Connect with us

Cinema

Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 1/9

Δημοσιεύθηκε

στις

Εκεί που Τραγουδάνε οι Καραβίδες

Μια ιστορία μυστηρίου βασισμένη στο ευπώλητο μυθιστόρημα της Ντέλια Τζόουνς, η ταινία της Ολίβια Νιούμαν αφηγείται την ιστορία της Κάια, ενός κοριτσιού που μεγάλωσε μόνη της στους επικίνδυνους βάλτους της Βόρειας Καρολίνας. Για χρόνια, οι φήμες για την “Πιτσιρίκα του Βάλτου” στοίχειωναν το Μπάρκλι Κοόυβ, απομονώνοντας την Κάια από την κοινότητά της.  Όταν δύο νεαροί από την πόλη γοητεύονται από την ομορφιά της, εκείνη ανοίγεται σε μια νέα ζωή, αλλά όταν ο ένας από τους δύο βρεθεί νεκρός, η κοινωνία την βαφτίζει ως κύρια ύποπτη. Καθώς η υπόθεση εξελίσσεται, η ετυμηγορία για το τι πραγματικά συνέβη περιπλέκεται ακόμη περισσότερο, απειλώντας να αποκαλύψει τα πολλά μυστικά που κρύβονταν μέσα στο βάλτο.

 

 

Ένας Ήρωας

Ο Ραχίμ βρίσκεται στη φυλακή εξαιτίας ενός χρέους που δεν μπόρεσε να αποπληρώσει. Κατά τη διάρκεια μιας διήμερης άδειας προσπαθεί να πείσει τον πιστωτή του να αποσύρει την καταγγελία του για ένα μέρος του ποσού. Όμως τα πράγματα δεν γίνονται πάντα όπως τα σχεδιάζουμε, σε ένα ακόμα κοινωνικό δράμα του οσκαρικού Ιρανού Ασγκάρ Φαραντί, το οποίο απέσπασε το Μεγάλο Βραβείο στο φεστιβάλ Κανών και μια υποψηφιότητα ξενόγλωσσης ταινίας στις Χρυσές Σφαίρες.

 

 

Τρεις Χιλιάδες Χρόνια Προσμονής

Η Τίλντα Σουίντον και ο Ίντρις Έλμπα μας ταξιδεύουν από την Κωνσταντινούπολη και το παλάτι του Σουλεϊμάν μέχρι την αυλή της βασίλισσας του Σαβά σε μια περιπέτεια φαντασίας του Αυστραλού δημιουργού του “Mad Max” Τζορτζ Μίλερ. Εκείνη είναι μια μοναχική ακαδημαϊκός κι εκείνος ένα… τζίνι που της προσφέρει τρεις ευχές, σε μια θεαματική,  μοντέρνα εκδοχή των “Χιλίων και μία Νυχτών” που συμμετείχε εκτός συναγωνισμού στο πρόσφατο φεστιβάλ Κανών, βασισμένη σε διήγημα της Αντόνια Σούζαν Μπάιατ.

 

 

Πτώση

Για τις κολλητές φίλες Μπέκι (Γκρέις Κάρολαϊν Κάρεϊ) και Χάντερ (Βιρτζίνια Γκάρντνερ), η ζωή είναι να κατακτάς τους φόβους σου και να ξεπερνάς τα όριά σου. Όμως, αφού αποφασίσουν να σκαρφαλώσουν στην κορυφή μιας εγκαταλελειμμένης κεραίας 600 μέτρων, δεν θα έχουν τρόπο να κατέβουν. Τώρα, οι αναρριχητικές δεξιότητες των δύο θα δοκιμαστούν καθώς αγωνίζονται απεγνωσμένα για να επιβιώσουν από τα στοιχεία της φύσης, την έλλειψη προμηθειών και τα ιλιγγιώδη ύψη, σε ένα γεμάτο αδρεναλίνη θρίλερ του Σκοτ Μαν με συμπρωταγωνιστή τον Τζέφρι Ντιν Μόργκαν.

 

 

Εκκόλαψη

Ένα από τα μη αγγλόφωνα θρίλερ τρόμου τα οποία ξεχώρισαν μέσα στο 2022 έρχεται από την Φινλανδία και την πρωτοεμφανιζόμενη Χάνα Μπέρχολμ. Στην “Εκκόλαψη”, η οποία σχολιάζει τολμηρά τα θέματα της μητρότητας, της έλλειψης επικοινωνίας και της βορειοευρωπαΊκής συναισθηματικής ψυχρότητας, μια νεαρή αθλήτρια ενόργανης που προσπαθεί απεγνωσμένα να ευχαριστήσει την απαιτητική μητέρα της, ανακαλύπτει ένα περίεργο αυγό. Το κρύβει και το κρατάει ζεστό, αλλά όταν εκκολάπτεται, αυτό που αναδύεται θα σοκάρει τους πάντες.

 

 

Η Φλόγα που Τρεμοσβήνει

Ο Αλέν (Μορίς Ρονέ) αναρρώνει σε μια κλινική απεξάρτησης από το αλκοόλ στις Βερσαλλίες. Έχει χωρίσει από τη σύζυγό του, η οποία ζει στη Νέα Υόρκη, και είναι βυθισμένος στην απελπισία. Σκέφτεται να αυτοκτονήσει, μα αποφασίζει πρώτα να επισκεφθεί τους φίλους του στο Παρίσι, προσπαθώντας να βρει έναν λόγο για να συνεχίσει να ζει. Πρόκειται για μια διεισδυτική μελέτη της ατομικής και κοινωνικής μελαγχολίας, βασισμένη σε μυθιστόρημα του Πιέρ Ντριέ Λα Ροσέλ. Από τα αριστουργήματα της νουβέλ βαγκ και ίσως η καλύτερη ταινία του Λουί Μαλ, απέσπασε το Ειδικό Βραβείο της Επιτροπής στο φεστιβάλ Βενετίας το 1963.

 

 

Το Πνεύμα του Μελισσιού

Το 1940 ο κλασσικός “Φρανκενστάιν” με τον Μπορίς Καρλόφ,προβάλλεται στο μικρό επαρχιακό κινηματογράφο ενός χωριού της Καστίλης Η μικρή Άννα υποβάλλεται από την μορφή του τέρατος. Η μεγαλύτερη αδελφή της την καθησυχάζει, πείθοντάς τη πως το τέρας είναι ένα αθάνατο πνεύμα που ζωντανεύει εύκολα παίρνοντας ανθρώπινη μορφή. Η Άννα αναζητά το πνεύμα και πιστεύει πως το ξαναβρίσκει ζωντανό στο πρόσωπο ενός αντάρτη που κρύβεται στην περιοχή. Η πρώτη ταινία του Βίκτορ Ερίθε θεωρείται πλέον μια από τις καλύτερες ισπανικές ταινίες όλων των εποχών. Ιδανικό μείγμα φανταστικού σινεμά και ποιητικού ρεαλισμού, ενέπνευσε τον Γκιγιέρμο ντελ Τόρο στη δημιουργία του “Λαβύρινθου του Πάνα”.

 

 


Ακολούθησε το Stage News στο Google news και μάθε όλα τα τελευταία νέα.


 

Περισσότερα