Connect with us

Οι πληροφορίες που παρέχονται μέσω της ιστοσελίδας μας είναι από έγκυρες πηγές παρόλα αυτά ενδέχεται να υπάρξουν αλλαγές ημερομηνιών ή ακυρώσεις για τις οποίες δεν έχουμε ενημερωθεί.

Αποστολή δελτίων τύπου στο info@stagenews.gr


Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

ΑΪΝΤΑ ΦΕΣΤ ΠΑΤΡΑ

22 Σεπτεμβρίου 2023 @ 19:30

10€

Το AÏΝΤΑ ΦΕΣΤ έρχεται στη Πάτρα για πρώτη φορά!

Το Royal Theater ανοίγει τις πόρτες του και γιορτάζει το τέλος της καλοκαιρινής περιόδου με το μεγαλύτερο αστικό γλέντι που στήθηκε στην Πάτρα!

Ένα ηλεκτρικό γλεντοκόπι όπου τα νταούλια δίνουν βήμα στο χορό, τα βιολιά και τα λαούτα συναντούν την ηλεκτρική κιθάρα, το κλαρίνο και το σαξόφωνο συνομιλούν με τις γκάιντες, συνθέτοντας ένα μοναδικό χαρμάνι μουσικών από τα βουνά της Ηπείρου και της Μακεδονίας, τις πεδιάδες της Θράκης και της Θεσσαλίας, ως τα νησιά του Αιγαίου.

Σας περιμένουμε σε μια ξέφρενη βραδιά να πιαστούμε χέρι χέρι για ένα μοναδικό 6ώρο ξεφάντωμα στην καρδιά της πόλης.

Info:

Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2023
Πόρτες: 19:00
Έναρξη: 19:30

ROYAL THEATER (Υπαίθριος Χώρος)
Ακτή Δυμαίων 51

Εισιτήρια:

Pre-sale: 10€
Ταμείο: 13€

Προπώληση εισιτηρίων: more.com και του δικτύου καταστημάτων: (Public, Wind, Media Markt, βενζινάδικα Shell, BP, EKO, Metro, My Market)

LINE UP:
– ΓΙΑΓΚΙΝΗΔΕΣ
– ΒΟΥΚΟΛΙΚΗ ΔΙΑΤΑΡΑΧΗ
– BANDA ENTOPICA


BANDA ENTOPICA

Η Banda Entopica, η παραδοσιακή μπάντα δρόμου με έδρα την Θεσσαλονίκη, ενώνει κλαρίνο, σαξόφωνο, ακορντεόν και νταούλι σε ένα σύμπλεγμα παραδοσιακής και μοντέρνας βαλκανικής μουσικής. Έχοντας ως βάση τους ήχους της Μακεδονίας, της Θράκης, της Ηπείρου αλλά και όλης της Βαλκανικής Χερσονήσου, κινείται σε ρυθμούς χορευτικούς και πολλές φορές εκστατικούς με τραγούδια παραδοσιακά αλλά και πρωτότυπες συνθέσεις.

Η μπάντα ξεκίνησε την πορεία της από τους δρόμους της Θεσσαλονίκης, ενώ στην συνέχεια προστέθηκαν πληθώρα εμφανίσεων σε μουσικά στέκια της πόλης καθώς και σε μεγάλα φεστιβάλ. Σε ένα περιβάλλον με την παράδοση να είναι αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας – είτε ως τραγούδι, είτε ως χορός – κάθε ζωντανή εμφάνιση της μπάντας έχει δυναμική διάσταση με έντονη αλληλεπίδραση μουσικών και ακροατών, διατηρώντας ταυτόχρονα μια ξεχωριστή αισθητική πρόταση. Η παραδοσιακή μουσική λειτουργεί άκρως διονυσιακά και δίνει στον κόσμο την δυνατότητα να εξωτερικεύσει συναισθήματα που τόσο πολύ έχει ανάγκη.

To 2021 κυκλοφόρησαν το πρώτο τους CD με τον ομώνυμο τίτλο “Banda Entopica” που περιλαμβάνει κατά βάση χορούς από την περιοχή της Μακεδονίας όπως και της Θράκης, καθώς και μια πρωτότυπη σύνθεση του Φίλιππου Φασούλα.

Οι Banda Entopica είναι:
Φίλιππος Φασούλας – Κλαρίνο
Τάσος Γκέντζης – Σαξόφωνο
Ράφος Γκέντζης – Ακορντεόν
Μπίλης Μαλεγκάνος – Κρουστά
Ειρήνη Γκουτζάκη – Φωνή

ΓΙΑΓΚΙΝΗΔΕΣ

Οι 22χρονοι (!) πρωτοστάτες του κινήματος της μουσικής του δρόμου, επαναφέρουν το αυθεντικό ρεμπέτικο στοιχείο με τον φρέσκο αέρα της νιότης.
Οι νεαροί Γιαγκίνηδες που αυτοχαρακτηρίζονται ως ρεμπετικολαϊκοπαραδοσιακό σχήμα, έχουν αλωνίσει τους δρόμους των ελληνικών πόλεων και νησιών προκαλώντας «χαμό» στα social media, με εκατοντάδες χιλιάδες προβολές, αποκτώντας φανατικό κοινό σε όλη την Ελλάδα.


Δημιουργήθηκαν το 2019 από δύο νεαρούς μουσικούς, τον Σπύρο Ζήση και τον Παναγιώτη Σικλαφίδη, οι οποίοι αποφάσισαν να μοιραστούν την αγάπη τους για την ρεμπέτικη μουσική παίζοντας μουσική στα στενά της Θεσσαλονίκης.
Το όνομα του σχήματος είναι εμπνευσμένο από την μικρασιάτικη λέξη «Γιαγκίνι» που στην γλώσσα των ρεμπετών σημαίνει φλόγα στην καρδιά, ερωτική κάψα και πάθος.
To 2022 κυκλοφόρησαν τον δίσκο τους «Άνθρωποι του δρόμου», ο οποίος έγινε πολύ γρήγορα αγαπητός.
Τον περασμένο Σεπτέμβριο έκαναν τη πρώτη τους μεγάλη sold out συναυλία στην Αθήνα και το Θέατρο Ρεματιάς και τους τελευταίους μήνες ξεκίνησαν την πανελλαδική τους περιοδεία με απανωτές sold out εμφανίσεις στον Σταυρό Του Νότου στην Αθήνα, το We στη Θεσσαλονίκη και κάθε γωνιά της χώρας!

ΒΟΥΚΟΛΙΚΗ ΔΙΑΤΑΡΑΧΗ

Η εκρηκτική παραδοσιακό-ρεμπέΛικη διαταραγμένη χοροεσπερίδα, παιγμένη Ροκ και ενορχηστρωμένη ΒαλκανοΒουκολικά, ενώνει τις κατά τόπους παραδόσεις, συγκεράζει μελωδίες και ρυθμούς με μια διάθεση για πειραματισμό, διαμορφώνει έντονα ηχητικά τοπία και με επιλεγμένες πιατέλες τραγουδιών, με πλούσια λαογραφική γέμιση, δεν αφήνει καμία και κανέναν νηστικό και ακούνητο και προ(σ)καλεί επίδοξους πρωτοχορευτές να σύρουν τον κύκλο!
Όπως έγραψε και ο Τζωρτζ Μπέρναρντ Σω, χορός είναι η κάθετη έκφραση οριζόντιων επιθυμιών.

Δεδομένα θα συμβούν εκπλήξεις. Θα γίνουν δηλώσεις.
Θα παρατηρηθούν άγρια ζώα, ίσως μυθικά, και θα το πάμε…μέχρι όσο αντέχουμε!

Από Βουκολική Διαταραχή πάσχουν οι:
• Έλενα Αβραμιώτη: τραγούδι, βιολί
• Φίλιππος Φασούλας: κλαρίνο, τραγούδι
• Γιωργής Σηφάκης: ηλεκτρικό λαούτο
• Μπίλλης Γιαννούσης: ηλεκτρικό μπάσο, φωνή
• Χρήστος Παπάς-Κρεμμύδας: τυμπανοκρουσίες, δηλώσεις
• Γιάννης Διδασκάλου: Τραγόκερως και λοιπά πλάσματα


Ακολούθησε το Stage News στο Google news και μάθε όλα τα τελευταία νέα.


 

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
22 Σεπτεμβρίου 2023
Ώρα:
19:30
Κόστος:
10€
Κατηγορία Εκδήλωση:

Χώρος Διεξαγωγής

Royal Theater
Πάτρα, Αχαΐα
Πάτρα, Αχαΐα 26333 Ελλάδα
+ Χάρτης Google

Οι πληροφορίες που παρέχονται μέσω της ιστοσελίδας μας είναι από έγκυρες πηγές παρόλα αυτά ενδέχεται να υπάρξουν αλλαγές ημερομηνιών ή ακυρώσεις για τις οποίες δεν έχουμε ενημερωθεί.

Αποστολή δελτίων τύπου στο info@stagenews.gr