Connect with us

Events

Θεσσαλονίκη: Ballets Jazz Montréal | Dance me η παράσταση φόρος τιμής στον Leonard Cohen, 7 & 8 Νοεμβρίου

Δημοσιεύθηκε

στις

Η ομάδα χορού Ballets Jazz Montréal παρουσιάζει την παράσταση Dance Me που εμπνέεται από το πλούσιο και βαθυστόχαστο έργο του ποιητή, συγγραφέα και τραγουδοποιού Λέοναρντ Κοέν.

Ιδιαίτερα αγαπητός στην Ελλάδα, ο καλλιτέχνης με καταγωγή από το Μόντρεαλ, είχε εγκρίνει όσο ζούσε αυτόν τον μοναδικό φόρο τιμής στο έργο του, που αναφέρεται στους μεγάλους κύκλους της ύπαρξης, όπως αυτοί περιγράφονται στη μουσική και στα ποιήματά του.

Τη χορογραφία συνυπογράφουν τρεις διεθνείς προσωπικότητες, ο Αντώνης Φωνιαδάκης, η Annabelle Lopez Ochoa και ο Ihsan Rustem, οι οποίοι δημιουργούν ένα σύμπαν στέρεο και βαθύ, όπως ακριβώς και το έργο του διάσημου καναδού ποιητή. Την παράσταση απογειώνουν με τη δυναμική τους παρουσία 14 ερμηνευτές της ομάδας, χάρη στην τολμηρή δραματουργία του Eric Jean.

Το Dance Me χρησιμοποιεί στοιχεία εικαστικά, μουσικά, δραματουργικά και χορογραφικά, όπως έχουν σχεδιαστεί από μια εξαιρετική καλλιτεχνική ομάδα, προκειμένου να συνθέσει ένα πλήρες θέαμα που επιτρέπει να προσεγγίσουμε εκ των έσω το όραμα της ανθρώπινης ύπαρξης· ένα όραμα που εξελίσσεται σε πέντε στάδια, εύθραυστο, μυσταγωγικό και σαρκικό, μέσα από το οποίο αναδεικνύεται η μοναδικότητα του Λέοναρντ Κοέν.

Ballets Jazz Montréal

Η γόνιμη συνεργασία των χορευτών Geneviève Salbaing, Eva Von Gencsy and Eddy Toussaint, οδήγησε το 1972 στην ίδρυση της ομάδας χορού Ballets Jazz de Montréal.

Μια ομάδα που  δημιουργεί, παράγει και παρουσιάζει σύγχρονες χορευτικές παραστάσεις, βασισμένες στην τεχνική, την αυστηρότητα και την αισθητική του κλασικού μπαλέτου.

Τα έργα της παρουσιάζονται συχνά σε τοπικές, εθνικές και διεθνείς σκηνές. Υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση της Alexandra Damiani από τον Ιούνιο του 2021, η ομάδα προσφέρει στους χορευτές της ένα υψηλό επίπεδο καλλιτεχνικής προετοιμασίας, ενώ ταυτόχρονα παρέχει σε διεθνώς αναγνωρισμένους χορογράφους την ελευθερία να αναπτύξουν το καλλιτεχνικό τους ύφος, με βάση την ταυτότητα της ομάδας.

Με τον τρόπο αυτόν, η Ballets Jazz de Montréal καταφέρνει να δημιουργήσει ένα αποκλειστικό ρεπερτόριο για ένα ευρύ κοινό.

Το διάστημα 1998-2020, ο χορευτής και καλλιτεχνικός διευθυντής Louis Robitaille, επαναπροσδιόρισε το ύφος της ομάδας, εστιάζοντας σε ένα κοινό πιο ανοιχτό σε νέες χορογραφικές μορφές.

Συνέδεσε την ομάδα  Ballets Jazz Montréal με ανερχόμενα ονόματα στον κόσμο του σύγχρονου χορού, όπως η Crystal Pite και η Aszure Barton. Σήμερα, η ομάδα συνεργάζεται τακτικά με διεθνώς αναγνωρισμένους χορογράφους, συμπεριλαμβανομένων των Mauro Bigonzetti, Andonis Foniadakis, Itzik Galili, Annabelle Lopez Ochoa, Barak Marshall, Benjamin Millepied, Rodrigo Pederneiras, Ihsan Rustem και Cayetano Soto.

Τον Ιούνιο του 2021 ανέλαβε την καλλιτεχνική διεύθυνση η Alexandra Damiani, προκειμένου να εξελίξει περαιτέρω την αποστολή της ομάδας και τα σημαντικά της σχέδια.

Συνεργάζεται με χορευτές διεθνούς επιπέδου, οι οποίοι ενσαρκώνουν τη ζωντάνια και τον ανοιχτό καλλιτεχνικό χαρακτήρα που διακρίνει την ομάδα από το ξεκίνημά της.

Κάθε έργο που δημιουργείται από την Ballets Jazz Montréal παραμένει πιστό σε μια αισθητική που ασκεί θετική επίδραση.

Έχοντας ως θεμελιώδεις αρχές την προσβασιμότητα και την ποιότητα, η ομάδα κατάφερε να ενσωματώσει την ψυχαγωγία και την ευχαρίστηση σε παραγωγές που είναι ισχυρές, εκφραστικές και απαιτητικές.

Η ξεχωριστή προσωπικότητα και η υψηλή ποιότητα των εκτελεστών της εξασφαλίζουν τη διαρκή επιτυχία και φήμη της ομάδας.

Μέσα από τις πολλές παραγωγές, παραστάσεις και εκπαιδευτικές δραστηριότητές της, η ομάδα Ballets Jazz Montréal καταφέρνει να ενθαρρύνει την εξερεύνηση, να διεγείρει τη φαντασία και να “εκδημοκρατίσει” τον χορό, ενώ μοιράζεται με το τοπικό και διεθνές κοινό το βαθύ πάθος της για την σπουδαία τέχνη του χορού.

Έχοντας παρουσιάσει περισσότερες από 2.000 παραστάσεις για πάνω από 2 εκατομμύρια θεατές σε 67 χώρες, η Ballets Jazz Montréal αποτελεί πραγματικό πρεσβευτή του Καναδικού χορού και της καλλιτεχνικής ζωτικότητας παγκοσμίως.
Τη σεζόν 2021-2022, η ομάδα γιόρτασε 50 έτη ιστορίας, μπαλέτου, περιοδειών και σύνδεσης με το κοινό της.

Χορογραφία Αντώνης ΦωνιαδάκηsAnnabelle Lopez OchoaIhsan Rustem
Σύλληψη – ιδέα Louis Robitaille
Δραματουργία & Σκηνοθεσία Éric Jean
Μουσική διεύθυνση Martin Léon
Σχεδιασμός ήχου Alexis Dumais
Σκηνογραφία & φροντιστηριακό υλικό Pierretienne Locas
Τεχνική διεύθυνση Alexandre Brunet
Σχεδιασμός φωτισμών Cédric Delorme-Bouchard, Simon Beetschen
Σχεδιασμός βίντεο HUB Studio – Gonzalo Soldi, Thomas Payette, Jeremy Fassio
Σχεδιασμός κοστουμιών Philippe Dubuc


ΔIKAIOYXOI ΜΕΙΩΜΕΝΟΥ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ

Φοιτητές, μαθητές, παιδιά, άνεργοι, πολύτεκνοι, τρίτεκνοι, σπουδαστές ωδείων, κάτοχοι Κάρτας Αλληλεγγύης, κάτοχοι Ευρωπαϊκής Κάρτας Νέων, κάτοχοι Διεθνούς Φοιτητικής Ταυτότητας, ΑμεΑ, μέλη των Σωμάτων Ασφαλείας, σπουδαστές σε Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΙΕΚ), σε Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας (ΣΔΕ) και σε Κέντρα Δια Βίου Μάθησης (ΚΔΒΜ).

Όλα τα μειωμένα εισιτήρια είναι έγκυρα μόνο με την επίδειξη των απαραίτητων δικαιολογητικών κατά την είσοδο και εφόσον αυτά είναι σε ισχύ.

Για ανέργους απαιτείται η προσκόμιση της ηλεκτρονικής ανανέωσης της κάρτας ανεργίας.

Τα μειωμένα εισιτήρια δεν ισχύουν για φοιτητές του Ανοικτού Πανεπιστημίου και για φοιτητές που φέρουν φοιτητική ταυτότητα με την ένδειξη “Δεν ισχύει”.

Διοργάνωση: ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης – Θεσσαλονίκη 7 & 8 Νοεμβρίου | 20:30

Προπώληση more.com


 


Ακολούθησε το Stage News στο Google news και μάθε όλα τα τελευταία νέα.


 

Συναυλίες13 ώρες πρν

Queen Symphonic στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος | 8/9/2024 με ελεύθερη είσοδο

News13 ώρες πρν

13α Θεατρικά βραβεία Θεσσαλονικής 2024

Μουσική1 ημέρα πρν

Οι Thrash Metal Band Lomor κυκλοφορούν το νέο μουσικό βίντεο “Constrained Humanity”

Θέατρο1 ημέρα πρν

‘Matilda’ The Musical: Επιστρέφει τη νέα σεζόν 2024-25 στο θέατρο Παλλάς

Συναυλίες1 ημέρα πρν

Changeover – The party: Την Κυριακή 16 Ιουνίου, το SNFCC Youth Council επιστρέφει στον Θόλο του ΚΠΙΣΝ

Συναυλίες2 ημέρες πρν

Pavlov’s Dog για δύο συναυλίες σε Αθήνα & Θεσσαλονίκη

Festival2 ημέρες πρν

Krama Festival για πέμπτη χρονιά στο Πλύφα στις 22 και 23 Ιουνίου 2024

Συναυλίες2 ημέρες πρν

Panx Romana – Δημήτρης Πουλικάκος & οι Γεια σου Τάκη το Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου στην Τεχνόπολη

Festival2 ημέρες πρν

2o Margiora Back Yard Festival στην Κύθνο | Δείτε το πρόγραμμα

Festival2 ημέρες πρν

3ο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Αιγίου «Θόδωρος Αγγελόπουλος» | Αίγιο 24 – 30 Ιουνίου 2024