Connect with us

Θέατρο

Το Theatre Lab παρουσιάζει: ALICE AT THE ASYLUM | Της Λυδίας Βή | Σε σκηνοθεσία Αναστασίας Ρεβή

Το έργο παρουσιάζεται στα Αγγλικά με ελληνικούς υπέρτιτλους Διάρκεια: 60 λεπτά @ Ξενοδοχείο “Μπάγκειον”, Πλατεία Ομόνοιας 18

Δημοσιεύθηκε

στις

Το Theatre Lab παρουσιάζει:  ALICE AT THE ASYLUM Της Λυδίας Βή | Σε σκηνοθεσία Αναστασίας Ρεβή

Το έργο παρουσιάζεται στα Αγγλικά με ελληνικούς υπέρτιτλους
Διάρκεια: 60 λεπτά

Η νέα site specific παραγωγή του Theatre Lab Company που παρουσιάστηκε στο διατηρητέο ιστορικό κτίριο του Λονδίνου The Asylum χτισμένο το 1873 έρχεται στην Αθήνα σε ένα αντίστοιχο κτίριο στο κέντρο της πόλης στην πλατεία Ομονοίας , στο ξενοδοχείο “Μπάγκειον”.
Η παράσταση έρχεται στα πλαίσια της περιοδείας της τόσο σε πόλεις του Ηνωμένου Βασίλειου όσο και σε Ευρωπαικά Φεστιβάλ. Πρόκειται για ένα καινούργιο έργο εμπνευσμένο από το σουρρεαλιστικό παραμύθι του Λούις Κάρολ, “Η Αλίκη στη
Χώρα των Θαυμάτων”, το οποίο φέρνει στη σκηνή τη μαγεία και τον παραλογισμό της χώρας του Παράδοξου μέσα από την σύνθεση των 7 διαφορετικών ηθοποιών και με συνοδεία live ηλεκτρική κιθάρα σε πρωτότυπη μουσική γραμμένη για την παράσταση.

Το καινούριο κείμενο της Λυδίας Βη, είναι μια διαδρομή στα ανεξερεύνητα μονοπάτια των παράλληλων κόσμων μέσα απο το απίθανο, το απροσδόκητο και το ασήμαντο που γίνεται σημαντικό. Η παράσταση συνδυάζει το παλιό με το νέο και την πραγματικότητα με τη φαντασία, με στόχο την εξερεύνηση της ατομικής μας ταυτότητας.

Η ιστορία διαδραματίζεται στο Λονδίνο του σήμερα. Ο Κύριος Ρόουζ όπως αποφασίζει να τον αποκαλεί η Αλίκη, Ροσίδης το πραγματικό του επώνυμο, είναι ένας Ελληνας επιχειρηματίας στο City του Λονδίνου, Συγκεκριμένα είναι ένας οικονομικός επενδυτής ο οποίος, πιστεύει ότι βρήκε θησαυρό αγοράζοντας ένα εγκαταλελειμμένο κτίριο, είτε το Άσυλο στο Λονδίνο, είτε το Μπάγκειον στην Αθήνα, είτε οποιονδήποτε εγκαταλελειμμένο χώρο στις μητροπόλεις του κόσμου που πια, σύμφωνα με την δική του οπτική, δεν εχει καμιά επενδυτική αξία. Πριν κατεδαφίσει το κτίριο για να χτίσει υπερπολυτελή διαμερίσματα και εμπορικά κέντρα, το επισκέπτεται και καταλαβαίνει ότι δεν είναι ακριβώς εγκαταλελειμμένο. Μέσα στο κτίριο βρίσκει
την νεαρή Αλίκη, μια παράξενη φιγούρα από άλλη εποχή. Με πολλή περιέργεια αλλά και ανυπομονησία, ο κύριος Ρόουζ κάνει ότι μπορεί για να την διώξει από το χώρο και να προχωρήσει με το business plan. Η Αλίκη, όμως έχει άλλα σχέδια!

Το Theatre Lab Company παρουσιάζει στο Ηνωμένο Βασίλειο για πάνω από δύο δεκαετίες κλασσικά και συγχρονα κείμενα του παγκοσμίου ρεπερτορίου, μουσικές και εικαστικές παραστάσεις, devised theatre, site-specific productions, σύγχρονη ελληνική θεατρική γραφή στα αγγλικά και στα ελληνικά για το Βρετανικό κοινό, καθώς επίσης και τις πολυσηζητημένες παραστάσεις της πενταετίας του αρχαίου ελληνικού δράματος με σύγχρονη ματιά στο περίφημο Riverside Studios. Πρόσφατες παραγωγές: “Εμελιν και Σουφραζέτες” της Beatrice Hyde, “Δον Ζουάν” του Μολιέρου, “Σαλώμη” του Όσκαρ Ουάιλντ, “Ένας αξιοπρεπής γάμος” του Μπ. Μπρεχτ, “Μεγάλες Προσδοκίες” του Κ. Ντικενς, “Το Πανδοχείο Jamaica” της Daphne du Maurier, “ Η Πτώση του Οίκου των Ασερ” του Εντγκαρ Αλαν Πόε.

ALICE AT THE ASYLUM

Συντελεστές
Κείμενο: Λύδια Βή
Σκηνοθεσία: Αναστασία Ρεβή
Μουσική σύνθεση, παραγωγή και εκτέλεση:Hades
Κοστούμια:Lisa Lach-Nielsen
Φωτισμοί και Φωτογραφία: Γιάννης Κατσαρής
Παραγωγή:Martina Reynolds
Βοηθός σκηνοθέτη: Έλενα Μιχαηλίδη

Ηθοποιοί :
Μανώλης Εμμανουήλ
Λυδία Βή
David Furlong
Rujenne Green
Σέβη Φιλιππίδου
Christiana Maycea

Ηλεκτρική κιθάρα:
Hades


Χώρος παράστασης:
Ξενοδοχείο “Μπάγκειον”,
Πλατεία Ομόνοιας 18
Ομόνοια
Αθήνα

Ημερομηνίες και ώρες παραστάσεων:

Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου, 8.00μμ
Σάββατο 10 Φεβρουαρίου, 5.00μμ και 8.00μμ
Κυριακή 11 Φεβρουαρίου, 5.00μμ και 8.00μμ


 

Λίγα λόγια για την Αναστασία Ρεβή

Η Αναστασία Ρέβη γεννήθηκε στην Αθήνα και ζει και εργάζεται στο Λονδίνο από το 1995. Είναι καλλιτεχνική διευθύντρια της Theatre Lab Company, μιας βραβευμένης διεθνούς θεατρικής εταιρείας, που εδρεύει στο Λονδίνο.
Το Theatre Lab Company είναι φιλανθρωπικό ίδρυμα και η Αναστασία είναι η γραμματέας του Διοικητικού Συμβουλίου του.
Η Αναστασία έχει σκηνοθετήσει έναν τεράστιο αριθμό θεατρικών παραγωγών στο Λονδίνο, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και συνεργάζεται με το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης από το 2015.
Έχει εργαστεί ως συντονίστρια εργαστηρίων, ραδιοφωνική παραγωγός, διερμηνέας, μεταφράστρια θεατρικών έργων και λογοτεχνίας και ως παραγωγός θεατρικών φεστιβάλ. Έχει εργαστεί στην Εκπαίδευση, έχει οργανώσει φεστιβάλ τέχνης, αναγνώσεις και παρουσιάσεις Ελλήνων συγγραφέων στο Λονδίνο και την Οξφόρδη, έχει συνεργαστεί με μεγάλο αριθμό ανεξάρτητων καλλιτεχνών από όλο τον κόσμο, όπως συνθέτες, ποιητές, φωτογράφους, σχεδιαστές, κινηματογραφιστές και καλλιτέχνες εγκαταστάσεων.

Έχει προσκληθεί να δώσει διαλέξεις στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και στο Πανεπιστήμιο της Κύπρου. Έχει συνεχή συνεργασία με ακαδημαϊκούς της Ελλάδας και του Ηνωμένου Βασιλείου και έχει πάθος για την Ελλάδα και τον ελληνικό πολιτισμό. Κατά τη διάρκεια του λουκέτου συνέχισε να εργάζεται δημιουργώντας ποιοτικές διαδικτυακές παραγωγές, μία από τις οποίες, “Ο φιλέλληνας Λόρδος Βύρωνας” προωθήθηκε από το Υπουργείο Πολιτισμού της Ελλάδας. Το σημερινό της έργο επικεντρώνεται στα Γυναικεία Θέματα και καλείται να δώσει διαλέξεις με θέμα την Ενδυνάμωση των Γυναικών. Έχει μεγάλη εμπειρία στη συγκέντρωση πόρων από μικρές δράσεις χρηματοδότησης από το πλήθος μέχρι μεγάλες εκδηλώσεις και το ιστορικό της αποτελείται από μεγάλους οργανισμούς όπως το Συμβούλιο Τεχνών της Αγγλίας, τα Βραβεία για όλους και ο Γενικός Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού, καθώς και από ιδιωτικές χρηματοδοτήσεις.

 

Awards & Nominations:
Individual Awards & Nominations:

Greek International Women Awards, London, December 2017 – Anastasia has been highly praised and recognised for her hard work and dedication to Culture and she was nominated, amongst the 5 finalists.

Woman of the Year Award of Greece, Athens, March 2017 – Nominated amongst the 3 finalists

Best Theatre Director Award of Greece, 2016 –  Awarded for her Shakespeare’s Macbeth (National Theatre of Northern Greece, November 2016)

EXALIPTRON Award for Theatre, Athens, April 2016 –  Awarded for her career in Theatre

Emerging Theatre Director Award of Greece, 2009

Production Awards & Nominations:

OFFCOMM Commendation, 2019 – Awarded to Theatre Lab Company for the production ‘Great Expectations’

Most Innovative International Theatre Production Company UK at the Global Entertainment Awards, 2018

Coup de Coeur of Avignon Festival, 2014 – Awarded to Theatre Lab Company for the production ‘Salome’

Press’ Choice, Prague International Fringe Festival, 2007 – Awarded to Theatre Lab Company for the production ‘Velvet Scratch’

Total Theatre Awards of Edinburgh Festival, 2007 – Theatre Lab Company was nominated for the production ‘Velvet Scratch’

The Hellenic Foundation Award, 1997

Education:
English and American Literature (Aristotle University, Greece)

3-year Classical Acting (National Theatre of Northern Greece – Distinction)

London Theatre Conservatory

École Philippe Gaulier

Workshops with masters of theatre including Simon McBurney, Augusto Boal, Ozzie Rodriguez, Tage Larsen, Rufus Norris

Theatre:
Don Juan (The Vaults, 2022; Hoxton Hall, 2018)

A Respectable Wedding (Old Fire Station Oxford, 2022; Playground Theatre, London, 2018)

Emmeline: The Suffragette Movement (The Cockpit, 2021)

Love Letters (audio-visual series of 10 episodes, 2020)

Great Expectations (Playground Theatre, London, 2019)

Lucrezia Borgia, The Sinner/The Saint (The Cockpit, London; Oxford Playhouse-BT Studio; Theocharakis Foundation, Athens; Avlaia Theatre, Thessaloniki; Municipal & Regional Theatre of Larisa, 2019)

MADAME X (Theatro Technis Karolos Koun, Athens, 2019)

Mothers and Lovers (Playground Theatre, London, 2019)

Six Nights on the Acropolis (Hellenic Centre, London, 2018)

Jamaica Inn (Tabard Theatre, London, 2017)

Salome (Hoxton Hall, London; Festival D’Avignon OFF, France; Thessaloniki; Cabaret Voltaire, Athens; Old Cholmeley Boys’ Club, London, 2017-2012)

Dancing with the Devil: A play about Rudolf Nureyev (Sadler’s Wells Lilian Baylis Studio, London, 2016)

Macbeth (National Theatre of Northern Greece, Thessaloniki, 2016)

Sweet Bird of Youth (Alma Theatre, Athens, 2015)

Medea (Riverside Studios, London, 2014)

Lysistrata (Riverside Studios, London, 2013)

The Oresteia (Riverside Studios, London, 2012)

Psychostasia: The Performance (Riverside Studios, London, 2012)

Medusa: The Beheaded Lover (Shunt, London, 2011)

Antigone (International Festival of Ancient Greek Drama, Cyprus, 2011; Riverside Studios, London, 2010)

The Fall of the House of Usher (Old Cholmeley Boys’ Club, London, 2010)

Kiss the Shadow (Soho Theatre & Royal Festival Hall, London, 2010)

Ghost from a Perfect Place (National Theatre of Northern Greece, Thessaloniki, 2009)

Velvet Scratch (New York International Fringe Festival, Edinburgh International Festival, Prague International Fringe Festival, 2008-2006)

From the Pit of my Stomach (Etcetera Theatre, 2007)

XXX ANONYMOUS (Edinburgh Fringe Festival, 2007; Prague Fringe Festival, 2006; Kings Head Theatre, London, 2005; Dublin Fringe Festival, 2004; Pleasance Theatre, London, 2003)

GUERNICA (Oval House Theatre, London, 2006; National Theatre of Greece, Athens, 2006)

MIDSUMMER NIGHT’S DREAM (All Saints Arts Centre, London, 2006)

WHEN AMAZONS WAKE (Open Air Theatre Festival of Greece, 2005)

FOR EVER (Pleasance Theatre, London, 2005)

FLOWERS FOR THE LADY (Pleasance Theatre, London, 2004)

URBAN STORIES (UK Tour, 2022-2003: Lakeside Theatre – Colchester, Midland Arts Centre – Birmingham, Old Market Theatre- Brighton, Pleasance Theatre- London, Riverside Studios – London)

FIVE KINDS OF SILENCE (Sofouli Theatre, Thessaloniki, 2001-2002)

WITH POWER FROM SHOREDITCH (Rosemary Branch Theatre, London, 2001; Politia Theatre, Athens 2001, BITEF Theatre, Belgrade, 2001)

BYZANTIUM 00 AD (Union Chapel, London, 2000)

DANGEROUS CORNER (The Hellenic Centre, London, 1998; Athens College Theatre, Athens, 1999)

MELINA – A story about the pleasure of life (The Hellenic Centre, London, 1998)

CABARET CAB (Canal Café Theatre, London, 1996)

 

Digital Productions:
Lord Byron June 2021
EROS March 2020
MADAME X October 2020
LOVE LETTERS May 2020

Workshop Facilitator:
Theatre Lab Company 3-year Acting: Ongoing since 2017, with the first set of students completing the course in 2021 (delay due to COVID-19)

Theatre Directing Course Virtual, 2021

PRAXIS Theatre Group of Oxford University: Permanent collaboration since 2015

Theatre as a World Maker Theatre Delicatessen, London 2017

Young Heroes funded by Awards for All Priory Centre, Acton, 2009-2010

Boxes with secrets: get in touch with emotions, release creativity, funded by Awards for All Islington Community organisations; Acton Schools, Community Centres and Acton Library, 2007-2008

The Unique Characters of Greek Tragedy funded by Awards for All The Hellenic Centre, 2006

Children, Dual Identity funded by Awards for All The Greek School of London and Greek Cypriot Schools of North London, 2004-2006

Contemporary Nomads AktisIliou Project, Thessaloniki, Greece, 2003

Women, Cultural Diversity and Integration funded by Awards for All North London Women Community Centres, 2001

Translator:
From Greek to English:

Fire and Water by C. Spelioti, 2007
For Ever by G. Iliopoulos, 2005
Bryan by N. Karvelas, 2005
Flowers for the Lady by Α. Dimou, 2004
Time is Always on Time by Μ. Anthis, 2004
Everything Settled by Μ. Anthis, 2004
XXX Anonymous by G. Iliopoulos, 2003
The Parade by L. Anagnostaki, 1996

From English to Greek:
Ghost from a Perfect Place by Philip Ridley, 2008
Bellsby Yasmin Whittaker-Khan, 2005
Five Kinds of Silence by Sheilagh Stevenson, 2001

Festivals & Events:
6 + 1 Greek Voices onStage

Greek Theatre on the 21st Century

Dimitris Dimitriadis

Contemporary Greek Theatre in Oxford

Presentation of the books Contemporary Greek Theatre Volume 1 and Volume 2

Empowering Women – Digital Talks:
Lecture on ‘Different Women-Existing Women’, University of Cyprus

Corporate presentation on ‘Confidence in Women’ for Estee Lauder personnel

Other:
Radio producer at London Greek Radio (1998-2002)

Interpreter

Voiceovers for major brands

 

 

 

 


Ακολούθησε το Stage News στο Google news και μάθε όλα τα τελευταία νέα.


 

Περισσότερα
Μουσική14 ώρες πρν

Οι Rock N’ Road Κυκλοφορούν Το Video Για Το Νέο Τους Single “The Stranger”

Μουσική2 ημέρες πρν

Οι Γάλλοι Alternative Modern-Metal Rockers PERSEIDE μοιράζονται το ολοκαίνουργιο single “I can’t stand”

Συναυλίες2 ημέρες πρν

Οι Gamma Ray για 2 εμφανίσεις σε Αθήνα & Θεσσαλονίκη

Συναυλίες2 ημέρες πρν

Piaf The Show: Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού | Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2024

Events2 ημέρες πρν

Οι παγκόσμιοι superstars Mathame σε ένα εκρηκτικό πάρτι μελωδικής techno και όχι μόνο! | 22 Μαΐου 2024 Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού

Μουσική2 ημέρες πρν

O Μανώλης Φάμελλος μας παρουσιάζει το νέο single του με τίτλο «Ποτέ Δεν Θα Ξεχάσω Τέτοια Μάτια»

Festival3 ημέρες πρν

Anilio Park Festival | 9, 10, 11 Αυγούστου | 3 μέρες μουσικής στην κορυφή της Πίνδου!

Συναυλίες3 ημέρες πρν

Release Athens 2024 – Massive Attack, Beak>, Mount Kimbie, 17.07, Πλατεία Νερού!

Festival3 ημέρες πρν

Piano City Athens 2024: Η Αθήνα πλημμυρίζει μουσική | 16 – 20 Μαϊου

Συναυλίες3 ημέρες πρν

Η Ελεωνόρα Ζουγανέλη στο Μικρό Θέατρο Αρχαίας Επιδαύρου | 26 & 27 Ιουλίου 2024