Connect with us

Festival

Ξεκινά το Helmos Mountain Festival | πλημμύρισε κόσμο το βουνό των καλαβρυτων

Δημοσιεύθηκε

στις

Ξεκινά από σήμερα μια νέα διοργάνωση στην ορεινή Αχαΐα που φιλοδοξεί να μετατραπεί σε θεσμό με πολλαπλά οφέλη για την ευρύτερη περιοχή. Κορυφαία ονόματα του μουσικού χώρου θα τραγουδήσουν στη σκηνή που έχει στηθεί, ενώ θα διεξαχθούν πολλές και ενδιαφέρουσες δραστηριότητες.

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΤΕΛΟΣ από το πρώτο δεκαήμερο που κυκλοφόρησαν τα εισιτήρια έχουν εξαντληθεί και αναμένονται συνολικά το τριήμερο περισσότεροι από 10.000 επισκέπτες! Μάλιστα, από σήμερα νωρίς το πρωί ήταν προγραμματισμένο να ξεκινήσουν πολλές οργανωμένες εκδρομές από τη Θεσσαλονίκη, τη Ρόδο, την Κρήτη και ασφαλώς την Αθήνα.

Η νέα διοργάνωση στα ορεινά της Αχαΐας φιλοδοξεί να μετατραπεί σε έναν θεσμό με πολλαπλά οφέλη για την ευρύτερη περιοχή, τα οποία έχουν ήδη γίνει διακριτά, αφού πολλοί από τους επισκέπτες θα μείνουν στα ξενοδοχεία των Καλαβρύτων και των γύρω χωριών.
Η ιδέα πίσω από τη διοργάνωση «γεννήθηκε» πριν από μερικούς μήνες και, όπως είχε αποκαλύψει ο κ. Αγριος, στόχος είναι η συμβολή του Χιονοδρομικού στην επέκταση της τουριστικής περιόδου αλλά και να γνωρίσει ο κόσμος ακόμα καλύτερα τις ομορφιές του βουνού.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΝΑΣΑ

Προφανώς, το μεγάλο γεγονός της περιόδου για τα Καλάβρυτα έχει φέρει πολλά χαμόγελα στους επαγγελματίες της περιοχής, αφού τα ξενοδοχεία και τα καταλύματα θα έχουν αρκετή δουλειά και είναι σχεδόν γεμάτα όλα τα κρεβάτια τους, ενώ και οι επιχειρηματίες της εστίασης θα δουν καλές ημέρες στο ταμείο τους. Να σημειωθεί πως οι διοργανωτές έχουν διαμορφώσει χώρους στο Χιονοδρομικό, όπου οι επισκέπτες θα στήνουν τις σκηνές τους για να κάνουν camping στο βουνό!

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

Οι διοργανωτές έχουν φροντίσει για τη διεξαγωγή μιας σειράς δραστηριοτήτων στη φύση, όπως πεζοπορίες, ορεινούς αγώνες δρόμου, ορεινή ποδηλασία, ΒΜΧ & ράμπα skate, ziplines & slacklines αναρρίχησης. Παράλληλα, θα διοργανωθούν εργαστήρια για τους λάτρεις της μουσικής και της φωτογραφίας αλλά και οικοπεριηγήσεις, θεατρικό παιχνίδι και workshops για τους μικρούς σε ηλικία συμμετέχοντες.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Οι μουσικές εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν την Παρασκευή 2 Ιουνίου με συναυλίες των Γιάννη Αγγελάκα και 100ο C, Παύλου Παυλίδη και Hotel Alaska και Novel 729. Το Σάββατο 3 Ιουλίου θα πραγματοποιηθούν συναυλίες με τους Θανάση Παπακωνσταντίνου, Χατζηφραγκέτα, και Εισβολέα. Την Κυριακή 4 Ιουνίου θα λάβουν χώρα συναυλίες των Σωκράτη Μάλαμα, Γιάννη Χαρούλη και Σπύρου Γραμμένου. Ολες οι συναυλίες ξεκινούν στις 8 το βράδυ.

Τέλος, τη Δευτέρα 5 Ιουνίου (Αγίου Πνεύματος) ο κύκλος εκδηλώσεων του 1ου Φεστιβάλ Χελμού θα ολοκληρωθεί με μεσημεριανό γλέντι στο κέντρο της πόλης των Καλαβρύτων από το μουσικό σχήμα Γκιντίκι και την Ιουλία Καραπατάκη, με είσοδο ελεύθερη για όλους τους επισκέπτες.


Ακολούθησε το Stage News στο Google news και μάθε όλα τα τελευταία νέα.


 

Συναυλίες14 ώρες πρν

Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης στην Κρήτη: 23 Ιουλίου στο Ρέθυμνο & 24 Ιουλίου στο Ηράκλειο

Συναυλίες14 ώρες πρν

AthensRocks 2024: Spiritualized, The Armed και Πεθαίνουν στο Τέλος συμπληρώνουν το line-up της πρώτης μέρας | Σάββατο 27 Ιουλίου

Μουσική15 ώρες πρν

Kandè | New Single: Fury of War

Συναυλίες15 ώρες πρν

Σωκράτης Μάλαμας | Καλοκαίρι 2024: Νέα δεύτερη Ημερομηνία 2 Ιουλίου |Κατράκειο Θέατρο Νίκαιας, Αθήνα

Events20 ώρες πρν

Athens Pre Pride Party: Σάββατο 20 Απρ 23:00 @ Pireos 260

News2 ημέρες πρν

Ξεκίνησε η προπώληση για τις εμφανίσεις των James σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Συναυλίες2 ημέρες πρν

Εθισμός: Παρουσίαση δίσκου Millennials | Γήπεδο Ριζούπολης – Σάββατο 6 Ιουλίου 2024

Events2 ημέρες πρν

Bolivar Beach Club: Opening το Σάββατο 27 Απριλίου με guests το δημοφιλές δίδυμο Fideles

Συναυλίες2 ημέρες πρν

Νατάσσα Μποφίλιου καλοκαίρι 2024: Κάτι καίγεται – Θέατρο Γής Θεσσαλονίκη | Τρίτη 2 Ιουλίου 2024

Μουσική2 ημέρες πρν

Φτηνά τσιγάρα The Musical: Ακούστε τα τραγούδια Άνθρωποι ρε Θανάση & Το Δάκρυ Ι Δείτε τα music video