Connect with us

Οι πληροφορίες που παρέχονται μέσω της ιστοσελίδας μας είναι από έγκυρες πηγές παρόλα αυτά ενδέχεται να υπάρξουν αλλαγές ημερομηνιών ή ακυρώσεις για τις οποίες δεν έχουμε ενημερωθεί.

Αποστολή δελτίων τύπου στο [email protected]


Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Νέοι Ήχοι με Βαθιές Ρίζες

4 Δεκεμβρίου 2023 @ 20:00

10€

Η μουσική παράσταση Νέοι Ήχοι με Βαθιές Ρίζες είναι μία πλούσια συνδυαστική συναυλία, στην οποία συνυπάρχουν αρμονικά η χορωδιακή μουσική, ο οργανικός αυτοσχεδιασμός και η video art.

Το πρόγραμμα αποτελείται από 8 σύγχρονα χορωδιακά έργα που γράφτηκαν το 2022 ειδικά για τις Voci Contra Tempo ως αποτέλεσμα του Project Πatriδa, ενός καινοτόμου καλλιτεχνικού και εκπαιδευτικού project, που σκοπό είχε την ενίσχυση των νέων Ελλήνων συνθετών και τη δημιουργία νέων χορωδιακών έργων. Οι πρεμιέρες των έργων έγιναν με τεράστια επιτυχία στη Φιλαρμονική του Βερολίνου και στην εκκλησία St. Matthäus, στο πλαίσιο του «HomelandsFestival Berlin», τον Φεβρουάριο του 2023.

Στη συναυλία θα ακουστούν έργα των:
Νικόλα Βογιάρη, Κανάρη Κεραμάρη, Γιώργου Κουμαραδιού, Χρυσούλας Μίσχου, Σοφίας Μπαρδούτσου, Ισμήνης Beck, Ορέστη Παπαϊωάννου και Νατάσας Σούκα-Σίμου, σε ποίηση Κυριάκου Χαρίτου, Λορέντζου Μαβίλη, Γιώργου Σαραντάρη και σε κείμενα προερχόμενα από την εκκλησιαστική και λαϊκή μας παράδοση.

Τα έργα ανιχνεύουν διαφορετικές όψεις της έννοιας «ελληνικότητα»: σε μια πατρίδα αρχαιοελληνικής σοφίας, παράδοσης και μύθων-θρύλων, μια πατρίδα που τραγουδάει τη γέννηση και τον θάνατο, τη χαρά και τη θλίψη, μια πατρίδα ήλιου, ποιητών, άνοιξης, συνυφασμένη με μνήμες επιταφίου ή με τον «ανανέ» της Θείας Λειτουργίας, αλλά και μια πατρίδα που πληγώνει, διώχνει, πεθαίνει κι ανασταίνεται, με την κάθαρση –προνόμιο ελληνικό– ως τελευταίο «στάσιμο».

Τρείς κορυφαίοι μουσικοί, δεξιοτέχνες στο είδος τους, οι Νίκος Ξανθούλης στην αρχαία λύρα, Θύμιος Ατζακάς στο ούτι και Δήμος Γκουνταρούλης στο βιολοντσέλο, συνδέουν τα 8 χορωδιακά έργα μεταξύ τους με αυτοσχεδιαστικές μουσικές γέφυρες, οι οποίες αντλούν την έμπνευσή τους από την ατμόσφαιρα και το μουσικό υλικό του κάθε χορωδιακού έργου. Στο πιάνο συνοδεύει ο Νίκος Ζαφρανάς και στα κρουστά ο Δημήτρης Βίττης.

Τα κείμενα των έργων και οι εικόνες στις οποίες παραπέμπουν αποτελούν την έμπνευση για τον εικαστικό καλλιτέχνη, πολυβραβευμένο γραφίστα, Mike Rafail, για να δημιουργήσει 16 βίντεο που «ντύνουν» την παράσταση, φωτίζοντας διάφορες όψεις ελληνικότητας και συμπληρώνοντας οργανικά τη συνολική εμπειρία του ακροατή.

Σύλληψη, μουσική επιμέλεια, μουσική διεύθυνση: Σοφία Γιολδάση

VOCI CONTRA TEMPO
Δήμητρα Αθανασάτου, Αναστασία-Σοφία Αναστασοπούλου, Όλγα Γιαννακοπούλου, Ελένη Δημοπούλου, Αθανασία Θωμοπούλου, Ράλιτσα Ιβανόβα, Σταματία Κολωνιάρη, Νόννα Κυριαζοπούλου, Πανδώρα Λιασοπούλου, Μάρθα Μαγγίρα, Χρυσούλα Μίσχου, Πηνελόπη Broomhead-Πετρομελίδου, Μαρία Σβάρνα, Έλενα Τζήκα, Καλλιπάτειρα Χατζηκαλημέρη, Λία Χατζοπούλου

Η παράσταση έχει διάρκεια μία (1) ώρα και 10 λεπτά, χωρίς διάλειμμα.


ΘΕΑΤΡΟ ΑΝΕΤΟΝ
Παρασκευοπούλου 42
Κυριακή 3/12 στις 20.00
Δευτέρα 4/12 στις 21.00

Τιμές εισιτηρίων: 13 ευρώ γενική είσοδος
Προπώληση: more.com: 10 ευρώ
Μειωμένο (άνεργοι / μαθητές / φοιτητές): 8 ευρώ

*Όλα τα μειωμένα εισιτήρια είναι έγκυρα με την επίδειξη των απαραίτητων δικαιολογητικών (πάσο, κάρτα ανεργίας) κατά την είσοδο και εφόσον αυτά είναι σε ισχύ.


 


Ακολούθησε το Stage News στο Google news και μάθε όλα τα τελευταία νέα.


 

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
4 Δεκεμβρίου 2023
Ώρα:
20:00
Κόστος:
10€
Κατηγορίες Εκδήλωση:
,

Χώρος Διεξαγωγής

Θέατρο Άνετον
Παρασκευοπούλου 42
Θεσσαλονίκη, Θεσσαλονίκης Ελλάδα
+ Χάρτης Google

Οι πληροφορίες που παρέχονται μέσω της ιστοσελίδας μας είναι από έγκυρες πηγές παρόλα αυτά ενδέχεται να υπάρξουν αλλαγές ημερομηνιών ή ακυρώσεις για τις οποίες δεν έχουμε ενημερωθεί.

Αποστολή δελτίων τύπου στο [email protected]