Connect with us

Οι πληροφορίες που παρέχονται μέσω της ιστοσελίδας μας είναι από έγκυρες πηγές παρόλα αυτά ενδέχεται να υπάρξουν αλλαγές ημερομηνιών ή ακυρώσεις για τις οποίες δεν έχουμε ενημερωθεί.

Αποστολή δελτίων τύπου στο [email protected]


Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΓΟΥΡΟΣ – Η ΜΟΥΣΙΚΗ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ

Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024 @ 20:30

10€-15€

«Η μουσική της Κρήτης»

με το Δημήτρη Σγουρό

Τετάρτη 8 Μαΐου 2024

 DEXAMENI PROJECT, Παναχαΐδος Αθηνάς

Ο Δημήτρης Σγουρός σε μια μοναδική εμφάνιση στο DEXAMENI PROJECT, την Τετάρτη 8 Μαΐου 2024, θα μας παρουσιάσει ένα πρόγραμμα με αυθεντική μουσική και τραγούδια της Κρήτης. Τραγούδια από τη δισκογραφία του, αλλά και επιλεγμένα παραδοσιακά τραγούδια της Κρήτης, που αναδεικνύουν τον πλούτο, τη δύναμη και την ομορφιά της κρητικής ψυχής, δοσμένα με το ιδιαίτερο προσωπικό του ύφος, τη δεξιοτεχνία και το μεράκι του.

Ο Σγουρός σε όλη τη μουσική του πορεία ερευνά τις πηγές και συνταιριάζει την προσωπική του δημιουργία με τους άγραφους κανόνες της κρητικής παραδοσιακής μελοποιίας. Έχει ηχογραφήσει παλιούς σκοπούς αλλά και ξεχασμένους χορούς της περιοχής του, καταφέρνοντας να τους ξαναφέρει στο προσκήνιο, επιμένοντας να χρησιμοποιεί παράλληλα με τη λύρα και το λυράκι, το οποίο χρησιμοποιούνταν ευρύτατα παλαιότερα αλλά είχε ατονήσει στις μέρες μας. Έτσι έχει βοηθήσει καθοριστικά στη διάδοση και ολοένα αυξανόμενη χρήση του από νεώτερους λυράρηδες.

Πλαισιώνεται από εξαιρετικούς μουσικούς, με τους οποίους συνεργάζεται χρόνια τώρα και συνδέεται μαζί τους με δυνατή και αληθινή φιλία:

Το Δημήτρη Σιδερή και Μανώλη Πάγκαλο στο λαγούτο

Και το Γιώργη Ζαχαριουδάκη στα πνευστά.

Ο Δημήτρης Σγουρός «αρά και πού» ανεβαίνει στην Αθήνα και είναι σίγουρο πως θα μας φέρει από την Κρήτη όμορφους σκοπούς και τραγούδια που θα μας τα προσφέρει ως «Τα Σα εκ των Σων» και θα προσπαθήσει να μετατρέψει το Arch Club σε ένα πραγματικό «Χοροστάσι» σαν αυτά που γινότανε παλιά στο χωριό του την Κριτσά Μεραμβέλλου.


Πληροφορίες

Ώρα έναρξης: 20:30

Τιμή εισιτηρίων: Κανονικό 12 €, Φοιτητικό 10 €, στην είσοδο 15€

Εισιτήρια προπωλούνται μέσω more.com και στα δίκτυα καταστημάτων των: (Public, Nova, βενζινάδικα Shell, BP, EKO, Metro, My Market).


 


Ακολούθησε το Stage News στο Google news και μάθε όλα τα τελευταία νέα.


 

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024
Ώρα:
20:30
Κόστος:
10€-15€
Κατηγορία Εκδήλωση:

Χώρος Διεξαγωγής

Dexameni_project
Παναχαΐδος Αθηνάς
Πάτρα, Αχαΐας Ελλάδα
+ Χάρτης Google

Οι πληροφορίες που παρέχονται μέσω της ιστοσελίδας μας είναι από έγκυρες πηγές παρόλα αυτά ενδέχεται να υπάρξουν αλλαγές ημερομηνιών ή ακυρώσεις για τις οποίες δεν έχουμε ενημερωθεί.

Αποστολή δελτίων τύπου στο [email protected]