Connect with us

Συναυλίες

John Primer & Giles Robson Band: Στο Half Note Jazz Club 19 – 22 Ιανουαρίου

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο Hall of Famer κιθαρίστας, τραγουδιστής και Chicago Blues Living Legend John Primer επιστρέφει στο Half Note Jazz Club – στην σκηνή που αγάπησε – μετά από 14 χρόνια! Για τέσσερις μοναδικές εμφανίσεις, από την Παρασκευή 19 έως και τη Δευτέρα 22 Ιανουαρίου.

Με δύο υποψηφιότητες για Grammy κι αμέτρητες βραβεύσεις,  ο βιρτουόζος κιθαρίστας και συνθέτης John Primer είναι ο φυσικός συνεχιστής της παράδοσης και του μεγαλειώδους Chicago blues ήχου.

Ο θρυλικός καλλιτέχνης που γεννήθηκε στο Camden Mississippi το 1945,  γαλουχήθηκε στο blues από πολύ μικρός. Η οικογένειά του ζούσε δουλεύοντας στις φυτείες εκεί δηλαδή, όπου το blues τραγουδιόταν στα χωράφια και το gospel τις Κυριακές στην εκκλησία, στην πηγή της blues παράδοσης.  Ο πατέρας του – που έχασε μόλις σε ηλικία 4 ετών – έπαιζε κιθάρα κι έτσι οι ήχοι του blues ήταν στο DNA του. Η μητέρα του περιέγραφε το γιο της λέγοντας ότι «ο John δεν έκλαιγε, απλά τραγουδούσε στα χωράφια». Στα 18 του ο John Primer πήγε στο Chicago, όπου όλοι οι δρόμοι του blues άνοιξαν γι’ αυτόν αφού άρχισε να γίνεται γνωστός και να παίζει με τους θρύλους όπως ο Junior Wells, o James Cotton, o Buddy Guy, o Magic Slim κα.  Ήδη ο John Primer είχε καταφέρει να αποτελεί σοβαρό μέρος αυτού του υπέροχου καμβά που αποτύπωνε τον ήχο του Chicago Blues!

Στα τέλη των 70’s, ο τεράστιος Willie Dixon τον προσκάλεσε να γίνει μέλος της σπουδαίας μπάντα του, τους Chicago Blues All Stars.  Όμως το κορυφαίο σημείο της αναγνώρισης της αξίας του John, ήταν όταν τον κάλεσε ο πατριάρχης του blues o Muddy Waters, όχι μόνο να παίζει στην μπάντα του αλλά να τη διευθύνει κιόλας! Από τον Hoochie Coochie Man θα μάθει όλα τα μυστικά του να είναι κι ο ίδιος ένας bandleader, ενώ θα βρεθεί να ηχογραφεί και με τους Rolling Stones.  Μετά τον απροσδόκητο θάνατο του Waters το 83’, ο Primer ανέλαβε να διευθύνει την μπάντα των Teardrops ενός ακόμη θρύλου, του Magic Slim!  Για 13 χρόνια δεν υπήρξε βραβείο που δεν πήρε με την μπάντα αυτή. Αλλά βετεράνος πλέον και καθιερωμένος ως ένας αυθεντικός Blues Legend, o ίδιος ο Primer από τα μέσα των 90’s,  δημιούργησε την Real Deal Blues band. Με 17 προσωπικούς δίσκους και συμμετοχή σε εκατοντάδες άλλους σε μια ζωή σαν παραμύθι, ο 78χρονος σήμερα  John Primer επάξια εντάχθηκε στο Blues Hall of Fame ως ένας αυθεντικός θρύλος του blues.

Στην περιοδεία του στην Ευρώπη και στις εμφανίσεις του στο Half Note Jazz Club, ο John Primer  θα συνοδεύεται απ’ την μπάντα του εκπληκτικού showman, αρμονικίστα και τραγουδιστή Giles Robson, του μοναδικού Ευρωπαίου μουσικού που έχει ηχογραφήσει στην περίφημη Alligator Records κι έχει πάρει Blues Music Award στο Memphis εκτός των Eric Clapton και του Peter Green!  Από 19 μέχρι και 22 Ιανουαρίου, μία ακόμη real deal blues εμπειρία, σε απόσταση αναπνοής…..

     

John Primer – Guitar / Vocals

Giles Robson – Harmonica

Antoine Escallier – Bass

Pascal Delmas – Drums

www.johnprimerblues.com

www.gilesrobson.com


Info

JOHN PRIMER & GILES ROBSON BAND 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19 – ΔΕΥΤΕΡΑ 22 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

Ημέρες & ώρες:

Παρασκευή & Σάββατο 22:30

Κυριακή -Δευτέρα 21:30

Half Note Jazz Club  Τριβωνιανού 17, Μετς | 210 9213310

Τιμές εισιτηρίων:  από 20€

Προπώληση εισιτηρίων:

more.com

Πληροφορίες: 210 9213310

*Τα τραπέζια είναι τεσσάρων ατόμων. Οι θεατές μπορούν να κάνουν κράτηση σε κάθε τραπέζι όσες θέσεις επιθυμούν λαμβάνοντας υπ’ όψιν τους, ότι αν δεν αγοράσουν ολόκληρο το τραπέζι (4 εισιτήρια) θα κάθονται μαζί με άλλους.

*Στην τιμή του εισιτηρίου δενπεριλαμβάνεται ποτό.

*Οι θέσεις διαμορφώνονται την ημέρα της συναυλίας. Με την αγορά του εισιτηρίου δεν εξασφαλίζετε συγκεκριμένο τραπέζι αλλά μόνο τη ζώνη που έχετε επιλέξει.

*Στον χώρο απαγορεύεται το κάπνισμα.



Ακολούθησε το Stage News στο Google news και μάθε όλα τα τελευταία νέα.


 

Μουσική8 ώρες πρν

Οι Γάλλοι Alternative Modern-Metal Rockers PERSEIDE μοιράζονται το ολοκαίνουργιο single “I can’t stand”

Συναυλίες9 ώρες πρν

Οι Gamma Ray για 2 εμφανίσεις σε Αθήνα & Θεσσαλονίκη

Συναυλίες1 ημέρα πρν

Piaf The Show: Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού | Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2024

Events1 ημέρα πρν

Οι παγκόσμιοι superstars Mathame σε ένα εκρηκτικό πάρτι μελωδικής techno και όχι μόνο! | 22 Μαΐου 2024 Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού

Μουσική1 ημέρα πρν

O Μανώλης Φάμελλος μας παρουσιάζει το νέο single του με τίτλο «Ποτέ Δεν Θα Ξεχάσω Τέτοια Μάτια»

Festival1 ημέρα πρν

Anilio Park Festival | 9, 10, 11 Αυγούστου | 3 μέρες μουσικής στην κορυφή της Πίνδου!

Συναυλίες1 ημέρα πρν

Release Athens 2024 – Massive Attack, Beak>, Mount Kimbie, 17.07, Πλατεία Νερού!

Festival1 ημέρα πρν

Piano City Athens 2024: Η Αθήνα πλημμυρίζει μουσική | 16 – 20 Μαϊου

Συναυλίες1 ημέρα πρν

Η Ελεωνόρα Ζουγανέλη στο Μικρό Θέατρο Αρχαίας Επιδαύρου | 26 & 27 Ιουλίου 2024

Μουσική1 ημέρα πρν

Οι Deep Purple θα κυκλοφορήσουν ένα νέο άλμπουμ με τίτλο =1 στις 19 Ιουλίου