Connect with us

Festival

Ανοιχτό Κάλεσμα Συμμετοχής: Thessaloniki International Digital Arts festival

Δημοσιεύθηκε

στις

Tο διεθνές Eye’s Walk Digital festival και το MOMus-Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης προχωρούν σε μια ξεχωριστή συνεργασία. Σε ένα digital φεστιβάλ το οποίο, μέσω της ψηφιακής τέχνης, της performance, της τέχνης του τσίρκου και της ψυχογεωγραφικής περιπλάνησης, θα μεγαλώσει την έννοια της κληρονομιάς και θα γίνει χώρος συνάντησης της σύγχρονης τέχνης με τη δημόσια ιστορία της Θεσσαλονίκης σήμερα.

Προσκαλούμε τους συμμετέχοντες να μοιραστούν συναισθηματικές ατμόσφαιρες και προσωπικές και συλλογικές εμπειρίες γύρω από την πόλη, τη σύνδεσή της με τον υπόλοιπο κόσμο και εν τέλει το μέλλον της. Γιατί το μέλλον για εμάς δεν είναι ποτέ ιδεατό, ούτε τοπικό, αλλά εμπεριέχει τη δράση και τη δυνατότητα συνύπαρξης με τον κόσμο.

Δημιουργώντας μέσα από διαφορετικές φωνές και μη λογοκριμένα συναισθήματα, ενθαρρύνουμε τους συμμετέχοντες να:

  • Λειτουργήσουν πολυεπίπεδα μαζί με άλλους καλλιτέχνες, στοχαστές ακτιβιστές και συλλογικότητες.
  • Κάνουν αχαρτογράφητους παραλληλισμούςασύγχρονες συναντήσεις με στόχο  να διευρύνουν την έννοια και το πλαίσιο αυτού που ονομάζουμε  κληρονομιά ενός τόπου.
  • Δείξουν τον εαυτό τους και το πώς βλέπουν τον κόσμο με εργαλεία την τρωτότητα, την ευαλωτότητα  της τέχνης στο δημόσιο χώρο, που ξεπερνά τον ίδιο τον καλλιτέχνη και δημιουργεί χώρους συναντήσεων και συνεργασίας.
  • Είναι επίκαιροι με στόχο να «γράψουν» επάνω τους τις ψυχολογικές, συναισθηματικές, κοινωνικές, πολιτικές ατμόσφαιρες της Θεσσαλονίκης, του κόσμου μας και του παρόντος τους.
  • Αφουγκραστούν  τις Συναισθηματικές Ατμόσφαιρες της Θεσσαλονίκης, όπως το σώμα νιώθει τα ίδια του τα συναισθήματα. «Ατμόσφαιρες» που αφορούν το γεωγραφικό, νοητικό και ιστορικό χώρο της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης είναι ιδιαιτέρως ευπρόσδεκτες.

Ανοιχτό Κάλεσμα Thessaloniki International Digital Arts festival:

Διάρκεια κατάθεσης έργων μέχρι 30 Ιουνίου 2024

Επικοινωνία:  [email protected]
More info: εδώ


Ακολούθησε το Stage News στο Google news και μάθε όλα τα τελευταία νέα.


 

Περισσότερα