Connect with us

Events

Θεσσαλονίκη: M.A.T.E. Festival 5 – 7 Οκτωβρίου @ Principal Mylos Complex

Η τριήμερη διοργάνωση στην Θεσσαλονίκη θα γίνει στους τρεις κλειστούς συναυλιακούς χώρους του «Μύλου» και στους υπαίθριους χώρους του την Πέμπτη 5, την Παρασκευή 6 και το Σάββατο 7 Οκτωβρίου.

Δημοσιεύθηκε

στις

M.A.T.E. Festival

«M.A.T.E.» ( Music Art Technology Education): Ένα φεστιβάλ για την μουσική, την τέχνη, την τεχνολογία και την εκπαίδευση!

Από την Πορτογαλία και την Ισπανία…ως την Ελλάδα!

Με αφορμή την ανάγκη για καλλιτεχνική κινητικότητα, για διάδραση σε ποιοτικά μονοπάτια, για ανταλλαγή εκπαιδευτικών μεθόδων, για συναντήσεις που ξεφεύγουν από σύνορα και υπερβαίνουν τις κουλτούρες… το Μ.Α.Τ.Ε. Festival έρχεται στη Θεσσαλονίκη από τις 5 έως τις 7 Οκτωβρίου, για να καλλιεργήσει ακριβώς αυτό το έδαφος. Με άξονες την μουσική, την τέχνη, την τεχνολογία και την εκπαίδευση, αυτή η διεθνής συνάντηση θα έχει φεστιβαλικό χαρακτήρα και στόχο να φέρει κοντά τους νέους ανθρώπους της πόλης, να τους δώσει βήμα και κίνητρο για να καταπιαστούν με νέες ιδέες. Άλλωστε αυτή η διοργάνωση είναι πλασμένη από ανθρώπους που οραματίζονται, δημιουργούν και καταπιάνονται με τα φεστιβάλ.

Στους χώρους του «Μύλου», όπου και θα πραγματοποιηθεί το Μ.Α.Τ.Ε. Festival, μια σειρά από δράσεις θα διεξαχθούν. Συναυλίες σχημάτων, show cases νέων καλλιτεχνών, workshops με ενδιαφέρουσα θεματολογία από αρχαία μουσικά όργανα μέχρι σύγχρονη τεχνολογία, ομιλίες και παρουσιάσεις με κύριο αντικείμενο τον πολιτισμό, προβολές μουσικών ντοκιμαντέρ, συζητήσεις σε «στρογγυλά τραπέζια» μεταξύ παραγωγών. Και κάπως έτσι το ανήσυχο γρανάζι των νέων ζυμώσεων θα κινήσει με έναν ξεκάθαρο προορισμό: να επιλεγούν καλλιτέχνες που θα συνδιαλλαγούν με άλλους σε επόμενες διοργανώσεις.

Σχετικά με το Φεστιβάλ…

To M.A.T.E. είναι μια διεθνής συνάντηση διοργανωτών φεστιβάλ, που έχει σαν περιεχόμενο αυτό που υποδηλώνουν τα αρχικά που σχηματίζουν το όνομα «Music-Art-Technology-Education». Την πρωτοβουλία αυτή στήριξε η ένωση των Δήμων Coimbra μέσω προγράμματος της Creative Europe. To M.A.T.E. έχει την αντίστοιχη διοργάνωση στην Βραζιλία, με προοπτική να ενοποιηθεί με την Ευρωπαϊκή στο επόμενο διάστημα, συμπεριλαμβάνοντας και χώρες της Αφρικής.

Σε αυτή την πρώτη φάση τρεις διοργανωτές «M.A.T.E festival» (Coimbra /Portugal), «Mare festival» (San Diago de Compostela/Spain), «Gaia Festival» Thessaloniki/Greece, ξεκίνησαν ένα μακρύ ταξίδι, ώστε να «ενώσουν» τις ακτές του Ατλαντικού με αυτές της Μεσογείου και να συμβάλλουν στην κινητικότητα μεταξύ των καλλιτεχνών και του δημιουργικού τους έργου. Σε κάθε χώρα αρχίζουν αντίστοιχα τριήμερες εκδηλώσεις, ενώ θεματικά γεγονότα θα συμβαίνουν και κατά την διάρκεια του 2024.

Που και πότε;

Η τριήμερη διοργάνωση στην Θεσσαλονίκη θα γίνει στους τρεις κλειστούς συναυλιακούς χώρους του «Μύλου» και στους υπαίθριους χώρους του την Πέμπτη 5, την Παρασκευή 6 και το Σάββατο 7 Οκτωβρίου. Μάλιστα, στον εξωτερικό χώρο dj’s, street food και εξωτικά ποτά θα μας προετοιμάζουν για τις μουσικές του κόσμου -κυρίως της χώρας μας- που θα παρουσιαστούν με live streaming στις συνεργαζόμενες πόλεις Coimbra και Sandiago de Compostelα.

Πρόγραμμα M.A.T.E. Festival

Πέμπτη 5 Οκτωβρίου
MIMIS NIKOLOPOULOS BAND + DJ PANKO (OJOS DE BRUJO) + STELLA PAPALAMBROU
DINOS SADIKIS & FRIENDS
BABIS PAPADOPOULOS DUO
GEORGE KARRAS & BAND
SEAHORSE
SOUNDS OF THE LEVANT (Sefradita)

Παρασκευή 6 Οκτωβρίου
PAGAN
CAYETANO & BAND
PANIK AT THE OPERA
PAUSIS
MUSIC OF THE SOUTHERN AEGEAN (N. Tzanis & P. Agistriotis)
THAN ACES (One Man Band)
STELLA PAPALAMBROU Solo

Σάββατο 7 Οκτωβρίου
TELENOVA (Australia)
LOXANDRA Ensemble
GEORGE XYLOURIS Solo
DANCE WITH INVISIBLE PARTNERS
PSYCHEDELIC TRIPS TO DEATH
KIRIS KAISARAS
DJ PANKO (Ojos De Brujo)
PARANAUE

Προπώληση εισιτηρίων more.com

 


Ακολούθησε το Stage News στο Google news και μάθε όλα τα τελευταία νέα.


 

Περισσότερα
Συναυλίες8 ώρες πρν

Nightstalker – Naxatras: Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2024 Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων

Συναυλίες12 ώρες πρν

José Carreras & Plácido Domingo: Μια ιστορική βραδιά στο Καλλιμάρμαρο Τετάρτη 10 Ιουλίου 2024

News13 ώρες πρν

13α Θεατρικά Βραβεία Θεσσαλονίκης: Οι υποψηφιότητες

Festival1 ημέρα πρν

Waterboom Festival 2024: Σάββατο 22 Ιουνίου στο ΟΑΚΑ

Μουσική1 ημέρα πρν

Captain Hawk – Ghosts of the Sea: Νέο Video “Diamonds, Emeralds & Rubies”

News2 ημέρες πρν

Είδαμε και ακούσαμε τον ΤΕΜΠΕΛΗ ΔΡΑΚΟ στο Μέγαρο Μουσικής!

Θέατρο2 ημέρες πρν

12ο Φεστιβάλ Νέων Καλλιτεχνών «Τα 12 Κουπέ»​ 19 Μαΐου – 2 Ιουνίου 2024​ Αμαξοστοιχία-Θέατρο το Τρένο στο Ρουφ

News3 ημέρες πρν

Η Μουσική Τεχνόπολη επιστρέφει με περισσότερες από 50 συναυλίες!

Συναυλίες3 ημέρες πρν

Οι Apocalyptica στις 16 Σεπτεμβρίου έρχονται στο Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού για να ερμηνεύσουν ζωντανά το “Plays Metallica Vol.2”

Festival4 ημέρες πρν

Sani Festival 2024: 6 Ιουλίου – 10 Αυγούστου @ Sani Hill – Χαλκιδική, Θεσσαλονίκη