Connect with us

Festival

Το Τhessaloniki Animation Festival επιστρέφει στις 21 Οκτωβρίου

Δημοσιεύθηκε

στις

Το 9ο TAF θα διεξαχθεί από τις 21 έως τις 30 Οκτωβρίου ζωντανά και ψηφιακά, ακολουθώντας την επιτυχία που γνώρισε το προηγούμενο υβριδικό Φεστιβάλ μας. Το δια ζώσης κομμάτι του Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί στην Αποθήκη Δ΄, στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, από τις 21 έως τις 24 Οκτωβρίου, και το ψηφιακό από τις 25 μέχρι τις 30 Οκτωβρίου. Όπως πάντα, η είσοδος σε όλες τις προβολές, τις ομιλίες και δράσεις του Φεστιβάλ θα είναι δωρεάν για όλους.

Το Φεστιβάλ μας φέτος δέχτηκε πάνω από 3.000 υποψηφιότητες συμμετοχής από όλο τον κόσμο! Από αυτές πρόκειται να φιλοξενήσουμε πάνω από 100 ταινίες animation μικρού μήκους με ποικίλη θεματολογία. Όπως και τις προηγούμενες χρονιές, έτσι και φέτος, οι ταινίες θα διαγωνιστούν για τα βραβεία μας, τα οποία θα αποφασίσει και απονείμει η κριτική μας επιτροπή, η οποία θα απαρτίζεται από ένα σύνολο εκλεκτών καλεσμένων από τη διεθνή και εγχώρια βιομηχανία! Στόχος μας και φέτος, όπως και κάθε χρόνο, είναι το Φεστιβάλ να γίνεται πιο συμπεριληπτικό και πολυθεματικό και αναλόγως έχει διαμορφωθεί και το πρόγραμμα προβολών μας! Συντονιστείτε για μία αξέχαστη, πολυπρισματική εμπειρία με έργα τέχνης από διεθνείς καλλιτέχνες!

Είμαστε πολύ υπερήφανοι που και φέτος θα έχουμε τη χαρά και την τιμή να φιλοξενήσουμε δύο καταξιωμένα Φεστιβάλ με ισχυρή παρουσία στη διεθνή βιομηχανία κινουμένων σχεδίων και όχι μόνο. Το TAF φέτος θα προβάλλει μια ανθολογία ταινιών από το American Documentary and Animation Film Festival (AmDocs), το μεγαλύτερο φεστιβάλ του είδους του στη Δυτική ακτή των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, σε συνεργασία με τον Ιδρυτή και Διευθυντή του AmDocs, Teddy Grouya, και μία σειρά καλλιτεχνών. Επιπλέον, θα προβληθεί ειδικό αφιέρωμα από το Anibar Animation Festival, ένα από τα μεγαλύτερα Φεστιβάλ της βαλκανικής χερσονήσου με έδρα το Κόσοβο που στοχεύει στην ενδυνάμωση της animation βιομηχανίας αλλά και την ανάδειξη κοινωνικής ευαισθητοποίησης μέσα από την τέχνη του animation. Είναι μεγάλη χαρά για εμάς που ο Διευθυντής του Φεστιβάλ, Vullnet Sanaja, θα μας προωθήσει μια σειρά ταινιών που στο παρελθόν έχουν φιλοξενηθεί στο Anibar.

Στο πλαίσιο του φεστιβάλ, θα διεξαχθεί για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά το Balkan Animation Forum (BAF). Το 4ο BAF, όπως κάθε χρόνο, θα φιλοξενήσει projects in development νέων καλλιτεχνών από τη Βαλκανική Χερσόνησο και θα τους φέρει σε επαφή με καταξιωμένους επαγγελματίες του χώρου. Σκοπός είναι όχι μόνο να τονωθεί η τέχνη του animation στα Βαλκάνια και οι καλλιτέχνες να  προωθούν τη δουλειά τους. Επιλέον, φιλοδοξούμε οι συμμετέχοντες να εξοικειωθούν με τη διαδικασία διάδρασης και γνωριμίας με ομότεχνούς τους και παραγωγούς που θα μπορέσουν να τους δώσουν ώθηση και τη δυνατότητα να ολοκληρώσουν το έργο τους με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Όσον αφορά το ψηφιακό μέρος του φεστιβάλ, το φετινό μας πρόγραμμα θα είναι διαθέσιμο από τις 25 έως τις 30 Οκτωβρίου. Όμοια με τις προηγούμενες τρεις ψηφιακές διοργανώσεις, οι ταινίες θα είναι χωρισμένες σε μοναδικές θεματικές με στόχο την ευκολότερη πλοήγηση των επισκεπτών. Το κοινό μας θα έχει την ευκαιρία να βαθμολογήσει τις ταινίες της αρεσκείας του ώστε το τέλος να αποδοθεί το «Βραβείο Κοινού».

Παράλληλα, για άλλη μια χρονιά, έχουμε την τιμή και τη χαρά να φιλοξενούμε καλλιτέχνες και επαγγελματίες από την παγκόσμια σκηνή του animation, οι οποίοι θα παραδώσουν masterclasses με Q&A.

Ενδεικτικά, κάποιοι από τους καλεσμένους του TAF9 2023 είναι οι εξής:

Tim Allen, Stop Motion Animator με πρόσφατη συμμετοχή ως επικεφαλής animator στην ταινία Pinocchio (Guillermo del Torro, 2023), Isle of Dogs (Wes Anderson 2018), Corpse Bride (Tim Burton, 2005).

Teddy Grouya, βραβευμένος σκηνοθέτης και Ιδρυτής και Διευθυντής του American Documentary And Animation Film Festival and Film Fund (AmDocs), καθώς και ο Διευθυντής του Architecture Design Art Film Festival (ADAFF).

Λάζαρος Αναγνωστόπουλος, Managing Director στο VFX Animation Studio 3DEERS

Κωνσταντίνος Π. Κακαρούντας, Πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Κινουμένων Σχεδίων (ASIFA Hellas) και ιδρυτής και ιδιοκτήτης της Dahouse Production Studio.

Ελένη Μούρη, Καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, με ειδίκευση στο Κινούμενο Σχέδιο – Animation.

Περισσότερες πληροφορίες https://www.tafestival.gr/el/


Ακολούθησε το Stage News στο Google news και μάθε όλα τα τελευταία νέα.


 

Περισσότερα
Συναυλίες14 ώρες πρν

Η Ana Carla Maza για πρώτη φορά στην Ελλάδα, σε μία μουσική πανδαισία | 10 Φεβρουαρίου 2025

Μουσική14 ώρες πρν

HAN NAH | Ακατάλληλη Σκηνή | Ακούστε τη διασκευή του πολυαγαπημένου τραγουδιού

Festival16 ώρες πρν

Σύρος: 8ο Φεστιβάλ ΑΝΩ | 19 – 25 Αυγούστου 2024

Μουσική16 ώρες πρν

Marseaux & Billie Kark: Nέο single – Πάρτυ

Συναυλίες18 ώρες πρν

Μίμης Πλέσσας – Γενέθλια 100 “Τα κινηματογραφικά” | Θέατρο Παλλλάς απο 10 Οκτωβρίου 2024

Straight White Men: Από 2 Οκτωβρίου στο Θέατρο Μικρό Χορν
Θέατρο19 ώρες πρν

Straight White Men: Από 2 Οκτωβρίου στο Θέατρο Μικρό Χορν

Μουσική19 ώρες πρν

Καναδικό Heavy Rock Duo Cycle | Τελική κυκλοφορία Νέου Σινγκλ «Broken Mirror»

Με ελεύθερη είσοδο20 ώρες πρν

Ο Γιώργος και ο Νίκος Στρατάκης στην Κόνιτσα – Δευτέρα 12 Αυγούστου | Είσοδος ελεύθερη

Festival20 ώρες πρν

44ο River Party! 2-4 Αυγούστου 2024 | Οι μέρες πλησιάζουν!! (Όλες οι πληροφορίες)

News2 ημέρες πρν

Γιώργος Κατσαρός: «Έτσι έζησα» 90 χρόνια | Ωδείο Ηρώδου Αττικού την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2024