Connect with us

Events

Οι Metallica αγόρασαν το δικό τους εργοστάσιο εκτύπωσης βινυλίου

Δημοσιεύθηκε

στις

Το συγκρότημα έχει πλέον την Furnace Record Pressing στην Αλεξάνδρεια της Βιρτζίνια, για να καλύψει τη ζήτηση για επανεκδόσεις LPs

Οι Metallica αγόρασαν ένα εργοστάσιο εκτύπωσης βινυλίων για να ανταπεξέλθουν στη ζήτηση που έχουν, όπως ανακοίνωσε σήμερα (14 Μαρτίου) το συγκρότημα. Το συγκρότημα έχει πλέον στην ιδιοκτησία του την Furnace Record Pressing, μια εταιρεία με έδρα την Αλεξάνδρεια της Βιρτζίνια, η οποία συνεργάζεται με τους Metallica εδώ και περίπου 15 χρόνια. Ο στόχος, σύμφωνα με τους Metallica, είναι να συμβαδίσουν με τη ζήτηση για τον παλιό τους κατάλογο σε βινύλιο, εκτός από την κάλυψη των αναγκών τους για το επερχόμενο άλμπουμ τους, 72 Seasons.

Η μπάντα άρχισε να συνεργάζεται για πρώτη φορά με την Furnace το 2008 και το εργοστάσιο λειτουργεί σήμερα στην Αλεξάνδρεια της Βιρτζίνια. Η εταιρεία έχει βοηθήσει στη διατήρηση του καταλόγου των Metallica σε έντυπη μορφή μαζί με εκτεταμένες επανεκδόσεις box set των Metallica, Master of Puppets, Ride the Lightning και άλλων.

Ο Eric Astor, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Furnace, δήλωσε στο Billboard ότι το εργοστάσιο θα συνεχίσει να τυπώνει έργα μη Metallica, αλλά δεν ανέφερε λεπτομερώς τα σχέδια της εταιρείας για την κατανομή αυτών των πόρων. Σε μια ξεχωριστή δήλωση, ο Astor είπε: “Το να χτίσουμε την Furnace στην αφοσιωμένη και έμπειρη οικογένεια ειδικών που είναι σήμερα ήταν μια τεράστια προσπάθεια, αλλά και εξαιρετικά ευχάριστη. Το γεγονός ότι γνωρίζουμε ότι το μακροπρόθεσμο μέλλον μας είναι εξασφαλισμένο, ενώ παράλληλα είμαστε σε θέση να εκμεταλλευτούμε καλύτερα τις ευκαιρίες ανάπτυξης, είναι πραγματικά συναρπαστικό για κάθε μέλος του προσωπικού της Furnace”.

Ο Jack White, του οποίου η Third Man Records άνοιξε το δικό της πιεστήριο στις αρχές του 2017, μοιράστηκε μια συγχαρητήρια δήλωση στο Instagram. “Καλώς ήρθατε στην υπόθεση κύριοι! Και σας ευχαριστώ που βάλατε τα χρήματά σας σε εκπληκτική δημιουργική χρήση!”, έγραψε. Ο White συνέχισε: “Ας ελπίσουμε ότι και οι μεγάλες εταιρείες θα το δουν αυτό ως περαιτέρω απόδειξη και θα αρχίσουν επιτέλους να επενδύουν στον εαυτό τους”.

Η επιχειρηματική εξέλιξη του συγκροτήματος έρχεται λίγες εβδομάδες πριν από το επόμενο άλμπουμ τους, 72 Seasons, το οποίο κυκλοφορεί στις 14 Απριλίου. Είναι το πρώτο LP των Metallica μετά από περισσότερα από έξι χρόνια, μετά το Hardwired… to Self-Destruct του 2016. Μέχρι στιγμής έχουν μοιραστεί τα “If Darkness Had a Son”, “Screaming Suicide” και “Lux Æterna” από τον δίσκο. Τον Απρίλιο, οι Metallica θα ξεκινήσουν μια μεγάλη περιοδεία σε Ευρώπη και Βόρεια Αμερική που θα διαρκέσει μέχρι το 2024.


Ακολούθησε το Stage News στο Google news και μάθε όλα τα τελευταία νέα.


 

Περισσότερα