Connect with us

News

Nightwish: Στις 21 Μαϊου το πρώτο single «Perfume Of The Timeless» από το επερχόμενο album YESTERWYNDE

Οι Nightwish στις 20 Σεπτεμβρίου κυκλοφορούν το 10ο album τους μέσω της NUCLEAR BLAST RECORDS.

Δημοσιεύθηκε

στις

NIGHTWISH – YESTERWYNDE (2024)

Οι Nightwish στις 20 Σεπτεμβρίου κυκλοφορούν το 10ο album τους μέσω της NUCLEAR BLAST RECORDS. Το συγκρότημα συνεργάζεται με τη δισκογραφική τα τελευταία 20χρόνια, δηλαδή από την κυκλοφορία του πολλαπλά πλατινένιου και βραβευμένου ONCE, ενώ σύμφωνα με τον Tuomas Holopainen, το ανανεωμένο τους συμβόλαιο περιλαμβάνει ένα multi-record deal, βάζοντας τέλος έτσι σε κάθε υπόνοια ή υποψία για ένα υποτιθέμενο τέλος της μπάντας.

Φαίνεται πως το στρατόπεδο των Nightwish βρίσκει μια ευέλικτη στέγη στην δισκογραφική τους εταιρεία,καθώς δεν αντιμετωπίζει περιορισμούς στην δημιουργική κατεύθυνση που ακολουθούν και πρεσβεύουν στρέφοντας τη πλάτη στα εμπορικά στεγανά. Παράδειγμα αυτού αποτελεί το πρώτο single και video-clip του επερχόμενου album με τίτλο «Perfume Of The Timeless» διάρκειας 8:30(!) λεπτών το οποίο και κυκλοφορεί στις 21 Μαΐου.

YESTERWYNDE θα ονομάζεται λοιπόν το νέο εγχείρημα, μια φτιαχτή λέξη που χρειάστηκε να εφεύρουν ο Tuomas με τον Troy, εμπνεόμενοι από το “The Dictionary of Obscure Sorrows” του John Koenig, ώστε να περιγράψουν τα συναισθήματα και το θέμα του album. Ο ίδιος ο Tuomas αναφέρει: Αυτό το album γεννήθηκε από μια συγκεκριμένη αίσθηση που ένιωσα πολύ έντονα, αλλά δεν μπορούσα να βρω λέξη στην ανθρώπινη γλώσσα για να το περιγράψω. Ενώ άλλα στοιχεία που μας δίνει είναι: οι Ασπρόμαυρες Αναμνήσεις, η Θνητότητα, ο Ανθρωπισμός, το Παρελθόν, ο Χρόνος, ακόμα και Sepia Φωτογραφίες. Στο εξώφυλλο βλέπουμε μία παραλλαγή από τις κλασικότερες αποτυπώσεις ενός fractal σπειροειδούς ρολογιού.

Σύμφωνα με τον Holopainen το νέο album αποτελεί τη πιο προσεγμένη του δημιουργία: Δουλεύτηκε εντατικά για 3,5 χρόνια. Η φιλοδοξία και η ευλαβική επιμονή μου εκτοξεύτηκαν πραγματικά στα ύψη και δεν μπορούσα, ούτε ήθελα να αφήσω τη δημιουργική διαδικασία. Στην πορεία, το «Yesterwynde» έγινε ταυτόχρονα μια συναρπαστική εμμονή και ένα παρήγορο καταφύγιο για μένα. Σε όλες τις πτυχές της δημιουργίας – συνθέσεις, στίχοι, ενορχηστρώσεις, εξώφυλλο, βίντεο, μίξη κ.ο.κ. – δόθηκε περισσότερη προσοχή από ποτέ άλλοτε.

Οι Nightwish επιστρέφουν στον βαρύ συμφωνικό ήχο και για αυτόν τον λόγο οι ηχογραφήσεις της ορχήστρας έγιναν στα ξακουστά Abbey Road Studios του Λονδίνου υπό την γενική διεύθυνση του James Shearman, με τον οποίον είχαν συνεργαστεί και σε προηγούμενες κυκλοφορίες τους. Τα όργανα της μπάντας γράφτηκαν στα Petrax Studios, ενώ στα Finnvox Studios έγινε η μίξη από τον Mikko Karmila και το mastering, το οποίο μάλιστα χρειάστηκε να επαναληφθεί 7 φορές μέχρι να φτάσει στο τελικό επιθυμητό αποτέλεσμα, από τον Mika Jussila. Το album έχει επεξεργαστεί ώστε να κυκλοφορήσει και σε τεχνολογία DOLBY ATMOS.

Χωρίς να αφαιρέσουμε τίποτα από τη στιβαρή απόδοση του κιθαρίστα Emppu Vuorinen, του ντράμερ Kai Hahto, του μπασίστα Jukka Koskinen και του πολυοργανίστα/τραγουδιστή Troy Donockley, ίσως αξίζει να τονίσουμε ένα γεγονός: ο επαγγελματισμός και η ερμηνεία της Floor Jansen αποτελούν για άλλη μια φορά απαράμιλλα στοιχεία. Η Floor είχε γεννήσει το δεύτερο παιδί της κάτι περισσότερο από έναν μήνα. Το συγκρότημα δεν είχε κάνει πρόβες όλο μαζί, και ο Tuomas είχε κλείσει το Studio του σπιτιού της για 12 ημέρες. Το αποτέλεσμα; Στις 6 πρώτες ημέρες είχαν ολοκληρωθεί όλες οι ηχογραφήσεις των φωνητικών της!


Το πρώτο single Perfume Of  The Timeless κυκλοφορεί στις 21 Μαΐου 2024.
Μπορείτε να ξεκλειδώσετε ολόκληρο το cover κάνοντας Pre-Save στο παρακάτω link:

https://nightwish.bfan.link/perfumeofthetimeless.fpo

Το Yesterwynde κυκλοφορεί στις 20 Σεπτεμβρίου 2024 Από την ομάδα του Nightwish Greece ( www.facebook.com/nightwishgreece ).
Πηγή: Nightwish, Nuclear Blast, Kerrang!
Original Photo: Tim Tronckoe
Official Site: www.nightwish.com


 


Ακολούθησε το Stage News στο Google news και μάθε όλα τα τελευταία νέα.


 

Συναυλίες29 λεπτά πρν

Nightstalker – Naxatras: Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2024 Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων

Συναυλίες4 ώρες πρν

José Carreras & Plácido Domingo: Μια ιστορική βραδιά στο Καλλιμάρμαρο Τετάρτη 10 Ιουλίου 2024

News5 ώρες πρν

13α Θεατρικά Βραβεία Θεσσαλονίκης: Οι υποψηφιότητες

Festival1 ημέρα πρν

Waterboom Festival 2024: Σάββατο 22 Ιουνίου στο ΟΑΚΑ

Μουσική1 ημέρα πρν

Captain Hawk – Ghosts of the Sea: Νέο Video “Diamonds, Emeralds & Rubies”

News2 ημέρες πρν

Είδαμε και ακούσαμε τον ΤΕΜΠΕΛΗ ΔΡΑΚΟ στο Μέγαρο Μουσικής!

Θέατρο2 ημέρες πρν

12ο Φεστιβάλ Νέων Καλλιτεχνών «Τα 12 Κουπέ»​ 19 Μαΐου – 2 Ιουνίου 2024​ Αμαξοστοιχία-Θέατρο το Τρένο στο Ρουφ

News3 ημέρες πρν

Η Μουσική Τεχνόπολη επιστρέφει με περισσότερες από 50 συναυλίες!

Συναυλίες3 ημέρες πρν

Οι Apocalyptica στις 16 Σεπτεμβρίου έρχονται στο Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού για να ερμηνεύσουν ζωντανά το “Plays Metallica Vol.2”

Festival4 ημέρες πρν

Sani Festival 2024: 6 Ιουλίου – 10 Αυγούστου @ Sani Hill – Χαλκιδική, Θεσσαλονίκη