Connect with us

Οι πληροφορίες που παρέχονται μέσω της ιστοσελίδας μας είναι από έγκυρες πηγές παρόλα αυτά ενδέχεται να υπάρξουν αλλαγές ημερομηνιών ή ακυρώσεις για τις οποίες δεν έχουμε ενημερωθεί.

Αποστολή δελτίων τύπου στο info@stagenews.gr


Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

42 years day 42 years night

Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024 @ 21:00

8€

Το αυτοσχεδιαστικό όχημα «42 years day 42 years night» και η Athens Arts Collective παρουσιάζουν μια συναυλία μουσικής βασισμένη στον ομώνυμο δίσκο που κυκλοφόρησε από τους Γιώργο Κοκκινάρη (κοντραμπάσο) και Σωκράτη Τσεντόγλου (ντραμς). Οι μουσικοί θα παίξουν ως τρίο μαζί με τον Δημήτρη Βεντουράκη (πιάνο) έχοντας ως κύριο όχημα τον ελεύθερο αυτοσχεδιασμό.

Το artwork του εξωφύλλου του «42 years day 42 years night» υπογράφει η Σοφία Ιωαννίδου και θα διατίθεται στην συναυλία και ως αφίσα, σε προνομιακή τιμή για το κοινό.

Συντελεστές:
Σωκράτης Τσεντόγλου (ντραμς)
Δημήτρης Βεντουράκης (πιάνο)
Γιώργος Κοκκινάρης (κοντραμπάσο)
Πληροφορίες:
Ημερομηνία: Δευτέρα 22 Απριλίου 2024
Ώρα έναρξης: 21:00
Προπώληση more.com

Τοποθεσία: Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων, Κύπρου 91Α, Αθήνα 113 64
Εισιτήρια: www.more.com/music/42-years-day-42-years-night
Τηλέφωνο: (+30) 213 00 40 496


Βιογραφικά:
Σωκράτης Τσεντόγλου
Ο Σωκράτης Τσεντόγλου γεννήθηκε στα Γρεβενά το 1986 και τα τελευταία χρόνια δραστηριοποιείται στην Αθήνα και την Κοπεγχάγη. Η μουσική του καριέρα ξεκίνησε το 2007, όταν άρχισε να ασχολείται με τα τύμπανα, το πιάνο και τα κλασικά θεωρητικά.
Το 2016 εγκαταστάθηκε στην Κοπεγχάγη όπου παρακολούθησε σεμινάρια σύνθεσης και αυτοσχεδιασμού τζαζ.
Δημιούργησε το συγκρότημα “Kepler is free” με το οποίο έχει ηχογραφήσει δύο άλμπουμ. Μετά την αποχώρησή του από το συγκρότημα ηχογραφεί και εμφανίζεται με το τρίο “How deep – how high”, με το οποίο έχει ήδη ηχογραφήσει και κυκλοφορήσει δύο άλμπουμ, καθώς και με το ντουέτο αυτοσχεδιαστικής μουσικής “Forty two years day forty two years night” με τον μπασίστα Γιώργο Κοκκινάρη.

Γιώργος Κοκκινάρης
Παίζω κοντραμπάσο, συνθέτω και αυτοσχεδιάζω με σκοπό να γνωρίζω ανθρώπους και κουλτούρες κοινωνιών. Μέσω των συνεργασιών μου με συνθέτριες και συνθέτες, αυτοσχεδιάζοντας με μουσικούς, συνεργαζόμενος με εικαστικούς, ποιητές -τριες, χορεύτριες -ες δημιουργώ παραστάσεις μουσικών και ηχητικών αναπαραστάσεων με σκοπό την συμβολή στην προσέγγιση άγνωστων ή κρυφών για την ανθρώπινη αντίληψη ρόλων και λειτουργιών της μουσικής. Η μουσική μου εμπνέεται από παραδόσεις και πολιτισμούς, οι οποίες εκατοντάδες χρόνια πριν και μέχρι και σήμερα αντιλαμβάνονται την μουσική ως μία ολοκληρωτική έκφραση της ανθρώπινης δραστηριότητας.
Η ερμηνεία και εργασία μου βασίζεται στην σωματικοποίηση και εξανθρωπισμό της μουσικής μέσω της φωνής ή της κίνησης, συνδυάζοντάς τις παράλληλα με νέες τεχνολογίες. Εφαρμόζω νέες τεχνικές στο κοντραμπάσο ενώ πιστεύω στην ολιστικότητα παραστάσεων μουσικής με λόγο, χορό, εικόνα. Μελετώ το κλασικό ρεπερτόριο ορχήστρας καθώς και έργα συνθετριών/των του 20-21ου αιώνα από διαφορετικές κουλτούρες και καταγωγές. Ταξιδεύω για συναυλίες και συνεργασίες στο εξωτερικό ενώ οργανώνω και σεμινάρια για τον αυτοσχεδιασμό, την Δημιουργική μουσική. Είμαι μέρος της συντακτικής ομάδας του περιοδικού “NewMusic.gr” με σκοπό την δημιουργία κοινότητας και ανάπτυξη της μουσικής σκηνής στην Ελλάδα.

Δημήτρης Βεντουράκης
Ο Δημήτρης Βεντουράκης (γ. 1993) δουλεύει πάνω στο μουσικό performance και την μουσική διδασκαλία. Με κύριο όργανο το πιάνο, ασχολείται τόσο με την αυτοσχεδιαστική σύνθεση, εκτέλεση και δισκογραφία, όσο και με την γραμμένη. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα ως μέλος της αθηναϊκής αυτοσχεδιαστικής σκηνής, του θεάτρου και των τεχνών εν γένει και ως δάσκαλος μουσικής. Είναι ιδρυτικό μέλος της Athens Arts Collective ΑΜΚΕ, η οποία εστιάζει σε ανάπτυξη περιβαλλόντων κατάλληλων για καλλιτεχνική δημιουργία, διδασκαλία και έρευνα. Έχει ολοκληρώσει σπουδές Μουσικολογίας (με ειδίκευση στην Εθνομουσικολογία και την Ανθρωπολογία της Μουσικής), μουσικών θεωρητικών, κλασικού πιάνου, μουσικών συνόλων αυτοσχεδιαστικής ή μη-αυτοσχεδιαστικής φύσης και τζαζ εκτέλεση, σύνθεση και θεωρία.

Athens Arts Collective
Η Αστική Μη-Κερδοσκοπική Εταιρία (ΑΜΚΕ) ‘Athens Arts Collective’ ιδρύθηκε το 2021 στην Αθήνα ως φορέας καλλιτεχνικών δρώμενων. Το όραμά μας βασίζεται στην διασύνδεση μεταξύ καλλιτεχνικών πεδίων μέσω ανεμπόδιστης δημιουργικής πράξης και στην ανάπτυξη λειτουργικών περιβαλλόντων, εντός των οποίων τα άτομα που συμμετέχουν μπορούν να δρουν ανεμπόδιστα, με ασφάλεια και εμπιστοσύνη στην προσωπική τους διάθεση.
Ονειρευόμαστε ένα δίκτυο καλλιτεχνών μέσα στο οποίο μπορούν να επικοινωνήσουν και να συνδιαλλαγούν ανοιχτά και ουσιαστικά μεταξύ τους, αναπτύσσοντας μια δυνατή και ζωντανή κοινότητα. Η μέχρι στιγμής δράση μας περιλαμβάνει το φεστιβάλ ‘Vanguard’ και τις παραστάσεις ‘Collecting the Collective’, στα οποία συμμετείχαν καλλιτέχνες – με βάση την Αθήνα κυρίως – από διαφορετικά καλλιτεχνικά πεδία συνυπάρχοντας και συνδημιουργώντας σε κοινό χώρο, παρουσιάζοντας χωρίς φίλτρο και λογοκρισία την δουλειά τους.”


Ακολούθησε το Stage News στο Google news και μάθε όλα τα τελευταία νέα.


 

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024
Ώρα:
21:00
Κόστος:
8€
Κατηγορία Εκδήλωση:

Χώρος Διεξαγωγής

Κέντρο ελέγχου τηλεοράσεων
Κύπρου 91Α
Κυψέλη, Αττική Ελλάδα
+ Χάρτης Google

Οι πληροφορίες που παρέχονται μέσω της ιστοσελίδας μας είναι από έγκυρες πηγές παρόλα αυτά ενδέχεται να υπάρξουν αλλαγές ημερομηνιών ή ακυρώσεις για τις οποίες δεν έχουμε ενημερωθεί.

Αποστολή δελτίων τύπου στο info@stagenews.gr