Connect with us

Οι πληροφορίες που παρέχονται μέσω της ιστοσελίδας μας είναι από έγκυρες πηγές παρόλα αυτά ενδέχεται να υπάρξουν αλλαγές ημερομηνιών ή ακυρώσεις για τις οποίες δεν έχουμε ενημερωθεί.

Αποστολή δελτίων τύπου στο info@stagenews.gr


Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Δεσμοί. Ιστορίες Ανοίκειας καθημερινότητας

16 Οκτωβρίου 2023 @ 20:30

6€
«Δεσμοί. Ιστορίες Ανοίκειας καθημερινότητας» | Βασισμένο σε ιστορίες της βραβευμένης συγγραφέως Samantha Schweblin

Η Εταιρεία θεάτρου ΠΑΙΚΤΕΣ, συνεχίζοντας την έρευνα της ανάπτυξης της μικρής φόρμας στο θέατρο, ανεβάζει τη παράσταση «Δεσμοί. Ιστορίες Ανοίκειας καθημερινότητας», μια σύνθεση διηγημάτων της βραβευμένης συγγραφέως Samantha Schweblin [Σαμάνθα Σβέμπλιν] που επιλέχτηκαν από το βιβλίο της “Mouthful of Birds” (Βραβείο: Man Booker International Price 2019), σε μετάφραση και σκηνοθεσία Μαρίας Σάββα.

Samantha Schweblin, συγγραφέας

Η Samantha Schweblin έχει χαιρετιστεί ως μια από τις μεγαλύτερες Αργεντινές διηγηματογράφους των τελευταίων δεκαετιών. Με το ξεχωριστό ταλέντο της να συνδυάζει τον σουρεαλισμό με τo συναίσθημα, η ευφυής συγγραφέας συνθέτει ιστορίες που βρίσκονται κάπου ανάμεσα σε μικροσκοπικά μυστήρια και παραμύθια. Η Schweblin μέσα από αυτές αναρωτιέται αν είμαστε αρκετά δυνατοί για να κοιτάξουμε τα σκοτεινά πράγματα στον κόσμο.

«Οι αδερφοί Γκριμμ και ο Φραντς Κάφκα επισκέπτονται την Αργεντινή, στις σκοτεινές χιουμοριστικές ιστορίες της Samantha Schweblin για ανθρώπους που έχουν γλιστρήσει μέσα από ρωγμές ή έχουν πέσει από τρύπες σε εναλλακτικές πραγματικότητες», γράφει για το έργο της ένας από τους σπουδαιότερους διηγηματογράφους παγκοσμίως, ο JM Coetzee (Τζον Μάξγουελ Κούτσι, Nobel 2003).

«Οι ιστορίες της Schweblin συγκεντρώνουν έναν κόσμο στον οποίο οι πολιτισμένοι υποχωρούν συνεχώς και το να είσαι άνθρωπος σημαίνει να ζεις σε μια κατάσταση απόγνωσης».

Σκηνοθετικό σημείωμα

«Η δραματουργία εστιάζει στους δεσμούς των προσώπων, στη σύνδεση αλλά και στην αλληλεξάρτηση. Η Schweblin αναμετριέται με την επιθυμία να αγαπήσει, με την μητρότητα και την πατρότητα, με το τραύμα του παιδιού, με τη διαφορετικότητα -δεν είναι καθόλου ασυνήθιστα θέματα- και τα αναδεικνύει με μια φρέσκια ματιά.  Η σκηνοθεσία αναδεικνύει την ατμόσφαιρα του μυστηρίου των σχέσεων μέσα από εικόνες που καθρεφτίζουν τον κάθε χαρακτήρα, ο καθένας στο δικό του προσωπικό βάθρο.  Τέσσερις ηθοποιοί εναλλάσσουν ρόλους, η αφήγηση γεννά παράξενες μορφές, που μεταλλάσσονται σε εικόνες οι οποίες προκύπτουν μέσα από σωματικούς και λεκτικούς αυτοσχεδιασμούς των ηθοποιών και υποδεικνύουν τους κρυμμένους συμβολισμούς.  Video-προβολές ενσωματώνονται στην κάθε ιστορία προσθέτοντας τα στοιχεία που είναι αναγκαία για την εξέλιξή της και λειτουργούν συμπληρωματικά με την θεατρική δράση». [Μαρία Σάββα

Early Bird

για αγορά εισιτηρίων στη Viva έως 15 Σεπτεμβρίου

Κανονικό, προσφορά:  12 € (αντί 14 €)

Άνω των 65 ετών, προσφορά:  10 € (αντί 12 €)

Φοιτητικό, προσφορά:  8 € (αντί 10 €)

Ανέργων, αμεα, ατέλειες (σπουδαστικές & ηθοποιών):  6 € (αντί 8 €)

ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 110 λεπτά (+διάλειμμα)

Συντελεστές:
Συγγραφέας: Σαμάνθα Σβέμπλιν (από τη συλλογή διηγημάτων: Mouthful of birds)
Μετάφραση – δραματουργία – σκηνοθεσία: Μαρία Σάββα
Διασκευή: Μαρία Σάββα με τη συμβολή της ομάδας
Σκηνικά – κοστούμια: Μαρία Καραθάνου
Φωτισμοί: Ναυσικά Χριστοδουλάκου
Βοηθός σκηνοθέτη: Αιμιλία Κεφαλά
Ηθοποιοί: Λευτέρης Καταχανάς, Αιμιλία Κεφαλά, Δημήτρης Παπακωνσταντίνου, Μαρία Σάββα
Παραγωγή: Εταιρεία Θεάτρου ΠΑΙΚΤΕΣ

 

Μαυρομιχάλη 168 Θέατρο Φούρνος – Νεάπολη Εξαρχείων, Αττική


Ακολούθησε το Stage News στο Google news και μάθε όλα τα τελευταία νέα.


 

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
16 Οκτωβρίου 2023
Ώρα:
20:30
Κόστος:
6€
Κατηγορία Εκδήλωση:

Χώρος Διεξαγωγής

Θέατρο Φούρνος
Μαυρομιχάλη 168
Νεάπολη Εξαρχείων, Αττική
+ Χάρτης Google

Οι πληροφορίες που παρέχονται μέσω της ιστοσελίδας μας είναι από έγκυρες πηγές παρόλα αυτά ενδέχεται να υπάρξουν αλλαγές ημερομηνιών ή ακυρώσεις για τις οποίες δεν έχουμε ενημερωθεί.

Αποστολή δελτίων τύπου στο info@stagenews.gr