Connect with us

Οι πληροφορίες που παρέχονται μέσω της ιστοσελίδας μας είναι από έγκυρες πηγές παρόλα αυτά ενδέχεται να υπάρξουν αλλαγές ημερομηνιών ή ακυρώσεις για τις οποίες δεν έχουμε ενημερωθεί.

Αποστολή δελτίων τύπου στο [email protected]


Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

ALICE AT THE ASYLUM

Παρασκευή, 9 Φεβρουαρίου, 2024 @ 17:00

Το Theatre Lab παρουσιάζει:  ALICE AT THE ASYLUM Της Λυδίας Βή | Σε σκηνοθεσία Αναστασίας Ρεβή

Το έργο παρουσιάζεται στα Αγγλικά με ελληνικούς υπέρτιτλους
Διάρκεια: 60 λεπτά

Η νέα site specific παραγωγή του Theatre Lab Company που παρουσιάστηκε στο διατηρητέο ιστορικό κτίριο του Λονδίνου The Asylum χτισμένο το 1873 έρχεται στην Αθήνα σε ένα αντίστοιχο κτίριο στο κέντρο της πόλης στην πλατεία Ομονοίας , στο ξενοδοχείο “Μπάγκειον”.
Η παράσταση έρχεται στα πλαίσια της περιοδείας της τόσο σε πόλεις του Ηνωμένου Βασίλειου όσο και σε Ευρωπαικά Φεστιβάλ. Πρόκειται για ένα καινούργιο έργο εμπνευσμένο από το σουρρεαλιστικό παραμύθι του Λούις Κάρολ, “Η Αλίκη στη
Χώρα των Θαυμάτων”, το οποίο φέρνει στη σκηνή τη μαγεία και τον παραλογισμό της χώρας του Παράδοξου μέσα από την σύνθεση των 7 διαφορετικών ηθοποιών και με συνοδεία live ηλεκτρική κιθάρα σε πρωτότυπη μουσική γραμμένη για την παράσταση.

Το καινούριο κείμενο της Λυδίας Βη, είναι μια διαδρομή στα ανεξερεύνητα μονοπάτια των παράλληλων κόσμων μέσα απο το απίθανο, το απροσδόκητο και το ασήμαντο που γίνεται σημαντικό. Η παράσταση συνδυάζει το παλιό με το νέο και την πραγματικότητα με τη φαντασία, με στόχο την εξερεύνηση της ατομικής μας ταυτότητας.

Η ιστορία διαδραματίζεται στο Λονδίνο του σήμερα. Ο Κύριος Ρόουζ όπως αποφασίζει να τον αποκαλεί η Αλίκη, Ροσίδης το πραγματικό του επώνυμο, είναι ένας Ελληνας επιχειρηματίας στο City του Λονδίνου, Συγκεκριμένα είναι ένας οικονομικός επενδυτής ο οποίος, πιστεύει ότι βρήκε θησαυρό αγοράζοντας ένα εγκαταλελειμμένο κτίριο, είτε το Άσυλο στο Λονδίνο, είτε το Μπάγκειον στην Αθήνα, είτε οποιονδήποτε εγκαταλελειμμένο χώρο στις μητροπόλεις του κόσμου που πια, σύμφωνα με την δική του οπτική, δεν εχει καμιά επενδυτική αξία. Πριν κατεδαφίσει το κτίριο για να χτίσει υπερπολυτελή διαμερίσματα και εμπορικά κέντρα, το επισκέπτεται και καταλαβαίνει ότι δεν είναι ακριβώς εγκαταλελειμμένο. Μέσα στο κτίριο βρίσκει
την νεαρή Αλίκη, μια παράξενη φιγούρα από άλλη εποχή. Με πολλή περιέργεια αλλά και ανυπομονησία, ο κύριος Ρόουζ κάνει ότι μπορεί για να την διώξει από το χώρο και να προχωρήσει με το business plan. Η Αλίκη, όμως έχει άλλα σχέδια!

Το Theatre Lab Company παρουσιάζει στο Ηνωμένο Βασίλειο για πάνω από δύο δεκαετίες κλασσικά και συγχρονα κείμενα του παγκοσμίου ρεπερτορίου, μουσικές και εικαστικές παραστάσεις, devised theatre, site-specific productions, σύγχρονη ελληνική θεατρική γραφή στα αγγλικά και στα ελληνικά για το Βρετανικό κοινό, καθώς επίσης και τις πολυσηζητημένες παραστάσεις της πενταετίας του αρχαίου ελληνικού δράματος με σύγχρονη ματιά στο περίφημο Riverside Studios. Πρόσφατες παραγωγές: “Εμελιν και Σουφραζέτες” της Beatrice Hyde, “Δον Ζουάν” του Μολιέρου, “Σαλώμη” του Όσκαρ Ουάιλντ, “Ένας αξιοπρεπής γάμος” του Μπ. Μπρεχτ, “Μεγάλες Προσδοκίες” του Κ. Ντικενς, “Το Πανδοχείο Jamaica” της Daphne du Maurier, “ Η Πτώση του Οίκου των Ασερ” του Εντγκαρ Αλαν Πόε.

ALICE AT THE ASYLUM

Συντελεστές
Κείμενο: Λύδια Βή
Σκηνοθεσία: Αναστασία Ρεβή
Μουσική σύνθεση, παραγωγή και εκτέλεση:Hades
Κοστούμια:Lisa Lach-Nielsen
Φωτισμοί και Φωτογραφία: Γιάννης Κατσαρής
Παραγωγή:Martina Reynolds
Βοηθός σκηνοθέτη: Έλενα Μιχαηλίδη

Ηθοποιοί :
Μανώλης Εμμανουήλ
Λυδία Βή
David Furlong
Rujenne Green
Σέβη Φιλιππίδου
Christiana Maycea

Ηλεκτρική κιθάρα:
Hades


Χώρος παράστασης:
Ξενοδοχείο “Μπάγκειον”,
Πλατεία Ομόνοιας 18
Ομόνοια
Αθήνα

Ημερομηνίες και ώρες παραστάσεων:

Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου, 8.00μμ
Σάββατο 10 Φεβρουαρίου, 5.00μμ και 8.00μμ
Κυριακή 11 Φεβρουαρίου, 5.00μμ και 8.00μμ


 


Ακολούθησε το Stage News στο Google news και μάθε όλα τα τελευταία νέα.


 

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
Παρασκευή, 9 Φεβρουαρίου, 2024
Ώρα:
17:00
Κατηγορία Εκδήλωση:

Χώρος Διεξαγωγής

Ξενοδοχείο “Μπάγκειον”
Πλατεία Ομόνοιας 18
Αθήνα, Ελλάδα
+ Χάρτης Google

Οι πληροφορίες που παρέχονται μέσω της ιστοσελίδας μας είναι από έγκυρες πηγές παρόλα αυτά ενδέχεται να υπάρξουν αλλαγές ημερομηνιών ή ακυρώσεις για τις οποίες δεν έχουμε ενημερωθεί.

Αποστολή δελτίων τύπου στο [email protected]