Connect with us

News

Το Καφέ της οδού Σκουφά: Το νέο μυθιστόρημα της Σοφίας Παράσχου

Κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις Όταν το νέο μυθιστόρημα της Σοφίας Παράσχου «Το Καφέ της οδού Σκουφά».

Δημοσιεύθηκε

στις

Σοφία Παράσχου
Το Καφέ της οδού Σκουφά
Σελίδες: 444, Τιμή: 16.80 ευρώ
ISBN: 978-618-5563-56-1
Εκδόσεις Όταν

Κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις Όταν το νέο μυθιστόρημα της Σοφίας Παράσχου «Το Καφέ της οδού Σκουφά».
Η  Άρτεμη, η Μάρω και η Ρένα είναι τρεις νεαρές φίλες που συναντώνται κάθε Σάββατο σε ένα καφέ στην οδό Σκουφά και σχολιάζουν με χιούμορ και ανεμελιά τις ερωτικές και επαγγελματικές τους εμπειρίες.
Η κεντρική ηρωίδα, Άρτεμη, είναι αμοιβαία ερωτευμένη με τον Κρητικό γιατρό, Μάνο, και κάνουν όνειρα για το γάμο τους, παρά τις αντιρρήσεις της οικογένειάς του. Έχοντας κερδίσει μια υποτροφία, εκπονεί διδακτορική διατριβή με αντικείμενο το «Νεανικό Κόσμο», ένα περιοδικό που κυκλοφορούσε τη ζοφερή εποχή του Εμφυλίου. Μέσα από τις σελίδες του θα έρθει στο φως η ερωτική ιστορία του Στρατή και της Ελίζας, η οποία άρχισε στα άγρια χρόνια του εμφύλιου σπαραγμού και σημάδεψε τη ζωή τους, αλλά τώρα πλέον σημαδεύει και τη ζωή της ηρωίδας.
Η ξαφνική εισβολή στη ζωή της Άρτεμης του Αλέξανδρου Περαντινού, θα ανατρέψει τις βεβαιότητές της. Τι σχέση έχει ο Αλέξανδρος με το εμβληματικό ζευγάρι του «Νεανικού Κόσμου»; Ποιο είναι το κρυμμένο μυστικό που θα συνδέσει το τότε με το τώρα;
Η ακαδημαϊκή έρευνα, οι εσωτερικές αντιπαραθέσεις και η σύγκρουση με στερεοτυπικές αντιλήψεις, αποβαίνουν για την Άρτεμη – και τις δυο φίλες  της – μια λυτρωτική διαδικασία αυτογνωσίας, στο τέλος της οποίας υπάρχει η ωρίμανση και ο αληθινός έρωτας.
Ένα σύγχρονο, εξελικτικό, ακαδημαϊκό μυθιστόρημα (campus novel) με κυρίαρχα στοιχεία τον έρωτα, τη φιλία, την απώλεια, τη γνώση, την αναζήτηση της ταυτότητας.

Βιογραφικό
Η Σοφία Παράσχου – Χατζηδημητρίου γεννήθηκε στην Κάρπαθο και ζει στη Νέα Σμύρνη. Σπούδασε Ιστορία και Αρχαιολογία στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας και δούλεψε ως φιλόλογος στη Μέση Εκπαίδευση, ως διευθύντρια στο Πειραματικό Γυμνάσιο Ευαγγελικής Σχολής και ως σχολική σύμβουλος φιλολόγων. Με κρατική υποτροφία έκανε μεταπτυχιακές σπουδές και έλαβε μεταπτυχιακό δίπλωμα στην ειδίκευση «Λογοτεχνία – Γλώσσα – Θέατρο στην Εκπαίδευση». Στη συνέχεια εκπόνησε διδακτορική διατριβή στο αντικείμενο, «Παιδική και νεανική λογοτεχνία», η οποία εγκρίθηκε στο Πανεπιστήμιο Αθηνών με βαθμό, ομόφωνα «Άριστα» και εκδόθηκε σε 100 τιμητικά αντίτυπα. Έχει λάβει μέρος σε πολλά διεθνή συνέδρια, εργασίες της έχουν δημοσιευθεί σε επιστημονικά περιοδικά και έχει γράψει, ως μέλος επιτροπής, τα βιβλία λογοτεχνίας του γυμνασίου. Έχει εκδώσει τρεις επιστημονικές μελέτες, 30 βιβλία παιδικής λογοτεχνίας, μια συλλογή διηγημάτων και ένα μυθιστόρημα για ενηλίκους.
Οργάνωσε και διευθύνει τη Λέσχη Ανάγνωσης του Δήμου Νέας Σμύρνης.
Είναι παντρεμένη και έχει τρία παιδιά.


Ακολούθησε το Stage News στο Google news και μάθε όλα τα τελευταία νέα.


 

Περισσότερα
Festival2 ημέρες πρν

3o Roots Festival Evia: 26-28 Ιουλίου 2024

Festival2 ημέρες πρν

Το Plisskën Festival επιστρέφει 13 & 14 Σεπτεμβρίου 2024 στο Πειραιώς 260

Συναυλίες2 ημέρες πρν

O Νίκος Πορτοκάλογλου για τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα σε μια συναυλία αλληλεγγύης | Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου | Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού

Festival2 ημέρες πρν

Phaex Festival 2024: Η Κέρκυρα στο επίκεντρο της ηλεκτρονικής σκήνης παγκοσμίως για 4 μέρες | 1 – 4 Αυγούστου

Festival2 ημέρες πρν

Εμείς Fest 2024: Το ραπ φεστιβάλ της Βορείου Ελλάδος | 19 & 20 Ιουλίου

Festival2 ημέρες πρν

Φεσιβάλ Επταπυργίου 2024 | Δείτε το πρόγραμμα

News2 ημέρες πρν

Όλοι μαζί μπορούμε: Η μεγάλη συναυλία στο Καλλιμάρμαρο | 4 Σεπτεμβρίου 2024

News2 ημέρες πρν

Πάνος Βλάχος – Summer tour 2024: Πρόγραμμα εμφανίσεων

News2 ημέρες πρν

Θεσσαλονίκη: Overheat Graffiti Festival | Κυριακή 21 Ιουλίου 2024

Festival2 ημέρες πρν

Rascal River Festival: 6 & 7 Αυγούστου | Ρωμαικό Υδραγωγείο Νικόπολης, Φιλιππιάδα, Πρέβεζα