Connect with us

Festival

Ξεκινά το Helmos Mountain Festival | 21 – 24 Ιουνίου | Δείτε τρόπους μεταφοράς – χρήσιμες πληροφορίες & Πρόγραμμα

Δημοσιεύθηκε

στις

Από τις 21 έως τις 24 Ιουνίου!

Έλα να πάμε στο βουνό…

Λίγα εισιτήρια απομένουν!

Πώς θα φτάσεις ως τα Καλάβρυτα και πώς μέχρι το HMF 

Διάβασε για τις δράσεις για το περιβάλλον, το πλήρες μουσικό line – up και για τις αμέτρητες δραστηριότητες που θα κάνουν την φετινή εμπειρία μοναδική! 

Το δεύτερο Helmos Mountain Festival είναι μόνο… 4 ημέρες μακριά! Το φεστιβάλ που άλλαξε τον τρόπο διακοπών μας και αποτέλεσε από την πρώτη χρονιά τόπο συνάντησης κορυφαίων καλλιτεχνών και πόλο έλξης χιλιάδων επισκεπτών, προσφέρει και φέτος πολλούς λόγους που θα μας κάνουν να πάρουμε τα βουνά στην καρδιά του καλοκαιριού!

Για 4 ημέρες, με κορύφωση την Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος, από τις 21 έως και τις 24 Ιουνίου μοναδικός προορισμός μας είναι τα Καλάβρυτα για το 2ο Helmos Mountain Festival!

Αθλούμαστε, ψυχαγωγούμαστε και τραγουδάμε παρέα, στην πιο μαγική τοποθεσία, στις πλαγιές του μυθικού Χελμού! Μέρες και νύχτες σε απόλυτη αρμονία με τη φύση, σ’ έναν τόπο σπάνιας ομορφιάς που ανήκει στο Εθνικό Πάρκο και παγκόσμιο Γεωπάρκο Unesco Χελμού – Βουραϊκού.

Ο στόχος του Χιονοδρομικού Κέντρου Καλαβρύτων να καταστεί ο Χελμός ένα βουνό για όλους, έγινε πέρυσι πραγματικότητα και απέδειξε πως φύση, αθλητισμός, δραστηριότητες αναψυχής, εκπαίδευση και μουσική αποτελούν την απόλυτη συνταγή  …ευτυχίας.

Κι όπως είχε ήδη ανακοινωθεί εξαρχής, φέτος η εμπειρία μας θα είναι συνολικά αναβαθμισμένη καθώς η ομάδα διοργάνωσης, το Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων μαζί με τη Novel Vox, σχεδίασαν κάθε μέρα με ξεχωριστές δραστηριότητες και εκδηλώσεις ώστε να αποκομίσουμε την μέγιστη δυνατή απόλαυση και, παράλληλα, να έχουμε την απόλυτη δυνατή συνείδηση του αποτυπώματος που αφήνει η παρουσία μας στο φυσικό περιβάλλον.

Προτάσεις μεταφορών & εσωτερικών μετακινήσεωνΗ διοργάνωση προτείνει στους επισκέπτες να αποφεύγουν τις οδικές μετακινήσεις με τα Ι.Χ. τους και να χρησιμοποιούν τα λεωφορεία του HMF, καθώς υπάρχει περιορισμένος χώρος στάθμευσης στο Parking του Χιονοδρομικού Κέντρου Καλαβρύτων. Για το λόγο αυτό, προς αποφυγή κυκλοφοριακών προβλημάτων και συνωστισμού μόλις συμπληρωθούν οι θέσεις στάθμευσης, η κυκλοφορία από τα Καλάβρυτα προς το Χιονοδρομικό Κέντρο ενδέχεται να διακοπεί ολοκληρωτικά.
Σε αυτή την περίπτωση, οι επισκέπτες θα εξυπηρετούνται αποκλειστικά από τα λεωφορεία της διοργάνωσης χωρίς καμία επιπλέον οικονομική επιβάρυνση.

ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΑΠΟ ΑΘΗΝΑ ΠΡΟΣ ΠΑΤΡΑ ΜΕ ΚΤΕΛ
Για Παρασκευή 21/06, Σάββατο 22/06 και Κυριακή 23/06, οι μεταφορές προς την Πάτρα πραγματοποιούνται από το σταθμό των ΚΤΕΛ Κηφισού.
Περισσότερες πληροφορίες για τα δρομολόγια θα βρείτε εδώ
Οδός: Κηφισού 100 – Επικοινωνία: 210-5134669

ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΑΠΟ ΑΘΗΝΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΤΩΝ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ
Ώρες αναχώρησης:
Παρασκευή 21/6 – 16:00
Σάββατο 22/6 – 11:00
Σημείο αναχώρησης:  Σταθμός Δουκίσσης Πλακεντίας
Τιμή εισιτηρίου: 50€ (με επιστροφή Δευτέρα)
Συνεργάτης: S&P Tour & Transfer  (Πέτρος) +30 693 3496148

ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΑΠΟ ΠΑΤΡΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΤΩΝ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ
Ώρες αναχώρησης:
Παρασκευή 21/6 16:00
Σάββατο 22/6 12:00
Σημείο αναχώρησης: Πλατεία Τριών Συμμάχων
Τιμή εισιτηρίου: 25€ (με επιστροφή Δευτέρα)
Συνεργάτες:
1) Rania Tours (Γιώργος), Tel +30694 6111282
2) San Travel (Νίκος), Tel 2610221311, +30694 4536318

ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΑΠΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΡΟΣ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΤΩΝ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ
Ώρα αναχώρησης:
Παρασκευή 21/6 – 12:00
Σημείο αναχώρησης: Λευκός Πύργος
Τιμή εισιτηρίου: 85€ (με επιστροφή Δευτέρα)
Συνεργάτης:  Fillipidis Travel (Χρήστος), Tel +306936553333

Σημειώσεις:
– Τα δρομολόγια θα πραγματοποιηθούν με ελάχιστο αριθμό επιβαινόντων 20 ατόμων
–  Ενδιάμεσες στάσεις Βέροια, Γρεβενά, Ιωάννινα, κατόπιν επικοινωνίας με τον οδηγό / συνεργάτη.

ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΤΩΝ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟ HMF
Για Παρασκευή 21/06, Σάββατο 22/06 και Κυριακή 23/06, τα λεωφορεία του HMF θα πραγματοποιούν δρομολόγια από το HMF προς το χωριό των Καλαβρύτων και από το χωριό προς το HMF ανά 45’, χωρίς καμία επιπλέον οικονομική επιβάρυνση.

Ώρες Δρομολογίων :
Παρασκευή 21/06, 17:00-03:00
Σάββατο 22/06 και Κυριακή 23/06, 10:00-03:00
Διάρκεια κάθε διαδρομής: 40’-50’
Επιβίβαση Βάσει Σειράς Προτεραιότητας

Την Δευτέρα 24/06, οι αναχωρήσεις θα πραγματοποιηθούν από το BUS STOP στο parking του Χιονοδρομικού Κέντρου στις 12:00 και θα πραγματοποιήσουν στάση στην πλατεία Καλαβρύτων για το μουσικό γλέντι και θα αναχωρήσουν για τους τελικούς προορισμούς τους στις 15:00!
Σύνδεσμος αγοράς εισιτηρίων μεταφοράς στο χωριό των Καλαβρύτων ΕΔΩ

Σημείο έναρξης λεωφορείων από τα Καλάβρυτα για Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων
Η αναχώρηση των  λεωφορείων από τα Καλάβρυτα θα πραγματοποιείται από την πρώην μαθητική εστία :
https://maps.app.goo.gl/RunHLS5QJ9dNXwK76

Σημείο parking οχημάτων στα Καλάβρυτα
Για τη στάθμευση των οχημάτων στο χωριό των Καλαβρύτων θα χρησιμοποιηθεί ο χώρος στο παρακάτω στίγμα :
 https://maps.app.goo.gl/VZQHEUFx8jg7LyNZ8

Η διοργάνωση έχει ως απώτερο σκοπό την διαφύλαξη του φυσικού τοπίου του Εθνικού πάρκου και Παγκόσμιου Γεωπάρκου UNESCO Χελμού – Βουραϊκού, όπου πραγματοποιείται το Helmos Mountain Festival vol.2, και θέτει ως ύψιστης σημασίας στόχο την γνωριμία των επισκεπτών με την μοναδικότητα που κρύβει ένα τόσο σπάνιας ομορφιάς φυσικό τοπίο. Για τον λόγο αυτό εφαρμόζει ορισμένες αλλαγές σε σχέση με την περσινή διοργάνωση, οι οποίες κινούνται πάνω στους παρακάτω βασικούς άξονες:

Campsite zone / Διαμονή, Χώρος Κατασκήνωσης

Φέτος κατασκηνώνουμε με απόλυτη ευθύνη και μένουμε εντός των οριοθετημένων περιοχών nomad camp site & alpine camp site . Μένουμε εκτός της δασικής περιοχής και εντός των εγκαταστάσεων του χιονοδρομικού κέντρου Καλαβρύτων. Δεν θα επιτραπεί σε κατασκηνωτές που δεν ακολουθούν τις οδηγίες του φεστιβάλ να παραμείνουν σε αυτό, εφόσον φυσικά δεν συμμορφωθούν με τις υποδείξεις των διοργανωτών. Ο αριθμός εισιτηρίων και των κατασκηνωτών είναι συγκεκριμένος, ενώ πλέον γίνεται υποχρεωτική η κράτηση σκηνής μέσω της πλατφόρμας πώλησης εισιτηρίων και δεν θα είναι δυνατή η εγκατάσταση σκηνής χωρίς πρότερη κράτηση αυτής. Στήνουμε λοιπόν τις σκηνές μας σε οριοθετημένα σημεία, κατόπιν σχετικής υπόδειξης, ενώ κάθε σκηνή θα φέρει χαρακτηριστικό αυτοκόλλητο που θα δοθεί από τη διοργάνωση, με την επίδειξη της κράτησης κατά τον προβλεπόμενο έλεγχο.

Καθαριότητα / Ανακύκλωση

Όπως και κατά την διάρκεια της προηγούμενης διοργάνωσης, ένα από τα βασικά θέματα που μας απασχόλησε είχε να κάνει με την καθαριότητα του χώρου, την ανακύκλωση αλλά και συνολικό το αποτύπωμα που όλοι εμείς αφήνουμε στο βουνό. Βασική μας αρχή αποτελεί η πρόβλεψη και η κατάλληλη προετοιμασία για τη συστηματοποίηση της καθαριότητας σε όλο τον χώρο του φεστιβάλ. Καλούμε λοιπόν όλους τους επισκέπτες να πάρουν μέρος σε αυτήν την διαδικασία μέσα από ειδικά σχεδιασμένες δράσεις περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης σε συνεργασία με τους οργανισμούς «We4all» και «Κάθε κουτί μετράει». Προτρέπουμε τον κόσμο να περιορίσει τα μίας χρήσης υλικά του και επειδή αυτό δεν είναι απολύτως εφικτό, να συμμετέχει στις δράσεις σωστής διαχείρισης των απορριμμάτων. Ειδικότερα του πλαστικού και του αλουμινίου που είναι και ο μεγαλύτερος όγκος που βαραίνει τέτοια φεστιβάλ. Συγκεκριμένα, καθ’ όλη τη διάρκεια του HMF2 αλλά και ειδικότερα μετά την ολοκλήρωση της κάθε βραδιάς όλοι μπορούμε να πάρουμε μέρος στις δράσεις διαλογής πλαστικού / αλουμινίου, και με την καθοδήγηση εθελοντών να τα συλλέγουμε σε σακούλες. Με κάθε γεμάτη σακούλα που θα παραδίδουμε, θα παίρνουμε ένα δώρο που προέρχεται από upcycled υλικά, κάτι που θα κάνει ακόμα πιο «χειροπιαστή» την έννοια του συνεχιζόμενου κύκλου ζωής. Οι ώρες των δράσεων θα ανακοινώνονται μέσω social media. Περισσότερα για τις δράσεις κάθε οργανισμού θα βρείτε στο επίσημο site της διοργάνωσης.

Εστίαση

Κι ενώ όλες οι παραπάνω ενέργειες στοχεύουν στην αναβάθμιση της εμπειρίας μας και την προστασία του περιβάλλοντος, με το ίδιο σκεπτικό οι διοργανωτές έχουν φροντίσει και την καθημερινή διατροφή μας. Φέτος, οι επιλογές εστίασης είναι σαφώς πιο ανεπτυγμένες. Φέτος όλοι οι χώροι εστίασης του Χιονοδρομικού (Chalet, Cantina1860, Cantina1700) θα είναι ανοιχτοί από τις 07:00 έως τις 03:00 το βράδυ. Θα υπάρχουν 5 διαφορετικά σημεία πώλησης café και ροφημάτων, 3 bars εντός του συναυλιακού χώρου και 1 bar με cocktail και ψημένη ρακή εντός του food plaza.
Στην ίδια κατεύθυνση εντάσσονται και 3 πολύ ενδιαφέρουσες δράσεις όσον αφορά την γαστρονομία:
Κυνήγι άγριας τρούφας, δειγματισμός τοπικών προϊόντων παραγωγήςγευσιγνωσία τοπικών κρασιών 

Δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους
Go play outside

Πολλές είναι και φέτος οι επιλογές για όσους και όσες θέλουν να αθληθούν. Από τους αγώνες ορεινού τρεξίματος στη Στύγα, μια μοναδική εμπειρία που αξίζει να παρακολουθήσουμε όλοι, να χειροκροτήσουμε την προσπάθεια των αθλητών αλλά και να εμπνευστούμε από αυτή, μέχρι τις Πεζοπορίες, το Ποδήλατο Βουνού, το Flying Fox, το Bungee trampoline, την Τοξοβολία, τα Fun games, τα E-bike guided tours, τα Κανό & SUP στη λίμνη Τσιβλού, τα μαθήματα Yoga, τα Guided tours στα ύδατα της Στυγός και άλλα πολλά. Αρκεί πάντα να έχουμε προβλέψει να κλείσουμε έγκαιρα τις δραστηριότητες που μας ενδιαφέρουν, καθώς λόγου όγκου επισκεπτών είναι απολύτως απαραίτητες οι προκρατήσεις με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση όλων. Περισσότερα για κάθε δραστηριότητα στο επίσημο site της διοργάνωσης.

Το Helmos Mountain Festival vol. 2 δεν είναι μόνο συναυλίες, δεν είναι μόνο δραστηριότητες στη φύση, δεν είναι μόνο ευκαιρία για άθληση και απόδραση από τις πόλεις και την καθημερινότητα. Είναι μια συνολική εμπειρία, μια ευκαιρία να ζήσουμε ενεργά και με χαρά κάθε στιγμή αυτού του 4ήμερου φεστιβάλ, να αλλάξουμε, να ευαισθητοποιηθούμε και να γίνουμε πιο ενεργοί και ευσυνείδητοι. Το Helmos Mountain Festival μπορεί να γίνει αφορμή και αρχή για μια ζωή πιο κοντά στη φύση και με αυξημένη περιβαλλοντική συνείδηση. Είναι το δικό μας φεστιβάλ, είναι ο απόλυτος προορισμός και τον φετινό Ιούνιο, είναι ο λόγος που μετράμε ήδη αντίστροφα μέχρι τις 21 Ιουνίου!


Ακολούθησε το Stage News στο Google news και μάθε όλα τα τελευταία νέα.