Connect with us

News

Η Cyndi Lauper εγκαινιάζει νέο ταμείο για την υποστήριξη οργανώσεων που “προωθούν τα δικαιώματα των γυναικών”

Δημοσιεύθηκε

στις

Το “Girls Just Want To Have Fundamental Rights”, κατά τον πρώτο χρόνο λειτουργίας του, θα χορηγεί επιχορηγήσεις σε οργανώσεις που εξασφαλίζουν την πρόσβαση σε αμβλώσεις και υπηρεσίες αναπαραγωγικής υγείας

Η Cyndi Lauper εγκαινίασε το Girls Just Want To Have Fundamental Rights, ένα νέο ταμείο αφιερωμένο στην οικονομική υποστήριξη οργανώσεων που “προωθούν τα δικαιώματα και την υγεία των γυναικών”.

Το ταμείο που χρηματοδοτείται από δωρητές – ένα λογοπαίγνιο με τον τίτλο του τραγουδιού της Lauper του 1983 “Girls Just Want To Have Fun” – στεγάζεται από το Ίδρυμα Tides. Κατά το πρώτο έτος λειτουργίας του, θα χορηγήσει επιχορηγήσεις κυρίως σε οργανώσεις που εξασφαλίζουν την πρόσβαση σε αμβλώσεις και υπηρεσίες αναπαραγωγικής υγείας, υπό το πρίσμα της ανατροπής της απόφασης Roe v. Wade νωρίτερα φέτος.

“Ποτέ δεν πίστευα ότι θα έβλεπα τη μέρα που θα αφαιρούνταν ένα θεμελιώδες αστικό δικαίωμα για το μισό πληθυσμό σε αυτή τη χώρα”, δήλωσε η Lauper σε δήλωση που ανακοίνωσε το νέο ταμείο. “Πρέπει να αντιδράσουμε, γι’ αυτό και εγκαινιάζω το Girls Just Want To Have Fundamental Rights Fund στο Ίδρυμα Tides”.

Η Lauper συνέχισε: “Η Lauper είναι η μόνη που μπορεί να κάνει κάτι τέτοιο: “Είναι πιο σημαντικό από ποτέ οι οργανώσεις που προωθούν τα δικαιώματα των γυναικών και τα προγράμματα προβολής που εξασφαλίζουν την πρόσβαση σε ασφαλείς και νόμιμες αμβλώσεις, αναπαραγωγική υγεία και προγεννητική φροντίδα να έχουν τους οικονομικούς πόρους που χρειάζονται για να κάνουν το έργο τους που σώζει ζωές. Πιστεύω στις Ηνωμένες Πολιτείες και πιστεύω ότι όχι μόνο θα ανακτήσουμε το δικαίωμα επιλογής, αλλά μια μέρα θα εξασφαλίσουμε πραγματικά την πλήρη ισότητα”.

Παράλληλα με την έναρξη λειτουργίας του ταμείου, η Lauper πουλάει ένα μπλουζάκι Girls Just Want To Have Fundamental Rights, με τα καθαρά έσοδα να πηγαίνουν στο ταμείο.

Η Lauper ήταν μία από τους πολλούς καλλιτέχνες που μίλησαν τον Ιούνιο μετά την ανατροπή του Ανώτατου Δικαστηρίου της απόφασης Roe v. Wade, της απόφασης-ορόσημο του 1973 που εγγυάται το νόμιμο δικαίωμα σε ασφαλή άμβλωση στις ΗΠΑ σε ομοσπονδιακό επίπεδο.

“Στην παιδική μου ηλικία, οι γυναίκες δεν είχαν αναπαραγωγική ελευθερία και 50 χρόνια αργότερα βρισκόμαστε σε μια χρονική στρέβλωση όπου η ελευθερία κάποιου να ελέγχει το σώμα του έχει αφαιρεθεί”, δήλωσε τότε η Lauper, μοιραζόμενη μια νέα ανασκευή του τραγουδιού της “Sally’s Pigeons” του 1993.

“Όταν έγραψα αυτό το τραγούδι με τη Mary Chapin Carpenter το 1991, γράψαμε για δύο μικρά κορίτσια που ονειρεύονταν να τεντώσουν τα φτερά τους σαν τα περιστέρια που παρακολουθούσαν και πετούσαν από πάνω τους”, συνέχισε.

“Ονειρεύονταν να είναι ελεύθερες. Αλλά η ελευθερία τότε για τις γυναίκες και δυστυχώς και τώρα έρχεται με μεγάλο τίμημα. Αν δεν έχουμε τον έλεγχο του σώματός μας, τότε δεν έχουμε πραγματική ελευθερία. Είμαστε πολίτες δεύτερης κατηγορίας. Πρέπει να κινητοποιηθούμε. Πρέπει να αφήσουμε τη φωνή μας να ακουστεί”.


Ακολούθησε το Stage News στο Google news και μάθε όλα τα τελευταία νέα.


 

Περισσότερα