Connect with us

News

Η Cyndi Lauper εγκαινιάζει νέο ταμείο για την υποστήριξη οργανώσεων που “προωθούν τα δικαιώματα των γυναικών”

Το “Girls Just Want To Have Fundamental Rights”, κατά τον πρώτο χρόνο λειτουργίας του, θα χορηγεί επιχορηγήσεις σε οργανώσεις που εξασφαλίζουν την πρόσβαση σε αμβλώσεις και υπηρεσίες αναπαραγωγικής υγείας

Η Cyndi Lauper εγκαινίασε το Girls Just Want To Have Fundamental Rights, ένα νέο ταμείο αφιερωμένο στην οικονομική υποστήριξη οργανώσεων που “προωθούν τα δικαιώματα και την υγεία των γυναικών”.

Το ταμείο που χρηματοδοτείται από δωρητές – ένα λογοπαίγνιο με τον τίτλο του τραγουδιού της Lauper του 1983 “Girls Just Want To Have Fun” – στεγάζεται από το Ίδρυμα Tides. Κατά το πρώτο έτος λειτουργίας του, θα χορηγήσει επιχορηγήσεις κυρίως σε οργανώσεις που εξασφαλίζουν την πρόσβαση σε αμβλώσεις και υπηρεσίες αναπαραγωγικής υγείας, υπό το πρίσμα της ανατροπής της απόφασης Roe v. Wade νωρίτερα φέτος.

“Ποτέ δεν πίστευα ότι θα έβλεπα τη μέρα που θα αφαιρούνταν ένα θεμελιώδες αστικό δικαίωμα για το μισό πληθυσμό σε αυτή τη χώρα”, δήλωσε η Lauper σε δήλωση που ανακοίνωσε το νέο ταμείο. “Πρέπει να αντιδράσουμε, γι’ αυτό και εγκαινιάζω το Girls Just Want To Have Fundamental Rights Fund στο Ίδρυμα Tides”.

Η Lauper συνέχισε: “Η Lauper είναι η μόνη που μπορεί να κάνει κάτι τέτοιο: “Είναι πιο σημαντικό από ποτέ οι οργανώσεις που προωθούν τα δικαιώματα των γυναικών και τα προγράμματα προβολής που εξασφαλίζουν την πρόσβαση σε ασφαλείς και νόμιμες αμβλώσεις, αναπαραγωγική υγεία και προγεννητική φροντίδα να έχουν τους οικονομικούς πόρους που χρειάζονται για να κάνουν το έργο τους που σώζει ζωές. Πιστεύω στις Ηνωμένες Πολιτείες και πιστεύω ότι όχι μόνο θα ανακτήσουμε το δικαίωμα επιλογής, αλλά μια μέρα θα εξασφαλίσουμε πραγματικά την πλήρη ισότητα”.

Παράλληλα με την έναρξη λειτουργίας του ταμείου, η Lauper πουλάει ένα μπλουζάκι Girls Just Want To Have Fundamental Rights, με τα καθαρά έσοδα να πηγαίνουν στο ταμείο.

Η Lauper ήταν μία από τους πολλούς καλλιτέχνες που μίλησαν τον Ιούνιο μετά την ανατροπή του Ανώτατου Δικαστηρίου της απόφασης Roe v. Wade, της απόφασης-ορόσημο του 1973 που εγγυάται το νόμιμο δικαίωμα σε ασφαλή άμβλωση στις ΗΠΑ σε ομοσπονδιακό επίπεδο.

“Στην παιδική μου ηλικία, οι γυναίκες δεν είχαν αναπαραγωγική ελευθερία και 50 χρόνια αργότερα βρισκόμαστε σε μια χρονική στρέβλωση όπου η ελευθερία κάποιου να ελέγχει το σώμα του έχει αφαιρεθεί”, δήλωσε τότε η Lauper, μοιραζόμενη μια νέα ανασκευή του τραγουδιού της “Sally’s Pigeons” του 1993.

“Όταν έγραψα αυτό το τραγούδι με τη Mary Chapin Carpenter το 1991, γράψαμε για δύο μικρά κορίτσια που ονειρεύονταν να τεντώσουν τα φτερά τους σαν τα περιστέρια που παρακολουθούσαν και πετούσαν από πάνω τους”, συνέχισε.

“Ονειρεύονταν να είναι ελεύθερες. Αλλά η ελευθερία τότε για τις γυναίκες και δυστυχώς και τώρα έρχεται με μεγάλο τίμημα. Αν δεν έχουμε τον έλεγχο του σώματός μας, τότε δεν έχουμε πραγματική ελευθερία. Είμαστε πολίτες δεύτερης κατηγορίας. Πρέπει να κινητοποιηθούμε. Πρέπει να αφήσουμε τη φωνή μας να ακουστεί”.

News

VV Σάββατο 8 Ιουλίου 2023 Rock Wave Festival

Greetings Earthlings, στις 8 Ιουλίου το Rockwave Festival θα γεμίσει heartagram tattoos!

H πολυαναμενόμενη επιστροφή του εμβληματικού frontman VV στο μουσικό στερέωμα είναι γεγονός!

Η φωνή των θρυλικών HIM, ο gothic hero των τελευταίων 20 ετών επιστρέφει, φέρνοντας ξανά στο rock προσκήνιο τον σκοτεινό ρομαντισμό που o ίδιος έκανε trend στα ’00s.

Καταδικασμένοι έρωτες, noir φαντασιώσεις, ανομολόγητες αμαρτίες που αναχώρησαν στο βάθος του χρόνου, ένα ρομάντζο που κόβει σαν ξυράφι και γλυκόπιοτο καλοκαιρινό κρασί θα συνοδεύσουν τους πολυάριθμους fans του Ville σε ένα ονειρικό μονοπάτι που οδηγεί στην σκοτεινή πλευρά.

Ποιος δεν θυμάται άλλωστε τους ύμνους στην αγάπη: Join Me in DeathThe Funeral of HeartsWings Of A ButterflyRight Here in My ArmsWhen Love and Death Embrace;

Ο σημερινός ήχος του VV είναι «Μια συνέχεια όσων έχω ήδη κάνει στο παρελθόν και όσων ίσως συμβούν στο μέλλον». Ερμηνεύοντας αγαπημένα κομμάτια των HIM αλλά και τραγούδια από τον νέο του δίσκο, Neon Noir, δίνει νέα πνοή στην ερωτική έλξη των υπνωτικών riffs με τις μελωδίες που βρίσκουν παρηγοριά κάτω από το δέρμα μας.

Ακολουθήστε τον VV:
https://vv.tmstor.es/

facebook | instagram | twitter | youtube | spotify

Continue Reading

News

Οι Animal Collective ανακοινώνουν την επανέκδοση του Spirit They’re Gone, Spirit They’ve Vanished, Share Songs: Ακούστε

Το remastered ντεμπούτο θα συνοδεύεται από ένα 12ιντσο ενός EP με ακυκλοφόρητα τραγούδια, μεταξύ των οποίων και μια διασκευή στο “Dreams” των Fleetwood Mac.

Οι Animal Collective ανακοίνωσαν την επανέκδοση σε βινύλιο, CD και ψηφιακά του ντεμπούτο άλμπουμ τους του 2000, Spirit They’re Gone, Spirit They’ve Vanished. Η remastered έκδοση φτάνει στις 12 Μαΐου μέσω της Domino. Θα περιλαμβάνει ένα bonus 12″ EP με πέντε ακυκλοφόρητα τραγούδια, με τίτλο A Night at Mr. Raindrop’s Holistic Supermarket. Ανάμεσα στα κομμάτια είναι και μια διασκευή του “Dreams” των Fleetwood Mac. Η επανέκδοση του ντεμπούτου έρχεται με νέο artwork από την Abby και τον Dave Portner. Δείτε παρακάτω μια remastered έκδοση του “Chocolate Girl” και το ακυκλοφόρητο μέχρι πρότινος “Untitled 1”, μαζί με την tracklist.

Το “Spirit They’re Gone, Spirit They’ve Vanished” κυκλοφόρησε αρχικά σε μια πολύ μικρή έκδοση μόνο σε CD από τη δισκογραφική εταιρεία Animal του συγκροτήματος το 2000. Το άλμπουμ πιστωνόταν στους Avey Tare και Panda Bear πριν από το συλλογικό όνομα του συγκροτήματος.

Ανάμεσα στα ακυκλοφόρητα κομμάτια του EP A Night at Mr. Raindrop’s Holistic Supermarket είναι και μια διασκευή του “Dreams” των Fleetwood Mac. Τα πέντε τραγούδια του EP ηχογραφήθηκαν την ίδια εποχή με το ντεμπούτο LP του συγκροτήματος και η μίξη έγινε από τον Deakin των Animal Collective.

Η remastered έκδοση του Spirit They’re Gone, Spirit They’ve Vanished θα είναι διαθέσιμη φυσικά σε κανονικό 2xLP, ενώ μια διευρυμένη έκδοση που θα περιέχει το EP θα είναι διαθέσιμη ψηφιακά και φυσικά σε 3xLP και 2xCD.

Spirit They’re Gone, Spirit They’ve Vanished (Remastered 2023):

01 Spirit They’ve Vanished (Remastered 2023)
02 April and the Phantom (Remastered 2023)
03 Untitled (Remastered 2023)
04 Penny Dreadfuls (Remastered 2023)
05 Chocolate Girl (Remastered 2023)
06 Everyone Whistling (Remastered 2023)
07 La Rapet (Remastered 2023)
08 Bat You’ll Fly (Remastered 2023)
09 Someday I’ll Grow to Be as Tall as the Giant (Remastered 2023)
10 Alvin Row (Remastered 2023)

01 An an Angel
02 Untitled #1
03 Bus Travel New York Tare My Face Off Pt. 1
04 Dreams
05 Bus Travel New York Tare My Face Off Pt. 2

Continue Reading

Magazine

Οι Metallica αγόρασαν το δικό τους εργοστάσιο εκτύπωσης βινυλίου

Το συγκρότημα έχει πλέον την Furnace Record Pressing στην Αλεξάνδρεια της Βιρτζίνια, για να καλύψει τη ζήτηση για επανεκδόσεις LPs

Οι Metallica αγόρασαν ένα εργοστάσιο εκτύπωσης βινυλίων για να ανταπεξέλθουν στη ζήτηση που έχουν, όπως ανακοίνωσε σήμερα (14 Μαρτίου) το συγκρότημα. Το συγκρότημα έχει πλέον στην ιδιοκτησία του την Furnace Record Pressing, μια εταιρεία με έδρα την Αλεξάνδρεια της Βιρτζίνια, η οποία συνεργάζεται με τους Metallica εδώ και περίπου 15 χρόνια. Ο στόχος, σύμφωνα με τους Metallica, είναι να συμβαδίσουν με τη ζήτηση για τον παλιό τους κατάλογο σε βινύλιο, εκτός από την κάλυψη των αναγκών τους για το επερχόμενο άλμπουμ τους, 72 Seasons.

Η μπάντα άρχισε να συνεργάζεται για πρώτη φορά με την Furnace το 2008 και το εργοστάσιο λειτουργεί σήμερα στην Αλεξάνδρεια της Βιρτζίνια. Η εταιρεία έχει βοηθήσει στη διατήρηση του καταλόγου των Metallica σε έντυπη μορφή μαζί με εκτεταμένες επανεκδόσεις box set των Metallica, Master of Puppets, Ride the Lightning και άλλων.

Ο Eric Astor, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Furnace, δήλωσε στο Billboard ότι το εργοστάσιο θα συνεχίσει να τυπώνει έργα μη Metallica, αλλά δεν ανέφερε λεπτομερώς τα σχέδια της εταιρείας για την κατανομή αυτών των πόρων. Σε μια ξεχωριστή δήλωση, ο Astor είπε: “Το να χτίσουμε την Furnace στην αφοσιωμένη και έμπειρη οικογένεια ειδικών που είναι σήμερα ήταν μια τεράστια προσπάθεια, αλλά και εξαιρετικά ευχάριστη. Το γεγονός ότι γνωρίζουμε ότι το μακροπρόθεσμο μέλλον μας είναι εξασφαλισμένο, ενώ παράλληλα είμαστε σε θέση να εκμεταλλευτούμε καλύτερα τις ευκαιρίες ανάπτυξης, είναι πραγματικά συναρπαστικό για κάθε μέλος του προσωπικού της Furnace”.

Ο Jack White, του οποίου η Third Man Records άνοιξε το δικό της πιεστήριο στις αρχές του 2017, μοιράστηκε μια συγχαρητήρια δήλωση στο Instagram. “Καλώς ήρθατε στην υπόθεση κύριοι! Και σας ευχαριστώ που βάλατε τα χρήματά σας σε εκπληκτική δημιουργική χρήση!”, έγραψε. Ο White συνέχισε: “Ας ελπίσουμε ότι και οι μεγάλες εταιρείες θα το δουν αυτό ως περαιτέρω απόδειξη και θα αρχίσουν επιτέλους να επενδύουν στον εαυτό τους”.

Η επιχειρηματική εξέλιξη του συγκροτήματος έρχεται λίγες εβδομάδες πριν από το επόμενο άλμπουμ τους, 72 Seasons, το οποίο κυκλοφορεί στις 14 Απριλίου. Είναι το πρώτο LP των Metallica μετά από περισσότερα από έξι χρόνια, μετά το Hardwired… to Self-Destruct του 2016. Μέχρι στιγμής έχουν μοιραστεί τα “If Darkness Had a Son”, “Screaming Suicide” και “Lux Æterna” από τον δίσκο. Τον Απρίλιο, οι Metallica θα ξεκινήσουν μια μεγάλη περιοδεία σε Ευρώπη και Βόρεια Αμερική που θα διαρκέσει μέχρι το 2024.

Continue Reading

Trending