Connect with us

Festival

Up The Hammers Festival 2024 | 7 – 9 Μαρτίου 2024

Δημοσιεύθηκε

στις

Λίγες μέρες πριν οι μπάντες ανέβουν στη σκηνή του φετινού φεστιβάλ, είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας παρουσιάσουμε την επόμενη έκδοση του Up the Hammers!

Μετά τη λαϊκή απαίτηση να επιστρέψουμε στις συνηθισμένες ημερομηνίες του Up the Hammers, η 18η έκδοση του φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 7-9 Μαρτίου 2024. Θα προσπαθήσουμε να καθιερώσουμε το φεστιβάλ το δεύτερο Σαββατοκύριακο του Μαρτίου από εδώ και στο εξής.

Σας παρακαλούμε να καλωσορίσετε μαζί μας τις μπάντες του Up the Hammers Festival του 2024:

CIRITH UNGOL (USA)

Οι απόκοσμοι δάσκαλοι του epic metal, επιστρέφουν στην Ελλάδα μετά από 7 χρόνια απουσίας! Με καταγωγή από τη Ventura της Καλιφόρνια, οι θρυλικοί Cirith Ungol θα είναι headliners του Up the Hammers Festival για δεύτερη φορά στην ένδοξη ιστορία τους, η πρώτη τους θρυλική εμφάνιση στο Up the hammers κυκλοφόρησε σε ένα live album από την Metal Blade Records, εκτείνεται από το 1977 μέχρι σήμερα και έχει χαρίσει στον κόσμο του metal μνημειώδη άλμπουμ όπως το Frost and Fire (1981) και το King of the Dead (1984) και πολλά άλλα. Από την τελευταία φορά που είχαμε την τιμή να τους φιλοξενήσουμε, οι CU κυκλοφόρησαν το “Forever Black”, το πρώτο τους άλμπουμ μετά από σχεδόν 30 χρόνια, το οποίο κατέληξε στην κορυφή πολλών λιστών “Best of year” το 2020, και το EP “Half Past Human” το 2021.

JACK STARR’S BURNING STARR (USA) ΕΙΔΙΚΌ ΣΕΤ ΠΑΡΘΈΝΟΥ STEELE

Ο επικός ήρωας της metal κιθάρας, ο ένας και μοναδικός Jack Starr θα είναι headline στο Up the Hammers με ένα πολύ ιδιαίτερο set γεμάτο με τραγούδια από τα πρώτα του χρόνια με τους Virgin Steele, μαζί με πολλούς από τους ύμνους της προσωπικής του καριέρας και με τους Burning Starr. Ο Starr που ήταν συνιδρυτής των Virgin Steele χώρισε τους δρόμους του με το κακό μετά την κυκλοφορία δύο άλμπουμ, το “Virgin Steele”, το 1982, ακολουθούμενο από το “Guardians of the Flame” το 1983, και δημιούργησε τους Burning Starr, κυκλοφορώντας αρκετά άλμπουμ στις επόμενες δεκαετίες.

EVIL INVADERS (B)

Οι Βέλγοι Speed metallers Evil Invaders επιστρέφουν στην Ελλάδα με ένα από τα καλύτερα άλμπουμ του 2022 στη φαρέτρα τους, το “Shattering Reflection”. Το ντεμπούτο άλμπουμ των Evil Invaders, “Pulses of Pleasure”, κυκλοφόρησε το 2015, ενώ ακολούθησε το “Feed Me Violence” το 2017. Και τα δύο άλμπουμ αναδεικνύουν την τεχνική δεξιοτεχνία της μπάντας και την ικανότητά της να δημιουργεί υψηλής ενέργειας, headbanging ύμνους που απευθύνονται τόσο στους old-school metal οπαδούς όσο και στο νεότερο κοινό.

SUMERLANDS (USA)

Είμαστε πολύ περήφανοι και ενθουσιασμένοι που ανακοινώνουμε ότι οι Sumerlands θα εμφανιστούν στη σκηνή του φεστιβάλ UTH το 2024. Αφού έθεσαν τον πήχη εξαιρετικά ψηλά με το ομώνυμο ντεμπούτο άλμπουμ τους το 2016, οι Φιλαδελφειανοί έκαναν το ακατόρθωτο όταν κυκλοφόρησαν το “Dreamkiller” το 2022, θέτοντας νέα πρότυπα με την ικανότητά τους να συλλαμβάνουν την ουσία του κλασικού metal, βάζοντας παράλληλα τη δική τους μοναδική πινελιά στο είδος.

SACRED STEEL

Με καταγωγή από τη Γερμανία, οι Sacred Steel έχουν κάνει θραύση στη metal σκηνή από τη δημιουργία τους το 1997, παίζοντας παραδοσιακό heavy metal με οδηγητικά riffs, απογειωτικά φωνητικά και ισχυρά επικά θέματα. Η μπάντα έχει κυκλοφορήσει 9 πλήρη άλμπουμ στα χρόνια της ύπαρξής της, με τελευταίο το “Heavy Metal Sacrifice” το 2016.

ASTRONOMICA (USA) ΝΈΑ ΜΠΆΝΤΑ ΤΟΥ WADE BLACK ΠΟΥ ΠΑΊΖΕΙ ΣΕΤ CRIMSON GLORY

Είμαστε πολύ χαρούμενοι που καλωσορίζουμε τον Wade Black και τη νέα του μπάντα” Astronomica “στο UTH 18. Ο τραγουδιστής της κυκλοφορίας του 1999 των Crimson Glory “Astronomica” θα παρουσιάσει ειδικό show με πολλά κλασικά κομμάτια των Crimson Glory μαζί με τραγούδια από το νέο του ντεμπούτο άλμπουμ.

PHANTOM SPELL (UK)

Όταν ακούσαμε για πρώτη φορά το ντεμπούτο άλμπουμ των Phantom Spell “Immortal Requiem” το 2022, ξέραμε ότι πρέπει να τους κάνουμε να έρθουν και να παίξουν στην Αθήνα. Χωρίς αμφιβολία, ένα από τα πιο συναρπαστικά ντεμπούτα που έχουμε δει στο είδος του Progressive Rock τις τελευταίες δύο δεκαετίες, οι Phantom Spell είναι μια μπάντα που δεν πρέπει να χάσετε!

NIGHT DEMON

Είμαστε ενθουσιασμένοι που ανακοινώνουμε ότι οι Night Demon θα είναι headliners του UTH Warm up show το 2024! Γνωστοί για την ένταση και την ενέργεια των ζωντανών τους εμφανίσεων, οι Night Demon έχουν κάνει θραύση στη metal σκηνή από το ντεμπούτο EP τους το 2012 και από τότε βρίσκονται ανάμεσα στους πρωτοπόρους της NWOTHM σκηνής. Το τελευταίο τους άλμπουμ “Outsider”, που κυκλοφόρησε τον Μάρτιο του 2023, είναι ένα speed metal μπαράζ από ταχύτατα riffs και καταιγιστικούς ρυθμούς, γεμάτο με τραγούδια που είναι προορισμένα να παίζονται ζωντανά. Η μπάντα θα παρουσιάσει ένα ειδικό “Party” set που θα περιλαμβάνει επίσης μερικές από τις καταπληκτικές διασκευές τους.

STEEL INFERNO

Με καταγωγή από την Κοπεγχάγη της Δανίας, οι Steel Inferno θα εμφανιστούν μπροστά στο κοινό του Up the Hammers, υποσχόμενοι στους οπαδούς ένα show που θα τους μείνει αξέχαστο! Οι speed metallers κυκλοφόρησαν το τελευταίο τους άλμπουμ “Evil Reign” το 2022 αποσπώντας πολλές ενθουσιώδεις κριτικές και ανυπομονούμε να τους υποδεχτούμε στην Αθήνα!

CROM

Καλωσορίστε μαζί μας τους epic metallers Crom από τη Γερμανία, οι οποίοι θα ανέβουν στη σκηνή του ΑΠΘ το 2024, μετά την κυκλοφορία του νέου τους άλμπουμ “The Era of Darkness”, το τέταρτο μετά το αριστουργηματικό ντεμπούτο τους “Vengeance” του 2008.

STYGIAN CROWN

Οι πρωτοεμφανιζόμενοι στο επικό doom metal Stygian Crown θα έρθουν από το Λος Άντζελες της Καλιφόρνια για το κοινό του Up the Hammers. Το ομώνυμο ντεμπούτο της μπάντας κυκλοφόρησε το 2020 και είμαστε εξαιρετικά χαρούμενοι που τους έχουμε στην Αθήνα!

DOLMEN GATE

Μετά τη διάλυση των Ravensire, ο Nuno και ο Alex συνεργάστηκαν ξανά για να δημιουργήσουν το νέο τους συγκρότημα Dolmen Gate! Οι Πορτογάλοι epic metallers κυκλοφόρησαν το ντεμπούτο τους 3-track EP “Finis Imperii” τον Μάρτιο του 2023 και έχουν στα σκαριά ένα άλμπουμ, που θα κυκλοφορήσει σύντομα από την No Remorse.

WITCHHUNTER

Το heavy/ speed metal κουιντέτο από την Ιταλία, Witchhunter, θα παίξει στο Up the Hammers Warm-Up show. Η μπάντα έχει δημιουργήσει τρία άλμπουμ και ένα EP από την ίδρυσή της το 2007, ενώ το τελευταίο εκπληκτικό άλμπουμ τους “Metal Dream” κυκλοφόρησε το 2022.

Περισσότερες μπάντες θα ανακοινωθούν σύντομα, να είστε έτοιμοι για ένα από τα καλύτερα line ups που είχαμε ποτέ!


DATES

– Warm up show
Thursday 7 March 2024
, 19:00
AN CLUB
Solomou 13, Athens

– Main fest day 1
Friday 8 March 2024
, 15:30
GAGARIN LIVE MUSIC SPACE
Liosion 205, Athens

– Main fest day 2
Saturday 9 March 2024, 15:30
GAGARIN LIVE MUSIC SPACE
Liosion 205, Athens

TICKET PRICES

THREE-DAYS TICKETS
Warm up 7/3 & Main Fest 8/3 & 9/3
Early Bird: 105€  (sold out)
Advance sales: 115€ (sold out)

TWO-DAYS TICKETS
Main Fest days 8/3 & 9/3
Early Bird: 90€
Advance sales: 95€

WARM UP TICKETS
Πέμπτη 7/3
Early Bird: 22€
Advance sales: 25€

ONE-DAY TICKETS
Advance sales: 50€

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ
ΤICKET SERVICES
– online: www.ticketservices.gr
– call center: 2107234567
– box office: 39 Panepistimiou Str.

No Remorse Records
– 81 Akadimias Str.



Ακολούθησε το Stage News στο Google news και μάθε όλα τα τελευταία νέα.


 

Περισσότερα