Connect with us

News

Ηρώδειο: Αναλυτικό πρόγραμμα | Οκτώβριος 2023

Δημοσιεύθηκε

στις

3 & 6 Οκτωβρίου | Ωδείο Ηρώδου Αττικού – Ηρώδειο
Άννα Βίσση | Για τα Γενναία Παιδιά της ΕΛΕΠΑΠ

 

Η Άννα Βίσση, μία από τις πιο καταξιωμένες, πολυβραβευμένες, διαχρονικές, εμπορικές κι αγαπητές καλλιτέχνιδες, που φέτος συμπληρώνει 50 χρόνια διαρκούς κι επιτυχημένης παρουσίας στην ελληνική μουσική, θα «μαγέψει» το κοινό στο εμβληματικό θέατρο την Τρίτη 3 Οκτωβρίου και την Παρασκευή 6 Οκτωβρίου, στις 21:00.

Τα εισιτήρια της πρώτης συναυλίας, που θα διεξαχθεί εξ αναβολής στις 3 Οκτωβρίου, εξαντλήθηκαν σε χρόνο που δεν έχει επιτύχει άλλος Έλληνας καλλιτέχνης στο Ηρώδειο, δείχνοντας τη διαρκή κι απεριόριστη αγάπη και υποστήριξη του κοινού στην Άννα Βίσση και τη μουσική της.

Θέλοντας να πουν το δικό τους «ευχαριστώ» στον κόσμο, η Άννα Βίσση και η ΕΛΕΠΑΠ αποφάσισαν να πραγματοποιηθεί και δεύτερη συναυλία, στις 6 Οκτωβρίου. Και σε αυτή τη βραδιά θα παρουσιαστούν, μέσα από ένα ξεχωριστό μουσικό πρίσμα, τα πιο σπουδαία τραγούδια της, τραγούδια που έχουν αφήσει ανεξίτηλο το αποτύπωμά τους στην καριέρα της καθώς και στην ελληνική μουσική εν γένει, από τον συνθέτη της ζωής της, Νίκο Καρβέλα.

Τη συνοδεύουν το Σύνολο Ποικίλης Μουσικής «Φιλαρμόνια» υπό τη διεύθυνση του Αλέξιου Πρίφτη (με τον οποίο έχει συνεργαστεί και στο παρελθόν, στις παραστάσεις «Δαίμονες» και «Οι Καμπάνες Του Edelweiss»), η 40μελής Ακαδημαϊκή Χορωδία Νέων Αθηνών και η βραβευμένη πιανίστα Βικτωρία Φιοράλμπα Κιαζίμη. Στη βραδιά εμφανίζονται και μέλη από την μπάντα της Άννας Βίσση.

Η ΕΛΕΠΑΠ, Ελληνική Εταιρία Προστασίας και Αποκαταστάσεως Αναπήρων Προσώπων, www.elepap.gr είναι το πρώτο φιλανθρωπικό, μη κερδοσκοπικό σωματείο στην Ελλάδα. Από το 1937, με 220 άτομα, εξειδικευμένο, επιστημονικό προσωπικό και 6 κέντρα σε όλη την Ελλάδα σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Χανιά, Ιωάννινα, Βόλο και Αγρίνιο, υποδέχεται καθημερινά 1.100 βρέφη, παιδιά αλλά και ενήλικες με αναπηρία και τους προσφέρει ολοκληρωμένα προγράμματα αποκατάστασης.

4 Οκτωβρίου | Ωδείο Ηρώδου Αττικού – Ηρώδειο
Η Κασέτα του Μελωδία 99.2 για τον ΓΡΗΓΟΡΗ ΜΠΙΘΙΚΩΤΣΗ

Τετάρτη 4 Οκτωβρίου 2023
Ωδείο Ηρώδου Αττικού
Ώρα έναρξης: 21.00

Καλλιτεχνική επιμέλεια
ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΤΑΛΑΡΑΣ

Ένα μεγάλο αφιέρωμα στη φωνή που σημάδεψε την ιστορία μας.

Τραγουδούν:
ΦΩΤΕΙΝΗ ΒΕΛΕΣΙΩΤΟΥ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΤΣΙΡΑΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΑΣΗΣ
ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΜΠΙΘΙΚΩΤΣΗΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΤΑΛΑΡΑΣ
ΜΠΑΜΠΗΣ ΣΤΟΚΑΣ
ΑΣΠΑΣΙΑ ΣΤΡΑΤΗΓΟΥ

Συμμετέχει το:
ΦΩΝΗΤΙΚΟ ΣΥΝΟΛΟ «ΡΥΘΜΟΣ»

Η προπώληση ξεκίνησε!

«Η φωνή του Μπιθικώτση είναι η συνισταμένη των φωνών όλων των ανθρώπων”

Μίκης Θεοδωράκης

Με ένα μεγάλο αφιέρωμα στην αξεπέραστη φωνή του Γρηγόρη Μπιθικώτση επιστρέφει ο Μελωδία 99.2 μαζί με τον Γιώργο Νταλάρα, την Τετάρτη 4 Οκτωβρίου στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού.

Ένα αφιέρωμα στη γνήσια και ανεπιτήδευτη λαϊκή φωνή που σημάδεψε ανεξίτηλα την ιστορία μας και έγινε το μέσο για να φτάσουν τα σημαντικότερα έργα της ελληνικής διανόησης στον ελληνικό λαό και να γίνουν κληρονομιά του.

Με την καλλιτεχνική επιμέλεια του Γιώργου Νταλάρα και ερμηνευτές τους: Φωτεινή Βελεσιώτου, Γιάννη Διονυσίου, Γιάννη Κότσιρα, Δημήτρη Μπάση, Γρηγόρη Μπιθικώτση, Γιώργο Νταλάρα, Μπάμπη Στόκα και Ασπασία Στρατηγού και τη συμμετοχή του φωνητικού συνόλου «ΡΥΘΜΟΣ», το μεγάλο αφιέρωμα του Μελωδία 99.2 έρχεται να φωτίσει τις σημαντικότερες στιγμές του σπουδαίου ερμηνευτή, μουσικού και συνθέτη Γρηγόρη Μπιθικώτση.

«Ο μόνος που τραγούδησε τα τραγούδια μου μάγκικα, όπως τα έγραψα»
Μάρκος Βαμβακάρης

Δωρικός, γνήσια λαϊκός και ευγενής. Ο «Σερ» του ελληνικού τραγουδιού, ξεκίνησε να γράφει τα πρώτα του τραγούδια με την κιθάρα που του χάρισε ο αδελφός του. Τα τραγούδια του Μάρκου Βαμβακάρη ήταν αυτά που τον συγκλόνισαν και γέννησαν τη μεγάλη του αγάπη για το λαϊκό τραγούδι. Με τη φωνή του Γρηγόρη Μπιθικώτση αναβίωσε για πρώτη φορά δισκογραφικά και το ρεμπέτικο τραγούδι, μέσα στη δεκαετία του ’60.

Όμως, η συνεργασία του με τον Μίκη Θεοδωράκη και οι αξεπέραστες ερμηνείες του στα έργα του «Ο Επιτάφιος» και «Ρωμιοσύνη» σε ποίηση Γιάννη Ρίτσου και «Άξιον Εστί» σε ποίηση Οδυσσέα Ελύτη, ήταν εκείνες που σφράγισαν την παρουσία του στο ελληνικό τραγούδι.

Με τη χαρακτηριστική «ξύλινη» φωνή του και ένα μεγάλο φωνητικό εύρος σφράγισε με την ερμηνεία του, όλη την μεταπολεμική Ελλάδα. Το ανατρεπτικό έργο του Μίκη Θεοδωράκη, με την λαϊκή μελοποίηση των μεγάλων ποιητών, ταξίδεψε από άκρη εις άκρη στην ελληνική επικράτεια μέσα από την φωνή του Γρηγόρη Μπιθικώτση.

«Γρηγόρη, είσαι ο μεγαλύτερος τραγουδιστής του αιώνα μας»
Μάνος Χατζιδάκις

Σημαντική στιγμή στην καριέρα του ήταν και η συνεργασία του με τον Μάνο Χατζιδάκι. «Είμ’ αϊτός χωρίς φτερά», «Πάει ο καιρός», «Στο Λαύριο γίνεται χορός», «Μίλησέ μου» κ.ά. είναι κάποια από τα τραγούδια που ξεχωρίζουμε.

Συνεργάστηκε όμως και με άλλους μεγάλους συνθέτες, όπως ο Σταύρος Ξαρχάκος («Άπονη Ζωή», «Άσπρη Μέρα και για μας»), ο Απόστολος Καλδάρας, ο Μάρκος Βαμβακάρης, ο Βασίλης Τσιτσάνης, ο Γιώργος Μητσάκης, ο Δήμος Μούτσης, ο Άκης Πάνου κ.ά.

Ο ίδιος έγραψε περισσότερα από 200 τραγούδια, πολλά από τα οποία ερμήνευσε κιόλας. Το «Τρελοκόριτσο» ήταν το πρώτο δικό του τραγούδι που ηχογραφήθηκε με τη φωνή του ενώ ακολουθούν αμέτρητες λαϊκές επιτυχίες με την υπογραφή του αλλά και μέσα από πολύτιμες συνεργασίες, όπως στα κλασικά «Ένα Όμορφο Αμάξι με Δυο Άλογα» με τους στίχους του Κώστα Βίρβου, «Επίσημη Αγαπημένη» με τους στίχους της Ελένης Λιάκου, «Του Βοτανικού ο μάγκας», με τους στίχους του Λάκη Τσώλη.

Ο Γιώργος Νταλάρας για τον Γρηγόρη Μπιθικώτση

«Στα παιδικά μου αυτιά η φωνή του μου προκαλούσε δέος και ακατανίκητη έλξη. Αγαπούσα τα ρεμπέτικα με τις παλιές εκτελέσεις από όλους εκείνους τους σπουδαίους τραγουδιστές.

Όμως ο Μπιθικώτσης τα ερμήνευε αλλιώς. Χωρίς να χάνουν τίποτα από την ιστορία τους, τα έφερνε στην εποχή μου, τα ”καθάριζε”.

Το δεύτερο σοκ ήταν οι ερμηνείες του στα τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη.

Ο Γρηγόρης Μπιθικώτσης δεν ήταν απλά ένας πολύ καλός λαϊκός συνθέτης κι ένας μεγάλος τραγουδιστής. Ήταν το σήμα του λαού μας. Ήταν ένας λαϊκός ήρωας!»

Η Κασέτα του Μελωδία 99.2 για τον Γρηγόρη Μπιθικώτση έρχεται να θυμίσει και να τιμήσει τη σπουδαία φωνή που μπροστά της υποκλίθηκαν οι μεγαλύτεροι Έλληνες συνθέτες και ποιητές.

«Η φωνή του Μπιθικώτση είναι η συνισταμένη των φωνών όλων των ανθρώπων», είχε πει το 1961 ο Μίκης Θεοδωράκης, απαντώντας σε όσους τον κατηγόρησαν ότι δεν σεβάστηκε τον Ρίτσο, δίνοντας τον «Επιτάφιο» στον λαϊκό ερμηνευτή.

Ο Μάνος Χατζιδάκις μετά το τέλος της παρουσίασης της Ρωμιοσύνης στο θέατρο «Κεντρικό» το 1966, είπε «Γρηγόρη, είσαι ο μεγαλύτερος τραγουδιστής του αιώνα μας».

«Ο Μπιθικώτσης είναι ο μόνος που μπορεί να τραγουδήσει αληθινό ρεμπέτικο. Ο μόνος δηλαδή που τραγούδησε τα τραγούδια μου μάγκικα, όπως τα έγραψα», έλεγε ο Μάρκος Βαμβακάρης

Οδυσσέας Ελύτης
«Η φωνή του Γρηγόρη Μπιθικώτση έχει σφραγίσει μιαν ολόκληρη εποχή. Είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την ακμή του ελληνικού τραγουδιού και την απόδοση του νεοελληνικού ψυχισμού. Ο Μπιθικώτσης είναι μια στιγμή που ξεπέρασε το χρόνο και θα αντηχεί πάντα στ’ αυτιά μας και στην καρδιά μας».

Γιάννης Ρίτσος
«Ο Γρηγόρης Μπιθικώτσης είναι ένας πολύ μεγάλος, γνήσιος, λαϊκός τραγουδιστής. Διαθέτει δύναμη και διαύγεια. Η φωνή του έλαμψε στα τραγούδια του Θεοδωράκη αλλά και η μουσική του Θεοδωράκη έλαμψε με τη φωνή του Μπιθικώτση. Η φωνή του δεν χάνεται, δεν σβήνει, δεν θαμπώνει ούτε μία συλλαβή. Ο μεγάλος ποιητικός λόγος με τη μουσική του Θεοδωράκη και με τη φωνή του Μπιθικώτση, βρίσκει, τη μεγαλύτερη και ουσιαστικότερη εκφραστική του δικαίωση. Μέσα στη φωνή του, όλος ο καημός του ελληνικού λαού, όλο του το μεράκι και όλη του η λεβεντιά φαίνονται σ’ όλο τους το μεγαλείο!»

Ιάκωβος Καμπανέλλης
«Η φωνή του Μπιθικώτση ήτανε μία συγκυρία καταπληκτική γιατί είχε αυτό το άφτιαχτο και αστόλιστο. Ήταν μια λαϊκή φωνή. Η ποιότητα της λαϊκής μούσας. Φτιαγμένη να γεφυρώσει τον στίχο και τη μελωδία με τον πολύ λαό».

Ευχαριστούμε θερμά την οικογένειά του Γρηγόρη Μπιθικώτση για την παραχώρηση του αρχείου και τη συγκατάθεσή της στην πραγματοποίηση της συναυλίας.

Η ΚΑΣΕΤΑ ΤΟΥ ΜΕΛΩΔΙΑ 99.2 ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΡΗΓΟΡΗ ΜΠΙΘΙΚΩΤΣΗ

Ημερομηνία: Τετάρτη 4 Οκτωβρίου 2023
Ώρα έναρξης: 21.00
Χώρος: Ωδείο Ηρώδου Αττικού

Καλλιτεχνική επιμέλεια: Γιώργος Νταλάρας

Τραγουδούν (αλφαβητικά): Φωτεινή Βελεσιώτου, Γιάννης Διονυσίου, Γιάννης Κότσιρας, Δημήτρης Μπάσης, Γρηγόρης Μπιθικώτσης, Γιώργος Νταλάρας, Μπάμπης Στόκας, Ασπασία Στρατηγού.

Συμμετέχει το Φωνητικό Σύνολο «ΡΥΘΜΟΣ» με μαέστρο τον Νίκο Χιώτογλου.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Γιώργος Παπαχριστούδης: ενορχηστρωτής & πιάνο
Απόστολος Βαλαρούτσος: κλασική κιθάρα
Μάνος Γρυσμπολάκης: ακορντεόν
Άρης Ζέρβας: τσέλο
Βασίλης Κορακάκης: μπουζούκι
Κώστας Κωνσταντίνου: μπάσο
Βαγγέλης Μαχαίρας: μπουζούκι
Θύμιος Παπαδόπουλος: πνευστά
Στράτος Σαμιώτης: κρουστά
Γιάννης Σταματογιάννης: μπουζούκι
Γρηγόρης Συντρίδης: ντράμς
Μαρίνος Τρανουδάκης: κρουστά – τυμπάνια
Γιώργος Χατζόπουλος: ακουστική κιθάρα

ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ & ΧΕΙΡΙΣΜΟΣ ΦΩΤΩΝ: Γιάννης Μανιατάκος
ΗΧΟΛΗΠΤΗΣ FOH: Βαγγέλης Κουλούρης
ΗΧΟΛΗΠΤΗΣ STAGE: Αντώνης Ζαχόπουλος
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΦΙΣΑΣ: Τάκης Πανανίδης

ΠΑΡΑΓΩΓΗ: FRONTSTAGE ENTERTAINMENT

Προπώληση: TICKETSERVICES.GR

5 Οκτωβρίου | Ωδείο Ηρώδου Αττικού – Ηρώδειο
Ηλίας Ανδριόπουλος «Ταξίδι στον Ήχο και το Χρόνο»

Ερμηνεύουν:

Μανώλης Μητσιάς, Νατάσσα Μποφίλιου, Παυλίνα Βουλγαράκη

συμμετέχει η Χορωδία «Μελωδοί»

Ανάγνωση ποιημάτων: Καρυοφυλλιά Καραμπέτη

Ο Ηλίας Ανδριόπουλος ένας από τους σημαντικότερους συνθέτες του έντεχνου ελληνικού τραγουδιού, θα συναντήσει το κοινό που αγάπησε τα τραγούδια και την μουσική του και θα συνταξιδέψει μαζί του σε μια μοναδική συναυλία με τίτλο:

«Ταξίδι στον Ήχο και το Χρόνο», που θα γίνει στο Ηρώδειο την Πέμπτη 5 Οκτωβρίου.

Ένα υπέροχο μουσικό ταξίδι με «στάσεις» σε μερικές από τις σημαντικότερες στιγμές αυτής της πενηντάχρονης πορείας του σπουδαίου συνθέτη.

Η πολύπλευρα δημιουργική πορεία του Ηλία Ανδριόπουλου, ο συνεπής και βαθιά στοχαστικός βηματισμός του, σφράγισαν με μοναδικά ξεχωριστό τρόπο τον νεότερο μουσικό μας πολιτισμό.

Από τους πρώτους εμβληματικούς και καταξιωμένους στον χρόνο κύκλους τραγουδιών, τα «Γράμματα στον Μακρυγιάννη» 1979 (στίχοι Μ. Ελευθερίου, Μιχ. Μπουρμπούλη), και τα «Λαϊκά Προάστια» 1980 (στίχοι Μ. Μπουρμπούλη), που σημείωσαν μεγάλη εμπορική επιτυχία πέραν της καλλιτεχνικής, ο συνθέτης προχωρά τα επόμενα βήματά του εμπλουτίζοντας με περισσότερα έντεχνα στοιχεία την μουσική του, αφού ανοίγεται πια σε συμφωνική ορχήστρα, επαγγελματική χορωδία, λυρικούς τραγουδιστές κλπ. Στο κλίμα αυτό καταθέτει έργα όπως οι «Προσανατολισμοί» του Οδυσσέα Ελύτη, οι «Ωδαί» του Ανδρέα Κάλβου, οι «Αργοναύτες» σε ποίηση Γ. Σεφέρη, Ν. Γκάτσου, Μ.Ελευθερίου, τα «Εαρινά Τραγούδια», ο «Φιλόπατρις», μουσική για αρχαίο δράμα κ.ά.

Μπήκε στην μεγάλη ποίηση και στον ποιητικό στίχο με τα δικά του μουσικά φορτία, διαμορφώνοντας την προσωπική μουσική του γλώσσα, ενώ άντλησε με υψηλή αισθητική και απαράμιλλη καλλιτεχνική ευγένεια, ήχους από τους θησαυρούς της ελληνικής μουσικής παράδοσης, συστήνοντας ένα άρτιο και διαχρονικό μουσικό έργο, που επιμένει να αντιστέκεται στην ευτέλεια και να δείχνει τον δρόμο για μία σύγχρονη, ελληνική λαϊκή τέχνη.

Σε αυτή τη μοναδική βραδιά στο Ηρώδειο θα συναντηθούν η παλαιότερη και η νεότερη γενιά ερμηνευτών. Ο κλασσικός Μανώλης Μητσιάς θα ανταμώσει δύο εξαιρετικές ερμηνεύτριες της νεότερης γενιάς, την Νατάσσα Μποφίλιου και την Παυλίνα Βουλγαράκη, όπου μαζί με την θαυμάσια χορωδία «Μελωδοί», που διευθύνει ο Γιώργος Ζιάκας θα μας ταξιδέψουν σε τραγούδια που σφράγισαν μία ολόκληρη εποχή, που συγκίνησαν και συγκινούν ακόμη τους παλιότερους και τους νεότερους φίλους της μουσικής του.

Ο Μανώλης Μητσιάς, φίλος, συνοδοιπόρος και στενός συνεργάτης του, «συναντήθηκε» καλλιτεχνικά για πρώτη φορά με τον Ηλία Ανδριόπουλο στο Ηρώδειο το 1995 όπου ερμήνευσε τους «Αργοναύτες» με την Νένα Βενετσάνου. Είκοσι οκτώ χρόνια μετά θα ερμηνεύσει το ίδιο έργο, στον ίδιο συμβολικά εμβληματικό χώρο του Ηρωδείου.

Η Νατάσσα Μποφίλιου, που καταφέρνει να γεφυρώσει κάθε απόσταση ανάμεσα σε κοινό και σκηνή, μια δυναμική, καθαρή, στέρεη, βαθιά εκφραστική και δωρικά λυρική φωνή που εξέφρασε με πάθος τη νέα γενιά, καταξιωμένη πλέον στο ελληνικό κοινό.

Η Παυλίνα Βουλγαράκη, ξεχωριστή ερμηνεύτρια, εκπρόσωπος της νεότερης γενιάς που εκφράζει πολύ τρυφερά κάθε υπαρξιακή αγωνία του σήμερα και μεταφέρει την εκφραστική της δύναμη σε ένα διαφορετικό ύφος διαχρονικών τραγουδιών.

Η κορυφαία Καρυοφυλλιά Καραμπέτη διαβάζει μοναδικά ποίηση Σεφέρη και Γκάτσου.

Η συναυλία στο Ηρώδειο θα είναι ένα απάνθισμα μουσικής και τραγουδιών από τους πιο σημαντικούς σταθμούς μιας δημιουργικής πορείας που ανέδειξε το λόγο μεγάλων ποιητών και κορυφαίων στιχουργών, φέρνοντάς τον «τραγουδισμένο» στα χείλη όλου του κόσμου.

Θα παρουσιαστούν τα έργα:

«Γράµµατα στον Μακρυγιάννη» και «Λαϊκά Προάστια». Δύο ιστορικοί κύκλοι τραγουδιών, που αγαπήθηκαν, τραγουδήθηκαν και τραγουδιούνται ακόμα. Χαρακτηρίζουν έντονα το καλλιτεχνικό του στίγμα, μέσα στην συνθετική του πορεία, ενώ παράλληλα αποτυπώνουν μία εποχή φορτισμένη με πλούσια συναισθήματα και διανθισμένη με ευγενικά οράματα. Ο πρώτος κύκλος περιστρέφεται γύρω από την μορφή του Μακρυγιάννη με σύγχρονες αναφορές, ενώ ο δεύτερος καταγράφει εικόνες και εξυμνεί μνήμες των λαϊκών προαστίων περασμένων εποχών, γνήσιες και αυθεντικές, που εξακολουθούν να συγκινούν και να κινητοποιούν τα πιο λεπτά μας συναισθήματα. Τα «Λαϊκά Προάστια» ερμήνευσε ανεπανάληπτα η κορυφαία Σωτηρία Μπέλλου στα 1980.

«Αργοναύτες». Πρόκειται για µία ελεγεία που θεμελιώνεται μουσικά στους εξαίσιους στίχους του Γ. Σεφέρη, του Ν. Γκάτσου και του Μ. Ελευθερίου. Κυκλοφόρησαν το 1998 ερμηνευμένοι υπέροχα από τον Μανώλη Μητσιά και τη Νένα Βενετσάνου. Ένα έργο που περιστρέφεται κυρίως γύρω από τη Σεφερική αντίληψη για το ταξίδι και την περιπέτεια. Καθοριστικό ρόλο μέσα στον «άξονα Σεφέρη» κρατάει το αφιερωμένο σε αυτόν ποίημα του Νίκου Γκάτσου, «Τραγούδι του παλιού καιρού» το οποίο γράφτηκε το 1963 και παρουσιάζεται για πρώτη φορά μελοποιημένο στη δισκογραφία. Το έργο ολοκληρώνεται με τους θαυμάσιους στίχους του Μάνου Ελευθερίου, οι οποίοι κινούνται και αυτοί στο ελεγειακό κλίμα των Αργοναυτών.

Μετά το λυρικό πρώτο μέρος της συναυλίας, στο δεύτερο μέρος ο Ηλίας Ανδριόπουλος θα διευθύνει μετά από πολλά χρόνια τα «Γράμματα στο Μακρυγιάννη» και τα «Λαϊκά Προάστια».

Συμμετέχουν τρεις σπουδαίοι σολίστ:

Αχιλλέας Γουάστωρ, πιάνο

Ηρακλής Ζάκκας, μαντολίνο-μπουζούκι

Αλέξανδρος Μποτίνης, βιολοντσέλο

Η χορωδία «Μελωδοί» σε διδασκαλία Γιώργου Ζιάκα

Ηχοληψία: Γιώργος Κορρές, Γιώργος Κολεβέντης

Φωτισμοί: Μανώλης Μπράτσης

7 Οκτωβρίου | Ωδείο Ηρώδου Αττικού – Ηρώδειο
ΙΩΝΙΑ – ΠΥΛΗ ΣΤΟΝ ΧΡΟΝΟ

Μια Συναυλία – Σταθμός που θα σφραγίσει ανεξίτηλα και με άκρως συγκινητικό τρόπο το δράμα του ξεριζωμού, τις προσδοκίες και την αισιοδοξία για το ξεκίνημα της νέας ζωής.

Ένα πρωτότυπο, σύγχρονο μουσικό – αφηγηματικό ταξίδι θα παρουσιαστεί σε μία μοναδική βραδιά στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού το Σάββατο 7 Οκτωβρίου και ώρα 21:00μ.μ.

Η Μελίνα Ασλανίδου, ο Γεράσιμος Ανδρεάτος , ο Άκης Δείξιμος και μαζί τους η Δήμητρα Σταθοπούλου και ο Ανδρέας Λάφης ενώνουν τις φωνές τους στον ιστορικό και επιβλητικό χώρο του Ωδείου Ηρώδου του Αττικού.και θα μας ταξιδέψουν με μία μαγική συναυλία σε συγκλονιστικά γεγονότα που σημάδεψαν τη σύγχρονη Ελληνική ιστορία.
Με τη δύναμη των τραγουδιών και της αφήγησης, οι θεατές θα απολαύσουν μια βιωματική προσέγγιση με αφετηρία το 1922 και τελικό προορισμό το 2023.

Μια διαφορετική ιστορική διαδρομή που ενώνει δημιουργικά 100 χρόνια.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν οι δημιουργοί του έργου Θάνος Γεωργουλάς και Κώστας Τερζάκης:
«Το μουσικό έργο “ΙΩΝΙΑ-Πύλη στον Χρόνο” γεννήθηκε μέσα από την ανάγκη μας να τιμήσουμε την μνήμη, τα επιτεύγματα και την υπερηφάνεια εκατομμυρίων Ελλήνων και συγγενών μας. Μέσα από 23 ολοκαίνουργια τραγούδια και επιλεγμένα κείμενα ανάμεσά τους, θέλουμε να αφηγηθούμε ανάγλυφα την ιστορία από το 1922 έως σήμερα και να αισθανθούμε τα γεγονότα που καθόρισαν την σύγχρονη Ελλάδα. Με σημερινό, μοντέρνο τρόπο, προσεγγίζουμε στιχουργικά και μουσικά, γνωστές και άγνωστες πτυχές στοχεύοντας στην ενσυναίσθηση των θεατών- ακροατών. Το πρωτότυπο Ορατόριο “ΙΩΝΙΑ-Πύλη στον Χρόνο” αποτελείται από τέσσερα μέρη. Ξεκινάμε από την περιγραφή της ζωής στις πόλεις της Μικρασίας, το όραμα της Μεγάλης Ιδέας και τα συναισθήματα χαράς κι ελπίδας για ένωση με την Μαμά Πατρίδα. Στην συνέχεια έχουμε την ήττα, την καταστροφή, την βαρβαρότητα του πολέμου. Στο τρίτο μέρος κυριαρχούν οι αγώνες των προσφύγων να βρουν τόπο και τρόπο επιβίωσης. Στο τέταρτο και τελευταίο μέρος περιγράφεται η ένταξή τους, η ενσωμάτωσή τους στην υπόλοιπη κοινωνία, η δημιουργία μιας νέας Ελλάδας, οι δυνατότητες και οι προσδοκίες. Ένα μουσικό ταξίδι στην καρδιά και στην ταυτότητά μας!»

Συνοδοιπόρος σε αυτό το ταξίδι η ΑHΕPΑ Π. Φαλήρου, που τόσα χρόνια με τις δράσεις της, διατηρεί τον Ελληνισμό στη σύγχρονη κοινωνία και προωθεί τα ιδανικά της ανθρωπιάς, της ελευθερίας και της δημοκρατίας.

137 Καλλιτέχνες επί σκηνής!
21 Μουσικοί σε ορχήστρα κινηματογραφικού τύπου.
5 Ερμηνευτές,
60μελή Παιδική Χορωδία Σπύρου Λάμπρου
50μελή Χορωδία ενηλίκων Δήμου Νέας Σμύρνης
1 Αφηγητής & 1 Μαέστρος

«ΙΩΝΙΑ» 1922-2023 – Ωδείο Ηρώδου του Αττικού

Σάββατο 7 Οκτωβρίου 2023

Ώρα έναρξης: 21.00

Οι πόρτες ανοίγουν στις 19.30

Για τα ΑμεΑ υπάρχει ειδικά διαμορφωμένος χώρος στο ΚΑΤΩ Διάζωμα (Κερκίδα Α).

Τα εισιτήρια κοστίζουν 15 ευρώ.

Το εισιτήριο των συνοδών κοστίζει επίσης 15 ευρώ.

Κρατήσεις στο τηλέφωνο 210 3221 897 (Δε-Πα 10:00 – 17:00).

Με τη Συνεργασία
AHEPA ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ, AHEPA ΠΕΙΡΑΙΑ, AHEPA ΕΛΛΑΣ

Υπό την Αιγίδα
Περιφέρειας Αττικής

Παραγωγή: Spicy
https://www.more.com/music/ionia-pyli-ston-xrono/

8 Οκτωβρίου | Ωδείο Ηρώδου Αττικού-Ηρώδειο
FESTIVAL ANOSIA
Λόγω σοβαρού προβλήματος υγείας, η παράσταση θα μεταφερθεί σε νέα ημερομηνία.

9 Οκτωβρίου | Ωδείο Ηρώδου Αττικού-Ηρώδειο
ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ
Αστέρια της Όπερας τραγουδούν ΓΙΑΝΝΗ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟ στα Αρχαία Ελληνικά
«Η Λειτουργία του Ορφέα» & «Ερωτική Συμφωνία»
Δευτέρα 9 Οκτωβρίου 2023
Συμμετέχουν: Boris Prygl, Karoline Podolak
Με την Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα και χορωδία της ΕΡΤ Διεύθυνση ορχήστρας: Ζωή Tσόκανου

Με δύο πολύ σημαντικά έργα διεθνούς ακτινοβολίας του μεγάλου Έλληνα συνθέτη θα συναντηθεί το κοινό στη σκιά της Ακρόπολης, λίγους μόλις μήνες μετά από τη βαριά απώλεια για τον ελληνικό πολιτισμό.
Ο Γιάννης Μαρκόπουλος σχεδίασε αυτή τη συναυλία και σκόπευε να την παρουσιάσει ο ίδιος στο κοινό.
Ο διεθνής συνθέτης μας που μάγεψε την Ευρώπη με το συμφωνικό του έργο, ξεκίνησε να γράφει τη «Λειτουργία του Ορφέα», σε μορφή σύγχρονου ορατόριου το 1992.
Θέμα του έργου, που είναι βασισμένο στα διασωθέντα Ορφικά κείμενα, είναι ο επαναπροσδιορισμός της σχέσης του ανθρώπου με τη φύση.
«Εμπνεύστηκα από την εύγλωττη σιωπή των αρχαίων κειμένων και ένιωσα ότι η μουσική μπορεί να επιστρέφει στην αρχική της θέση και να λειτουργεί σαν σύνολο των πνευματικών και διανοητικών επιδόσεων» αναφέρει ο ίδιος.
Η «Λειτουργία του Ορφέα» είναι ένα σύγχρονο ορατόριο σε 4 μέρη για βαρύτονο, σοπράνο, μικτή χορωδία αφηγητή και ορχήστρα. Το λιμπρέτο υπογράφει ο ίδιος ο συνθέτης, με επιλογή στίχων από τα ορφικά ποιήματα, ενώ τα αφηγηματικά κείμενα ο Πάνος Θεοδωρίδης.

Η «Λειτουργία του Ορφέα» αποθεώθηκε όπου παρουσιάστηκε στο εξωτερικό, εντυπωσιάζοντας το κοινό, ειδικά με τα μέρη που οι ξένοι ερμηνευτές τραγούδησαν στα αρχαία ελληνικά, σε εμβληματικά θέατρα σε ολόκληρο τον πλανήτη, από το Αρχαίο θέατρο της Εφέσου στη Σμύρνη, μέχρι το θέατρο Coliseo στο Μπουένος Άιρες. Στις 9 Οκτωβρίου στο Ηρώδειο, το έργο θα ερμηνεύσει η Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα και χορωδία της ΕΡΤ σε διεύθυνση ορχήστρας της διακεκριμένης μαέστρου Ζωής Tσόκανου, μίας από τις πιο δραστήριες διεθνώς Ελληνίδες αρχιμουσικούς.
Ο έρωτας και η σύνδεση του ανθρώπου με τη φύση ως αξίες ανάτασης για την εποχή που ζούμε διέπουν το έργο του Γιάννη Μαρκόπουλου. Το ίδιο βράδυ, σε επίσημη πρώτη πρεμιέρα παρουσιάζεται η «Ερωτική Συμφωνία», έργο σε 4 μέρη για ορχήστρα, υψίφωνο και μικτή χορωδία. Στο 3ο μέρος της συμφωνίας περιλαμβάνονται στίχοι από χορικό της τραγωδίας Αντιγόνη του Σοφοκλή. Η «Ερωτική Συμφωνία» γράφτηκε το διάστημα 2009-2012 αποτελεί έργο της τελευταίας περιόδου του Γιάννη Μαρκόπουλου. Όπως σημειώνει ο ίδιος το 2012, χρονιά που ολοκλήρωσε το έργο: «Η ιδέα της «Ερωτικής συμφωνίας» ξεκίνησε από τη μουσική που συνέθεσα πριν δυο
χρόνια για την τραγωδία του Σοφοκλή, «Αντιγόνη».
Είναι ένα έργο για την καθολικότητα του έρωτα. Πάντοτε με απασχολούσε το μεγαλείο του έρωτα στις σχέσεις των ανθρώπων. Με απασχολεί σαν κινητήρια δύναμη-συνδυάζοντας βέβαια φιλοσοφικά το απαραίτητον της χρησιμότητας της τέχνης- των συνειρμών που γεννιούνται στη φαντασία του ακροατή και ίσως σε κάποια συμπεράσματα. Η «Ερωτική συμφωνία» αφορά τη συνεννόηση. Τα όργανα που προεξάρχουν καθώς και τα τμήματα των εγχόρδων των πνευστών των κρουστών και των φωνών, άλλοτε να υπερέχουν και άλλοτε να συνοδεύουν, υπηρετούν την κεντρική ιδέα του χορικού από την- Αντιγόνη «Έρως ανίκατε μάχαν» αρχική πηγή εμπνεύσεως για τούτο το έργο. Οι μάχες και οι έρωτες δε σταματούν».

Τραγουδούν ο βαρύτονος Boris Prýgl ένας από τους πιο ταλαντούχους νέους Τσέχους τραγουδιστές της Όπερας με διεθνή καριέρα και η Πολωνοκαναδή σοπράνο Karoline Podolak, πολυβραβευμένη στη χώρα της, τον Καναδά, και μεγάλο αστέρι της διεθνούς σκηνής.

Διοργάνωση – Παραγωγή: Pure Art & People Entertainment Group

Μετά από την παρουσίασή της στο Ηρώδειο η συναυλία αναμένεται να ακολουθήσει διεθνή πορεία και να συναντηθεί με το κοινό σε μεγάλα θέατρα της Ευρώπης και του κόσμου.
https://www.more.com/music/giannis-markopoulos-irodeio/

10 Οκτωβρίου | Ωδείο Ηρώδου Αττικού – Ηρώδειο
ΜΑΡΙΟΣ ΦΡΑΓΚΟΥΛΗΣ 35 χρόνια

Μαζί του, σε αυτήν τη μία και μοναδική συναυλία – γιορτή στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού, την Τρίτη 10 Οκτωβρίου θα βρεθούν κορυφαία ονόματα με σκοπό να τον τιμήσουν με την παρουσία τους.

Μαρινέλλα, Άλκηστις Πρωτοψάλτη, Γιώργος Περρής, Dulce Pontes, Τάκης Ζαχαράτος, Marvin Rose

Με το ανυπέρβλητο ταλέντο του, το τεράστιο μουσικό εύρος και το υψηλό καλλιτεχνικό του ανάστημα ο καταξιωμένος ερμηνευτής έχει συμπράξει στην πολύχρονη πορεία του, με μερικές από τις πιο σημαντικές ορχήστρες στον πλανήτη συγκλονίζοντας το κοινό στη Σκάλα του Μιλάνου, στο Royal Albert Hall, στο Carnegie Hall, στο Jazz at Lincoln Center, στο Boston Pops, στο Θέατρο Τέχνης, στην Επίδαυρο και σε δεκάδες άλλες αίθουσες από την Αμερική ως την Ασία.

Δίνοντας πάντα “ψυχή” στα κομμάτια που ερμηνεύει, ο Μάριος Φραγκούλης δεν σταματά να μας εκπλήσσει με τις ικανότητες, τον επαγγελματισμό και το πάθος του. Το όνομα του είναι συνυφασμένο με το ήθος, την ευγένεια, την πειθαρχία, τη σκληρή δουλειά, τις αξιόλογες σπουδές και κυρίως την αστείρευτη αγάπη για την τέχνη, χαρακτηριστικά που τον έχουν καταστήσει ως έναν από τους εμβληματικότερους πρεσβευτές του ελληνικού πολιτισμού. Ο διεθνής μας τενόρος και ηθοποιός μετρά πλήθος θρυλικών συνεργασιών και διόλου ευκαταφρόνητες διακρίσεις και κατέκτησε επάξια την κορυφή, όπως και τις καρδιές των αμέτρητων θαυμαστών του ανά τον κόσμο. Βρέθηκε επί σκηνής με τους Sarah Brightman, Montserrat Caballe, Placido Domingo, Jose Carreras, Angela Gheorghiu, Barbara Cook, MarilynHorne, Justin Hayward, Lucio Dalla, Lara Fabian, Alessandro Safina, Vittorio Grigolo, Vanessa Williams και Klaus Meine, Γιώργο Νταλάρα, Άλκηστη Πρωτοψάλτη, Μαρίνο, Έλλη Πασπαλά Γιώργο Περρή και Μαρινέλλα, ενώ έλαμψε ως πρωταγωνιστής στα West Side Story, Les Miserables, Phantom of the Opera, The King and I, Happy End, Όρνιθες, Grease, Βάκχες, Αχιληίς , Προμηθέας Δεσμώτης και Norma.

Την 30μελή Ορχήστρα που θα τον πλαισιώνει στο Ηρώδειο την Τρίτη 10 Οκτωβρίου διευθύνει ο Στάθης Σούλης.

Μέρος των εσόδων θα διατεθούν για τους σκοπούς του “Όλοι Μαζί Μπορούμε”

11 Οκτωβρίου | Ωδείο Ηρώδου Αττικού – Ηρώδειο
Σταμάτης Σπανουδάκης «Για τον Αλέξανδρο»

Στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού, την Τετάρτη 11 Οκτωβρίου 2023, στις 8:30 μ.μ., ο Σταμάτης Σπανουδάκης θα πραγματοποιήσει μια μεγάλη συναυλία αφιερωμένη στον Αλέξανδρο τον Μακεδόνα. 28 χρόνια μετά, ο αγαπημένος συνθέτης συναντά ξανά επί σκηνής τον μοναδικό Βασίλη Σαλέα!

«Τελικά, στις 11 Οκτωβρίου, Θεού θέλοντος, θα δώσω μια συναυλία στο Ηρώδειο. Προβληματίστηκα πολύ, γιατί ήθελα να έχω έτοιμο το καινούργιο «έργο» που ετοιμάζω, αλλά δυστυχώς δεν τα κατάφερα. Λόγοι ανωτέρας βία, ή Θεού επισκέψεως, δεν μου άφησαν πολύ χρόνο. Θα σας παρουσιάσω, όμως, κάποια νέα μουσικά δείγματα.

Ευτυχώς, έχω πάντα ετοιμοπόλεμους τους γλυκύτατους μουσικούς και χορωδούς, που με ξέρουν και μ’ ακολουθούν χρόνια τώρα. Αποφάσισα, λοιπόν, να κάνω κάτι που από καιρό ήθελα: να παρουσιάσω ό,τι έχω γράψει, και δεν είναι λίγα, για τον αγαπημένο μου Αλέξανδρο.

Δεν θα μπορούσε, όμως, να λείπει αυτήν την φορά ο αξεπέραστος Βασίλης Σαλέας. Έτσι, μετά από 28 χρόνια, θα παίξουμε ξανά μαζί, κάτι που πραγματικά δεν ξέρω γιατί, ενώ έχουμε την ίδια μουσική ανάσα, δεν συνέβη τόσα χρόνια.

Την απόφασή μου ενίσχυσε και ένας άλλος καταπληκτικός μουσικός – μαέστρος, ο Ντίνος Γεωργούντζος. Ο Ντίνος θα πάρει από επάνω μου τα βάρη των προβών, των ενορχηστρώσεων κι έτσι, για μια φορά, θα σας χαρώ στο Ηρώδειο πιο ξεκούραστος.

Για τον Αλέξανδρο, λοιπόν, με τον Βασίλη Σαλέα και όλους τους μουσικούς και τους συνεργάτες μου, στο Ηρώδειο, στις 11 Οκτωβρίου.»

Σταμάτης Σπανουδάκης

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σταμάτης Σπανουδάκης: στίχοι – μουσική – ενορχήστρωση
Ντίνος Γεωργούντζος: επιμέλεια ορχήστρας – πλήκτρα
Βασίλης Σαλέας: κλαρίνο
Έλενα Κiseleva: βιολί
Δημήτρης Κοτταρίδης: βιολοντσέλο
Γιώργος Κοντοβάς: πιάνο
Νίκος Χατζόπουλος: κοντραμπάσο
Πάνος Κατσικιώτης: ντραμς
Τάκης Βασιλείου: κρουστά
Νίκος Σαλέας: κλαρίνο
Σταμάτης Σαλέας: βιολί

Σύνολο πνευστών – Επιμέλεια: Βασίλης Βασιλειάδης: τρομπέτα – φλικόρνο

Η ορχήστρα εγχόρδων «Τάμαλο», και η πολυμελής μικτή χορωδία «Μελωδοί», με μαέστρο τον Γιώργο Ζιάκα.

Μέρος των εσόδων της συναυλίας θα διατεθεί για τη στήριξη της Μονάδας Ανακουφιστικής Φροντίδας «Γαλιλαία»

Λίγα λόγια για τη «ΓΑΛΙΛΑΙΑ»

H «ΓΑΛΙΛΑΙΑ» είναι μια Πρότυπη Μονάδα Ανακουφιστικής Φροντίδας, η μοναδική στη χώρα μας που προσφέρει δωρεάν ολοκληρωμένες υπηρεσίες Ανακουφιστικής Φροντίδας σε ασθενείς με καρκίνο και ασθενείς με νόσο του κινητικού νευρώνα (ALS), μέσω εξειδικευμένης διεπιστημονικής ομάδας.

Υποστηρίζοντας τους ασθενείς και τις οικογένειές τους σε όλη τη διάρκεια της νόσου αγκαλιάζει ολιστικά τα συμπτώματα από την ίδια τη νόσο ή τη θεραπεία της (σωματικά, ψυχοκοινωνικά, πνευματικά, πρακτικά κλπ), βελτιώνοντας την ποιότητα ζωής και δίνοντας αξία σε κάθε της στιγμή. Οι υπηρεσίες της προσφέρονται από 37 ειδικά εκπαιδευμένους λειτουργούς υγείας και περισσότερους από 100 εκπαιδευμένους εθελοντές.

Έχοντας ως πυξίδα τον άνθρωπο που πάσχει, ανεξαρτήτως εθνικότητας, θρησκευτικών πεποιθήσεων, οικονομικής ή ασφαλιστικής κατάστασης, η «ΓΑΛΙΛΑΙΑ» προσφέρει τις υπηρεσίες της, από την ίδρυσή της το 2010, με όραμα η Ανακουφιστική Φροντίδα να αποτελέσει, και στην Ελλάδα, αναφαίρετο δικαίωμα όσων τη χρειάζονται.

H «ΓΑΛΙΛΑΙΑ» το 2022, φρόντισε 782 ασθενείς & φροντιστές παρέχοντας, μεταξύ άλλων, 1.864 ημέρες φροντίδας στον Ξενώνα της και 5.513 επισκέψεις στα σπίτια των ασθενών.

Μη Κερδοσκοπικό Ίδρυμα Ανακουφιστικής Φροντίδας.

www.galilee.gr

Κάνετε μια δωρεά

ΟΡΓΑΝΩΣΗ-ΠΑΡΑΓΩΓΗ: Μελωδικό Καράβι
Πληροφορίες: Τ 210 32 26 313
Eπικοινωνία: melkarprods@gmail.com

13 Οκτωβρίου | Ωδείο Ηρώδου Αττικού-Ηρώδειο
ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΚΡΑΟΥΝΑΚΗΣ – Έρως ανίκατε μάχαν

Ο Σταμάτης Κραουνάκης, ένα πολύ ξεχωριστό κεφάλαιο της σύγχρονης ελληνικής μουσικής, θα μας ταξιδέψει στην τρυφερή, τη σπαρακτική, την αγαπητική πλευρά του για μια μαγική βραδιά στο Ηρώδειο.
Έχει ετοιμάσει μια μεγάλη βόλτα στα ερωτικά τραγούδια του μέσα στις δεκαετίες· τραγούδια που, όπως λέει ο ίδιος ο συνθέτης, «κάνανε παρέα στις συντροφιές των Ελλήνων στις μοναξιές, στις συνάξεις, στις ιδιωτεύσεις, από τα
πολύ πολύ γνωστά μέχρι κάποια που άντεξαν στη σκιά για ν’ αποκαλυφθούν σ’ αυτό το θέατρο των συνελεύσεων και των θυσιών».

Μουσικοί:
Σταμάτης Κραουνάκης – πιάνο, ερμηνεία, ενορχηστρώσεις
Δημήτριος Ανδρεάδης – πιάνο, πλήκτρα, ενορχηστρώσεις
Χρήστος Γεροντίδης – ερμηνεία
Νίκος Κατσίκης – μπουζούκι, ισπανικό λαούτο, μαντολίνο, ενορχηστρώσεις
Κοσμάς Κοκόλης – μπουζούκι, κιθάρα, τραγούδι
Κώστας Μπουγιώτης – ερμηνεία
Θεολόγος Παπανικολάου – ερμηνεία, βιολί
Λάμπρος Παπανικολάου – κοντραμπάσο
Γιώργος Ταμιωλάκης – βιολοντσέλο, ενορχηστρώσεις
Αφηγητής – Γιώργος Στιβανάκης

Πληροφορίες:
Ο ερωτικός Κραουνάκης
Παρασκευή 13 Οκτωβρίου- Ώρα έναρξης: 21:00
Ωδείο Ηρώδου Αττικού

Τιμές εισιτηρίων:

Διακεκριμένη Ζώνη: 75€

Α’ Ζώνη: 70€

Β’ Ζώνη: 55€

Γ’ Ζώνη: 45€

Δ’ Ζώνη: 35€

Ε’ Ζώνη: 30€ / **24€ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ- 65+- ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΙ / **5€ ΑΝΕΡΓΟΙ / ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ ΚΑΛΛ.ΣΧΟΛΩΝ

ΣΤ’ Ζώνη: 25€ / **20€ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ- 65+- ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΙ / **5€ ΑΝΕΡΓΟΙ / ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ ΚΑΛΛ.ΣΧΟΛΩΝ

Ζ’ Ζώνη: 20€ / **16€ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ- 65+- ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΙ / **5€ ΑΝΕΡΓΟΙ / ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ ΚΑΛΛ.ΣΧΟΛΩΝ

ΑΜΕΑ: 5€ / Κρατήσεις για τις θέσεις ΑΜΕΑ γίνονται τηλεφωνικά στο 2103221897 (email: tameia@aefestival.gr)

**Τα εκπτωτικά εισιτήρια διατίθενται online (όπου είναι διαθέσιμα και σε περιορισμένο αριθμό) και στα εκδοτήρια του ΕΦ μέχρι εξάντλησης του διαθέσιμου αριθμού, με την επίδειξη των απαιτούμενων δικαιολογητικών ανά κατηγορία έκπτωσης (65+: αντίγραφο ταυτότητας, φοιτητές: φωτογραφία ακαδημαϊκής ταυτότητας, άνεργοι: επικαιροποιημένη βεβαίωση ανεργίας, καλλιτεχνικά σωματεία: αντίγραφο επικαιροποιημένης επαγγελματικής ταυτότητας, καλλιτεχνικές σχολές: αντίγραφο εκπαιδευτικής ταυτότητας), καθώς και πλήρη στοιχεία επικοινωνίας. Η διαθεσιμότητα των εκπτωτικών εισιτηρίων είναι περιορισμένη και διατίθεται με σειρά προτεραιότητας μέχρι εξαντλήσεως των εκπτωτικών εισιτηρίων.

Εισιτήρια προπώλουνται:

Link προπώλησης: https://www.more.com/music/stamatis-kraounakis-eros-anikate-maxan/
Ηλεκτρονικά: viva.gr – artinfo.gr
Φυσικά σημεία: Καταστήματα Public & Media Markt

Tηλεφωνικά στο 2109213310

Στα ταμεία του Φεστιβάλ

ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΕΚΔΟΤΗΡΙΑ / Δε-Πα 09:00-20:00 Πλατεία Συντάγματος (info point Δήμου Αθηναίων)

ΩΔΕΙΟ ΗΡΩΔΟΥ ΑΤΤΙΚΟΥ / Δε-Πα 10:00-18:00

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑ / Δε-Πα 10:00-18:00 +30 2118008181

ΑΜΕΑ: Δε-Πα 10:00-17:00 +30 210 3221 897

14 Οκτωβρίου | Ωδείο Ηρώδου Αττικού-Ηρώδειο
Η Αλέκα Κανελλίδου στο Ηρώδειο
Η Αλέκα Κανελλίδου έρχεται για πρώτη φορά στο Ηρώδειο στις 14 Οκτωβρίου χαρίζοντας μας μια μοναδική συναυλία.

Με τα τραγούδια της πλούσιας διαδρομής της, τη βαθιά αισθαντική φωνή και το τζαζ ηχόχρωμα της, έρχεται για να μας ταξιδέψει σε μια μαγική βραδιά γεμάτη από ερωτικά τραγούδια που έχουν στιγματίσει τις καρδιές μας.

Η σπουδαία ερμηνεύτρια θα εμφανιστεί στο Ηρώδειο μέσα από ένα ταξίδι στο χρόνο από το χθες μέχρι σήμερα, για όλους εμάς που ερωτευτήκαμε με την φωνή της, αισθανθήκαμε, αγαπήσαμε και ταυτίσαμε τις ερμηνείες της με αξέχαστες προσωπικές μας στιγμές.

Στη μακρά της διαδρομή συνεργάστηκε με τους πλέον σημαντικούς δημιουργούς της γενιάς της, αλλά και νεότερους συνθέτες και στιχουργούς (Βαγγέλης Παπαθανασίου, Γιάννης Σπανός, Γιώργος Χατζηνάσιος, Μάριος Τόκας, Λαυρέντης Μαχαιρίτσας κ.α.).
Επίσης είχε την τύχη σε πολύ νεαρή ηλικία να συναντηθεί με την αξεπέραστη προσωπικότητα, την Νινή Ζαχά, να τραγουδήσει πολλά τραγούδια της, που γράφτηκαν πάνω στη φωνή, το ταπεραμέντο της και έγιναν μεγάλες επιτυχίες.

Στις εμφανίσεις της αλλά και στη δισκογραφία υπήρχαν ξεχωριστές μουσικές στιγμές και πάντα ένας φόρος τιμής στο ελαφρό τραγούδι της δεκαετίας του ’50, στους καταξιωμένους συνθέτες της εποχής, καθώς και η μεγάλη της αγάπη προς το διεθνές ρεπερτόριο της τζαζ κυρίως σκηνής, επιλέγοντας συνθέσεις των George Gershwin, Cole Porter και πολλών άλλων μύθων της μουσικής.

Η Αλέκα Κανελλίδου θα μοιραστεί μαζί μας αγαπημένες ερμηνείες με 12μελή ορχήστρα και το κουαρτέτο του Δημήτρη Καλαντζή.

Στη συναυλία θα συμμετέχει ως guest και ο ξεχωριστός Γιάννης Κότσιρας σε ένα εμβληματικό στιγμιότυπο μαζί της.

Ανταμώνουμε στο σήμερα Σάββατο 14 Οκτωβρίου στο μαγευτικό Ηρώδειο!

Σκηνοθεσία: Δημήτρης Μαλισσόβας
Ενορχήστρωση – Διεύθυνση ορχήστρας: Αντώνης Καρατζίκης

Guest:

Γιάννης Κότσιρας

Dimitris Kalantzis Quartet

Δημήτρης Καλαντζής (πιάνο)
Ανδρέας Πολυζωγόπουλος (τρομπέτα)
Γιώργος Γεωργιάδης (μπάσο)
Σπύρος Παναγιωτόπουλος (ντραμς)

Φωνητικά: Πάνος Παταγιάννης, Μαρία Παπαδοπούλου, Μαρία Κοσμάτου , Ραφαήλ Κριτούλης

Διοργάνωση / Παραγωγή: People Entertainment Group

Πληροφορίες: 216 800 4868 – www.people.gr

15 Οκτωβρίου | Ωδείο Ηρώδου Αττικού – Ηρώδειο
ΤΟ ΗΡΩΔΕΙΟ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΧΑΤΖΗ

Ο κορυφαίος τραγουδιστής και τραγουδοποιός, Κώστας Χατζής, με την ιδιαίτερη «βραχνάδα» στη φωνή του και την κιθάρα του έχει ένα μοναδικό τρόπο να επικοινωνεί με το κοινό. Τα τραγούδια του έχουν καταφέρει να αγγίξουν τις ψυχές όλων και να μας ταξιδέψουν σε κόσμους όπου «Σύνορα η αγάπη δε γνωρίζει» αλλά και «Η αγάπη όλα τα υπομένει»!

Ο Κώστας Χατζής αποτελεί μια ιδιαίτερη περίπτωση στην ιστορία του ελληνικού τραγουδιού. Η φήμη του ως τραγουδιστή της ειρήνης προηγείται πολλές φορές του ονόματός του. Τα τραγούδια που επέλεξε να ερμηνεύσει όλα αυτά τα χρόνια της μεγάλης μουσικής του πορείας, είναι μπαλάντες που περιέχουν έντονη κοινωνική κριτική. Όλοι οι μεγάλοι συνθέτες της εποχής όπως ο Μάνος Χατζιδάκις, ο Μίμης Πλέσσας, ο Μίκης Θεοδωράκης, ο Γιάννης Μαρκόπουλος και ο Σταύρος Ξαρχάκος του δίνουν να ερμηνεύσει τραγούδια τους στα οποία προσδίδει το δικό του ύφος.

Γεμάτη από τραγούδια θα είναι και αυτή η μοναδική βραδιά που θα μας χαρίσει στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού στις 15 Οκτωβρίου 2023.

Ένα μοναδικό μουσικό ταξίδι με τις μεγαλύτερες επιτυχίες του.

Μαζί του οι: Ελπίδα, Γιώργος Κατσαρός, Γιάννης Κότσιρας, Δανιέλα Χατζη
και άλλοι Special Guests… που θα ανακοινωθούν σύντομα.

Info:

Το Ηρώδειο του Κώστα Χατζή

Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2023 – Ώρα έναρξης: 21:00

Ωδείο Ηρώδου Αττικού

 

Τιμές εισιτηρίων:

Διακεκριμένη Ζώνη: 75€

Α’ Ζώνη: 65€

Β’ Ζώνη: 55€

Γ’ Ζώνη: 45€

Δ’ Ζώνη: 35€

Ε’ Ζώνη: 25€

ΣΤ’ Ζώνη: 20€

ΑΜΕΑ: 20€ / Κρατήσεις για τις θέσεις ΑΜΕΑ γίνονται τηλεφωνικά στο 2103221897 (email: tameia@aefestival.gr)

Εισιτήρια προπώλουνται:
Ηλεκτρονικά : viva.gr – artinfo.gr
Φυσικά σημεία: Καταστήματα Public & Media Markt

Tηλεφωνικά στο 2109213310

 

 

 

 

 


Ακολούθησε το Stage News στο Google news και μάθε όλα τα τελευταία νέα.


 

Συναυλίες16 λεπτά πρν

Η Μαρινέλλα στο Ηρώδειο: Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2024 | 21:00

Συναυλίες4 ώρες πρν

Βασίλης Λέκκας – Νίκος Σπάθας: «Από γενιά… σε γενιά» | 5 Αυγούστου 2024 | Ευριπίδειο Θέατρο Ρεματιάς – Χαλάνδρι

Festival4 ώρες πρν

30ο Φεστιβάλ Κιθάρας Ερμούπολης | 2 – 6 Ιουλίου

Θέατρο4 ώρες πρν

20 Χρόνια Δελφινάριο | 3 Ιουλίου – 22 Σεπτεμβρίου

Μουσική4 ώρες πρν

Η “Γιορτή” της Παρασκευής Δουρουκλάκη (μουσική – στίχοι: Παρασκευή Δουρουκλάκη)

Θέατρο5 ώρες πρν

Σεσουάρ για δολοφόνους: Καλοκαιρινή περιοδεία 2024

Festival5 ώρες πρν

Νάξος: GetReed Festival με Χατζηφραγκέτα – Νεφέλη Φασούλη – The Steams ….

Festival6 ώρες πρν

Wake Up Festival 2024: Γυμνάσιο Κοίμησης Σέρρες | 2 – 4 Αυγούστου | Πρόγραμμα & εισιτήρια

Festival7 ώρες πρν

1ο Plastiras Lake Festival 11-14 Ιουλίου Ένα νέο φεστιβάλ – Το απόλυτο καλοκαιρινό μουσικό ταξίδι στη Λίμνη των Τεσσάρων Εποχών

Events7 ώρες πρν

Hot Air Balloon Show & Music Event Tanagra | 13 Ιουλίου 2024