Connect with us

News

Η Cyndi Lauper εγκαινιάζει νέο ταμείο για την υποστήριξη οργανώσεων που “προωθούν τα δικαιώματα των γυναικών”

Published

on

Το “Girls Just Want To Have Fundamental Rights”, κατά τον πρώτο χρόνο λειτουργίας του, θα χορηγεί επιχορηγήσεις σε οργανώσεις που εξασφαλίζουν την πρόσβαση σε αμβλώσεις και υπηρεσίες αναπαραγωγικής υγείας

Η Cyndi Lauper εγκαινίασε το Girls Just Want To Have Fundamental Rights, ένα νέο ταμείο αφιερωμένο στην οικονομική υποστήριξη οργανώσεων που “προωθούν τα δικαιώματα και την υγεία των γυναικών”.

Το ταμείο που χρηματοδοτείται από δωρητές – ένα λογοπαίγνιο με τον τίτλο του τραγουδιού της Lauper του 1983 “Girls Just Want To Have Fun” – στεγάζεται από το Ίδρυμα Tides. Κατά το πρώτο έτος λειτουργίας του, θα χορηγήσει επιχορηγήσεις κυρίως σε οργανώσεις που εξασφαλίζουν την πρόσβαση σε αμβλώσεις και υπηρεσίες αναπαραγωγικής υγείας, υπό το πρίσμα της ανατροπής της απόφασης Roe v. Wade νωρίτερα φέτος.

“Ποτέ δεν πίστευα ότι θα έβλεπα τη μέρα που θα αφαιρούνταν ένα θεμελιώδες αστικό δικαίωμα για το μισό πληθυσμό σε αυτή τη χώρα”, δήλωσε η Lauper σε δήλωση που ανακοίνωσε το νέο ταμείο. “Πρέπει να αντιδράσουμε, γι’ αυτό και εγκαινιάζω το Girls Just Want To Have Fundamental Rights Fund στο Ίδρυμα Tides”.

Η Lauper συνέχισε: “Η Lauper είναι η μόνη που μπορεί να κάνει κάτι τέτοιο: “Είναι πιο σημαντικό από ποτέ οι οργανώσεις που προωθούν τα δικαιώματα των γυναικών και τα προγράμματα προβολής που εξασφαλίζουν την πρόσβαση σε ασφαλείς και νόμιμες αμβλώσεις, αναπαραγωγική υγεία και προγεννητική φροντίδα να έχουν τους οικονομικούς πόρους που χρειάζονται για να κάνουν το έργο τους που σώζει ζωές. Πιστεύω στις Ηνωμένες Πολιτείες και πιστεύω ότι όχι μόνο θα ανακτήσουμε το δικαίωμα επιλογής, αλλά μια μέρα θα εξασφαλίσουμε πραγματικά την πλήρη ισότητα”.

Παράλληλα με την έναρξη λειτουργίας του ταμείου, η Lauper πουλάει ένα μπλουζάκι Girls Just Want To Have Fundamental Rights, με τα καθαρά έσοδα να πηγαίνουν στο ταμείο.

Η Lauper ήταν μία από τους πολλούς καλλιτέχνες που μίλησαν τον Ιούνιο μετά την ανατροπή του Ανώτατου Δικαστηρίου της απόφασης Roe v. Wade, της απόφασης-ορόσημο του 1973 που εγγυάται το νόμιμο δικαίωμα σε ασφαλή άμβλωση στις ΗΠΑ σε ομοσπονδιακό επίπεδο.

“Στην παιδική μου ηλικία, οι γυναίκες δεν είχαν αναπαραγωγική ελευθερία και 50 χρόνια αργότερα βρισκόμαστε σε μια χρονική στρέβλωση όπου η ελευθερία κάποιου να ελέγχει το σώμα του έχει αφαιρεθεί”, δήλωσε τότε η Lauper, μοιραζόμενη μια νέα ανασκευή του τραγουδιού της “Sally’s Pigeons” του 1993.

“Όταν έγραψα αυτό το τραγούδι με τη Mary Chapin Carpenter το 1991, γράψαμε για δύο μικρά κορίτσια που ονειρεύονταν να τεντώσουν τα φτερά τους σαν τα περιστέρια που παρακολουθούσαν και πετούσαν από πάνω τους”, συνέχισε.

“Ονειρεύονταν να είναι ελεύθερες. Αλλά η ελευθερία τότε για τις γυναίκες και δυστυχώς και τώρα έρχεται με μεγάλο τίμημα. Αν δεν έχουμε τον έλεγχο του σώματός μας, τότε δεν έχουμε πραγματική ελευθερία. Είμαστε πολίτες δεύτερης κατηγορίας. Πρέπει να κινητοποιηθούμε. Πρέπει να αφήσουμε τη φωνή μας να ακουστεί”.

News

Η διαλυμένη κιθάρα του Kurt Cobain από την πρώτη περιοδεία των Nirvana πωλείται για πάνω από 400.000 λίρες Αγγλίας

Published

on

Η Fender Mustang του 1973 έσπασε σε μια συναυλία τον Ιούλιο του 1989

Μια κιθάρα που ο αείμνηστος Kurt Cobain κατέστρεψε στην πρώτη περιοδεία των Nirvana πωλήθηκε σε δημοπρασία έναντι 486.400 δολαρίων (413.926 λίρες) – υπερδιπλάσια της αρχικής εκτίμησης.

Η Fender Mustang του 1973 που έσπασε επί σκηνής ο Cobain κατά τη διάρκεια της περιοδείας των Nirvana στις ΗΠΑ το 1989 βγήκε σε δημοπρασία στο Hard Rock Cafe της Νέας Υόρκης την Παρασκευή (11 Νοεμβρίου).

Ο Cobain έπαιξε την εν λόγω Mustang σε δύο συναυλίες κατά τη διάρκεια της περιοδείας των Nirvana στις ΗΠΑ το 1989: μια συναυλία στις 8 Ιουλίου στο Club Dreamerz στο Σικάγο και μια συναυλία στις 9 Ιουλίου στο Sonic Temple στο Wilkinsburg της Πενσυλβάνια. Έσπασε την κιθάρα στο τέλος της συναυλίας στο Wilkinsburg.
Η νικητήρια προσφορά των 486.400 δολαρίων στην εκδήλωση “Icons and Idols: Rock ‘N’ Roll” του Julien’s Auctions ξεπέρασε κατά πολύ την αρχική εκτίμηση των 200.000 δολαρίων (170.174 λίρες).

Όπως τονίζει το Consequence, μετά τη συναυλία στο Wilkinsburg οι Nirvana τράκαραν με τον Sluggo Cawley του συγκροτήματος Hullabaloo από τη Βοστώνη, όπου ο Cobain εντόπισε την ομοίως διαλυμένη Gibson SG του Sluggo.
Πιστεύοντας ότι θα μπορούσε να επισκευάσει την SG αρκετά ώστε να την ξανασπάσει, ο Cobain προσφέρθηκε να ανταλλάξει τη Mustang του με την SG του Cawley, την οποία ο τελευταίος αποδέχτηκε. Ο Cobain έγραψε πάνω στην κιθάρα: “Yo Sluggo, Thank for the Trade! IF its illegal to Rock and Roll, throw my ASS in JAiL … NIRVANA.”

Ο Cawley θυμήθηκε την ιστορία σε μια συνέντευξη που έδωσε το 2020 στο Innocent Words [μέσω του Julien’s]. “Ο Kurt με ρώτησε αν θα μπορούσε να πάρει τη σπασμένη Gibson SG που είχα κρεμασμένη στον τοίχο μου. Του είπα, λοιπόν, ‘Βέβαια, αλλά τώρα δεν θα έχω μία για τον τοίχο μου’. Ο Kurt απάντησε: ‘Θα επιστρέψω αμέσως’. Πήγε στο φορτηγάκι τους και μου παρουσίασε μια Fender Mustang του 1973 που έκρινε ότι δεν μπορούσε να επισκευαστεί. Σε ένα είδος κοροϊδευτικής λατρείας για τον ήρωα της κιθάρας, του ζήτησα να μου την υπογράψει”.
Η Fender Mustang είχε εκτεθεί στο παρελθόν στο Experience Music Project στο Σιάτλ μεταξύ 2007 και 2008.

Continue Reading

Magazine

Το ντοκιμαντέρ του Neil Young “Harvest Time” θα κυκλοφορήσει τον Δεκέμβριο

Published

on

Ένα νέο ντοκιμαντέρ για το άλμπουμ “Harvest” του Neil Young του 1972 πρόκειται να προβληθεί στους κινηματογράφους τον επόμενο μήνα.

Η ταινία, η οποία περιλαμβάνει υλικό που δεν έχει ξαναδεί ποτέ και γυρίστηκε στη βόρεια Καλιφόρνια, το Λονδίνο και το Νάσβιλ, κυκλοφορεί για να γιορτάσει την 50ή επέτειο του δίσκου φέτος.

Η προβολή του Neil Young: Harvest Time στις κινηματογραφικές αίθουσες έχει προγραμματιστεί για την 1η Δεκεμβρίου (με επιλεγμένα encore στις 4 Δεκεμβρίου) και θα προηγηθεί μια προσωπική εισαγωγή του Young για την ταινία και το άλμπουμ.

“Αυτό το ντοκιμαντέρ δημιουργήθηκε μεταξύ Ιανουαρίου και Σεπτεμβρίου 1971 και ταξιδεύει τους θεατές στο Broken Arrow Ranch του Young στη Βόρεια Καλιφόρνια για τις συνεδρίες του ‘Harvest Barn’, στο Λονδίνο για μια εμβληματική εμφάνιση με τη Συμφωνική Ορχήστρα του Λονδίνου και στο Νάσβιλ, όπου ο τότε 20χρονος Neil Young δούλεψε σε διάφορα κομμάτια αυτού του άλμπουμ”, αναφέρει η σύνοψη του Harvest Time.

“Το περιεχόμενο των εμφανίσεων και των προβών είναι συνυφασμένο με τη δημιουργική αφήγηση και περιλαμβάνει τα περισσότερα από τα κομμάτια του ‘Harvest’, συμπεριλαμβανομένων των ‘Heart of Gold’, ‘A Man Needs A Maid’, ‘Alabama’ και ‘Old Man'”.

O Young είπε σε δήλωσή του: “Αυτό είναι ένα μεγάλο άλμπουμ για μένα. Πριν από 50 χρόνια, ήμουν 24, ίσως 23, και αυτό το άλμπουμ έκανε μεγάλη διαφορά στη ζωή μου. Έπαιξα με μερικούς σπουδαίους φίλους και είναι πολύ ωραίο που αυτό το άλμπουμ έχει διαρκέσει τόσο πολύ. Πέρασα υπέροχα και τώρα, όταν το ακούω, σκέφτομαι ότι ήμουν πραγματικά τυχερός που ήμουν εκεί.

“Ελπίζω να σας αρέσει αυτή η ιστορία, η οποία είναι το ‘Harvest Time’, και η οποία μιλάει για όλα όσα συνέβησαν. Και τώρα οι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο μπορούν να τη δουν στον κινηματογράφο”.

Τα εισιτήρια για τις προβολές της ταινίας “Neil Young: Harvest Time” θα αρχίσουν να πωλούνται στις 10 Νοεμβρίου.

Η πρεμιέρα της ταινίας θα συμπέσει με την άφιξη ενός ειδικού box set για την 50ή επέτειο του “Harvest”, το οποίο θα κυκλοφορήσει στις 2 Δεκεμβρίου.

Continue Reading

News

Αυτά είναι τα most-streamed τραγούδια στο Ηνωμένο Βασίλειο από το 1952 έως το 2022

Published

on

Οι Arctic Monkeys, η Dolly Parton, οι Nirvana, οι Radiohead, οι Beatles, η Adele και πολλοί άλλοι περιλαμβάνονται στο ειδικό chart

Αποκαλύφθηκαν τα τραγούδια με τις περισσότερες μεταδόσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο για κάθε έτος από το 1952 έως το 2022, με αφορμή την 70ή επέτειο του UK Singles Chart.

Τα ευρήματα προέρχονται από την Official Charts Company, η οποία συνεργάστηκε με το BBC Radio 1, το BBC Radio 2 και το BBC Sounds για να γιορτάσει την επέτειο.

Τα τραγούδια με τη μεγαλύτερη ροή στο Ηνωμένο Βασίλειο από το ημερολογιακό έτος κατά το οποίο κυκλοφόρησαν έχουν τώρα αποκαλυφθεί, με κομμάτια από τους Arctic Monkeys, τους Nirvana, τους Rolling Stones, την Dolly Parton, την Adele, τους Beatles και τους Oasis.

Το “I Bet You Look Good On The Dancefloor” και το “Fluorescent Adolescent” των Arctic Monkeys είναι τα κομμάτια με τις περισσότερες ροές από το 2005 και το 2007 αντίστοιχα, ενώ το “Smells Like Teen Spirit” (1991) των Nirvana, το “Jolene” (1973) της Dolly Parton, το “Wonderwall” (1995) των Oasis, το “Creep” (1992) των Radiohead και το “Mr. Brightside” (2003) των Killers περιλαμβάνονται επίσης στο chart.

Το ‘Singin’ In The Rain’ του Gene Kelly είναι η πρώτη είσοδος στο chart ως το τραγούδι με τις περισσότερες ροές που κυκλοφόρησε αρχικά το 1952, ενώ το ‘As It Was’ του Harry Styles κατέχει επί του παρόντος τον ίδιο τίτλο για το 2022

Άλλες αξιοσημείωτες συμμετοχές περιλαμβάνουν το “Jailhouse Rock” του Elvis Presley (1957), το “Be My Baby” των Ronettes (1963), το “Your Song” του Elton John (1970), το “Dreams” των Fleetwood Mac (1977), το “I Wanna Dance With Somebody” της Whitney Houston (1987), το “Lose Yourself” του Eminem (2002) και το “Shape Of You” του Ed Sheeran (2017).

Μπορείτε να δείτε το πλήρες διάγραμμα με τα πιο δημοφιλή τραγούδια στο Ηνωμένο Βασίλειο από το 1952 έως το 2022 εδώ.

Το πλήρες chart θα μεταδοθεί επίσης δεκαετία προς δεκαετία από το BBC Radio 1 και το Radio 2 στις 11-12 Νοεμβρίου, ενώ μια σειρά από ειδικές εκπομπές είναι διαθέσιμες για streaming από τώρα στο BBC Sounds.

“Είναι ιδιαίτερα συναρπαστικό να βλέπουμε ποια κλασικά τραγούδια του παρελθόντος αξιολογούνται από τους σημερινούς καταναλωτές μουσικής και πώς αυτή η απήχηση μπορεί να καθοδηγείται από την έκθεση στην τηλεόραση, τις διαφημίσεις και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης”, δήλωσε ο Robert Gallacher, υπεύθυνος σύνταξης στο BBC Radio.

“Αυτό το διάγραμμα είναι μια πραγματική απόδειξη της διαχρονικότητας της λαμπρής ποπ μουσικής”.

Η Taylor Swift βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην κορυφή του βρετανικού chart τόσο των άλμπουμ όσο και των singles με τα “Midnights” και “Anti-Hero” αντίστοιχα.

Continue Reading

Trending