Connect with us

Οι πληροφορίες που παρέχονται μέσω της ιστοσελίδας μας είναι από έγκυρες πηγές παρόλα αυτά ενδέχεται να υπάρξουν αλλαγές ημερομηνιών ή ακυρώσεις για τις οποίες δεν έχουμε ενημερωθεί.

Αποστολή δελτίων τύπου στο info@stagenews.gr


Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

ΜΗΧΑΝΗ ΚAFKA

Πέμπτη, 22 Φεβρουαρίου, 2024 @ 21:00

10€

Μια παράσταση για την ένοχη σιωπή των θεατών

Εκατό χρόνια μετά το θάνατο του Franz Kafka (1924-2024), ενός απ’ τους σπουδαιότερους λογοτέχνες του 20ου αιώνα, το Goethe Institut Thessaloniki και η Ομάδα Θέατρο Πρόταση ενώνουν τις δυνάμεις τους, διοργανώνοντας ένα μεγάλο καλλιτεχνικό project, με τίτλο «Kafka-Jahr / Έτος Kafka», στο ιστορικό κτίριο του Ινστιτούτου Γκαίτε. Πρόκειται για μια σειρά θεατρικών εκδηλώσεων, που ξεκινούν στις 18 Ιανουαρίου 2024.

Στο πλαίσιο αυτό θα παρουιαστεί για δεύτερη χρονιά η παράσταση «Μηχανή Κάφκα». Η «Μηχανή Κάφκα» βασισμένη στη Σωφρονιστική Αποικία του Franz Kafka, σε σκηνοθεσία Στέλιου Βραχνή, παρουσιάστηκε πρώτη φορά στο πλαίσιο της Ανοιχτής Θεατρικής Σκηνής της Πόλης 2023 και έπειτα, στο χώρο του Ινστιτούτου Γκαίτε δημιουργώντας αίσθηση στο κοινό της Θεσσαλονίκης.

Το κορυφαίο όσο και επίκαιρο έργο του Κάφκα γράφτηκε στην καρδιά του Α’ Παγκοσμίου πολέμου και καταγγέλλει την πιο στυγνή μορφή βίας που έχουμε γνωρίσει έως σήμερα στη λογοτεχνία. Μια παράσταση – θέαμα που πατάει πάνω στο θέμα της ανθρωποφαγίας και αποπειράται να καταδείξει εκείνον που παρακολουθεί τη βία από την τηλεόραση στο σαλόνι του, τρώγοντας pop corn, ως ηδονοβλεψία της βίας.

Σε ένα υπερσύγχρονο ολοκληρωτικό καθεστώς, τρία σώματα, ο αξιωματικός, ο στρατιώτης και ο κατάδικος, παρουσιάζουν σε δύο Ευρωπαίες επισκέπτριες ένα «ιδιόρρυθμο» μηχάνημα βασανιστηρίων που εγγράφει στο σώμα του κατάδικου, επί δώδεκα ώρες, την ποινή του μέχρι θανάτου. Οι δύο εκπρόσωποι του Δυτικού Πολιτισμού θα παραστούν μάρτυρες στη ζωντανή εκτέλεση ενός ανθρώπου. Εκείνες, αν και, ευαισθητοποιημένες απέναντι στο θέαμα της βίας, παραμένουν αδρανείς και προστατευμένες πίσω από το τζάμι τους, υπερασπιζόμενες, με κάθε κόστος, την αθωότητά τους.

Η κριτικός Άννα Κανακάρη έγραψε: «Ο νεαρός και πολυτάλαντος σκηνοθέτης Στέλιος Βραχνής επιλέγει να μεταφέρει επί σκηνής ένα έργο πρόκληση, προσεγγίζοντάς το με σεβασμό και με μια οπτική νεωτεριστική και πρωτότυπη».


Πρεμιέρα: 22 Φεβρουαρίου 2024
Παραστάσεις: κάθε Πέμπτη και Παρασκευή στις 21.00 έως τη 8 Μαρτίου
Εισιτήρια: 13€ (κανονικό), 10€ (μειωμένο) / Early Birds Tickets: 10€ έως 10/02/24
Προπώληση εισιτηρίων: more.gr & Σάροθρων cafe – bar
Πληροφορίες – Κρατήσεις: 6949150750


 


Ακολούθησε το Stage News στο Google news και μάθε όλα τα τελευταία νέα.


 

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
Πέμπτη, 22 Φεβρουαρίου, 2024
Ώρα:
21:00
Κόστος:
10€
Κατηγορία Εκδήλωση:

Χώρος Διεξαγωγής

Goethe Institut – Θεσσαλονίκη
Λεωφ. Βασιλίσσης Όλγας 66
Θεσσαλονίκη, Θεσσαλονίκης Ελλάδα
+ Χάρτης Google

Οι πληροφορίες που παρέχονται μέσω της ιστοσελίδας μας είναι από έγκυρες πηγές παρόλα αυτά ενδέχεται να υπάρξουν αλλαγές ημερομηνιών ή ακυρώσεις για τις οποίες δεν έχουμε ενημερωθεί.

Αποστολή δελτίων τύπου στο info@stagenews.gr