Connect with us

Events

Eurovision: Ο δήμαρχος του Λίβερπουλ επικρίνει τις “υπερβολικά διογκωμένες” τιμές διαμονής

Δημοσιεύθηκε

στις

Οι fans προειδοποιήθηκαν αυτή την εβδομάδα να μην κλείσουν καταλύματα με υπερβολικές τιμές για τον διαγωνισμό της επόμενης χρονιάς, με μια διανυκτέρευση να κοστίζει έως και 20.000 λίρες

Ο δήμαρχος του Λίβερπουλ, Steve Rotheram, επέκρινε τις “υπερβολικά διογκωμένες” τιμές διαμονής στην πόλη για τον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision του επόμενου έτους.
Την περασμένη εβδομάδα, το Λίβερπουλ ανακοινώθηκε ως η πόλη που θα φιλοξενήσει τη Eurovision 2023, κερδίζοντας τη Γλασκώβη για τη διοργάνωση του διαγωνισμού εκ μέρους της Ουκρανίας, την οποία οι διοργανωτές έκριναν ότι δεν ήταν σε θέση να φιλοξενήσει τη διοργάνωση λόγω του συνεχιζόμενου πολέμου με τη Ρωσία.

Κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου μετά την ανακοίνωση, το κόστος διαμονής στο Λίβερπουλ για το Σαββατοκύριακο του διαγωνισμού (13 Μαΐου 2023) εκτοξεύτηκε στα ύψη, με ορισμένους να αναφέρουν αμοιβές έως και 20.000 λίρες ανά διανυκτέρευση.
Μετά τις αναφορές για τεράστιες αυξήσεις τιμών, οι διοργανωτές της εκδήλωσης προέτρεψαν τους οπαδούς να μην πληρώσουν πάνω από το όριο για τη διαμονή και άφησαν να εννοηθεί ότι θα εξεταστούν επιπλέον διατάξεις, που ενδεχομένως θα περιλαμβάνουν “κρουαζιερόπλοια ή κάμπινγκ”.

Ο δήμαρχος της πόλης μίλησε επίσης κατά των διογκωμένων κοστολογήσεων, μοιραζόμενος την απογοήτευσή του για τις “υπερβολικά διογκωμένες τιμές”. Δήλωσε στο BBC News: “Για την περιοχή μας είναι μια φανταστική ευκαιρία να αναδείξουμε όλα τα καλά μιας μεγάλης πόλης – και όχι μόνο.

“Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είναι τόσο απογοητευτικό να βλέπουμε ορισμένες επιχειρήσεις στην περιοχή μας που άρπαξαν την ευκαιρία να διογκώσουν κατάφωρα τις τιμές.
Ο Rotheram πρόσθεσε: “Έχω καταγγείλει αυτή τη συμπεριφορά αρκετές φορές στο παρελθόν, ειδικά όταν οι οπαδοί του ποδοσφαίρου έχουν εξαπατηθεί για πτήσεις και διαμονή”.
Ο Chris Brown της Marketing Liverpool δήλωσε επίσης στο BBC News την απογοήτευσή του και προέτρεψε τους fans να μην κλείσουν διαμονή στις τιμές που αναφέρθηκαν. “Σίγουρα θα λέγαμε σε όποιον έλαβε αυτές τις τιμές να μην τις κλείσει”, είπε.
Σχετικά με τους ανθρώπους που χρεώνουν υπερβολικά, πρόσθεσε ότι οι διοργανωτές “θα απευθυνθούν σε εκείνους που πιστεύουμε ότι συμπεριφέρονται με τρόπο που θα λέγαμε ότι δεν είναι στο πνεύμα ή στο ήθος του γιατί το Λίβερπουλ πήγε στη Eurovision”.

Ενόψει της ανάληψης της υποψηφιότητας, δημοσίευμα της εφημερίδας Liverpool Echo αποκάλυψε ότι το δημοτικό συμβούλιο επεξεργάζεται σχέδια για ένα πλήρες πολιτιστικό πρόγραμμα που θα γιορτάζει τη βρετανική μουσική, τη Eurovision και τον ουκρανικό πολιτισμό.

Οι νικητές του 2022 Kalush Orchestra απάντησαν στην είδηση ότι το Λίβερπουλ ανακοινώθηκε ως η πόλη που θα φιλοξενήσει τον διαγωνισμό του επόμενου έτους, λέγοντας: “Είμαστε πολύ χαρούμενοι που ο διαγωνισμός τραγουδιού της Eurovision του επόμενου έτους θα διεξαχθεί στο Λίβερπουλ.

Ο Διαγωνισμός Τραγουδιού της Eurovision 2023 θα διεξαχθεί στο M&S Bank Arena στο Λίβερπουλ στις 13 Μαΐου.


Ακολούθησε το Stage News στο Google news και μάθε όλα τα τελευταία νέα.


 

Περισσότερα
Συναυλίες4 ώρες πρν

Piaf The Show: Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού | Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2024

Events4 ώρες πρν

Οι παγκόσμιοι superstars Mathame σε ένα εκρηκτικό πάρτι μελωδικής techno και όχι μόνο! | 22 Μαΐου 2024 Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού

Μουσική6 ώρες πρν

O Μανώλης Φάμελλος μας παρουσιάζει το νέο single του με τίτλο «Ποτέ Δεν Θα Ξεχάσω Τέτοια Μάτια»

Festival10 ώρες πρν

Anilio Park Festival | 9, 10, 11 Αυγούστου | 3 μέρες μουσικής στην κορυφή της Πίνδου!

Συναυλίες11 ώρες πρν

Release Athens 2024 – Massive Attack, Beak>, Mount Kimbie, 17.07, Πλατεία Νερού!

Festival11 ώρες πρν

Piano City Athens 2024: Η Αθήνα πλημμυρίζει μουσική | 16 – 20 Μαϊου

Συναυλίες12 ώρες πρν

Η Ελεωνόρα Ζουγανέλη στο Μικρό Θέατρο Αρχαίας Επιδαύρου | 26 & 27 Ιουλίου 2024

Μουσική13 ώρες πρν

Οι Deep Purple θα κυκλοφορήσουν ένα νέο άλμπουμ με τίτλο =1 στις 19 Ιουλίου

Συναυλίες1 ημέρα πρν

O Σωκράτης Μάλαμας στην Πάτρα 4 Ιουνίου 2024

Συναυλίες1 ημέρα πρν

Μαρίνα Σάττι live Καλοκαίρι 2024: Τετάρτη 26 Ιουνίου Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων