Connect with us

Θέατρο

Θέατρο Τέχνης Κ. Κουν: Οι παραστάσεις που ερχονατι τον Οκτώβριο

Δημοσιεύθηκε

στις

ΘΕΑΤΡΟ ΤΕΧΝΗΣ ΚΑΡΟΛΟΥ ΚΟΥΝ | Χειμερινή περίοδος 2023-24


ΟΥΙΛΛΙΑΜ ΣΑΙΞΠΗΡ

«ΔΩΔΕΚΑΤΗ ΝΥΧΤΑ ή Ο,ΤΙ ΕΠΙΘΥΜΕΙΤΕ»

7 Οκτωβρίου 2023 έως 14 Ιανουαρίου 2024

 

Η «Δωδέκατη νύχτα» του Ουϊλλιαμ Σαίξπηρ, 68 χρόνια μετά την πρώτη παρουσίασή της από τον Κάρολο Κουν, ζωντανεύει ξανά στο ιστορικό Υπόγειο από τον Οκτώβριο του 2023, σε συμπαραγωγή του Θεάτρου Τέχνης με την Panik Theater Productions.

Ο Γιάννης Κακλέας επιστρέφει πρώτη φορά στο χώρο όπου σπούδασε και ξεκίνησε τη δυναμική πορεία του στο ελληνικό θέατρο, για να σκηνοθετήσει μια φαντασμαγορική εκδοχή του αριστουργήματος του Σαίξπηρ με μια ωραία ομάδα νέων και ταλαντούχων ηθοποιών, μεταξύ των οποίων οι επίσης απόφοιτοι της Δραματικής Σχολής του Θεάτρου Τέχνης:

Αμαλία Καβάλη (βραβείο Μελίνα Μερκούρη 2021-22), Κωνσταντίνος Μπιμπής (βραβείο Δημήτρης Χορν 2017), Ελευθερία Παγκάλου, Αλέξανδρος Σκουρλέτης αλλά και η Ηλιάνα Μαυρομάτη, Κωνσταντίνος Γεωργόπουλος κ.ά.

Τα ζητήματα της σεξουαλικής ταυτότητας και της ρευστότητας των φύλων που τόσο έντονα απασχολούν την εποχή μας, φωτίζονται με τρόπο αποκαλυπτικό σε αυτή τη μοναδική, ονειρική κωμωδία που μιλά για τη δύναμη, την τρέλα και τα πάθη του έρωτα.

Εξασφαλίστε το εισιτήριό σας με ειδικές τιμές προσφοράς για τους μήνες Αύγουστο και Σεπτέμβριο.

Πρεμιέρα: Σάββατο 7 Οκτωβρίου στις 9 μ.μ.

ΘΕΑΤΡΟ ΤΕΧΝΗΣ-ΥΠΟΓΕΙΟ, Πεσμαζόγλου 5

ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΤΟΥ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ

Σε ένα πλαίσιο ονειρικής γιορτής –της Δωδέκατης Νύχτας- ο Σαίξπηρ με πνεύμα αιχμηρό και σπινθηροβόλο , με φρενήρη ρυθμό και με οδηγό την κωμωδία , μας ταξιδεύει μέσα από ερωτικές παρεξηγήσεις σε ένα παιχνίδι που διαταράσσει την αυστηρή τάξη των φύλων, αποκαλύπτοντας τις κρυφές επιθυμίες των χαρακτήρων.

Δύο δίδυμα αδέλφια, η Βιόλα και ο Σεμπάστιαν που μοιάζουν σαν δύο σταγόνες νερό , μετά από ένα ναυάγιο βρίσκονται σ΄έναν άγνωστο τόπο χωρίς να ξέρει ο ένας την τύχη του άλλου. Η Βιόλα για λόγους επιβίωσης ντύνεται άντρας. Και έτσι αρχίζει η περιπέτεια της «Δωδέκατης Νύχτας».

Στο αριστούργημα του Αναγεννησιακού ποιητή τα πρόσωπα του έργου στην αναζήτηση του ερωτικού τους συντρόφου μπερδεύονται περίτεχνα με τα είδωλα τους , με αποτέλεσμα να δημιουργείται μια ρευστή εικόνα ερωτικής ταυτότητας και να εμφανιστούν οι πολλαπλές, πολύμορφες σεξουαλικές ταυτότητες των ατόμων.

Αυτή την ιδιαίτερη νύχτα, το ερωτικό πάθος εμφανίζεται χωρίς ηθικούς περιορισμούς. Ο καθένας εκφράζει την επιθυμία του χωρίς προκαθορισμούς ταυτότητας φύλου. Προτιμάει ό,τι ο έρωτας προστάζει και επιθυμεί ό,τι δονεί το σώμα του .

{Ο Σαίξπηρ σ΄αυτή την ονειρική κωμωδία οδηγεί τους χαρακτήρες σε τοπία άγνωστα , σε μια φανταστική Ιλλυρία, όπου κυριαρχεί ο ανεκπλήρωτος έρωτας και η βαθιά επιθυμία να ζήσουν μια ζωή χωρίς όρια.

Το πάθος , η εναλλαγή φύλλων, η τρέλα, η παρενδυσία και η ερωτική παρεξήγηση συγκρούονται με τον πουριτανισμό και την αυστηρή ηθική δομή μιας κοινωνίας μη ερωτικής. Ο Σαίξπηρ δημιουργεί μια ατμόσφαιρα ελευθερίας δοκιμάζοντας τις πραγματικές επιθυμίες των ηρώων του με κίνδυνο να οδηγηθούν στην τρέλα. Και μόνο ο τρελός του έργου με την λογική του σοφού, τους προτρέπει χωρίς φόβο και ενοχή να πράξουνε … ό,τι επιθυμούν!

Ένα ερωτικό παιχνίδι ρόλων είναι η Δωδέκατη νύχτα.

«Θα ΄θελα να ήσουν, όπως εγώ θα ΄θελα να είσαι» λέει μια ηρωίδα του έργου προκαλώντας τον ίδιο της τον εαυτό να αποδεχτεί τον πυρήνα της αληθινής ερωτικής της επιθυμίας.

Το κωμικό παιχνίδι, η τρελή γιορτή , η ποιητική πανδαισία και το ξέφρενο ερωτικό γαϊτανάκι κάνουν την «Δωδέκατη Νύχτα» ένα από τα πιο απολαυστικά , διασκεδαστικά και τολμηρά έργα του Σαίξπηρ. Ένα διαχρονικό κείμενο που σήμερα είναι ακόμη πιο επίκαιρο , σε μια κοινωνία που δίνει τον δικό της αγώνα για την αποδοχή της διαφορετικότητας.

Γιάννης Κακλέας

 

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ- ΔΡΑΜΑΤΟΥΡΓΙΚΗ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΚΛΕΑΣ

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ : ΕΡΡΙΚΟΣ ΜΠΕΛΙΕΣ

ΣΚΗΝΙΚΑ: ΗΛΕΝΙΑ ΔΟΥΛΑΔΙΡΗ-ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΚΛΕΑΣ

ΚΟΣΤΟΥΜΙΑ: ΗΛΕΝΙΑ ΔΟΥΛΑΔΙΡΗ

ΧΟΡΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΤΡΟΜΠΟΥΚΗ

ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΦΩΤΙΣΜΟΥ: ΣΤΕΛΛΑ ΚΑΛΤΣΟΥ

ΒΟΗΘΟΣ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ: ΑΡΗΣ ΚΑΚΛΕΑΣ

 

ΠΑΙΖΟΥΝ (αλφαβητικά) οι:

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ, ΠΩΛ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ,ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΖΟΥΡΙΔΑΚΗΣ, ΑΜΑΛΙΑ ΚΑΒΑΛΗ, ΗΛΙΑΝΑΜΑΥΡΟΜΑΤΗ,ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΠΙΜΠΗΣ,ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΠΑΓΚΑΛΟΥ,ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ,ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΣΚΟΥΡΛΕΤΗΣ

 

Ημέρες και ώρες παραστάσεων

Τετάρτη : 8μ.μ.

Πέμπτη-Παρασκευή: 9 μ.μ.

Σάββατο: 6 μ.μ. (από 4 Νοεμβρίου) και 9μ.μ.

Κυριακή : 7μ.μ.

 

Τιμές εισιτηρίων

Τετάρτη, Πέμπτη: γενική είσοδος 18 ευρώ/ 16 ευρώ μειωμένο

Παρασκευή, Σάββατο απόγευμα, Κυριακή: γενική είσοδος 20 ευρώ/ 18 ευρώ μειωμένο

Σάββατο βράδυ: γενική είσοδος 22 ευρώ

Ανέργων: 15 ευρώ/ Ατέλεια: 5 ευρώ

 

Προπώληση

more.com

 

ΕΙΔΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ προπώλησης

25 Ιουλίου-31 Αυγούστου: όλα τα εισιτήρια, για όλες τις ημέρες και ώρες παραστάσεων, 16 ευρώ

1-15 Σεπτεμβρίου: όλα τα εισιτήρια, για όλες τις ημέρες και ώρες παραστάσεων, 18 ευρώ

 

Πληροφορίες-τηλεφωνικές κρατήσεις:

10 π.μ.-1 μ.μ. (Δευτέρα έως Παρασκευή) και 5μ.μ.-10μ.μ. (καθημερινά) στο 210-3228706

Αγορά εισιτηρίων στα ταμεία του Θεάτρου Τέχνης:

Από 2 Οκτωβρίου καθημερινά 5μ.μ.-10μ.μ., Πεσμαζόγλου 5

 

«ΥΠΕΡΒΟΛΕΣ!»

Μια παράσταση των Γιάννη Καλαβριανού, Μαριάννας Κάλμπαρη, Βασίλη Μαυρογεωργίου

ΘΕΑΤΡΟ ΤΕΧΝΗΣ ΚΑΡΟΛΟΥ ΚΟΥΝ-Φρυνίχου 14-Πλάκα

από Δευτέρα 9 Οκτωβρίου 2023

Η παραγωγή του Θεάτρου Τέχνης που πρωτοπαρουσιάστηκε στο τέλος της περσινής σεζόν με αξιοσημείωτη επιτυχία, επιστρέφει στη σκηνή της Φρυνίχου.

Πρόκειται για μια πρωτότυπη σύνθεση και συνθήκη, όπου τρεις δημιουργοί με τη διπλή ιδιότητα συγγραφέα και σκηνοθέτη, κλήθηκαν να εξερευνήσουν ο καθένας ξεχωριστά και όλοι μαζί τα όρια της φανερής αλλά και της κρυμμένης, υπόγειας βίας που διέπει τις ανθρώπινες σχέσεις σήμερα. Έτσι δημιουργήθηκαν ειδικά για την παράσταση, τρία νεοελληνικά μονόπρακτα, τρεις διαφορετικές ιστορίες που ερμηνεύονται από τρεις ηθοποιούς. Αυτό που τα ενώνει είναι η έντονη διάθεση για χιούμορ, η έμπνευση από τη σύγχρονη πραγματικότητα και η επιλογή των δημιουργών τους να κινηθούν σε ψυχικά τοπία όπου η βία αγγίζει όρια αμφιλεγόμενα, σκοτεινά και περίπλοκα. Όπως η εποχή μας.

«Υπερβολές!» συνηθίζουμε να λέμε για ό,τι θεωρούμε ότι ξεπερνά τα όρια του «κανονικού», του «φυσιολογικού». Τι θεωρείται όμως σήμερα «κανονικό» ή «φυσιολογικό» και ποιος μπορεί να ισχυριστεί ότι είναι σε θέση να τα ορίσει; Πώς είναι δυνατόν να μιλάμε για βία «κανονική» ή για συναισθήματα «υπερβολικά»; Ας μιλήσουμε για όλα αυτά…

ΤΑ ΜΟΝΟΠΡΑΚΤΑ (με σειρά παρουσίασης)

«Ο πατέρας μου ήταν ένας πολύ θυμωμένος άνθρωπος»,

Κείμενο-σκηνοθεσία: Μαριάννα Κάλμπαρη

Με την Κατερίνα Λυπηρίδου

Συμμετέχουν Μαριάννα Κάλμπαρη/Μαριλένα Μόσχου

«Γύρισα στο πατρικό μου. Το μωρό έκλαιγε όλη μέρα. Και ο πατέρας μου ούρλιαζε..

Δε με ένοιαζε τίποτε. Ήθελα μόνο να πεθάνω. Ή μάλλον ήθελα να πεθάνει πρώτα εκείνο και μετά εγώ. Για να πεθάνω ήσυχη. Πόσο κακιά, πόσο αναίσθητη είσαι; σκεφτόμουν. Πόσο τρελή είσαι; έλεγε η μάνα μου. Κατέστρεψες τη ζωή σου. Γιατί; Για μια ιδέα; Για το θέατρο; Αφού στο είπα, δεν κάνεις για ηθοποιός…Και εγώ έκλαιγα.. Και το μωρό έκλαιγε, έκλαιγε με ασταμάτητους λυγμούς. Μέχρι τη μέρα που-»

«O άνθρωπος της διπλανής πόρτας»,

Κείμενο: Βασίλης Μαυρογεωργίου, Άγγελος Μπούρας

Σκηνοθεσία: Βασίλης Μαυρογεωργίου

Με τον Άγγελο Μπούρα

Δεν σου κάνει εντύπωση όταν σε προσπερνάει στο δρόμο. Δεν τον παρατηρείς όταν κάθεται δίπλα σου στο λεωφορείο. Είναι ένας τυπικός , συνεπής, εργατικός άνθρωπος.
Δεν έχει δώσει ποτέ δικαίωμα. Μόνο τα καλύτερα έχουν να πουν  γι’ αυτόν συνάδελφοι και γείτονες. Πάντα με 5 αστέρια τον αξιολογούν οι πελάτες του. Είναι ο άνθρωπος της διπλανής πόρτας.

«Παρακαλώ πολύ κλείστε την πόρτα όσο διαβάζετε τα χαρτιά θα περιμένω απ’ έξω…πολλά συμβαίνουν στις μέρες μας”.

«Πρώτη φορά συναντούσα άνθρωπο που μιλούσε σαν τρένο»

Κείμενο-Σκηνοθεσία: Γιάννη Καλαβριανού

Με τη Δέσποινα Γιαννοπούλου

Βασικό συστατικό της ζωής σε οργανωμένες κοινότητες είναι η εμπιστοσύνη πως ο καθένας κάνει σωστά τη δουλειά του. Μπαίνουμε σε κτίρια, ταξιδεύουμε, τρώμε, νοσηλευόμαστε, γιατί έχουμε ατύπως συμφωνήσει πως κάποιοι έχουν κατασκευάσει, οργανώσει και ελέγξει όλα όσα εμείς θα χρησιμοποιήσουμε. Η άρση αυτής της εμπιστοσύνης, έχει ανεξέλεγκτες συνέπειες.

Μια γυναίκα, μητέρα ενός από τα θύματα των Τεμπών, λαμβάνει λογαριασμό νερού ύψους 2.750 ευρώ. Και πάει στην ΕΥΔΑΠ να δει τι μπορεί να έχει συμβεί. Και συναντάει έναν άνθρωπο που μιλούσε σαν τρένο. Και μία αφίσα με μια Καρυάτιδα. Μία ημέρα που ένιωθε αρκετά ζωντανή.

Η σπονδυλωτή παράσταση «Υπερβολές!» αποτελεί το τρίτο και τελευταίο μέρος του τριπτύχου πρωτότυπων νεοελληνικών κειμένων υπό τη θεματική «Βία παντού», που δημιούργησε και παρουσίασε το Θέατρο Τέχνης κατά την διετία 2021-23 με την υποστήριξη επιχορήγησης του ΥΠΠΟΑ. Οι δύο προηγούμενες παραγωγές της «Βίας παντού» ήταν το «Cry» σε κείμενο-σκηνοθεσία Λένας Κιτσοπούλου και το «Μοτέλ» σε κείμενο-σκηνοθεσία Βασίλη Μαυρογεωργίου .

Ταυτότητα παράστασης

Κείμενα-Σκηνοθεσία (με σειρά παρουσίασης): Μαριάννα Κάλμπαρη, Βασίλης Μαυρογεωργίου, Γιάννης Καλαβριανός

Σκηνικά-κοστούμια: Χριστίνα Κάλμπαρη

Μουσική επιμέλεια: Νέστωρ Κοψιδάς

Σχεδιασμός φωτισμού: Στέλλα Κάλτσου

Βοηθός στο σχεδιασμό φωτισμού: Στέβη Κουτσοθανάση

Συνεργάτις σκηνοθέτη (Μαριάννας Κάλμπαρη): Μαριλένα Μόσχου

Βοηθός σκηνοθέτη (Βασίλη Μαυρογεωργίου): Στάθης Γεωργαντζής

Οργάνωση παραγωγής: Αλεξάνδρα Χάμπαση

Φωτογραφίες: Ελευθερία Νικολαΐδου

 

Πρωταγωνιστούν( με σειρά εμφάνισης): Κατερίνα Λυπηρίδου, Άγγελος Μπούρας, Δέσποινα Γιαννοπούλου

Παραστάσεις:

Από 9 Οκτωβρίου, Δευτέρα-Τρίτη στις 9μμ., Τετάρτη στις 7.30μμ

Φρυνίχου 14, Πλάκα

Τιμές : 18 ευρώ-15 ευρώ μειωμένο-5 ευρώ ατέλεια

Τηλεφωνικές κρατήσεις: Δευτέρα-Παρασκευή 10.30-1.30 μμ: 2103228706

Καθημερινά 5-10μμ: 2103222464

Ηλεκτρονική προπώληση: «ΥΠΕΡΒΟΛΕΣ!» | Εισιτήρια online! | More.com

«154 BERTHA»

Η «Bertha» επιστρέφει για λίγες μόνο παραστάσεις

στο Υπόγειο, από Δευτέρα 9 Οκτωβρίου

Το έργο της Έλσας Ανδριανού 154 BERTHA που παρουσιάστηκε με μεγάλη επιτυχία στο Θέατρο Τέχνης «Κάρολος Κουν» την Άνοιξη του 2023 επιστρέφει στο Υπόγειο του Θέατρου Τέχνης από 9 Οκτωβρίου έως 14 Νοεμβρίου του 2023 κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 9μμ.

Ένα χάσμα γενεών διαστημικών διαστάσεων.

Μια οικογένεια σε αδιέξοδο, λίγο πριν την ρουφήξει η μαύρη τρύπα.

Όσο οι γονείς προσπαθούν να καλύψουν τα έτη φωτός που τους χωρίζουν από έναν απροσδιόριστο κόσμο που δεν θέλει – η δεν μπορεί;-να βρει το όνομα του, τα παιδιά

ψάχνουν καταφύγιο σε άλλους γαλαξίες.

Υπάρχει μέλλον για τον άνθρωπο; Ή μόνο η αναμονή του επόμενου big bang;

Η παράσταση του Θοδωρή Αμπαζή και της Ομάδας «ΟΠΕRΑ» σε συνεργασία

με το «Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν», είναι μια κωμικοτραγική ιστορία εντός της “οικογενειακής εστίας” -κάποτε πεδίον δόξης λαμπρόν προσωπικών, έμφυλων, γενεακών και πάντοτε πολιτικών συγκρούσεων, τώρα άδειο κέλυφος όπου αντηχούν άσφαιρα πυρά.

Ένας άντρας -κατά τη γνώμη του, ιδεολόγος-, η γυναίκα του -κατά τη γνώμη της, πραγματίστρια-, η αδελφή της -που, κατά τη γνώμη της, όλο και κάτι θα αξίζει

τον κόπο. Κι οι τρεις αιχμάλωτοι της συνύπαρξης. Παρελθόν, αδράνεια, φόβος, εγκλωβισμός, ματαίωση, πόλεμος. Άνθρωποι που δε βλέπουν, άνθρωποι περίκλειστοι, κληροδοτούν την άχαρη κληρονομιά της ερημίας στην επόμενη γενιά:

Ένα κορίτσι -που, κατά τη γνώμη του, τίποτε δεν αξίζει τίποτε-, αδιάφορο για πόθο και ζωή, ένα αγόρι που βλέπει μπρος και πίσω, με θράσος περισσό “σοφό” ερήμην.

Η φρενήρης αποδόμηση στερεοτύπων αποκαλύπτει την αμηχανία εγκαθίδρυσης νέων:

Στη θέση του κουρασμένου ορθού λόγου, η νέα μαγική σκέψη -ταφόπλακα σμιλευμένη μέσα στην απομάγευση της νεωτερικότητας· στη θέση της σύγκρουσης, ο κανιβαλισμός·

στη θέση της ιδέας, ο φασισμός της παντοδύναμης επιδραστικότητας.

Το έργο, μ’ όλες τις αναμνήσεις της μεγάλης δραματουργίας, αναδύεται από εποχή ήττας -με επίγνωση. Χωρίς τις μεγάλες τραγωδίες της Ορέστειας, χωρίς τα γενναία δράματα του Πατέρα, ας είναι μια γκριμάτσα και μια αμυδρή ελπίδα εξόδου -στον καθαρό αέρα ή στην αστερόσκονη.

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

Σκηνοθεσία-πρωτότυπη μουσική: Θοδωρής Αμπαζής

Σκηνικά-κοστούμια: Ελένη Μανωλοπούλου

Φωτισμοί: Αλέκος Αναστασίου

Βοηθός Σκηνοθέτη: Γιώργος Παύλου

 

Διανομή

Γιώργος: Νέστορας Κοψιδάς

Έλλη: Αμαλία Τσεκούρα

Ζωή: Δανάη Σαριδάκη

Νεφέλη: Λένα Μποζάκη

Νικόλας: Γιώργος Ζυγούρης

 

Παραστάσεις:

Από 9 Οκτωβρίου-14 Νοεμβρίου, Δευτέρα-Τρίτη στις 9μμ.

Πεσμαζόγλου 5, Υπόγειο

Τιμές : 18 ευρώ-15 ευρώ μειωμένο-5 ευρώ ατέλεια

Τηλεφωνικές κρατήσεις: Δευτέρα-Παρασκευή 10.30-1.30:

Καθημερινά 5-10μμ στο 2103228706

Ηλεκτρονική προπώληση: 154 BERTHA | Εισιτήρια online! | More.com

 

Για την παράσταση έγραψαν

Η επιτυχία του έργου της Ανδριανού δεν τίθεται με τους όρους μόνο της δραματολογικής διακειμενικότητας. Αν μη τι άλλο ο λόγος του εντυπωσιασμού μας είναι άλλος. Στο πώς όλα αυτά συγκεράζονται στην ίδια σκηνική πράξη που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί την ίδια στιγμή ποιητικός ρεαλισμός, εξπρεσιονιστικό δράμα, αν όχι και σύγχρονη ηθογραφία! Στον λόγο των προσώπων και στο ήθος τους περιγράφεται μια απολύτως σημερινή, πυκνή και διαυγής δήλωση. Είναι το χάσμα των γενεών που έχει αποκτήσει πια αστρικό μέγεθος, είναι η έλλειψη της επικοινωνίας αλλά και των λέξεων που θα μπορούσαν να καλύψουν το κενό της. Είναι η απομυθοποίηση της παλιάς γενιάς με τρόπο που η ίδια δεν το περίμενε. Και η αντικατάστασή της με μια νέα που εκφράζει την «οργή» σε μια άνευ προηγουμένου ειρωνική αποδόμηση του κόσμου γύρω της. Και άφησα για τελευταίο το μεγάλο κέρδος μας. Είναι το ίδιο πάντα στο ελληνικό θεατρικό έργο. Η δυνατότητά μας να αναγνωρίσουμε εκεί τον εαυτό μας όχι μόνο πάνω στη σκηνή αλλά και έξω από αυτήν, στην αγορά και την πλατεία – Γρηγόρης Ιωαννίδης, Η Εφημερίδα των Συντακτών

Η παράσταση 154 Bertha αποτελεί μία αναμφισβήτητη επιτυχία του Θεάτρου Τέχνης, μία απόδειξη επίγνωσης της σύγχρονης συγκυρίας, ένα σκηνοθετικό και δραματουργικό κομψοτέχνημα με απτά – γήινα υλικά. Τέλος, αποτελεί πρότυπο για τη μορφή που θα πρέπει να έχει το σύγχρονο ελληνικό θέατρο. – Ραφαέλα Χαμπίπη, Theatromania

Το «154 Bertha» ανταποκρίνεται επάξια στο ρόλο του θεάτρου να μας αφυπνίσει, η συγκίνηση είναι αναπόσπαστο κομμάτι εκείνων που συναισθάνονται, που έχουν ανησυχίες, δεν θέλουν να είναι απλώς «περαστικοί». – Νεκταρία Μαραγιάννη – Liberal

 

«Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΣΠΑΣΜΕΝΟΥ ΚΑΘΡΕΦΤΗ»

Ανδρέα Φλουράκη

ΘΕΑΤΡΟ ΤΕΧΝΗΣ ΚΑΡΟΛΟΥ ΚΟΥΝ- ΠΑΙΔΙΚΗ ΣΚΗΝΗ

Φρυνίχου 14,ΠΛΑΚΑ

Για παιδιά πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης (5-12 ετών) | ΠΡΕΜΙΕΡΑ 22 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2023

Η Παιδική Σκηνή του Θεάτρου Τέχνης Καρόλου Κουν παρουσιάζει από 22 Οκτωβρίου το νέο ελληνικό έργο για παιδιά : «Η ιστορία του σπασμένου καθρέφτη» του Ανδρέα Φλουράκη.

Ο βραβευμένος θεατρικός συγγραφέας Ανδρέας Φλουράκης, μετά την μεγάλη επιτυχία του στην Παιδική Σκηνή της Φρυνίχου «ΟΡομπέν των Δασών» (2017), επιστρέφει με ένα έργο που έγραψε ειδικά για το Θέατρο Τέχνης και που είναι ελεύθερα εμπνευσμένο από την «ΒασίλισσατουΧιονιού»τουΧανςΚρίστιανΆντερσεν.

Πρόκειται για μιασυναρπαστική παραμυθένια περιπέτεια που με σύγχρονη γλώσσα και αναφορές, γρήγορους ρυθμούς, χιούμορ και φαντασία, επιθυμεί να μιλήσει στις καρδιές των παιδιών τόσο για τις διαχρονικές αξίες της αγάπης και της φιλίας, όσο και για φλέγοντα περιβαλλοντικά αλλά και κοινωνικά ζητήματα που μας απασχολούν σήμερα.

Ο παράσταση ανεβαίνει με μια ομάδα που προέρχεται σχεδόν εξ’ ολοκλήρου από την Δραματική Σχολή του Θεάτρου Τέχνης. Ο Τάσος Πυργιέρης, απόφοιτος επίσης της Σχολής, σκηνοθετεί πρώτη φορά στην Παιδική Σκηνή μια ταλαντούχα εννεαμελή ομάδα ηθοποιών που με φαντασία ερμηνεύουν ρόλους ανθρώπων και ζώων, χορεύουν, παίζουν και τραγουδούν ζωντανά σε πρωτότυπη μουσική του Παναγιώτη Μανουηλίδη (Panú).

Στην παράσταση που μιλά με έξυπνο τρόπο στα παιδιά για τη δύναμη της αγάπης που αξίζει να έχουμε τόσο ο ένας για τον άλλον όσο και όλοι και όλες μαζί για τον πλανήτη που μας φιλοξενεί, τα σκηνικά και τα κοστούμια είναι φτιαγμένα κατά το 85% από ανακυκλώσιμα υλικά.

Κείμενο: Ανδρέας Φλουράκης

Σκηνοθεσία: Τάσος Πυργιέρης

Σκηνικά- Κοστούμια:  Ελίνα Δράκου

Μουσική σύνθεση: Panú

Στίχοι τραγουδιών: Ανδρέας Φλουράκης

Φωτιστική επιμέλεια: Στέλλα Κάλτσου

Παίζουν οι: Ρένα Κυπριώτη, Λευτέρης ΒασιλάκηςΜαριλένα Μόσχου, Χρήστος Σταθούσης, Αναστασία Βλυσίδου, Ελένη Γεώργα, Καρολίνα Σακελλαρίου, Ανδρέας Καρτσάτος, Μάριος Αλεξανδρής

 

Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν, Φρυνίχου 14, Πλάκα.

Παραστάσεις από Κυριακή 22 Οκτωβρίου, κάθε Κυριακή στις 12μμ

Προπώληση: Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΣΠΑΣΜΕΝΟΥ ΚΑΘΡΕΦΤΗ | Εισιτήρια online! | More.com

Τηλεφωνικές κρατήσεις 210 3222464: Καθημερινά 17.00-22.00 μμ και Kυριακές: 10.00-12.00

Τιμή εισιτηρίου: 12€ γενική είσοδος, ομαδικές κρατήσεις 10€.

 

Καθημερινά πρωινέςπαραστάσεις για σχολεία

Υπεύθυνη κρατήσεων για σχολεία: Εύα Στυλάντερ, theatropol@otenet.gr

 

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΠΡΟΠΩΛΗΣΗΣ για ένα μήνα (μέχρι την έναρξη της σεζόν στο Θέατρο Τέχνης

Στις 4 Οκτωβρίου) ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟΣ 10 ευρώ

 


Ακολούθησε το Stage News στο Google news και μάθε όλα τα τελευταία νέα.


 

Περισσότερα
Συναυλίες11 ώρες πρν

Η Ana Carla Maza για πρώτη φορά στην Ελλάδα, σε μία μουσική πανδαισία | 10 Φεβρουαρίου 2025

Μουσική11 ώρες πρν

HAN NAH | Ακατάλληλη Σκηνή | Ακούστε τη διασκευή του πολυαγαπημένου τραγουδιού

Festival13 ώρες πρν

Σύρος: 8ο Φεστιβάλ ΑΝΩ | 19 – 25 Αυγούστου 2024

Μουσική13 ώρες πρν

Marseaux & Billie Kark: Nέο single – Πάρτυ

Συναυλίες15 ώρες πρν

Μίμης Πλέσσας – Γενέθλια 100 “Τα κινηματογραφικά” | Θέατρο Παλλλάς απο 10 Οκτωβρίου 2024

Straight White Men: Από 2 Οκτωβρίου στο Θέατρο Μικρό Χορν
Θέατρο16 ώρες πρν

Straight White Men: Από 2 Οκτωβρίου στο Θέατρο Μικρό Χορν

Μουσική16 ώρες πρν

Καναδικό Heavy Rock Duo Cycle | Τελική κυκλοφορία Νέου Σινγκλ «Broken Mirror»

Με ελεύθερη είσοδο17 ώρες πρν

Ο Γιώργος και ο Νίκος Στρατάκης στην Κόνιτσα – Δευτέρα 12 Αυγούστου | Είσοδος ελεύθερη

Festival17 ώρες πρν

44ο River Party! 2-4 Αυγούστου 2024 | Οι μέρες πλησιάζουν!! (Όλες οι πληροφορίες)

News1 ημέρα πρν

Γιώργος Κατσαρός: «Έτσι έζησα» 90 χρόνια | Ωδείο Ηρώδου Αττικού την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2024