Connect with us

News

Δωρεάν εκδηλώσεις για το Σαββατοκύριακο 16 & 17 Σεπτεμβρίου εντός και εκτός Αθηνών

Δημοσιεύθηκε

στις

Αθήνα

Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου 2023

Η Ελένη Δήμου Live στο 51ο Φεστιβάλ Βιβλίου στο Πεδίον του Άρεως | 21:00

40 χρόνια τραγουδώ για τον έρωτα και την κοινωνική και πολιτική διάσταση του έρωτα, με μουσική και λόγια σπουδαίων δημιουργών, που γράφτηκαν από καρδιάς, κυρίως όμως, με τον λόγο τριών σημαντικών γυναικών!
Η καθεμία σπουδαία και ξεχωριστή, για την αυθεντικότητα και την χαρακτηριστική ποιητική γλώσσα γραφής.
Μαριανίνα Κριεζή – Λίνα Νικολακοπούλου – Τασούλα Θωμαΐδου, οι τρεις γυναίκες στιχουργοί-ποιήτριες, που μου έγραψαν μεγάλα τραγούδια και με κάνουν περήφανη ως καλλιτέχνη και ως άνθρωπο.
Η Ζωή Είναι Γυναίκα…
Μου ζητήθηκε ένα πρόγραμμα με τραγούδια που να έχουν την γυναίκα, ηρωίδα. Η γυναίκα πρέπει να έχει την θέση που της αξίζει στην κοινωνία!
Η γυναίκα μάνα, κόρη, αδερφή, σύντροφος, σύζυγος, φίλη, εργαζόμενη, νοικοκυρά, καλλιτέχνης. Η γυναίκα έχει υποστεί πολλά, έχει δώσει μάχη για να έχει ίσα δικαιώματα και ελευθερίες.
Στο πρόγραμμα αυτό θα ακούσετε μια επιλογή τραγουδιών, που είτε έχουν ερμηνεύσει γυναίκες, είτε έχουν γραφτεί από γυναίκες και κάποια που γράφτηκαν από άνδρες δημιουργούς, πάντα με έμπνευση τις γυναίκες. Τα περισσότερα φυσικά, θα είναι από την προσωπική μου δισκογραφία, και το δώρο μου για εκείνη την βραδιά, θα είναι ένα καινούργιο τραγούδι, που μου έγραψαν ο Χρήστος Νικολόπουλος την μουσική και ο Γιάννης Κολλιάκος τους στίχους, με τίτλο «Βήματα Μοιραία», αφιερωμένο στην μνήμη της Μαλβίνας Κάραλη κι εκεί θα το πρωτοπαρουσιάσω.
Επίσης θα ακουστούν τραγούδια μεγάλων συνθετών και ποιητών, μέσα στο Πεδίον του Άρεως, στο Φεστιβάλ Βιβλίου, και σας υπόσχομαι πως θα είναι μια βραδιά γεμάτη εκπλήξεις, από την επιλογή των τραγουδιών που κάναμε με τους συνεργάτες μου, για να τιμήσουμε τις γυναίκες!

Η Ελένη Τσαλιγοπούλου ζωντανά στο Κτήμα Φιξ | 20:00

Η Ελένη Τσαλιγοπούλου, ύστερα από μία πορεία που μετρά πια 30 χρόνια ιδιαίτερα επιτυχημένης παρουσίας στην ελληνική μουσική σκηνή, επιλέγει φέτος να παρουσιάσει τις πιο ξεχωριστές στιγμές της σε μία συναρπαστική καλοκαιρινή περιοδεία σε όλη την Ελλάδα. Θα βρεθεί στη σκηνή του κτήματος Φιξ, με την υπόσχεση ότι θα μας χαρίσει μια αξέχαστη μουσική βραδιά.
16/9, 20:00
Κτήμα Φιξ, Λεωφόρος Ηρακλείου 254

Park Your Cinema Kids: Emoji Η Ταινία (2017) | Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου 2023 | 20:30 | ΚΠΙΣΝ Ξέφωτο

Η μαγεία βρίσκεται παντού: οι μικροί θεατές του Park Your Cinema Kids το γνωρίζουν καλά.
Οι καλοκαιρινές προβολές στο Ξέφωτο του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος θα θυμίσουν σε μικρούς και μεγάλους ότι η μαγεία μπορεί να κρύβεται πίσω και από τις φαινομενικά πιο συνηθισμένες ιστορίες και ότι οι εκπλήξεις δεν σταματούν ποτέ.
Από την τετραπέρατη ιπτάμενη γκουβερνάντα του Η Μαίρη Πόππινς Επιστρέφει μέχρι την πολύχρωμη οικογένεια Μαδριγάλ στο Ενκάντο: Ένας Κόσμος Μαγικός και από τις ξεκαρδιστικές γκάφες του Αστερίξ: Το Μυστικό του Μαγικού Ζωμού μέχρι την live action μεταφορά του κλασικού παραμυθιού Ο Μυστικός Κήπος, οι επιλογές του Παιδικού και Εφηβικού Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας για το φετινό πρόγραμμα θα κάνουν τις οικογένειες που θα τις παρακολουθήσουν να δουν την καθημερινότητα με διαφορετική ματιά, να διασκεδάσουν με τις ανατροπές που επιφυλάσσουν οι αφηγήσεις και να αγκαλιάσουν το αναπάντεχο. Και κάτι ακόμα: όπως η Έλσα στο Ψυχρά κι Ανάποδα, ως δια μαγείας να μην ξαναφοβηθούν ποτέ το κρύο.
Emoji Η Ταινία (2017)
H ταινία ξεκλειδώνει τον μυστικό κόσμο που βρίσκεται μέσα στο smartphones, κρυμμένος στο app της Τεξτόπολης. Εκεί κατοικούν όλα τα emojis, τα οποία ελπίζουν πως κάποτε θα επιλεγούν από τον χρήστη. Σε αυτό τον κόσμο, κάθε emoji έχει μια μοναδική και συγκεκριμένη έκφραση στο πρόσωπό του- εκτός από τον Τζιν, ένα υπερκινητικό emoji που έχει γεννηθεί χωρίς φίλτρο και μπορεί να πάρει πολλές και διαφορετικές εκφράσεις. Αποφασισμένο να γίνει κανονικό όπως τα υπόλοιπα, ο Τζιν ζητάει την βοήθεια του Κόλλα-Πέντε, του καλύτερού του φίλου και της μυστηριώδους χάκερ Ατίθασης. Μαζί θα ζήσουν μια επική και ανεπανάληπτη περιπέτεια, αφού θα επισκεφθούν διάφορα applications -το καθένα από τα οποία έχει τον δικό του διασκεδαστικό κόσμο-, προσπαθώντας να ανακαλύψουν τον Κώδικα που θα επισκευάσει τον Τζιν. Αλλά όταν ένας μεγαλύτερος κίνδυνος απειλεί τα smartphones, τότε η μοίρα όλων των emojis εξαρτάται από τους τρεις φίλους, που πρέπει να σώσουν τον κόσμο (τους) πριν αυτός καταστραφεί.
Η ταινία θα προβληθεί μεταγλωττισμένη στα ελληνικά.
Σάββατο 16/09 | 20.30
Ξέφωτο
Ελεύθερη είσοδος

*Προτείνεται οι επισκέπτες να έχουν μαζί τους εντομοαπωθητικό, ψάθα ή κάποιο ύφασμα για το έδαφος.
Τα προγράμματα Park Your Cinema και Park Your Cinema Kids πραγματοποιούνται με ελεύθερη είσοδο χάρη στην αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

Η Μαντόνα με το Γούνινο Παλτό | του Σαμπαχατίν Αλί στο Θέατρο Γκράβας | Σάββατο 16/09 | 20.30

Στα πλαίσια των φθινοπωρινών εκδηλώσεων στο Θέατρο Γκράβας θα πραγματοποιηθεί η θεατρική παράσταση «Η Μαντόνα με το Γούνινο Παλτό», σε σκηνοθεσία Ρουμπίνης Μοσχοχωρίτη και θεατρική απόδοση Έφης Βενιανάκη.Μια ιστορία αγάπης για τρία πρόσωπα και απώλειας, επίκαιρη και διαχρονική, για όλα τα ανείπωτα που μας πνίγουν και τελικά μας οδηγούν σε έναν συμβολικό ή και πραγματικό μαρασμό. Παίζουν: Βίκυ Διαμαντοπούλου, Φώτης Καράλης και Βασίλης Τριανταφύλλου. Μουσικός επί σκηνής: Ανδρέας Γυφτάκης.
16/9, 20:30
Θέατρο Γκράβας

Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου

Συναυλία με τον Μανώλη Μητσιά και την Γιώτα Νέγκα στο Θέατρο Κολωνού | Κυριακή 17/9 | 20:30

Ο Μανώλης Μητσιάς πλαισιωμένος από τη μεγάλη σύγχρονη λαϊκή ερμηνεύτρια Γιώτα Νέγκα, σε μια παράσταση-κατάθεση ψυχής με τραγούδια κορυφαίων συνθετών, ερμηνευτών και δημιουργών. Μας υπόσχονται μια απολαυστική λαικη βραδιά με τραγούδια ποι όλοι έοχυμε αγαπήσει. Η συναυλία πραγματοποιείται στα πλάισια των φθινοπωρινών εκδηλώσεων του Φεστιβάλ Κολωνού. Κράτηση δελτίου εδώ.
17/9, 20:30
Ανοιχτό Θέατρο Κολωνού

Παράσταση Μουσικού Θεάτρου “Τόπος Ατελείωτος” στο ΚΠΙΣΝ | Κυριακή 17/9 | 19:30

Η ξεχωριστή παράσταση μουσικού θεάτρου Τόπος Ατελείωτος, η οποία συγκίνησε το κοινό που είχε την ευκαιρία να την παρακολουθήσει στην πρώτη της παρουσίαση τον περασμένο Ιούλιο στις Κεχριές Ευβοίας, έρχεται για μία μοναδική παράσταση στην Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου. Ο Τόπος Ατελείωτος αποτελεί τη σκηνική σύνθεση στιγμών, τραγουδιών και αφηγήσεων των συμμετεχόντων στον ετήσιο κύκλο καλλιτεχνικών εργαστηρίων Μέλισμα, ο οποίος υλοποιήθηκε από τον Σεπτέμβριο 2022 έως τον Ιούνιο 2023 στη Βόρεια Εύβοια με αφορμή τις καταστροφικές πυρκαγιές του 2021. Η παράσταση αποτελεί ένα ομαδικό έργο αναστοχασμού και ανασύστασης του παρελθόντος, έναν συνδυασμό εικόνων, ιστοριών και μουσικής που προέκυψε μέσα από τη δυναμική και συνεχώς εξελισσόμενη διαδικασία συν-δημιουργίας κατά τη διάρκεια των εργαστηρίων.
17/9, 19.30
Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο ΚΠΙΣΝ

Θεσσαλονίκη

Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου 2023

Connected We Stand Festival 2023 | Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου από τις 11:00 έως τις 23:00 στις Ομπρέλες στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με τους CONNECT YOUR CITY, τη Χ.Α.Ν.Θ., το Infinity Greece, την AddArt, τη Fabric Republic, την ΑΜΚΕ ΙΑΣΙΣ, την ESN Thessaloniki και την ΕΨΥΚΑ διοργανώνουν το Connected We Stand Festival 2023 με σκοπό την υποστήριξη των πληγέντων από τις πλημμύρες στη Θεσσαλία το Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου από τις 11:00 έως τις 23:00 στις Ομπρέλες στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης.

Το Connected We Stand Festival συνδυάζει πολιτιστικές, περιβαλλοντικές και κοινωνικές δράσεις με τη συμμετοχή περισσότερων από 100 οργανώσεων της Κοινωνίας των Πολιτών. Οι επισκέπτες του φεστιβάλ θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν δράσεις και ενέργειες οι οποίες βασίζονται στους άξονες: Τέχνες & πολιτισμός, Εθελοντισμός & αλληλεγγύη, Kοινωνική επιχειρηματικότητα, Aθλητισμός & Ποιότητα ζωής, Περιβάλλον & Βιώσιμη ανάπτυξη.

Συναυλίες, pop up δράσεις, παιδικά εργαστήρια, αθλητικές δράσεις, εργαστήρια ενηλίκων, performer’s corner, up-cycling point, διαδραστικές ομιλίες, χορευτικά δρώμενα, θεατρικές παραστάσεις, τελετή απονομής βράβευσης ενεργών πολιτών, μια ανατρεπτική έκθεση τέχνης και πολλοί διάσημοι καλλιτέχνες θα συναντηθούν στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης.

Παράλληλα, κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθούν ζωντανές συναυλίες, αθλητικά δρώμενα, DJ sets, χορός, βιωματικά εργαστήρια και πολλές ακόμα δράσεις πρόκειται να λάβουν χώρα στις Ομπρέλες στη Νέα Παραλία για 24 ώρες.

Φέτος η σκηνή του Connected We Stand φιλοξενεί αγαπημένους καλλιτέχνες όπως η Έλλη Κοκκίνου, ο Sidarta, o Lip Pop, Takinio, Liak και δυναμικά DJ sets από τους Πέτρος Τριανταφύλλου, Έλενα Νηστικάκη. Παρουσιάζουν η Didi, Ηθοποιός και Influencer και ο Βασίλης Βαρσάμης, Ραδιοφωνικός Παραγωγός Zoo 90.8.
Η είσοδος στο φεστιβάλ είναι δωρεάν. Αντί εισιτηρίου θα συλλέγονται:
• Νερά
• Ξηρά Τροφή
• Καινούργια Εσώρουχα (αντρικά & γυναικεία)
• Καινούργιες Κάλτσες
• Είδη καθαρισμού σπιτιού
• Αντικουνουπικά
• Είδη προσωπικής υγιεινής (Πάνες Ενηλίκων, Σερβιέτες)
• Αδιάβροχα Υποσέντονα

Μιχάλης Stavedo και Ήβη Αδάμου Live στην “Λευκή Νύχτα” Ευόσμου

Ο Μιχάλης Stavedo & Ήβη Αδάμου έρχονται για ένα Live στην πλατεία Ευόσμου, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την 1η Λευκή Νύχτα στην αγορά του Ευόσμου.

“Λευκή Νύχτα” στον Εύοσμο | ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΥΟΣΜΟΥ Παύλου Μελά και Τζαββέλα |21:00
Η μεγαλύτερη γιορτή της αγοράς του Ευόσμου από τον Εμπορικό Σύλλογο Ευόσμου Κορδελιού!

Το Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου 2023, από τις 6 το απόγευμα μέχρι και τις 2 τα ξημερώματα θα έχουμε την ευκαιρία να ζήσουμε μια υπέροχη βραδιά γεμάτη ψυχαγωγία και εκπλήξεις και ταυτόχρονα να στηρίξουμε έμπρακτα την τοπική αγορά του Ευόσμου όπου θα μας καταπλήξει με τις μεγάλες εκπτώσεις και απίστευτες προσφορές που θα γίνουν αποκλειστικά και μόνο στην Λευκή Νύχτα!

• Μουσικά σχήματα,
• djs,
• χορός,
• μεγάλα δώρα,
• πλούσια κεράσματα,
• πολιτιστικά &
• αθλητικά δρώμενα,
• αμέτρητες δράσεις για παιδιά
και υπέροχες εκπλήξεις περιμένουν τους μικρούς και μεγάλους φίλους, στην πιο μεγάλη εμπορική γιορτή που έγινε ποτέ στην αγορά του Ευόσμου!

 

 


Ακολούθησε το Stage News στο Google news και μάθε όλα τα τελευταία νέα.


 

Περισσότερα
Συναυλίες11 ώρες πρν

Η Ana Carla Maza για πρώτη φορά στην Ελλάδα, σε μία μουσική πανδαισία | 10 Φεβρουαρίου 2025

Μουσική12 ώρες πρν

HAN NAH | Ακατάλληλη Σκηνή | Ακούστε τη διασκευή του πολυαγαπημένου τραγουδιού

Festival14 ώρες πρν

Σύρος: 8ο Φεστιβάλ ΑΝΩ | 19 – 25 Αυγούστου 2024

Μουσική14 ώρες πρν

Marseaux & Billie Kark: Nέο single – Πάρτυ

Συναυλίες16 ώρες πρν

Μίμης Πλέσσας – Γενέθλια 100 “Τα κινηματογραφικά” | Θέατρο Παλλλάς απο 10 Οκτωβρίου 2024

Straight White Men: Από 2 Οκτωβρίου στο Θέατρο Μικρό Χορν
Θέατρο17 ώρες πρν

Straight White Men: Από 2 Οκτωβρίου στο Θέατρο Μικρό Χορν

Μουσική17 ώρες πρν

Καναδικό Heavy Rock Duo Cycle | Τελική κυκλοφορία Νέου Σινγκλ «Broken Mirror»

Με ελεύθερη είσοδο17 ώρες πρν

Ο Γιώργος και ο Νίκος Στρατάκης στην Κόνιτσα – Δευτέρα 12 Αυγούστου | Είσοδος ελεύθερη

Festival17 ώρες πρν

44ο River Party! 2-4 Αυγούστου 2024 | Οι μέρες πλησιάζουν!! (Όλες οι πληροφορίες)

News1 ημέρα πρν

Γιώργος Κατσαρός: «Έτσι έζησα» 90 χρόνια | Ωδείο Ηρώδου Αττικού την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2024