Connect with us

Οι πληροφορίες που παρέχονται μέσω της ιστοσελίδας μας είναι από έγκυρες πηγές παρόλα αυτά ενδέχεται να υπάρξουν αλλαγές ημερομηνιών ή ακυρώσεις για τις οποίες δεν έχουμε ενημερωθεί.

Αποστολή δελτίων τύπου στο [email protected]


Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

«Danubia Soloists» από τη Βιέννη και Φιλαρμονική Ορχήστρα Λουτρακίου

6 Ιουλίου 2023 @ 21:30

7€

ία σπουδαία συναυλία είναι ο επόμενο μουσικός σταθμός για το Διεθνές φεστιβάλ της Πάτρας την πρώτη εβδομάδα του Ιουλίου με τους «DanubiaSoloists» από τη Βιέννη να συμπράττουν με τη Φιλαρμονική Ορχήστρα Λουτρακίου.
Σολίστ στη συναυλία – που θα πραγματοποιηθεί στις 9.30 το βράδυ την Πέμπτη 6 Ιουλίου στο Δημοτικό Θερινό Θέατρο της Πάτρας – είναι η σπουδαία τσελίστα CristinaBazili. Την μουσική διεύθυνση έχουν οι LucaPelanda και Πελοπίδας Μαυρόπουλος.
Το κοινό θα απολαύσει συνθέσεις που κινούνται σειδιαίτερα μουσικά «μονοπάτια».
“DanubiaSoloists“
Οι “DanubiaSoloists“ είναι ένα σύνολο από μουσικούς – καθηγητές ωδείων της παραδουνάβιας περιοχής της Κάτω Αυστρίας.
Το φετινό project τους είναιαφιερωμένο στον μεγάλο αυστριακόπιανίστα και συνθέτη κλασικήςκαι jazz μουσικής, FriedrichGulda.
Το κοντσέρτο για βιολοντσέλο και ορχήστρα πνευστών που παρουσιάζουνσυνδυάζει κλασική και jazz μουσική με παραδοσιακά μοτίβα από το ρεπερτόριομπάντας πνευστών.
Σολίστ στο βιολοντσέλο είναι η CristinaBasili.
Τη συναυλία επενδύει η Φιλαρμονική Ορχήστρα Λουτρακίου συμπράττοντας μετους Αυστριακούς μουσικούς σε έργα κλασικής μουσικής αλλά και έργα Ελλήνωνσυνθετών (Θεοδωράκης, Χατζιδάκης).
Η Φιλαρμονική Ορχήστρα Λουτρακίου
Με μισό αιώνα και πλέον συνεχή παρουσία και μουσική γενικότερα δράση, η Φιλαρμονική Ορχήστρα Λουτρακίου αποτελεί ένα πολιτιστικό θερμοκήπιο του Δήμου Λουτρακίου Περαχώρας και με διακρινόμενη πολυσήμαντη καλλιτεχνική παρουσία εκτός των ορίων του. Από το 1961, έτος ιδρύσεως της, με διακεκριμένους καθηγητές (μέλη των μεγαλύτερων συμφωνικών ορχηστρών της χώρας) οι οποίοι διδάσκουν όλες τις ειδικότητες των πνευστών και κρουστών μουσικών οργάνων παράλληλα με τη διδασκαλία θεωρίας και σολφέζ, λειτουργεί ως μουσική σχολή, παρέχοντας έτσι μια ολοκληρωμένη και οργανωμένη κατά τις απαιτήσεις υψηλών προτύπων μουσική παιδεία σε ένα δυναμικό άνω των 200 μελών.
Η Φιλαρμονική με το πλούσιο ρεπερτόριο της που προέρχεται από όλα τα είδη μουσικής, καλύπτει τις πολιτιστικές εκδηλώσεις του Δήμου και λαμβάνει μέρος σε αντίστοιχες άλλων πόλεων της Ελλάδας, σε γνωστά φεστιβάλ (Αθηνών, Κερκύρας, Καλαμάτας, Λευκάδας, Άνδρου κ.τ.λ.) αλλά και στο εξωτερικό (CultureCenter και PickwickTheater, Σικάγο).
Με τη Φιλαρμονική Ορχήστρα Λουτρακίου εκτός της σύμπραξης σπουδαίων σολίστ της κλασικής μουσικής (Σπύρος Μουρίκης κ.α.) έχουν συμπράξει γνωστοί Έλληνες καλλιτέχνες όπως η ΝίναΛοτσάρη, η Φωτεινή Δάρρα, η Μελίνα Ασλανίδου, ο Γιάννης Κότσιρας, ο Δημήτρης Μπάσης, ο Χρήστος Θηβαίος και η Ελευθερία Αρβανιτάκη.
Τη Φιλαρμονική Ορχήστρα Λουτρακίου από το 2010 διευθύνει ο αρχιμουσικός Πελοπίδας Μαυρόπουλος.
Τιμές εισιτηρίων: Γενική είσοδος 10.00€, φοιτητών 7.00€ ομαδικό άνω των 20 ατόμων 5.00€
Σημεία προπώλησης: -Ταμείο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. ΠΑΤΡΑΣ, 2610.273.613, -Δισκοπωλείο JOE RECORDS, (Καραϊσκάκη 134, Πάτρα, τηλ. 2610.620.673), – Βιβλιοπωλείο ΡΟΔΟΠΟΥΛΟΣ (Κορίνθου 274, Πάτρα, τηλ. 2610.273.287)
Ηλεκτρονική διάθεση από την πλατφόρμα ticketservice


Ακολούθησε το Stage News στο Google news και μάθε όλα τα τελευταία νέα.


 

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
6 Ιουλίου 2023
Ώρα:
21:30
Κόστος:
7€
Κατηγορία Εκδήλωση:

Χώρος Διεξαγωγής

Θερινό Δημοτικό Θεατρο Δήμου Πατρέων (Παμπελοποννησιακο Στάδιο)
Πατρών Κλάους 93 & Ι. Ρίτσου
Πάτρα, Αχαιας 26335
+ Χάρτης Google

Οι πληροφορίες που παρέχονται μέσω της ιστοσελίδας μας είναι από έγκυρες πηγές παρόλα αυτά ενδέχεται να υπάρξουν αλλαγές ημερομηνιών ή ακυρώσεις για τις οποίες δεν έχουμε ενημερωθεί.

Αποστολή δελτίων τύπου στο [email protected]