Connect with us

Οι πληροφορίες που παρέχονται μέσω της ιστοσελίδας μας είναι από έγκυρες πηγές παρόλα αυτά ενδέχεται να υπάρξουν αλλαγές ημερομηνιών ή ακυρώσεις για τις οποίες δεν έχουμε ενημερωθεί.

Αποστολή δελτίων τύπου στο info@stagenews.gr


Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

ΛΙΜΝΗ ΤΩΝ ΚΥΚΝΩΝ || ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Κυριακή, 22 Σεπτεμβρίου, 2024 @ 19:00

15€-60€

Η «Λίμνη των Κύκνων», είναι ένα  μπαλέτο απαράμιλλης ομορφιάς, βασισμένο στη μεγαλοφυή μουσική σύνθεση του Pyotr Ilyich Tchaikovsky και ένα από τα δημοφιλέστερα αριστουργήματα  όλων των εποχών  που εξακολουθεί να μαγεύει τους φίλους του χορού σε όλο τον κόσμο, σχεδόν 150 χρόνια μετά την πρώτη του παρουσίαση στο Θέατρο Μπολσόι. Κι αυτό, γιατί ενσαρκώνει όσο κανένα άλλο όλη τη γκάμα των ανθρώπινων συναισθημάτων, και μας παρασύρει σε έναν ονειρικό κόσμο μέσα από την πιο συγκινητική ιστορία αγάπης του κλασικού χορού.

Η ιστορία της παράστασης αφηγείται τις αισθηματικές περιπέτειες ενός  πρίγκιπα και μιας όμορφης πριγκίπισσας που ένας κακόβουλος μάγος μεταμορφώνει σε λευκό κύκνο. Έτσι η πριγκίπισσα Οντέτ περνά τη ζωή της παγιδευμένη με την μορφή ενός κύκνου. Τα μάγια μπορεί να λύσει μόνο ο έρωτας, ο οποίος έρχεται με την όψη του ωραίου πρίγκιπα Ζίγκφριντ που ορκίζεται να σώσει την Οντέτ.

Ο μάγος προσπαθεί να τον ξεγελάσει και να τον παντρέψει με την κόρη του Οντίλ, το μαύρο κύκνο που μοιάζει εκπληκτικά με την Οντέτ. Ο Ζίγκφριντ όμως, ξεφεύγει από την παγίδα του μάγου, τα μάγια λύνονται, παίρνει στην αγκαλιά την αγαπημένη του και πετούν μαζί στον ουρανό.

Η ιστορία βασίζεται σε λαϊκά παραμύθια καθώς και σε ένα αρχαίο γερμανικό μύθο που ο Pyotr Ilyich Tchaikovsky έντυσε μεταξύ 1875-1876 με τη μοναδική μουσική του και το μεταμόρφωσε σε ένα διαχρονικό μπαλέτο.

Η Λίμνη των Κύκνων παραμένει μία από τις σημαντικότερες προκλήσεις στην καριέρα των χορευτών, αφού οι δεξιοτεχνικές ικανότητες και ο λυρισμός που απαιτούνται για την ολοκληρωμένη ερμηνεία του, είναι σχεδόν πέρα από τα ανθρώπινα όρια. Παράλληλα, πρόκειται για ένα αυτόνομο μουσικό έργο μεγάλων ερμηνευτικών απαιτήσεων, με αγαπημένες μελωδίες που αιχμαλωτίζουν και σαγηνεύουν τις αισθήσεις. Δεν είναι τυχαίο πως τα πιο γνωστά ονόματα της διεθνούς χορογραφίας και οι σημαντικότεροι χορευτές παγκοσμίως δοκιμάζουν το ταλέντο και την έμπνευσή τους σε αυτό το έργο. Ανάμεσα στους χορευτές και τις χορεύτριες που κατά καιρούς ενσάρκωσαν τους κύριους ρόλους της παράστασης, υπήρξαν μεταξύ άλλων οι Vaclav Nijinsky, Rudolf Nureyev, Margot Fonteyn, Galina Ulanova, Sir Frederick Ashton.

Την παράσταση παρουσιάζει το Romae Capital Ballet, ένα από τα πιο σημαντικά  μπαλέτα κλασικού χορού της Ιταλίας, με θριαμβευτικές εμφανίσεις σε πολλές χώρες της Ευρώπης, αλλά και στην Κίνα και Μέση Ανατολή και ιδιαίτερα γνωστού για την ερμηνεία της  παράστασης της Λίμνης των Κύκνων, αλλά και  της Giselle και  του Ρωμαίου και Ιουλιέτας.

Η καλλιτεχνική διεύθυνση είναι της Maria Grazia Garofoli, που εδώ και 20 χρόνια διατελεί καλλιτεχνική διευθύντρια της φημισμένης Arena di Verona και θεωρείται μια από τις σημαντικότερες χορογράφους σήμερα.

Έχει χορογραφήσει  μπαλέτα για τους  πιο μεγάλους χορευτές, μεταξύ άλλων, Vladimir Malakhov, Jose Carreño, Roberto Bolle, Massimo Murru, Igor Yebra, Friedeman Vogel, Eleonora Abbagnato, Mateo Picone,  Yelena Pankova, Daria Pavlenko, Darcey Bussey, Ambra Vallo, Vladimir Shishov.

Η αριστουργηματική μουσική του Pyotr Ilyich Tchaikovsky και η απαράμιλλη τέχνη του κλασικού χορού θα μας παρασύρουν σε έναν ονειρικό κόσμο μέσα από τη Λίμνη Των Κύκνων καθώς και το  μπαλέτο  από την Ρώμη,  Romae Capital Ballet  συνθέτουν μια εντυπωσιακή παραγωγή, ένα αληθινό παραμυθένιο θέαμα που θα γοητεύσει.


ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ:

Ηλεκτρονικά στο more.com, τηλεφωνικά μέσω More στο 2117700000, στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης και στην σελίδα www.tch.gr, τηλ. 2310 895 839

Στα φυσικά σημεία πώλησης More: Public, Nova, Ευριπίδης Βιβλιοπωλεία και στα Εκδοτήρια Πλατεία Αριστοτέλους


 


Ακολούθησε το Stage News στο Google news και μάθε όλα τα τελευταία νέα.


 

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
Κυριακή, 22 Σεπτεμβρίου, 2024
Ώρα:
19:00
Κόστος:
15€-60€
Κατηγορία Εκδήλωση:

Χώρος Διεξαγωγής

Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης
25ης Μαρτίου & Παραλία
Θεσσαλονίκη, Θεσσαλονίκης Ελλάδα
+ Χάρτης Google

Οι πληροφορίες που παρέχονται μέσω της ιστοσελίδας μας είναι από έγκυρες πηγές παρόλα αυτά ενδέχεται να υπάρξουν αλλαγές ημερομηνιών ή ακυρώσεις για τις οποίες δεν έχουμε ενημερωθεί.

Αποστολή δελτίων τύπου στο info@stagenews.gr