Connect with us

News

Πάσχα στο χωριό και Μάιος στη Βαμβακού Λακωνίας!

Δημοσιεύθηκε

στις

Μάιος, λουλούδια, Πασχαλιά, γιορτή στη φύση και χαρά! Ο τελευταίος μήνας της Άνοιξης έρχεται στη Βαμβακού Λακωνίας και σκαρφαλώνει στις πλαγιές του Πάρνωνα με θεματικά εργαστήρια και παραδόσεις με αφορμή τον εορτασμό του Πάσχα στο χωριό. Πεζοπορία, ρομποτική, αστροπαρατήρηση, massage, dj sets, μαγειρική και προγράμματα που φέρνουν όλη την οικογένεια κοντά, συμπληρώνουν ένα πλήρες ανοιξιάτικο πρόγραμμα δραστηριοτήτων που προτείνει η Vamvakou Revival στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Αναβίωσης της Βαμβακούς που υλοποιείται με αποκλειστική δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

Πάσχα στη Βαμβακού

Πάσχα στο χωριό, λέει ο σοφός λαός! Η Βαμβακού είναι το ιδανικό μέρος για να περάσετε τις ημέρες κατάνυξης και εορτασμού του Πάσχα. Έχουμε ετοιμάσει ένα πρόγραμμα εκδηλώσεων για όλη την οικογένεια από την Μ. Πέμπτη έως και την Τρίτη του Πάσχα. Ο μήνας ξεκινά (02/05) με τα πιο τρελά πασχαλινά παιχνίδια στο σχολείο της Βαμβακούς, δημιουργικές κατασκευές, ping – pong, αλλά και Virtual Reality. Λίγο πριν την Ανάσταση (04/05) μικροί και μεγάλοι αξιοποιούν δημιουργικά τον χρόνο τους και ζωγραφίζουν κούπες με πασχαλινά σχέδια ή συμμετέχουν σε μία διασκεδαστική οργανωμένη πεζοπορία ως το σπηλαιομονάστηρο της Αγίας Κυριακήςενώ την Κυριακή του Πάσχα (05/05) στήνουμε Πασχαλινό Γλέντι στην πλατεία του χωριού, με εδέσματα, οβελία, κουλουράκια, κόκκινα αυγά από το εστιατόριο-καφέ Βουρέικο και φυσικά παραδοσιακή μουσική από την ορχήστρα «Δωρικός ρυθμός». Η μεγαλύτερη ανοιξιάτικη γιορτή κλείνει τη Δευτέρα και την Τρίτη του Πάσχα με δύο μοναδικά βιωματικά εργαστήρια όπου τα παιδιά θα έρθουν σε επαφή με την «αυτόνομη» κοινωνία ενός κοτετσιού (06/05) και θα γίνουν μικροί εξερευνητές και θα ανακαλύψουν την καλλιτεχνική πλευρά της φύσης μέσα από το πολυαισθητηριακό παιχνίδι (07/05), ενώ παράλληλα οι ενήλικοι μπορούν να χαλαρώσουν απολαμβάνοντας ένα focus massage σώματος (07/05).

Μαγιάτικα Σαββατοκύριακα για όλους στη φύση

Πάμε πεζοπορία … Πάμε Λογγούς (11/05) γιατί…η Φάση είναι Mountains, όπως οι ομώνυμοι συνεργάτες μας, μία από τις ομάδες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα της θερμοκοιτίδας επιχειρήσεων Vamvakou Incubator, οι οποίοι έχουν ξεκινήσει τη δραστηριότητά τους στο χωριό και θα μας συνοδεύσουν σε μια απολαυστική βόλτα για όλα τα επίπεδα περιπατητών. Λένε ότι το βουνό και η φύση ανοίγουν την όρεξη, οπότε σας προσκαλούμε στα βαμβακίτικα «Μαγειροτσουκαλέματα» (18/05), ένα μάθημα μαγειρικής μετά γευσιγνωσίας στην ηλιόλουστη αυλή του σχολείου του χωριού. Τελευταίο Σαββατόβραδο του Μαΐου, η αστροφυσικός Αναστασία – Φιόρη Μεταλληνού, η οποία επίσης με την ομάδα της συμμετέχει στο πρόγραμμα θερμοκοιτίασης στη Βαμβακού, θα είναι η «ξεναγός» μας σε μια βραδιά αστροπαρατήρησης (25/05) μελετώντας, μαθαίνοντας και αναγνωρίζοντας βασικούς αστερισμούς του ανοιξιάτικου ουρανού. Αυτό τον μήνα, κάθε Σάββατο, τον ρυθμό δίνει ένα διαφορετικό και ανεβαστικό dj set (11, 18 & 25/05), ενώ απολαμβάνουμε την ηρεμία και τη χαλάρωση της υπαίθρου με massage σε εστιασμένα σημεία του σώματος (11/05 & 25/05).

STEAMclay play & ελεύθερο παιχνίδι για παιδιά

Επιστήμη, Τεχνολογία, Μηχανική, Τέχνες και Μαθηματικά συναντώνται στο V.Lab (Vamvakou Technology Lab fully powered by SNF) με τα πιο συναρπαστικά εργαστήρια να κερδίζουν τις εντυπώσεις των επισκεπτών. Ένα εργαστήριο ρομποτικής (12/05), θα μυήσει τα παιδιά στις βασικές αρχές της μηχανικής και του προγραμματισμού, ενώ η κατασκευή νεροπυραύλων (25/05) που θα εκτοξευθούν στο προαύλιο του σχολείου θα τα ταξιδέψει στις πιο σημαντικές αποστολές του ανθρώπου στο διάστημα. Η ελευθερία, η επαφή με τη φύση, τη γη και το sensory play δεν μπορούν να λείπουν από το πρόγραμμά μας. Αυτό τον μήνα (19/05) εξερευνούμε τα συναισθήματά μας και τα αποτυπώνουμε σε έργα τέχνης με πηλό που θα εκθέσουμε στο δικό μας «Μουσείο Συναισθημάτων» μέσα από ένα clay play Stories. To καθιερωμένο Σχολείο…Αλλιώς (26/05) όπου μικροί και μεγάλοι περνούν ευχάριστα την Κυριακή τους κλείνει τον μήνα και φέρνει μια ανάσα πιο κοντά το καλοκαίρι!

Βρείτε το αναλυτικό πρόγραμμα του μήνα στον παρακάτω σύνδεσμο: www.vamvakourevival.org/events


Ακολούθησε το Stage News στο Google news και μάθε όλα τα τελευταία νέα.


 

Περισσότερα