Connect with us

News

Η Kalush Orchestra συγκεντρώνει 1,5 εκατομμύριο δολάρια για την Ουκρανία

Δημοσιεύθηκε

στις

Σε λιγότερο από μία εβδομάδα, οι νικητές του Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision 2022, Kalush Orchestra, θα ξεκινήσουν την τεράστια περιοδεία τους στη Βόρεια Αμερική – συγκεντρώνοντας χρήματα για την Ουκρανία.

Από την αρχή του καλοκαιριού, το συγκρότημα περιοδεύει ενεργά σε όλο τον κόσμο. Όχι μόνο παίζοντας, αλλά και μιλώντας για τον πόλεμο στην Ουκρανία- διαδίδοντας την ευαισθητοποίηση και διασφαλίζοντας ότι ο κόσμος δεν θα ξεχάσει ή δεν θα συνηθίσει τις φρικαλεότητες που λαμβάνουν χώρα σήμερα εκεί.

Η μπάντα εμφανίζει έναν μοναδικό κωδικό QR σε όλες τις συναυλίες της, τον οποίο όλοι οι παρευρισκόμενοι μπορούν να χρησιμοποιήσουν για να κάνουν δωρεά στο επίσημο κρατικό ταμείο για τη διατήρηση του ουκρανικού πολιτισμού. Σε όλες τις προσπάθειες συγκέντρωσης χρημάτων, οι Kalush Orchestra έχουν συγκεντρώσει 54 εκατομμύρια ουκρανικά hryvnias (1.468.775 δολάρια ΗΠΑ). Τα έσοδα από την πώληση των εισιτηρίων αυτής της περιοδείας θα διατεθούν επίσης υπέρ των οργανισμών Help Heroes of Ukraine και Gate.org.

“Αυτό είναι το πρώτο ταξίδι της μπάντας μας στις ΗΠΑ και τον Καναδά και ανυπομονούμε. Πρέπει να δείξουμε σε όλο τον κόσμο πόσο δυνατοί είναι οι Ουκρανοί και να το μεταδώσουμε αυτό μέσα από τη μουσική μας! Στόχος μας είναι η ουκρανική μουσική να ακουστεί σε όλο τον κόσμο, ώστε όλοι να μάθουν περισσότερα για τον μοναδικό μας πολιτισμό. Θέλουμε όσο το δυνατόν περισσότεροι άνθρωποι να μάθουν για την περιοδεία μας, να έρθουν στις συναυλίες και να κάνουν δωρεές στο ταμείο βοήθειας για την Ουκρανία. Γυρίσαμε σχεδόν όλη την Ευρώπη και συγκεντρώσαμε 54 εκατομμύρια hryvnias για να στηρίξουμε την Ουκρανία! Τώρα ο στόχος μας είναι ακόμα μεγαλύτερος – να το κάνουμε στις ΗΠΑ και τον Καναδά! Περισσότεροι επισκέπτες στις συναυλίες μας σημαίνει περισσότερες δωρεές και αυτό είναι μια σημαντική συμβολή στην επιτάχυνση της νίκης της Ουκρανίας επί του εχθρού!” – λέει ο frontman της Kalush Orchestra, Oleg Psiuk.

Απομένει λιγότερο από μια εβδομάδα για την έναρξη της περιοδείας. Πολλές από τις ημερομηνίες είναι κοντά ή έχουν ήδη εξαντληθεί και έχουν προστεθεί επιπλέον ημερομηνίες στη Νέα Υόρκη και το Τορόντο για να ικανοποιηθεί η λαϊκή ζήτηση.

Το συγκρότημα συγκέντρωσε επίσης χρήματα για τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας στα τέλη Μαΐου, όταν δημοπράτησε το τρόπαιο των νικητών της Eurovision – συγκεντρώνοντας 900.000 δολάρια. Πραγματοποίησαν επίσης κλήρωση για το εμβληματικό ροζ καπέλο κουβά που φορούσε ο Oleg Psiuk τη βραδιά που κέρδισε. Με τη συμμετοχή 31.000 ατόμων, το συγκρότημα συγκέντρωσε πάνω από 11 εκατομμύρια ουκρανικά hryvnia (σχεδόν 300.000 δολάρια).

Την παραμονή της Ημέρας Ανεξαρτησίας της Ουκρανίας, στις 23 Αυγούστου, η Kalush Orchestra ανακοίνωσε έναν έρανο για τους υπερασπιστές της Μαριούπολης, ζητώντας από κάθε άτομο να δωρίσει 24 hryvnia (65 λεπτά) μέσα σε 24 ώρες – συγκεντρώνοντας έτσι 5 εκατομμύρια ουκρανικά hryvnias (σχεδόν 140.000 δολάρια).

Οι Kalush Orchestra ξεκινούν την περιοδεία τους στη Βόρεια Αμερική στις 20 Οκτωβρίου. Όλες οι ημερομηνίες μπορούν να βρεθούν παρακάτω.

Ημερομηνίες περιοδείας των Kalush Orchestra στη Βόρεια Αμερική:

Οκτώβριος
Πέμπτη 20 – Σιάτλ, Club SUR
Παρασκευή 21 – Σαν Φρανσίσκο, City Nights
Σάββατο 22 – Ντένβερ, Sports Castle
Κυριακή 23 – Λος Άντζελες, Avalon Hollywood
Πέμπτη 27 – Ντάλας, Granada Theater
Παρασκευή 28 – Χιούστον, Decorum
Σάββατο 29 – Φιλαδέλφεια, NOTO Philadelphia
Κυριακή 30 – Νέα Υόρκη, Melrose Ballroom (sold out)
Δευτέρα 31 – Νέα Υόρκη, Melrose Ballroom (προστέθηκε δεύτερη ημερομηνία)

Νοέμβριος
Τετάρτη 2 – Ουάσινγκτον, The Howard Theater
Πέμπτη 3 – Μαϊάμι, Sport Of Kings
Παρασκευή 4 – Σικάγο, Concord Music Hall
Σάββατο 5 – Μόντρεαλ, Theatre Plaza
Κυριακή 6 – Τορόντο, The Opera House (sold out)
Δευτέρα 7 – Τορόντο, The Opera House (προστέθηκε δεύτερη ημερομηνία)
Τρίτη 8 – Έντμοντον, Union Hall
Τετάρτη 9 – Calgary, MacEwan Ballroom
Πέμπτη 10 – Winnipeg, Exchange Event Centre


Ακολούθησε το Stage News στο Google news και μάθε όλα τα τελευταία νέα.


 

Περισσότερα
Συναυλίες3 ώρες πρν

Piaf The Show: Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού | Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2024

Events3 ώρες πρν

Οι παγκόσμιοι superstars Mathame σε ένα εκρηκτικό πάρτι μελωδικής techno και όχι μόνο! | 22 Μαΐου 2024 Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού

Μουσική5 ώρες πρν

O Μανώλης Φάμελλος μας παρουσιάζει το νέο single του με τίτλο «Ποτέ Δεν Θα Ξεχάσω Τέτοια Μάτια»

Festival9 ώρες πρν

Anilio Park Festival | 9, 10, 11 Αυγούστου | 3 μέρες μουσικής στην κορυφή της Πίνδου!

Συναυλίες10 ώρες πρν

Release Athens 2024 – Massive Attack, Beak>, Mount Kimbie, 17.07, Πλατεία Νερού!

Festival10 ώρες πρν

Piano City Athens 2024: Η Αθήνα πλημμυρίζει μουσική | 16 – 20 Μαϊου

Συναυλίες11 ώρες πρν

Η Ελεωνόρα Ζουγανέλη στο Μικρό Θέατρο Αρχαίας Επιδαύρου | 26 & 27 Ιουλίου 2024

Μουσική11 ώρες πρν

Οι Deep Purple θα κυκλοφορήσουν ένα νέο άλμπουμ με τίτλο =1 στις 19 Ιουλίου

Συναυλίες1 ημέρα πρν

O Σωκράτης Μάλαμας στην Πάτρα 4 Ιουνίου 2024

Συναυλίες1 ημέρα πρν

Μαρίνα Σάττι live Καλοκαίρι 2024: Τετάρτη 26 Ιουνίου Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων