Connect with us

News

Οι ABBA γιορτάζουν την 50ή επέτειο της νίκης τους στη Eurovision με το ‘Waterloo’

Δημοσιεύθηκε

στις

Οι ABBA γιόρτασαν την 50ή επέτειο της νίκης τους στη Eurovision με το “Waterloo” σε μια νέα δήλωση σήμερα (6 Απριλίου).

Σαν σήμερα πριν από 50 χρόνια, τα σουηδικά είδωλα, που αποτελούνταν από τους Agnetha Fältskog, Björn Ulvaeus, Benny Andersson και Anni-Frid “Frida” Lyngstad, κέρδισαν τη Eurovision μετά την εμφάνισή τους στον τελικό του διαγωνισμού στο Brighton Dome. Το 2005, το κομμάτι επιλέχθηκε ως το καλύτερο τραγούδι στην ιστορία της Eurovision στο πλαίσιο του εορτασμού της 50ης επετείου του διαγωνισμού.
Σε μια νέα δήλωση που σηματοδοτεί την ιστορική επέτειο, το συγκρότημα δήλωσε: “Είναι ελαφρώς ιλιγγιώδες και βαθιά συγκινητικό να σκέφτεσαι ότι τα εκατομμύρια από εσάς που μας είδατε για πρώτη φορά στον τελικό της Eurovision το 1974 έχουν περάσει τη μουσική μας όχι μόνο σε μια γενιά, αλλά σε πολλές.

“Βλέπουμε αποδείξεις γι’ αυτό κάθε φορά που κάποιος από εμάς επισκέπτεται το ABBA Voyage στο Λονδίνο και εξαιτίας αυτού μπορούμε να γιορτάσουμε την 50ή επέτειο εκείνου του γεγονότος γνωρίζοντας ότι τα τραγούδια μας εξακολουθούν να έχουν απήχηση σε όλο τον κόσμο”.

Για να τιμήσει ακόμη περισσότερο την περίσταση, ο Andersson ηχογράφησε ένα σύντομο κομμάτι για πιάνο που ονομάζεται “Piano Moment” και το οποίο θα είναι σαν να βρισκόταν στον διαγωνισμό και να έπαιζε ζωντανά. Στο Λονδίνο, το Βερολίνο, τη Βαρσοβία και τη Στοκχόλμη, πολλές διαφορετικές εκτελέσεις του κομματιού για πιάνο θα συνδέονται ταυτόχρονα για να παίζεται το κομμάτι κάθε ώρα κατά την επέτειο. Στην Αγγλία, το πιάνο θα τοποθετηθεί στο σταθμό Waterloo του Λονδίνου.

Το συγκρότημα κυκλοφόρησε επίσης μια επανακυκλοφορία του εμβληματικού άλμπουμ τους “Waterloo” για την 50η επέτειο, για να γιορτάσει το γεγονός αυτό.


Ακολούθησε το Stage News στο Google news και μάθε όλα τα τελευταία νέα.


 

Περισσότερα