Connect with us

News

Ο D.H. Peligro, ντράμερ των Dead Kennedys και των Red Hot Chili Peppers, πέθανε σε ηλικία 63 ετών

Δημοσιεύθηκε

στις

Σε ανακοίνωσή τους , οι Dead Kennedys αποκάλυψαν ότι ο ντράμερ πέθανε “από τραύμα στο κεφάλι που προκλήθηκε από τυχαία πτώση”

Ο D.H. Peligro, ντράμερ των Dead Kennedys και για ένα διάστημα των Red Hot Chili Peppers, πέθανε σε ηλικία 63 ετών.

Σε ανακοίνωσή τους , οι Dead Kennedys αποκάλυψαν ότι ο ντράμερ πέθανε “από τραύμα στο κεφάλι που προκλήθηκε από τυχαία πτώση” στο σπίτι του στο Λος Άντζελες.

Έγραψαν: “Ο ντράμερ των Dead Kennedys, D.H. Peligro, απεβίωσε στο σπίτι του στο Λος Άντζελες χθες, 28 Οκτωβρίου. Η αστυνομία που βρέθηκε στο σημείο δήλωσε ότι πέθανε από τραύμα στο κεφάλι που προκλήθηκε από τυχαία πτώση.

“Οι διαδικασίες εκκρεμούν και θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες. Σας ζητάμε να σεβαστείτε την ιδιωτική ζωή της οικογένειας κατά τη διάρκεια αυτής της δύσκολης περιόδου. Σας ευχαριστούμε για τις σκέψεις και τα λόγια παρηγοριάς σας”.

Γεννημένος ως Darren Henley στο St. Louis του Missouri το 1959, ο Peligro εντάχθηκε στους Dead Kennedys το 1981, αντικαθιστώντας τον ιδρυτικό ντράμερ Ted (πραγματικό όνομα Bruce Slesinger).

Μετά τη διάλυση του συγκροτήματος το 1986, ο Peligro εντάχθηκε για λίγο στους Red Hot Chili Peppers ως αντικαταστάτης του Jack Irons, αν και απολύθηκε λιγότερο από ένα χρόνο αργότερα λόγω προβλημάτων που σχετίζονταν με τα ναρκωτικά και το αλκοόλ.

Στη συνέχεια, ο ντράμερ πήρε μέρος στην επανένωση των Dead Kennedys το 2001 και συνέχισε να παίζει ντραμς γι’ αυτούς μέχρι το θάνατό του, εκτός από ένα διάλειμμα ενός έτους από το 2008-2009. Είχε επίσης μια σύντομη σόλο καριέρα.

Μεταξύ εκείνων που απέτισαν φόρο τιμής στον Peligro ήταν ο μπασίστας των Red Hot Chili Peppers, Flea, ο οποίος έγραψε στο twitter: “DH Peligro για πάντα και για πάντα. Ο πιο διασκεδαστικός, ο πιο ευγενικός και ο πιο ροκικός. Αγαπημένε μου αδερφέ είμαι τόσο ευγνώμων για το χρόνο που περάσαμε σ’ αγαπώ για πάντα”.

Σε μια εκτεταμένη ανάρτηση στο Instagram, ο Flea πρόσθεσε: “Αγαπημένε μου φίλε, αδερφέ μου, μου λείπεις τόσο πολύ. Είμαι συντετριμμένος σήμερα, ένας ποταμός από δάκρυα, αλλά σε όλη μου τη ζωή θα θυμάμαι κάθε δευτερόλεπτο. Την πρώτη φορά που σε είδα να παίζεις με τους DK’s το ’81 μου πήρες τα μυαλά. Η δύναμη, η ψυχή, η απερισκεψία. Έγινες ο αγαπημένος μου φίλος, τόσες πολλές φορές κάθε είδους.

“Διασκεδάσαμε τόσο πολύ, είχαμε τόση χαρά, έχοντας ο ένας τα νώτα του άλλου. Σε αγαπώ με όλη μου την καρδιά. Είσαι ο πιο αληθινός ροκάς και ένα κρίσιμο κομμάτι της ιστορίας του rhcp. D H P στο μέρος που πρέπει να είσαι, θα ζεις για πάντα στις καρδιές μας, άγριος άντρας, φέρεις χαρά, γιγαντόκαρδος άντρας. Θα σε τιμώ πάντα. Αναπαύσου εν ειρήνη και ελευθερία από όλα όσα σε περιόρισαν”.


Ακολούθησε το Stage News στο Google news και μάθε όλα τα τελευταία νέα.


 

Συναυλίες5 ώρες πρν

Piaf The Show: Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού | Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2024

Events5 ώρες πρν

Οι παγκόσμιοι superstars Mathame σε ένα εκρηκτικό πάρτι μελωδικής techno και όχι μόνο! | 22 Μαΐου 2024 Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού

Μουσική7 ώρες πρν

O Μανώλης Φάμελλος μας παρουσιάζει το νέο single του με τίτλο «Ποτέ Δεν Θα Ξεχάσω Τέτοια Μάτια»

Festival11 ώρες πρν

Anilio Park Festival | 9, 10, 11 Αυγούστου | 3 μέρες μουσικής στην κορυφή της Πίνδου!

Συναυλίες11 ώρες πρν

Release Athens 2024 – Massive Attack, Beak>, Mount Kimbie, 17.07, Πλατεία Νερού!

Festival12 ώρες πρν

Piano City Athens 2024: Η Αθήνα πλημμυρίζει μουσική | 16 – 20 Μαϊου

Συναυλίες13 ώρες πρν

Η Ελεωνόρα Ζουγανέλη στο Μικρό Θέατρο Αρχαίας Επιδαύρου | 26 & 27 Ιουλίου 2024

Μουσική13 ώρες πρν

Οι Deep Purple θα κυκλοφορήσουν ένα νέο άλμπουμ με τίτλο =1 στις 19 Ιουλίου

Συναυλίες1 ημέρα πρν

O Σωκράτης Μάλαμας στην Πάτρα 4 Ιουνίου 2024

Συναυλίες1 ημέρα πρν

Μαρίνα Σάττι live Καλοκαίρι 2024: Τετάρτη 26 Ιουνίου Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων