης στις 9 το βράδυ.

Περίληψη:

Ζευγάρι απομονωμένο στην εξοχή. Εκείνος πεζογράφος. Σε δημιουργική κρίση. Κάποτε φέρελπις. Στην πορεία εμπορευματοποίησε τη γραφή του. Κατέληξε ευπώλητος συγγραφέας αστυνομικών μυθιστορημάτων. Εκείνη κριτικός λογοτεχνίας. Συχνά πικρόχολη και επιθετική. Ακόμα κι εναντίον του. Ο γάμος έχει κλονιστεί. Η βεράντα μετατρέπεται σε ρινγκ. Ξεκαθάρισμα λογαριασμών. Κύρια αιτία η φυγή της κόρης. Ως αντίδραση στη μικροαστικοποίησή τους.

 

Σημείωμα Σκηνοθέτιδος:

Πρόκειται για ένα κείμενο ρεαλισμού, ιδιαίτερο, δυνατό, με σύγχρονη γραφή, πολλές αναγνώσεις και με αρκετά στοιχεία υπερρεαλιστικά. Τα θέματα που ο συγγραφέας θίγει, θέματα επίκαιρα που μας ταλανίζουν όπως το κύμα των προσφύγων, πόλεμοι που μαίνονται γύρω μας και μέσα μας, μια κοινωνία αλλοτριωμένη, άνθρωποι που παλεύουν με τους φόβους τους, τις ενοχές τους, να κρατηθούν από κάτι, σχέσεις που καταρρέουν, η κοινωνία που καταρρέει,  ένα δυστοπικό περιβάλλον, η εξουσία που καταλύει κάθε τι ανθρώπινο που πάει να γεννηθεί, οι μνήμες που ανατροφοδοτούν το παρόν και μπλέκονται όλα μαζί, δημιουργούν το εφαλτήριο για μια παράσταση που μιλά κατευθείαν στον σημερινό θεατή. Χτίζοντας ένα ερμηνευτικό σύμπαν που αποτελείται από τρεις χαρακτήρες οι οποίοι κουβαλάνε ο καθένας το δικό του πολιτισμό, καθώς και ένα σκηνικό περιβάλλον με την χρήση σύγχρονων μέσων, visual effects, αγκαλιάζοντας το μουσικά, δημιουργήσαμε μια πολυδιάστατη παράσταση που μας μεταφέρει απο το ρεαλιστικό στο υπερρεαλιστικό και αντίστροφα, όπως αντίστοιχα και σε μια πορεία προς τον εσώτερο κόσμο μας, όπως των ηρώων μας.

Συντελεστές:

Σκηνοθεσία: Αθηνά Τσικνιά

Ερμηνεύουν: Παναγιώτης Γεωργούλας, Άννα Παπανικολάου, Αθηνά Τσικνιά

Visual effects, promo video, photos, poster: Κωστής Εμμανουηλίδης

Επιμέλεια κίνησης: Ελεονώρα Ηλία

Βοηθός σκηνοθέτη: Απόστολος Τζίμας

Επιμέλεια σκηνικού: Δέσποινα Ναυρόζογλου

Επιμέλεια μουσικής, κοστουμιών: Αθηνά Τσικνιά

Κατασκευές σκηνικού: Άκης Μάστακας

Διδασκαλία τραγουδιού: Ηλέκτρα Κρανά

Φωνή εκφωνητή: Γιώργος Τσαντίκος

Χειρισμός κονσόλας φωτισμού/ήχου/visuals: Δάφνη Πουρναρά

Μακιγιάζ: Μαίρη Κασιούμη

Παραγωγή: Θέατρο Actina

Εκτέλεση παραγωγής: Αθηνά Τσικνιά


info

Παραστάσεις: 13, 14, 20, 21, 27, 28 Απρίλη & 10, 11, 12 Μαΐου 2024

Έναρξη: 21:00

Προπώληση more.com


 


Ακολούθησε το Stage News στο Google news και μάθε όλα τα τελευταία νέα.


 

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
Ώρα:
21:00
Κόστος:
13€
Κατηγορία Εκδήλωση:

Χώρος Διεξαγωγής

Θέατρο Actina
Άννας Κομνηνής 8B
Ιωάννινα, 45221 Ελλάδα
+ Χάρτης Google

Οι πληροφορίες που παρέχονται μέσω της ιστοσελίδας μας είναι από έγκυρες πηγές παρόλα αυτά ενδέχεται να υπάρξουν αλλαγές ημερομηνιών ή ακυρώσεις για τις οποίες δεν έχουμε ενημερωθεί.

Αποστολή δελτίων τύπου στο [email protected]