Connect with us

Festival

6ο Παιδικό & Εφηβικό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας | 13 -19 Νοεμβρίου

Δημοσιεύθηκε

στις

Παιδικό και Εφηβικό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας | Super Powers – Super Feelings σε ένα σούπερ κινηματογραφικό Φεστιβάλ

Καλώς ήρθατε στην 6η διοργάνωση του Παιδικού και Εφηβικού Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας, που φέτος είναι αφιερωμένο στη συναρπαστική περιπέτεια του να μεγαλώνεις.

91 ταινίες μικρού και μεγάλου μήκους από 32 χώρες με θέμα την αυτοέκφραση, τη διαφορετικότητα και τη χαρά του να είσαι ο εαυτός σου στο συναρπαστικό ταξίδι προς την ενηλικίωση.

Με ένα πλούσιο πρόγραμμα ταινιών μικρού και μεγάλου μήκους, εκπαιδευτικά εργαστήρια, industry events το 6ο Παιδικό & Εφηβικό Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας δίνει το καθιερωμένο πια ραντεβού του προσκαλώντας παιδιά και μεγάλους σε ένα ψυχαγωγικό και επιμορφωτικό πρόγραμμα που υπόσχεται Super Feelings.

Από τις 13 έως τις 19 Νοεμβρίου, σας περιμένουμε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης και στους κινηματογράφους Κηφισιά 1 & 2 Cinemax, ΔΑΝΑΟΣ και ΣΙΝΕΑΚ για τη μεγάλη γιορτή του παιδικού και εφηβικού κινηματογράφου.


Προπώληση στο megaron.gr και στο more.com.

Δείτε όλο το πρόγραμμα του φεστιβάλ στο athicff.com ακολουθώντας τις συχνές ενημερώσεις σε FacebookInstagram.


«Οι ταινίες της φετινής διοργάνωσης αντανακλούν το μωσαϊκό των προσωπικοτήτων και των ταυτοτήτων που κάνουν τον κόσμο μας ζωντανό και συναρπαστικό. Καλλιεργούν την ενσυναίσθηση, προωθούν την αποδοχή και ενθαρρύνουν κάθε παιδί και κάθε νέο να αγκαλιάσει τη μοναδικότητά του, όπως κι αν αυτή εκφράζεται: υψώνοντας ανάστημα, βάζοντας τη φιλία πρώτη, αναλαμβάνοντας δράση, κάνοντας τις σωστές και όχι τις εύκολες επιλογές, πολεμώντας την αδικία, ξεπερνώντας τη ντροπή, ανοίγοντας την καρδιά και το μυαλό», δηλώνει η Διευθύντρια του Φεστιβάλ Καλλιόπη Χαραλάμπους.

Οι κλασικές ενότητες και θεματικές του προγράμματος επιστρέφουν φέτος εμπλουτισμένες και με νέες προτάσεις: Baby & Me και Ζωντανή μεταγλώττιση για τις μικρές ηλικίες με συναρπαστικά animation, το αφιέρωμα Green που συνεχίζει τη συζήτηση για το περιβάλλον και την κλιματική κρίση. Παράλληλα, το ελληνικό εφηβικό σινεμά αναδεικνύεται μέσα από τις ανερχόμενες φωνές που υπογράφουν τα Greek Shorts, ενώ η πρόθεση του Φεστιβάλ να ανοίξει ένα παράθυρο σε ιστορίες από χώρες της Μεσογείου και των Βαλκανίων συνεχίζεται μέσα από το αφιέρωμα Η γειτονιά μας, που φέτος υποδέχεται ταινίες από την Κύπρο, το Κόσοβο, την Τουρκία και τη Βουλγαρία. Επιπλέον, στα Kids’ & Teens’ Picks οι φετινές σχολικές επιτροπές Δημοτικού και Γυμνασίου από όλη την Ελλάδα επιλέγουν ταινίες που αποτυπώνουν τα ενδιαφέροντα και τις ανησυχίες των παιδιών και των εφήβων. Πολλές από αυτές, μαζί με μια πλούσια επιλογή από μεγάλου μήκους animation και live action, συμμετέχουν στο διαγωνιστικό τμήμα του European Children’s Film Association (ECFA).

Με τη συνεργασία των The HappyAct και liminal, το Φεστιβάλ έχει προσαρμόσει μεγάλο μέρος των προβολών του ώστε να είναι προσβάσιμο σε όλους: όλες οι προβολές ταινιών με διαλόγους παρουσιάζονται με ελληνικούς SDH υπότιτλους, οι προβολές του προγράμματος «Μικρά για τα μικρά» είναι αισθητηριακά φιλικές σε όλους τους χώρους προβολής, ενώ υπάρχουν και προβολές με διερμηνεία στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα και με ακουστική περιγραφή.

Το Φεστιβάλ εγκαινιάζει φέτος μια σειρά πρωτοβουλιών και εκδηλώσεων οι οποίες απευθύνονται στους επαγγελματίες του οπτικοακουστικού χώρου, σε μια προσπάθεια ενίσχυσης και εξωστρέφειας της παραγωγής παιδικού και εφηβικού περιεχομένου της χώρας μας. Έτσι, στις 15 και 16 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθούν οι εκδηλώσεις με γενικό τίτλο «ATHICFF for Professionals» που θα περιλαμβάνουν εκπαιδευτικά εργαστήρια για νέους επαγγελματίες του χώρου, με τη συμμετοχή ελλήνων και ευρωπαίων εκπαιδευτών, παρουσιάσεις καλών πρακτικών και ειδικότερα συμπαραγωγών μεταξύ χωρών της νοτιοανατολικής Ευρώπης και συναντήσεις δικτύωσης μεταξύ ελλήνων παραγωγών παιδικού περιεχομένου και επιλεγμένων ευρωπαίων συναδέλφων τους και sales agents, με στόχο την προώθηση συνεργασίας.

Τα Κινηματογραφικά Εργαστήρια για παιδιά και εφήβους που διοργανώνει φέτος το Φεστιβάλ στις 18 & 19 Νοεμβρίου, εκτός από το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, θα φιλοξενηθούν στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης,στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά και στον κινηματογράφο Κηφισιά 1 & 2 Cinemax. Πλάι σε καταξιωμένους έλληνες και ξένους δημιουργούς, θα μιλήσουμε για σινεμά στα πιο τρυφερά χρόνια, θα δημιουργήσουμε το πρώτο μας animation, θα ζωγραφίσουμε το δικό μας αγγείο στα άδυτα του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης, θα κατασκευάσουμε ήρωες από χαρτί, θα συζητήσουμε όλοι μαζί για την εφηβεία, τα έμφυλα στερεότυπα και τη συναίνεση, θα κάνουμε μεταγλώττιση σε ειδικά διαμορφωμένο στούντιο στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Με συνολικά 91 ταινίες, εκπαιδευτικά εργαστήρια αλλά και industry events, το 6ο Παιδικό και Εφηβικό Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας δίνει το καθιερωμένο πια ραντεβού του προσκαλώντας παιδιά και μεγάλους σε ένα πλούσιο, ψυχαγωγικό και επιμορφωτικό πρόγραμμά που υπόσχεται Super Feelings, όπως το τραγούδι των Hume Assine, το οποίο επιλέχθηκε από την ομάδα του Φεστιβάλ ως το τραγούδι της φετινής διοργάνωσης.


Ακολούθησε το Stage News στο Google news και μάθε όλα τα τελευταία νέα.


 

Περισσότερα
Festival2 ώρες πρν

Rudu Fest | 5 Χρόνια Κάτω Απ’ τη Γέφυρα | 13, 14 και 15/12 @ Oddity Club – Αθήνα

Συναυλίες3 ώρες πρν

Οι “Γιαγκίνηδες” στον «Σταυρό του Νότου» Παραμονή Χριστουγέννων – Κυριακή 24 Δεκεμβρίου

Συναυλίες4 ώρες πρν

Οι γιορτινές συναυλίες της Λίνας Ροδοπούλου – Δεκέμβριος 2023

Συναυλίες9 ώρες πρν

Calle Vapor: Για πρώτη φορά στην Ευρώπη | 25 Απριλίου 2024 | Arch Live Club Stage

Συναυλίες11 ώρες πρν

Το Foyer Café Bistrot του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά μεταμορφώνεται σε μουσική σκηνή

Συναυλίες11 ώρες πρν

Οι Polkar γιορτάζουν στον Σταυρό του Νότου – Δευτέρα 25 Δεκεμβρίου και 1η Ιανουαρίου

Τo Release Athens υποδέχεται τους Megadeth
Συναυλίες13 ώρες πρν

Τo Release Athens υποδέχεται τους Megadeth | Παρασκευή 14 Ιουνίου | Πλατεία Νερού

Συναυλίες1 ημέρα πρν

TOMMY GUERRERO Live | Σάββατο 6 Απριλίου @ GAZARTE Ground Stage

News1 ημέρα πρν

Thievery Corporation & Black Pumas | Release Athens 2024 | 9 Ιουλίου @ Πλατεία Νερού

News1 ημέρα πρν

Ο Lenny Kravitz στο AthensRocks Festival 2024 | Παρασκευή 2 Αυγούστου του 2024 | ΟΑΚΑ