Connect with us

Οι πληροφορίες που παρέχονται μέσω της ιστοσελίδας μας είναι από έγκυρες πηγές παρόλα αυτά ενδέχεται να υπάρξουν αλλαγές ημερομηνιών ή ακυρώσεις για τις οποίες δεν έχουμε ενημερωθεί.

Αποστολή δελτίων τύπου στο [email protected]


Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Ιππόκαμπος | 2ος Χρόνος | Περιοδεία

Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024 @ 21:00

10€ – 12€

Μετά από 2 χρόνια συνεχόμενων Sold Out στην Αθήνα, ο “Ιππόκαμπος” ταξιδεύει πρώτη φορά στην Πάτρα και τις “Γραμμές Τέχνης” στις 22 και 23 Απριλίου

Σημείωμα της Ομάδας Θεάτρου Ε.Α.Ν.
«Συνεχίζοντας στη λογική που χτίσαμε και την παράσταση το “Σπίτι με τα Κόκκινα Γιασεμιά”, μέσω δηλαδή του αυτοσχεδιασμού πάνω σε ελεύθερα θέματα, καταλήξαμε να ασχολούμαστε αυτή τη φορά με τον έρωτα.

Τί θα γινόταν αν από τον πολύ πόνο αποφάσιζες να διαγράψεις τον άλλο για πάντα από την μνήμη σου ώστε να μην πονάς πια; Με αυτό ασχοληθήκαμε και μαζεύοντας κομμάτια από ταινίες, βιβλία και τη φαντασία μας, δημιουργήσαμε έναν κόσμο “μέσα στο κεφάλι των χαρακτήρων” όπου οι δυο τους θα βιώσουν τη λήθη από επιλογή, συνειδητοποιώντας όμως στην πορεία πως κανείς δεν μπορεί να ξεφύγει από τις επιλογές και τη ζωή του. Οι επιλογές μας αυτές θα εμφανιστούν ξανά μπροστά μας, ίσως με άλλη μορφή, ίσως καλύτερη, ίσως χειρότερη και μένει σε εμάς να την διαχειριστούμε και να ζήσουμε μ’ αυτήν μαθαίνοντας από τα λάθη μας.

Ο κόσμος της παράστασης θα μπορούσε να είναι ένας σουρεαλιστικός, διαστημικός κόσμος, όπως και η σχέση μας με το σύμπαν, είμαστε όπως λέει και ο Moby “όλοι φτιαγμένοι από αστέρια” και μέσα στο μυαλό μας είναι σίγουρο πως υπάρχουν μαύρες τρύπες αλλά και φωτεινοί γαλαξίες».

Έγραψαν για μας…

”…Η παράσταση Ιππόκαμπος «μοσχοβολάει» θέατρο. Με πάρα πολύ απλά σκηνικά, με κοστούμια καθημερινά, και χωρίς καθόλου «δεκανίκια» τεχνολογικά, μας προσφέρει ένα τόσο συγκινητικό έργο, με δύο ηθοποιούς που «ακουμπούν» ο ένας στον «άλλον», «κουμπώνουν» επί σκηνής και ερμηνεύουν για μας, τους ρόλους της δικής μας ζωής.” Κατερίνα Βαρδακαστάνη, tvxs

”…Να έλθετε να δείτε αυτή την παράσταση. Θα δείτε με άλλο μάτι όλες τις σχέσεις σας, από οικογενειακές μέχρι ερωτικές. Θα δείτε. Τελεία.” Κώστας Κούλης, Keysmash

”… Ένα διαμαντάκι μικρής διάρκειας, ανθρώπινο- συναισθηματικό-οικείο-αληθινό μια γλυκόπικρη-ξεκαρδιστική- αισιόδοξη ιστορία, αιώνιας δια συμπαντικής αγάπης και μνήμης!” Χρυσούλα Ζαφειράκη, Open Mind

Ο ιππόκαμπος του εγκεφάλου ονομάστηκε έτσι επειδή το σχήμα του μοιάζει αόριστα με τον αντίστοιχο θαλάσσιο οργανισμό. Είναι υπεύθυνος για την κωδικοποίηση της μακροπρόθεσμης μνήμης του ανθρώπου.

Ο ιππόκαμπος είναι αυτός που βοηθά τον άνθρωπο να «πλοηγείται» στο χώρο. Πρόκειται για ένα από τα παλαιότερα φυλογενετικά τμήματα του εγκεφάλου και αποτελεί μέρος του μεταιχμιακού συστήματος. Ελέγχει το κέντρο της μνήμης

Μεταφέρει πληροφορίες όσο μακρινές κι αν είναι. Αλλά και κοντινές. Άνθρωποι με εκτεταμένες βλάβες στον εγκέφαλο δεν συγκρατούν μνήμες.

Ο Δημήτρης και η Βερόνικα χώρισαν. Και από κοινού αποφάσισαν να διαγράψουν κάθε κοινή τους μνήμη. Ένας αστροναύτης που… βρίσκεται στον δρόμο τους βοηθά να ανακαλύψουν κάτι πολύ βαθύ και κρυμμένο από καιρό.

Εμείς αφηγούμαστε μια ιστορία για τον Δημήτρη, την Βερόνικα, τις αναμνήσεις τους και τον Ιππόκαμπο.

Μια ιστορία τόσο παλιά, όσο ο και ο κόσμος.

Η παράσταση βασίζεται στο μεγαλύτερο μέρος της στον αυτοσχεδιασμό.

Συντελεστές:

Κείμενο – Σκηνοθεσία: Θύμιος Διαμάντης, Κώστας Κουτρούλης

Πρωτότυπη Μουσική – Αστροναύτης: Βασίλης Ράλλης

Επιμέλεια κίνησης: Εύη Τσακλάνου

Φωτογραφίες Promo: Σίμος Πράσινος

Φωτογραφίες Παράστασης: Νίκος Θετάκης, Juliax_imageproject

 

Teaser

Video: Γιώργος Διάκος Λομνιός

Montage: Παντελής Πέτρου

Μουσική: Βασίλης Ράλλης – Tέλος [από το δίσκο χωρίς εισιτήριο]

Βeat : Δίχως Χρώμα

Μίξη : Δίχως Χρώμα

Mastering : Δίχως Χρώμα, Πάνος Μπόθος

Επικοινωνία: Art Ensemble/Μαρίκα Αρβανιτοπούλου

Γραφιστικά αφίσας: Κωνσταντίνα Αγγελοπούλου

Παίζουν: Βερόνικα Μπακόλα, Δημήτρης Μπούρας

Ιδιαίτερες ευχαριστίες: Ράνια Αντύπα


Προπώληση more.com



Ακολούθησε το Stage News στο Google news και μάθε όλα τα τελευταία νέα.


 

Details

Date:
Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024
Time:
21:00
Cost:
10€ – 12€
Event Category:

Venue

Γραμμές Τέχνης – Πάτρα
Πάτρα, Αχαΐας Ελλάδα + Google Map

Οι πληροφορίες που παρέχονται μέσω της ιστοσελίδας μας είναι από έγκυρες πηγές παρόλα αυτά ενδέχεται να υπάρξουν αλλαγές ημερομηνιών ή ακυρώσεις για τις οποίες δεν έχουμε ενημερωθεί.

Αποστολή δελτίων τύπου στο [email protected]