Connect with us

Festival

Το Μέγαρο στη Βόρεια Εύβοια: Μανώλης Μητσιάς στις Γούβες 4/11 & Χριστίνα Μπελμέζου στον Άγιο 3/11 | Είσοδος ελεύθερη

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο Μανώλης Μητσιάς στις Γούβες | Σάββατο 4 Νοεμβρίου | 19:00 | είσοδος ελεύθερη

Η Χριστίνα Μπελμέζου στον Άγιο | Παρασκευή 3 Νοεμβρίου | 19:00 | είσοδος ελεύθερη

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ «Φωνές του φθινοπωρινού δάσους» και του προγράμματος «Το Μέγαρο στη Βόρεια Εύβοια–Οι γέφυρες της μουσικής»

Μετά την ιδιαίτερα επιτυχημένη συναυλία της Ελένης Τσαλιγοπούλουστις Ροβιές στις 21 Οκτωβρίου, την οποία παρακολούθησαν περισσότεροι από χίλιοι κάτοικοι της Βόρειας Εύβοιας, το πρόγραμμα πολιτιστικών εκδηλώσεων «Φωνές του φθινοπωρινού δάσους» του Μεγάρου Μουσικής συνεχίζεται τον Νοέμβριο, με τις συναυλίες του Μανώλη Μητσιά (Γούβες, 4.11) και της αγαπητής στην Εύβοια τραγουδίστριας Χριστίνας Μπελμέζου (Άγιος, 3.11, ώρα έναρξης: 19.00)με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Ο Μανώλης Μητσιάς επιστρέφει στην περιοχή μετά την επιτυχημένη καλοκαιρινή συναυλία στη Λίμνη, και θα παρουσιάσει στις Γούβες το Σάββατο 4 Νοεμβρίου στις 7 το βράδυ, με ελεύθερη είσοδο, μια συναυλία με έργα σπουδαίων ελλήνων ποιητών και στιχουργών που έχουν μελοποιήσει οι συνθέτες Μίκης Θεοδωράκης, Σταύρος Ξαρχάκος, Δήμος Μούτσης, Ηλίας Ανδριόπουλος, Θάνος Μικρούτσικος, Χρήστος Λεοντής και Γιάννης Σπανός. Το κοινό θα ακούσει μελοποιημένους, μεταξύ άλλων, τους ποιητές μας Κωνσταντίνο Καβάφη, Κώστα Βάρναλη, Γιώργο Σεφέρη, Οδυσσέα Ελύτη, Γιάννη Ρίτσο, Τάσο Λειβαδίτη, Μανόλη Αναγνωστάκη, Νίκο Καββαδία, Νίκο Γκάτσο, και τραγούδια όπως Ο Γιάννης ο φονιάςΤσάμικοςΒρέχει στη φτωχογειτονιάΔρόμοι παλιοίΣαββατόβραδοΕρωτικό (Πιρόγα) και πολλά άλλα.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Αχιλλέας Γουάστωρ | πιάνο

Ηρακλής Ζάκκας | μπουζούκι

Τίνα Ντουφεξιάδου | βιολοντσέλο

Γιώτης Σαμαράς | κιθάρα

Μία ημέρα πριν, την Παρασκευή 3 Νοεμβρίου στις 7 το βράδυ στον Άγιο, η δημοφιλής στους κατοίκους της περιοχής Χριστίνα Μπελμέζου, θα δώσει συναυλία με ελεύθερη είσοδο. Την τραγουδίστρια θα συνοδεύει στο πιάνο και στην κιθάρα ο Σάββας Λαγκίζος.

Οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται στο πλαίσιο του προγράμματος «Το Μέγαρο στη Βόρεια Εύβοια‒Οι γέφυρες της μουσικής» που στοχεύει στην πολιτιστική αναζωογόνηση της περιοχής. Το πρόγραμμα αυτό αποτελεί έμπρακτη απόδειξη του ενδιαφέροντος του Μεγάρου για τη Βόρεια Εύβοια και της πεποίθησής του ότι η τέχνη της μουσικής είναι απαραίτητη όσο ποτέ στους κατοίκους των απομονωμένων χωριών της περιοχής, οι οποίοι, εδώ και δύο χρόνια, έχουν αγκαλιάσει τις καλλιτεχνικές εκδηλώσεις του.

Παράλληλα με τις συναυλίες, έχουν προγραμματιστεί εκπαιδευτικά προγράμματα στο Πευκί, στα Λουτρά Αιδηψού, τη Λίμνη και την Αγία Άννα.

Εκπαιδευτικά προγράμματα στη Βόρεια Εύβοια

Οκτώβριος–Νοέμβριος 2023

Στην Αγία Άννα στις 21 Νοεμβρίου στο Πευκί στις 22 Νοεμβρίου, τα νεαρά μέλη της Underground Youth Orchestra, υπό την καθοδήγηση του μαέστρου Κώστα Ηλιάδη, θα συναντηθούν με παιδιά από σχολεία της Βόρειας Εύβοιας. Θα τους παρουσιάσουν τα μουσικά όργανα, θα τα εισαγάγουν στις έννοιες της ενορχήστρωσης και θα τους προτείνουν μια μουσική διαδρομή αντίστροφα στον χρόνο με πολύ χιούμορ και κατανοητά μουσικά παραδείγματα, πέρα από τα ακαδημαϊκά στερεότυπα.

Τα προγράμματα απευθύνονται αποκλειστικά στους μαθητές των σχολείων της Βόρειας Εύβοιας.

Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στην υλοποίηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων σε περιοχές της ελληνικής Περιφέρειας με περιορισμένη δυνατότητα διοργάνωσης βιωματικών μουσικών δράσεων μέσα στο σχολικό περιβάλλον. Φέτος, τα εκπαιδευτικά προγράμματα του Μεγάρου πραγματοποιούνται στο Πευκί, στην Αιδηψό, τη Λίμνη και την Αγία Άννα.

«Το Μέγαρο στη Βόρεια Εύβοια–Οι γέφυρες της μουσικής»

Το σχέδιο χρηματοδοτείται ειδικά από το Υπουργείο Πολιτισμού, το οποίο στηρίζει την υλοποίηση του προγράμματος «ΕΥΒΟΙΑ ΜΕΤΑ» της Επιτροπής Ανασυγκρότησης της Βόρειας Εύβοιας με επικεφαλής τον Σταύρο Μπένο. Το πολιτιστικό πρόγραμμα του Μεγάρου υλοποιείται σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Ελλάδας, τους Δήμους Μαντουδίου–ΛίμνηςΑγίας Άννας και Ιστιαίας–Αιδηψού καθώς και με το Σωματείο ΔΙΑΖΩΜΑ.

 

 


Ακολούθησε το Stage News στο Google news και μάθε όλα τα τελευταία νέα.


 

Περισσότερα