Connect with us

Festival

21st Preveza Jazz Festival 26,27,28 May 2023

Δημοσιεύθηκε

στις

To Preveza Jazz Festival στην 21η έκδοσή του επιστρέφει δυναμικά για ένα μοναδικό τριήμερο στις 26, 27 και 28 Μάϊου στον παραλιακό πεζόδρομο της Πρέβεζας.

Το Preveza Jazz Festival πραγματοποιείται με την υποστήριξη του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και τη συνεργασία της Πρεσβείας της Ολλανδίας, του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδας, του Σουηδικού Ινστιτούτου στην Αθήνα, του Ιταλικού Μορφωτικού Ινστιτούτου και της Πρεσβείας του Ισραήλ στην Ελλάδα. Συνδιοργανωτές είναι ο Δήμος Πρέβεζας και η Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας. Μέγας χορηγός και φέτος η Eurobank. Χορηγός το Επιμελητήριο Πρέβεζας.

ΠΕΜΠΤΗ 26 ΜΑΪΟΥ 2022, 21.00

Παραλιακός πεζόδρομος

AVEC

Miriam HUFNAGL: lead voc

Thomas GIEFERL: drums, voc

Andreas HÄUSERER: guitar, bass

Veronika STERRER: keys, voc

Matthias ZEINDLHOFER : trombone, percussion

Roman JAGL: sound, TM

“Τα πιο εντυπωσιακά τραγούδια αντανακλούν συνήθως εμπειρίες ζωής και η AVEC το αποδεικνύει. Το ότι η νεαρή Αυστριακή καλλιτέχνης γράφει από καρδιάς γίνεται ξεκάθαρο σε κάθε στίχο και σε κάθε ρεφρέν.”

Eurosonic Norderslaag Festival, Red.

Η ταλαντούχα τραγουδίστρια/τραγουδοποιός πίσω από την AVEC είναι μια νεαρή μουσικός της Αυστρίας, που ερμηνεύει μινιμαλιστικά τραγούδια με επίκεντρο τη φωνή της. 

Με την υποστήριξη της Αυστριακής Πρεσβείας στην Αθήνα  στο πλαίσιο του ΕλληνοΑυστριακού μουσικού καλοκαιριού 2022

Φιλαρμονική Ορχήστα Πρέβεζας “Ορφέας”

Η Φιλαρμονική ορχήστρα ”ΟΡΦΕΑΣ” Πρέβεζας γιορτάζει τα 102 χρόνια

(1920-2022) από την ίδρυση της και τα 20 χρόνια του Preveza Jazz Festival, γεμίζοντας τα στενά της Πρέβεζας με τους ήχους της 

Krotalarta

Γεώργιος Γεωργίου, Αλεξανδρος Γαλαζιος, Σοφια Εξαρχου, Αποστολης Πανου, ‘Αλκης Γαλανης, Χρήστος Πεταλης, Ηλιας Σκαλτσογιαννης, Δημήτρης Σωτηριου, Μαριλενα Τρομπουκη, Αγγελική Πλακουτση, Ραφαελα Μολωνη, Λυδια  Δριμτσα, Ηρώ Μποζιου, Νεφέλη Παύλου, Ελιζα Γκόντζου, Αριάδνη Βασιλάκη

Οι Κrotalarta (2006) που σημαίνει κρόταλα από την Άρτα, είναι ένα πολυπληθές γκρουπ που πιστεύει ότι και μόνα τους τα κρουστά μπορούν να δημιουργήσουν μουσική. 

JAZZ MUSIC SCHOOL 

Το Τζαζ Σύνολο Μουσικού Σχολείου Πρέβεζας

Παπαμιχαήλ-Παππά Ανδρονίκη :Τενόρο Σαξόφωνο, Κορωναίος Χρήστος : Ηλεκτρικό Μπάσο, Σακκάς Μίλτος : Τύμπανα, Υπεύθυνος Καθηγητής: Μπαλαούρας Χρήστος : Ηλεκτρική Κιθάρα

Noizy Few

Ευγενία Οικονόμου: Φωνή

Νικόλας Μήτσιος: πλήκτρα

Οδυσσέας Κουνάδης :ντραμς

Ενα τζαζ -μπλουζ νεανικό σχήμα από το Ηχοτρόπιο

Οι Noizy Few δημιουργήθηκαν το καλοκαίρι του 2020. Αποτελούνται από τους Ευγενία Οικονόμου: Φωνή, Νικόλα Μήτσιο: πλήκτρα και Οδυσσέα Κουνάδη: ντραμς. Είναι μαθητές Λυκείου και το ρεπερτόριό τους περιλαμβάνει κυρίως τζαζ και μπλουζ επιλογές με έμφαση στον αυτοσχεδιασμό.

Οι Noizy Few και οι Fridays είναι νεανικά γκρουπ που γεννήθηκαν στους κόλπους του συλλόγου Ηχοτρόπιο, ενός εναλλακτικού χώρου δημιουργικής έκφρασης που επιδιώκει να κάνει την ενασχόληση με τη μουσική προσιτή σε όλους! Στο πλαίσιο αυτό άνθρωποι όλων των ηλικιών μαθαίνουν να παίζουν μουσική ομαδικά, να επικοινωνούν και να συναισθάνονται τη χαρά που μόνο η μουσική μπορεί να προσφέρει.

Fridays

Ευγενία Οικονόμου: ​Φωνή

Ελένη Ρήγα : πλήκτρα

Σήλια Παπασταύρου : φλάουτο 

Ιννα Τσόλκα: κρουστά

Οι Fridays είναι μαζί από το 2018. Η φιλία τους και η αγάπη τους για τη μουσική ενώθηκαν με αποτέλεσμα τη δημιουργία ενός δυνατού γυναικείου γκρουπ!  Έχουν ήδη δώσει πολλές συναυλίες σε μουσικές σκηνές στην Πρέβεζα, ενώ υπήρξαν αρκετές αλλαγές στα μέλη του γκρουπ.

Σήμερα τις Fridays αποτελούν οι: Ελένη Ρήγα: πλήκτρα, Σήλια Παπασταύρου: φλάουτο, Ίννα Τσόλκα: καχόν και Ευγενία Οικονόμου: φωνή. Στην κιθάρα συνοδεύει ο Νικόλας Μήτσιος.

 Έχουν μία ευρεία γκάμα ρεπερτορίου: αγγλόφωνα και γαλλόφωνα ποπ και ροκ κομμάτια, αλλά αγαπούν ιδιαίτερα και τα τραγούδια με ελληνικό στίχο, όπως αυτά που θα παρουσιάσουν σήμερα.

ΣΑΒΒΑΤΟ  28 ΜΑΪΟΥ 2022, 21.00

GYPSEONS 

Σπύρος Γάτος : πιάνο 
Κωνσταντίνος Βιδάλης :μπουζούκι
Αχιλλέας Μακράκης: κιθάρα

Οι Gypseons είναι ένα Gypsy Jazz τρίο με έδρα την Κέρκυρα.  

Kika Sprangers Quintet

Kika Sprangers: Soprano and alto saxophone 

Anna Serierse: Vocals 

Koen Schalkwijk: Piano and wurlitzer 

Alessandro Fongaro: Double bass 

Willem Romers : Drums 

Με τον βελούδινο ήχο, την αστραφτερή ηχητική γλώσσα και τις συναρπαστικές συνθέσεις της, η σαξοφωνίστρια και συνθέτρια Kika Sprangers (1994) είναι μια από τις πιο σαγηνευτικές μουσικούς της Ολλανδίας. Η μουσική της ισορροπεί σε μια λεπτή γραμμή μεταξύ της ευπάθειας και της δύναμης ενός ατόμου. Ένα όραμα συνδυασμού των δύο, που μοιράζεται μουσικά μέσα από την αγάπη για την ανορθόδοξη ενορχήστρωση και τα τόξα έντασης που προορίζονται για συμφωνικά περάσματα ή μια βαριά σιωπή. Το νέο της άλμπουμ “Mind’s Eye” που κυκλοφορήσε τον Μάρτιο του 2022 είναι μια ωδή στη φαντασία.

​Το κουιντέτο είναι ένα συγκρότημα πέντε βιρτουόζων που χαρακτηρίζονται από τόλμη στο παίξιμό τους. Προκαλούν ο ένας τον άλλον και κάνουν περιπετειώδεις μουσικές στροφές για να αναδείξουν ο ένας το καλύτερο από τον άλλον. Χρωματίζουν τις αφηγηματικές συνθέσεις της Κίκας, οι οποίες πιστεύει ότι πρέπει πάνω από όλα να απεικονίζουν μια όμορφη ιστορία. Το σύνολο έχει επηρεαστεί από καλλιτέχνες όπως οι Kenny Wheeler & Norma Winstone, Jakob Bro και ορχηστρικά άλμπουμ όπως το Highway Rider του Brad Mehldau.

Με την υποστήριξη της Ολλανδικής Πρεσβείας 

ΚΥΡΙΑΚΗ  29 ΜΑΪΟΥ 2022, , 21.00

Karin Hammar Fab4

Karin Hammar: trombone    
Andreas Hourdakis: guitar    
Niklas Fernqvist: bass    
Fredrik Rundqvist : drums  

 Η τρομπονίστρια Karin Hammar με έδρα τη Στοκχόλμη είχε ήδη σημειώσει έναν μακρύ κατάλογο μουσικών αναφορών.
Εκτός από περιοδείες και κυκλοφορίες CD με αστέρια της τζαζ όπως ο Kenny Werner, ο Tim Hagans, ο Steve Swallow, ο Gary Burton ή η Maria Schneider, ήταν πρώτα και κύρια ο Nils Landgren, ο συγγενής της τόσο στο όργανο όσο και στην πατρίδα της που την ώθησε στο προσκήνιο για παράδειγμα ως μέλος του την Jazz Baltica Orchestra ή την EBU Bigband. Εκτός από αυτό στην Ιαπωνία, οι ηχογραφήσεις της ως Sliding Hammers με την αδερφή της Mimi, η οποία παίζει επίσης τρομπόνι, έτυχαν μεγάλης αναγνώρισης.


Το Karin Hammar Fab 4 είναι ένα κουαρτέτο τζαζ με επικεφαλής την τρομπονίστα και συνθέτη Karin Hammar. Από την ίδρυσή του το 2014, το συγκρότημα έχει κυκλοφορήσει δύο CD με μεγάλη επιτυχία (2016 και 2018) που εξερευνούν τη μορφή τρομπόνι, κιθάρας, μπάσου και ντραμς. Το συγκρότημα έχει σημειώσει μεγάλη επιτυχία τόσο στον σουηδικό όσο και στον διεθνή τύπο και σε τακτικές περιοδείες διεθνώς. Το “Karin Hammar Fab 4” έχει αξιολογηθεί στο διάσημο περιοδικό τζαζ Down Beat και μπορεί να υπερηφανεύεται για την επιτυχία του Spotify (Uphill) με πάνω από 6 εκατομμύρια ροές.

Με την υποστήριξη του Σουηδικού Ινστιτούτου

Νίκος Πορτοκάλογλου “Ένα φως αναμμένο”

Nίκος Πορτοκάλογλου : Φωνή, κιθάρα
Βίκυ Καρατζόγλου : Φωνή
Βύρων Τσουράπης : Μπάσο, μαντολίνο, φυσαρμόνικα, φωνή
Θανάσης Τσακιράκης : Τύμπανα
Ηλίας Λαμπρόπουλος : Βιολί, μπουζούκι, τρομπέτα, γκάϊντα, φωνή
Χρήστος Παπαδόπουλος : Κλαρινέτο, σαξόφωνο, φλογέρες, φωνή
Κατερίνα Λιάκη : Πλήκτρα , φωνή

O Νίκος Πορτοκάλογλου, ένας από τους κορυφαίους μουσικούς και τραγουδοποιούς της χώρας μας, στήνει φέτος το καλοκαίρι, μια μουσική παράσταση στηριγμένη στα πιο αγαπημένα τραγούδια του αλλά και σε τολμηρούς συνδυασμούς ελληνικών και ξένων εμβληματικών τραγουδιών με τον ιδιαίτερο τρόπο που το κάνει στην τηλεοπτική εκπομπή του, το «Μουσικό Κουτί».

Μαζί του, η Βίκυ Καρατζόγλου, μία από τις νεότερες αναγνωρίσιμες γνήσιες  φωνές, έχει ήδη χαράξει μία ιδιαίτερη πορεία στο χώρο της ελληνικής μουσικής σκηνής.

Σταθερός συνοδοιπόρος του Νίκου, ο απαράμιλλος Βύρων Τσουράπης, νέος τραγουδοποιός και μέλος της μπάντας του «Μουσικού Κουτιού».

Την σπουδαία μελωδική παρέα συμπληρώνει η πολύχρωμη και δυναμική μπάντα, οι ”Ευγενείς Αλήτες”. Μία γιορτινή παράσταση, αντίδοτο στους δύσκολους καιρούς που περνάμε.

 


Ακολούθησε το Stage News στο Google news και μάθε όλα τα τελευταία νέα.


 

Events25 λεπτά πρν

The Comic Con vol.8 – Thessaloniki Comic Convention | Παρ 17 – Κυρ 19 Μαΐου 2024

Μουσική36 λεπτά πρν

Οι Ελβετοί Act Comaniac μας παρουσιάζουν το “Desolation Manifest”

Μουσική1 ώρα πρν

Rotting Christ: Ακούστε το νέο single “Saoirse” από το αναμενόμενο alboum “Pro Xristoy”

Events1 ώρα πρν

4η Συνάντηση νέων συγκροτημάτων παραδοσιακής μουσικής | 6 & 7 Απριλίου 2024 @ Τεχνόπολις | Είσοδος ελεύθερη

Events3 ώρες πρν

Athens Music Week: Επιστρέφει για 6η χρονιά στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων!

Μουσική3 ώρες πρν

The Vulcan Itch: Kυκλοφορεί το δεύτερο άλμπουμ τους με τίτλο ”Rise of the Fallen”

Festival4 ώρες πρν

Helmos Mountain Festival vol2: Η προπώληση ξεκινάει 1 Απριλίου!!!

Festival9 ώρες πρν

Θεσσαλονίκη – Reworks 2024: Το 20ο reworks festival έρχεται στις 18 με 22 Σεπτεμβρίου 2024!

Συναυλίες9 ώρες πρν

Ο James Arthur για πρώτη φορά στην Ελλάδα | Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2024 στο Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού

News9 ώρες πρν

Online πρεμιέρα στο Onassis Channel στο YouTube: Όταν ο Παύλος Παυλίδης συνάντησε τον Γιάννη Μαρκόπουλο | 31 Μαρτίου 2024