Connect with us

Οι πληροφορίες που παρέχονται μέσω της ιστοσελίδας μας είναι από έγκυρες πηγές παρόλα αυτά ενδέχεται να υπάρξουν αλλαγές ημερομηνιών ή ακυρώσεις για τις οποίες δεν έχουμε ενημερωθεί.

Αποστολή δελτίων τύπου στο [email protected]


Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

ΑΚΟΥ ΚΑΘΩΣ ΠΕΡΝΑΕΙ

Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024 @ 18:30

8€

Η Μερόπη μεγαλώνει, όπως όλοι μας. Από παιδί γίνεται η μαθήτρια, η έφηβη, η φοιτήτρια, η νέα εργαζόμενη, η νέα μαμά, η μαμά φοιτητή, η πεθερά, η γιαγιά, η τρόφιμος γηροκομείου. Κι όμως αλλάζοντας, πόσο ίδιοι μένουμε; Τι μένει τελικά στο τέλος; Μετά απ’ όλ’ αυτά; Μήπως η πορεία είναι αντίστροφη;

Ένα υποκριτικό στοίχημα με 23 μεταμορφώσεις της ηθοποιού στο πέρασμα του χρόνου, ένα παιχνίδι εναλλαγής ρόλων του γυναικείου φύλου, αναζήτησης της ευτυχίας, της συντροφικότητας, του σκοπού της ζωής. Η κινητήρια δύναμη είναι αυτό που έπεται, αυτό που περιμένουμε, που ελπίζουμε. Μετά όμως η ηρωίδα έρχεται αντιμέτωπη ξανά με νέες προκλήσεις. Μια σισύφεια διαδρομή, αναφορά στην κωμικότητα της ανθρώπινης ύπαρξης, στην οποία ο θεατής νιώθει συντροφευμένος.

Κωμικός μονόλογος

Παραγωγή: “ΤΕΤΑΡΤΟΣ ΤΟΙΧΟΣ”

Πληροφορίες/ Κρατήσεις:210 6929090, 210 6995777 ,6907289203

ΑΚΟΥ ΚΑΘΩΣ ΠΕΡΝΑΕΙ”της Μαρίας Μαραγκουδάκη

Κωμικός μονόλογος

Σκηνοθεσία/ Ερμηνεία/Videos/ Σκηνογραφία:

Μαρία Μαραγκουδάκη

Ηχογραφήσεις:

Τραγούδι: Αλεξάνδρα Αγγελέτου

Δημήτρης Αγγελέτος

Μαρία Μαραγκουδάκη

Κλασσική κιθάρα: Μαρία Μαραγκουδάκη

Ταμπουράς:Στέλιος Αγγελέτος

Φωτογράφηση παράστασης:Άγγελος Παππάς

Διάρκεια:65 λεπτά χωρίς διάλειμμα

Παραγωγή:”ΤΕΤΑΡΤΟΣ ΤΟΙΧΟΣ”

 

23 στιγμιότυπα από την πορεία ζωής μιας γυναίκας.Η Μερόπη μεγαλώνει,όπως όλοι μας.Από παιδί γίνεται η μαθήτρια,η έφηβη,η φοιτήτρια,η νέα εργαζόμενη,η νέα μαμά,η μαμά φοιτητή,η πεθερά,η γιαγιά,η τρόφιμος γηροκομείου.Κι όμως αλλάζοντας,πόσο ίδιοι μένουμε? Τι μένει τελικά στο τέλος? Μετά απ’ όλ’αυτά? Μήπως η πορεία είναι αντίστροφη?Ένα υποκριτικό στοίχημα με 23 μεταμορφώσεις της ηθοποιού στο πέρασμα του χρόνου ,ένα παιχνίδι εναλλαγής ρόλων του γυναικείου φύλου,αναζήτησης της ευτυχίας,της συντροφικότητας,του σκοπού της ζωής.Η κινητήρια δύναμη είναι αυτό που έπεται,αυτό που περιμένουμε,αυτό που ελπίζουμε.Μετά όμως η ηρωίδα έρχεται αντιμέτωπη ξανά με νέες προκλήσεις.Μια σισύφεια διαδρομή,αναφορά στην κωμικότητα της ανθρώπινης ύπαρξης,στην οποία ο θεατής νιώθει συντροφευμένος.

Ο χρόνος που περνάει,που έρχεται,που φεύγει,που τον περιμένουμε,που τον θυμόμαστε.Τρέχει μόνος του,αμείλικτος,σταθερός,σαν το τικ τακ του μετρονόμου,ερήμην μας,μαζί μας,πλάι μας.Κάνει φανερό το πρόσωπο του στις όψεις των παιδιών που μεγαλώνουν και γίνονται άνδρες,γυναίκες,στους ανθρώπους που μεγαλώνουν με πόνο ή χωρίς,σε όλους μας.Θα τον βλέπουμε να περνά με θλίψη?Έκανα αυτά που ήθελα? Με χαρά? Τι ωραία που περάσαμε! Με ελπίδα? Θα ‘ρθουν καλύτερες μέρες…Με απορία? Πόσο γρήγορα πέρασαν όλα.Η σχετικότητα του,η διαστολή του, η ακαμψία του, η απόλυτή του αλήθεια.Κι εμείς κοντοστεκόμαστε όσο μπορούμε, ποδηλατούμε και καρτερούμε.

Η Μαρία Μαραγκουδάκη είναι ηθοποιός,αριστούχος απόφοιτος της δραματικής σχολής Ίασμος,(2016)και πτυχιούχος της Οδοντιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών(2002).Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια με τον Θεόδωρο Τερζόπουλο, Σάββα Στρούμπο ,Περικλή Μουστάκη, Πάνο Κοκκινόπουλο ,Θωμά Μοσχόπουλο, Ρούλα Πατεράκη και Ακίνδυνο Γκίκα.Υπήρξε για πέντε χρόνια μέλος της θεατρικής ομάδας φοιτητών Ιατρικής Σχολής Αθηνών.Οι μουσικές της γνώσεις περιλαμβάνουν πολυετείς σπουδές σε κλασσική κιθάρα,σολφέζ,θεωρία μουσικής,ανάγνωση παρτιτούρας,πιάνο.

Παράλληλα με την εξάσκηση του οδοντιατρικού επαγγέλματος έχει συμμετάσχει στις παραστάσεις: ’Ο οίκος των Άσερ’, Εντ. Αλ. Πόε, Θέατρο Επί Κολωνώ (Σκηνοθεσία : Γρηγόρης Χατζάκης),(2013),’Αντιγόνη’,Σοφοκλή, στα αρχαία ελληνικά, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (Σκηνοθεσία :Ευαγγελία Θαλασσινή),στα πλαίσια εκδηλώσεων του σωματίου Διάζωμα.(2017)’Το σπίτι της Μπερνάντα Άλμπα’, Φ. Γκ. Λόρκα, Θέατρο Παραμυθίας(Σκηνοθεσία :η ομάδα)(2017/18),’Μητρούτσκα μου’, δραματοποιημένος μονόλογος  σε κείμενα Παπαδιαμάντη/Μπουκόφσκι, Θέατρο Παραμυθίας (Σκηνοθεσία: Άρης  Πλιος),(2018/19),’Γράμματα στη Μίλενα’, Φραντς Κάφκα, δραματοποιημένος μονόλογος, Θέατρο Παραμυθίας (Σκηνοθεσία: Μαρία  Μαραγκουδάκη),(2019),’Το ποδήλατο της ωραίας Ελένης’, Αλμπέρτας Τσοπανάκη, Θέατρο Παραμυθίας (Σκηνοθεσία : Μαρία  Μαραγκουδάκη)(2020),’ΑΓΑΠΗ  ΜΟΥ’, Μαρίας Μαραγκουδάκη, Θέατρο από Κοινού (Σκηνοθεσία: Μαρία  Μαραγκουδάκη)(2021),Θέατρο Λύχνος(2022),’Άκου καθώς περνάει’ Μαρίας Μαραγκουδάκη, Θέατρο Από Κοινού,(2021), Θέατρο Λύχνος( 2022).(Σκηνοθεσία : Μαρία Μαραγκουδάκη),’Οι κόρες  του Ηφαιστείου’, Χρήστου Οικονόμου, Άσυλο Ανιάτων(Σκηνοθεσία: Μαριτίνα  Πάσσαρη),(2022/23).Στην τηλεόραση έχει συμμετάσχει στις σειρές:’Ου φονεύσεις’, σκηνοθεσία: Πάνος  Κοκκινόπουλος, Frenzy Films, Open TV(2018/19), ‘Άγριες Μέλισσες’, σκηνοθεσία :Λευτέρης  Χαρίτος ,JK Productions, Ant1 TV,(2021),’Αμφιβολίες’, Alpha TV. Έχει συμμετοχή στη μεταγλώττιση της ταινίας ’The color of friendship’ Disney Channel, Sierra Studios, Σκηνοθεσία : Ινώ Στεφανή,(2022), ενώ από το 2021 έχει δημιουργήσει διαδυκτιακό ιστότοπο ( (You Tube Channel),όπου υπάρχουν η σειρά ΄’Αφηγήσεις’ διηγημάτων Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη,καθώς και η κωμωδία σε επεισόδια ’ΑΓΑΠΗ  ΜΟΥ’, Κείμενο/Σκηνοθεσία/Ερμηνεία: Μαρία Μαραγκουδάκη. Έχει συμμετάσχει σε παρουσιάσεις των βιβλίων Το στοίχημα μιας ζωής’, Ανέστη Πλουμή,και ’Τρυφερότητα για ξένους’ του Βασίλη Κωνσταντινίδη.


Θέατρο της Ημέρας – Μπλέ Σκηνή

Προπώληση more.com



Ακολούθησε το Stage News στο Google news και μάθε όλα τα τελευταία νέα.


 

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
Ώρα:
18:30
Κόστος:
8€
Κατηγορία Εκδήλωση:

Χώρος Διεξαγωγής

Θέατρο της Ημέρας
Ν. Γεννηματά 20
Αμπελόκηποι, Αττική 115 24 Ελλάδα
+ Χάρτης Google

Οι πληροφορίες που παρέχονται μέσω της ιστοσελίδας μας είναι από έγκυρες πηγές παρόλα αυτά ενδέχεται να υπάρξουν αλλαγές ημερομηνιών ή ακυρώσεις για τις οποίες δεν έχουμε ενημερωθεί.

Αποστολή δελτίων τύπου στο [email protected]