Connect with us

Events

Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2023: πρόγραμμα Ιουνίου

Δημοσιεύθηκε

στις

1, 10, 11, 18 ΙΟΥΝΙΟΥ

ΜΥΣΤΗΡΙΟ 32 | OPEN ELEUSIS

Το εργαστήρι «Η Ελευσίνα αφηγείται τις μνήμες της» στόχο έχει τη δημιουργία μιας ομάδας προφορικής ιστορίας της πόλης, όπου οι συμμετέχοντες θα εισαχθούν στην προφορική ιστορία και θα διδαχθούν τις τεχνικές της συνέντευξης με στόχο να δημιουργηθεί ένα οπτικοακουστικό αρχείο προφορικών μαρτυριών των κατοίκων της πόλης.

1 – 28 IOYΝΙΟΥ

ΜΥΣΤΗΡΙΟ 134 |  ΠΕΡΣΕΦΟΝΗ, ΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΧΑΛΙ

Ένα έργο πολεοδομικής σκηνογραφίας και κοινωνικής τέχνης: το κόκκινο χαλί επικαιροποιεί τον μύθο της Περσεφόνης με τη μυστηριακή εμφάνιση-εξαφάνισή του και το τελετουργικό των κινήσεών του καθώς το μετακινούν οι συμμετέχοντες από γειτονιά σε γειτονιά.

1 – 29 ΙΟΥΝΙΟΥ

ΜΥΣΤΗΡΙΟ 37 | ΦΩΝΕΣ ΤΗΣ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ

To Mυστήριο 37 Φωνές της Ελευσίνας είναι μία συμμετοχική δράση με στόχο τη δημιουργία ενός ραδιοφωνικού σταθμού από τους κατοίκους της πόλης και μιας καλλιτεχνικής περιπατητικής εγκατάστασης με τη μορφή ενός ραδιοπεριπάτου.

5 ΙΟΥΝΙΟΥ

MYΣTHPIO 62 |  ΝΥΧΤΕΣ ΒΡΑΔΥΤΗΤΑΣ – ΟΜΙΛΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ

Οι Νύχτες βραδύτητας – Ομιλίες για τον χρόνο, μια δράση που ξεκίνησε το 2018 σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο και εξελίσσεται από το 2021 μέχρι και σήμερα στον ατμοσφαιρικό περίβολο του Αγίου Νικολάου, θέτει αυτή τη φορά στο επίκεντρο την έννοια του χρόνου της εγκατάλειψης.

7 – 9 ΙΟΥΝΙΟΥ

ΜΥΣΤΗΡΙΟ 79 | BEYOND THE OBVIOUS CONFERENCE 2023

Το Μυστήριο 79 Beyond the Obvious Conference 2023 με θέμα “Handle with Care | Culture for Social Well-being” στοχεύει να διερευνήσει συλλογικά τη σημασία της φροντίδας ως ηθικής και πολιτικής υποχρέωσης για τις κοινωνίες μας και τον ρόλο που μπορούν να διαδραματίσουν σε αυτό οι επαγγελματίες του πολιτισμού. Οι αιτήσεις για τη συμμετοχή στο συνέδριο έχουν ολοκληρωθεί.

9 – 28 IOYNΙΟΥ

ΣΥΝΟΙΚΙΣΜΟΙ A FESTIVAL 

Το ΣΥΝΟΙΚΙΣΜΟΙ A FESTIVAL φωτίζει τις άγνωστες πτυχές διάφορων γειτονιών στην πόλη της Ελευσίνας. Καλύπτοντας πολλαπλές περιοχές κάθε φορά, αναδεικνύει τα ιδιαίτερα στοιχεία τους και συνενώνει κομμάτια της πόλης. Είναι ένα πολυσύνθετο φεστιβάλ που περιλαμβάνει επιτελεστικές και εικαστικές τέχνες, επιτόπιες περφόρμανς, συμπόσια και συμμετοχικές πρωτοβουλίες, καθώς και άλλες, ανεπίσημες και αναπάντεχες μορφές συμμετοχής.

 

21 – 27 ΙΟΥΝΙΟΥ

ΜΥΣΤΗΡΙΟ 45 ATELIER ELEFSINA 2023

Τριάντα πέντε ανερχόμενοι επαγγελματίες του πολιτιστικού χώρου που ασχολούνται με τη διοργάνωση φεστιβάλ από όλο τον κόσμο έχουν την ευκαιρία να περάσουν επτά μέρες στην Ελευσίνα και να συμμετάσχουν σε μια συζήτηση διεθνούς χαρακτήρα για τον πολιτισμό.

27 IOYΝΙΟΥ – ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ

MYΣTHPIO 112  | ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ: ΔΙΠΛΟ ΘΕΑΤΡΟ Ή ΠΕΡΙ ΦΙΛΙΑΣ

-ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗΣ
-ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

Αυτό το αρθρωτό έργο, που αναπτύσσεται σε διαφορετικά σημεία της πόλης κινούμενο σε δύο άξονες με παράλληλο τρόπο, διερευνά τις σχέσεις της καλλιτέχνιδας με την πόλη της Ελευσίνας μέσα από την τέχνη στον δημόσιο χώρο, καλλιτεχνικά εργαστήρια και τους δεσμούς που αναπτύσσει με ορισμένους ανθρώπους του τόπου.

29 ΙΟΥΝΙΟΥ – 2 ΙΟΥΛΙΟΥ

ΜΥΣΤΗΡΙΟ 59 |  U(R)TOPIAS ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΧΟΡΟΓΡΑΦΙΑΣ

Ο δεύτερος χρόνος της U(R)TOPIAS Ακαδημίας Χορογραφίας της Πατρίσιας Απέργη και της ομάδας σύγχρονου χορού Αερίτες ολοκληρώνεται τον Ιούνιο του 2023 με μια περιπατητική site specific παράσταση.

30 ΙΟΥΝΙΟΥ

ΜΥΣΤΗΡΙΟ 2 | ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΡΟΛΟΓΙΟΥ

Μια σειρά από πρωτότυπες ηχητικές περφόρμανς, ερμηνείες κειμένων-ορόσημων από την ελληνική και παγκόσμια λογοτεχνία από διακεκριμένους καλλιτέχνες, σηματοδοτούν το Μυστήριο 2 Λόγια του ρολογιού.

 


Ακολούθησε το Stage News στο Google news και μάθε όλα τα τελευταία νέα.


 

Περισσότερα
Συναυλίες5 λεπτά πρν

Blind Guardian: Και δεύτερη ημερομηνία Παρασκευη 6/10 μετά το soldout του Σαββάτου 7/10

News16 λεπτά πρν

Πάτρα: Στις 2 Οκτωβρίου ξεκινουν τα μαθήματα απο το Θεατρικό Εργαστήρι του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ

Θέατρο3 ώρες πρν

Desperados r’ back: Πρεμιέρα Παρασκευή 9 Οκτωβρίου | Θέατρο Νοus – Creative Space

Festival4 ώρες πρν

Φεστιβάλ «ΜΟΥΣΙΚΩΣ» 2023: Η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών ταξιδεύει σε 8 νησιά του Νοτίου Αιγαίου

Festival6 ώρες πρν

Θεσσαλονίκη: 58α Δημήτρια 2023 | Το πλήρες πρόγραμμα

Μουσική21 ώρες πρν

Ο Bruce Dickinson ανακοινώνει το Project Mandrake & solo περιοδεία

Μουσική22 ώρες πρν

Νέο τραγούδι: “Φεγγάρια” από τον Στάθη Παπαγεωργίου

Μουσική23 ώρες πρν

Θάνος Μικρούτσικος: Τρεις βραδιές αφιερωμένες στον σπουδαίο Έλληνα συνθέτη σε Θέατρο Ολύμπια και Μέγαρο

Mikis Satellites
Events1 ημέρα πρν

«Mikis Satellites»: Ένα πολυμερές έργο τέχνης, εμπνευσμένο από τον Μίκη Θεοδωράκη @ Metaphor Athens από 28 Σεπτεμβρίου έως 1η Οκτωβρίου

Algiers
Συναυλίες1 ημέρα πρν

Algiers live: 6/10 Eightball, Θεσσαλονίκη & 7/10 Temple, Αθήνα