Connect with us

News

H Beyoncé τιμά την Tina Turner ερμηνεύοντας live στην περιοδεία της το “River Deep, Mountain High”

Δημοσιεύθηκε

στις

Η Beyoncé από την αρχή της καριέρας της δεν είχε κρύψει τον θαυμασμό της στη βασίλισσα του rock’n’roll

Η θρυλική Tina Turner έφυγε από τη ζωή την προηγούμενη εβδομάδα σε ηλικία 83 και έκτοτε δεν έχουν σταματήσει τα tributes και οι αναρτήσεις καλλιτεχνών στα social media προς τιμήν της, από την Angela Bassett και τον Pete Townshend μέχρι τη Lizzo και τους Coldplay. Το βράδυ της Τρίτης, η Beyoncé θέλησε και εκείνη από την μεριά της να αποτίσει τον δικό της φόρο τιμής στο είδωλό της, διασκευάζοντας και ερμηνεύοντας ζωντανά μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της με τον Ike Turner, το “River Deep, Mountain High”.
Η Beyoncé δεν είχε κρύψει ποτέ τον θαυμασμό της για την Tina Turner, μάλιστα το 2005 όταν η Turner είχε τιμηθεί με τη διάκριση Kennedy Center Honors, η Beyoncé είχε ερμηνεύσει ζωντανά το “Proud Mary” προς τιμήν της, παρουσία της, ενώ τρία χρόνια αργότερα οι δυο τους είπαν αυτό το τραγούδι μαζί στην τελετή απονομής των Grammys. Το βράδυ της Τρίτης 30 Μαΐου, η παγκόσμια περιοδεία της Beyoncé “Renaissance” πέρασε από το Hotspur Stadium του Tottenham της Αγγλίας και εκεί, η Queen B ερμήνευσε ζωντανά τη δικη της version στο εμβληματικό single από το 1966.

Το “River Deep, Mountain High” έχει αποδοθεί στους Ike και Tina Turner, αλλά ο Ike στην πραγματικότητα δεν έκανε τίποτα για αυτό το τραγούδι. Αντιθέτως, ο Phil Spector έγραψε το κομμάτι μαζί με την Tina και ανέλαβε την παραγωγή του, αφού υπέγραψε τον Ike και την Tina στην δισκογραφική του Phillies. Ο Spector θεώρησε ότι το τραγούδι ήταν το αριστούργημά του, αλλά απέτυχε εμπορικά, φτάνοντας μόνο μέχρι το #88, κάτι που έκανε τον Spector να αποσυρθεί για ενα διάστημα. Με το πέρασμα του χρόνου ωστόσο, το “River Deep, Mountain High” βρήκε την αναγνώριση που του άξιζε. Στην εκδοχή της, η Beyoncé μετέτρεψε το κομμάτι σε μπαλάντα, αφαιρώντας την εκρηκτικότητά του και μετατρέποντάς το σε πένθιμο άσμα.

Beyoncé pays homage to the late, great Tina Turner in #London, with a performance of “River Deep, Mountain High.”

🎟️ https://t.co/gQt79tz5wy #RWT2023 pic.twitter.com/Dt07Ft3OW7

 

Πηγή: Billboard


Ακολούθησε το Stage News στο Google news και μάθε όλα τα τελευταία νέα.


 

Περισσότερα